Správa telefonuAplikace pro přepínání sítí

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » pát 24. dub 2020 19:25:54

Zdravím, milí rádcové :)
Máme poslední dobou problém s vypadáváním a samovolným ukončováním hovorů, když nám volá stejné číslo z určitého místa se špatným signálem (kamarádka manželce). Operátoři nic neporadili, tak jsme bádali sami a zjistili jsme, že když v nastavení telefonu vybereme upřednostňovat 2g síť, tak to volá bez výpadků a čistě a zřetelně je slyšet protistranu.
Jenže je otravné to před každým hovorem hledat v menu a přepínat, protože zas LTE potřebujeme kvuli datům. A teď dotaz.
Neexistuje třeba nějaká aplikace spravující hovory, nebo nějaké nastavení, kde by šlo vybrat, aby volání šlo přes 2g a data přes LTE?
Děkuji za odpovědi a omlouvám se, jestli jsem dotaz špatně zařadil.




Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 3060
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od dufko » pát 24. dub 2020 19:53:03

Na starších verziách Androidu to šlo meniť cez aplikácie ako tasker, ale už to nejde (bez rootu).
Čo skúsiť volať cez internet? Viber atď...


stewe
Stálý androiďák
Příspěvky: 241
Registrován: úte 10. črc 2018 11:12:00
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: SGS20
Mobil 2 / ROM: SGWatch
Bydliště: TT SVK

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od stewe » pát 24. dub 2020 19:58:53

Nastavenie wifivolania v systéme
Přílohy
Screenshot_20200424-205554_Wi-Fi Calling.jpg
Wifivolanie
Screenshot_20200424-205554_Wi-Fi Calling.jpg (126.14 KiB) Zobrazeno 3329 x
Samsung Galaxy S9⇒ S20
Samsung Galaxy Tab S5e
Samsung Galaxy Watch 46mm
Samsung Galaxy Buds+

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od policak » pát 24. dub 2020 20:12:54

Proč se nejdřív tazatele nezeptáte, jaký má vlastně mobil, když se sám nezmínil? Třeba to volání přes wifi vůbec nemusí mít.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » pát 24. dub 2020 20:59:53

Ahoj,
napsat typ mobilu jsem zapomněl, u nás by problém s voláním po internetu nebyl, ale u té kamarádky ano. Máme sice oba relativně nové dotykáče, ale ona má jakéhosi pofiderního poskytovatele internetu a sotva jí jde prohlížet jednoduché stránky v PC. Má dlouhou odezvu a navíc bydlí ve starém domu se silnými zdmi a wifi signál od routeru má slabý po celém baráku.
Zkoušeli jsme volat přes internet, ale všelijak se to seká, laguje, dělá to ozvěny a tak podobně.


Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 3060
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od dufko » pát 24. dub 2020 21:21:47

Takže už vieme aký máš mobil, nový dotykáč, bomba!!! :)

Naozaj neviem načo sem pletieš internet v pc, keď by ste mali volať cez mobilný internet mobilného operátora....

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od policak » pát 24. dub 2020 21:26:10

Takže problém je když volá kamarádka manželce, tobě nebo v obou případech? Pokud pomáhá změna nastavení ve vašich mobilech, pak asi příčina nebude ve špatném signálu u kamarádky. Zatím píšeš dost zmateně.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » pát 24. dub 2020 22:35:09

Tak popíšu přesně problém.
Kamarádka má T-mobile. Já s manželkou O2-ČEZ, dva různé mobily, dvě různé SIMky. Ona zavolá manželce nebo mě a hovor se pokaždé do cca 10 sekund ukončí bez zjevných důvodů. My zavoláme jí, hovor se neukončí. Ona volala od dcery, která má taky T-mobile, hovor se ukončil taktéž. My si přepnem mobil do preferované 2G, ona nám zavolá a hovor nevypadne. S nikým jiným to kamarádce zatím neudělalo. Ona má špatné pokrytí. My ne. Dělá to cca od března tohoto roku. Do té doby několik let naprosto v pořádku, ale vždycky když nám volala, špatně jsme jí rozuměli, ale nikdy se to neukončovalo.
Jediné co jsme vysledovali je to, že to nedělá při hovoru přes 2G.
Mobily: já Xiaomi Mi A1, manželka Xiaomi Redmi note 4.
Kamarádka nevím.


Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » pát 24. dub 2020 22:47:34

dufko píše:
pát 24. dub 2020 21:21:47
Takže už vieme aký máš mobil, nový dotykáč, bomba!!! :)

Naozaj neviem načo sem pletieš internet v pc, keď by ste mali volať cez mobilný internet mobilného operátora....
Asi proto, že tu někdo psal o volání přes wi-fi (whats app) tak to snad půjde přes její wi-fi, kterou má doma naprosto žalostonou.
Nebo taky možná nevím, o čem je řeč :))

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od policak » pát 24. dub 2020 22:57:57

Problém je u vás. Pokud mobil s LTE přijme příchozí hovor, přepne se automaticky do 3G módu, pokud neumí VoLTE, ale u Xiaomi o podpoře ze strany O2 pochybuji. Takže u vás zřejmě ukončili nějakou BTS s 3G, máte horší signál a to je celé. Ani nezkoušej argumentovat tím, že máš dobrý signál podle mobilu, ukazatel je orientační a hlavně ti ukazuje intenzitu LTE, ne 3G, přes které hovoříte. Pokud máš možnost zkusit ve vašem mobilu SIM jiného operátora, ale ne virtuála O2, tak to udělej. Je pravděpodobné, že problém bude vyřešen.

EDIT: případně si zkus ještě v mobilu pohrát s přepínačem VoLTE, někdy je funkce označena Enhanced 4G LTE a hledej ji v nastavení sítí.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » pát 24. dub 2020 23:54:00

Děkuji, ale moc jsi mě nepotěšil. Proč když voláme my jí, tak hovor nevypadne? Proč, když nám volá kdokoliv jiný, žádný problém nemáme? Proč když jsem to už dvakrát nahlašoval operátorovi, ani on nezjistil problém? Dělali jsme pro jejich techniky zkušební hovory, zapisovali časy hovorů a kdoví co ještě...
Promiň, vím, že za to nemůžeš :)
Kvůli problému s jedním jedinym číslem, určitě nebudu měnit operátora. U ČEZu pracuji a máme docela výhodné tarify. VoLTE nemáme :(
Spíš by mě zajimalo to, na co jsem se ptal hned na začátku a nikdo mi neodpověděl: jestli jde donutit mobil, aby přes 2G volal a přes LTE datoval.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od policak » sob 25. dub 2020 0:21:25

Tak možná to, že operátor nic nezjistil, neznamená, že to tak není. Evidentně nejsi první majitel Xiaomi, který má se SIM od O2 problémy https://xm.cz/blog/dotaz/xiaomi-mi-a1-16/. Takže znovu a naposledy. Vyzkoušej v mobilu hovor s kartou jiného operátora, ale ne pod sítí O2. To je jediný způsob, jak se dobrat příčiny. Dokud to neuděláš, můžeme tu psát pořád dokola o ničem a nehneš se z místa. Na přepínání sítí jsi odpověď taky dostal, tasker, bez rootu to nejde.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » sob 25. dub 2020 8:50:29

Aha, to jsem nějak zazdil, že to bez rootu nejde.

No budu muset nejakou SIMku sehnat. Syn má kreditovku od Sazky, takže taky O2 :(

Zatím děkuj i za odpovědi.

Uživatelský avatar

novas78
Moderátor
Příspěvky: 938
Registrován: pát 12. srp 2016 12:45:32
Reputace: 188
Typ mobilu / ROM: iPhone 12 Pro Pacific Blue

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novas78 » sob 25. dub 2020 8:57:29

Sazka mobil jede pod Vodafone a ne pod O2

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od policak » sob 25. dub 2020 10:41:58

Tak, je to Vodafone, takže zkus synovu kartu v mobilu a ať kamarádka zavolá. Pokud bude hovor v pořádku, je problém na straně O2. Pokud taky špatný, je problém buď v mobilech, ale to by bylo zvláštní, že v obou stejný, nebo na straně kamarádky a pak to asi ty nevyřešíš.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » sob 25. dub 2020 11:16:38

Děkuji, urcite to vyzkoušíme, ale az v neděli večer teď je i s mobilem u babičky na víkend :D

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od policak » sob 25. dub 2020 11:51:44

Dej pak vědět, ten link, co jsem tu dával, naznačuje, že určitá souvislost mezi O2 a některými Xiaomi modely tu je. A jestli se nepletu, ten, o kterém se tam píše, máte i některý z vás.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » úte 28. dub 2020 13:06:48

Tak jsem se k tomu dostal až teď. Se SIMkou Vodafonu, hovor nevypadl.
Ale pořád nechápu, proč nám odchozí hovor funguje a příchozí hovory se ukončují.
Když volám já, tak to jde přes jiný vysílač? Nebo jiný modul v telefonu?

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od policak » úte 28. dub 2020 13:29:13

Protože O2. Něco v jejich technologii evidentně má problém s některými Xiaomi. Oni to řešit nebudou a ty nemáš jak. Problém je uzavřen.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » sob 09. kvě 2020 18:14:50

Kdyby měl někdo podobný problém, tak nám pomohla výměna SIMkaret. Hovory se přestaly ukončovat, ale nikdo neví proč 😲😁

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od policak » sob 09. kvě 2020 19:54:03

Protože O2. Ale to už se opakuji.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
novel
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 14. led 2017 12:39:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BENQ F52

Re: Aplikace pro přepínání sítí

Příspěvek od novel » sob 09. kvě 2020 20:02:25

Jo já to chápu jak to myslíš, napsal jsem to jen proto, abych to "vtipně" zakončil. Nemám rád nedokončené diskuse bez vyřešení problému.

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host