Správa telefonuNastavení frekvence CPU

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Losky
Androiďák!
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 18. lis 2010 8:29:27
Reputace: 0

Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od Losky » pát 24. pro 2010 11:26:15

Ahoj, mám Desire chvíli, ale docela by mě zajímalo, zda neexistuje nějaká aplikace, která sníží rychlost procesoru, když je zamknutej (vyplej displej). Jsem z té výdrže baterie dost zklamanej, moc ho nepoužívám a při běžném použítí (pár sms, hrabání v menu, občas chvilku net přes wifi) vydrží tak 1 den. Víc málokdy. Jinak není rootlej atd. Je to origo balení od T-Mobile. Děkuju.
PS: "Krásné a Veselé Vánoce"


Samsung Galaxy S6 Edge


Uživatelský avatar

Matteo
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: stř 23. čer 2010 21:47:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Rom: Stock

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od Matteo » pát 24. pro 2010 11:52:19

Frekvence procesoru a tím jeho spotřeba se samozřejmě řídí podle aktuálního využití telefonu. Není k tomu potřeba žádná aplikace.


Autor tohoto vlákna
Losky
Androiďák!
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 18. lis 2010 8:29:27
Reputace: 0

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od Losky » pát 24. pro 2010 12:03:41

TAk nevím teda, proč ta baterie vydrží tak málo:( Navíc po 3 dnech jsem ho byl reklamovat a dali mi novou desku, lcd i baterku, protože se strašně přehříval. Někde jsem četl o nějaké aplikaci, kde si to člověk může upravit vše sám a prý to o dost prodlouží stav baterie
Samsung Galaxy S6 Edge

Uživatelský avatar

netineti
Robot
Příspěvky: 978
Registrován: čtv 08. dub 2010 11:48:26
Reputace: 19

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od netineti » pát 24. pro 2010 12:16:37

aplikacia sa vola SETCPU..to ze zmenis frekvencie neznamena ze s tym nieco vyhras...dolezite su aj pracovne napatia jednotlivych frekvencii..je to dost komplikovana aplikacia a ak nevies co dane parametre znamenaju vysledok prestavenia moze byt skor negativny..


Autor tohoto vlákna
Losky
Androiďák!
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 18. lis 2010 8:29:27
Reputace: 0

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od Losky » pát 24. pro 2010 12:20:06

Aha, myslel jsem, že to už zvládne nějak automaticky, podle toho co se nastaví. Tomuhle nerozumím, takže je to pro mě španělská vesnice. Chci jen větší výdrž a tak zkouším více věcí:)
Samsung Galaxy S6 Edge


Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od Case » pát 24. pro 2010 13:50:50

Dobře míněná rada - pokud opravdu dobře nevíš, co děláš, tak do správy frekvencí nedávejte. Není to triviální záležitost, vztah ke spotřebě energie je mnohem komplikovanější než "čím nižší frekvence, tím nižší spotřeba" a snadno naděláš víc škody než užitku.


Autor tohoto vlákna
Losky
Androiďák!
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 18. lis 2010 8:29:27
Reputace: 0

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od Losky » pát 24. pro 2010 15:32:46

Ok, Vám ale stačí den provozu????
Samsung Galaxy S6 Edge

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od ramon.dexter » pát 24. pro 2010 15:45:05

Losky: den provozu je u zařízení typu komunikátoru běžná a normální hodnota. Pokud se ti to nelíbí, neměl sis ho pořizovat.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od TMa24 » pát 24. pro 2010 16:52:45

Suhlasim s ramonom. V praci, v aute a taktiez nabijacka. Cca 1.5h nabite.non problem.

Ku komukolvek pridem, maju nabijacku. Do plna nenabijam takmer nikdy, len cez noc obcas


Autor tohoto vlákna
Losky
Androiďák!
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 18. lis 2010 8:29:27
Reputace: 0

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od Losky » pát 24. pro 2010 17:14:47

S tím nabíjením je to asi dost o zvyk, problém spíš je v tom, že všude mám mini USB a tady ty hlavy vymysleli, že prostě dají micro USB. Nechápu toto počítnání, každopádně mě s tím docela štvou
Samsung Galaxy S6 Edge

Uživatelský avatar

NaTuRaL
Androiďák!
Příspěvky: 510
Registrován: čtv 29. dub 2010 23:40:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od NaTuRaL » pát 24. pro 2010 18:32:05

@Losky [OT]
tohle si bez treba resit s EU je to proste danny a stim nic neudelas , alespon nebudes muset mit 1000000 nabijecek na 10000 telefonu


Autor tohoto vlákna
Losky
Androiďák!
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 18. lis 2010 8:29:27
Reputace: 0

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od Losky » pon 27. pro 2010 12:30:58

Tak když jsem to sem psal, nevěděl jsem, že se EU dohodlo na jednotné nabíječce a tou je micro USB. Takže pokud všechny tel budou už mít micra, tak je to super, aspoň to bude jednotné a upřímně se divím, že s tím nepřišli už dřív
Samsung Galaxy S6 Edge


rudyshy
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: stř 03. lis 2010 14:07:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: wildfire +CM 7 - trapenie tento telefon
Bydliště: Brno

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od rudyshy » stř 05. led 2011 11:08:56

skus si odsledovat pouzitie baterie
system info, juice plotter, juice deffender
osobne som mal tiez obdobny problem..
presiel som na CM6.1 set cpu a juice a pocas sviatkov mi wild vydrzal po 3 dni zozrat len 50%.. teda nepouzil som ho skoro vobec ale bol som prekvapeny.
jeden den ked osm obl lyzovat so zabudol vypnut navigaciu a telefon ma navigoval v kapse po viac kao 3 hodiny nez som zistil ze ma 18% baterie. Bol vo vrecku a v horach takze mal k vsetkemu spatny isgnal co urcite zralo este viac.


dusanbenicek
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 15. led 2016 2:30:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 LTE

Re: Nastavení frekvence CPU

Příspěvek od dusanbenicek » ned 17. led 2016 18:09:34

Ahoj mám problém u teto hry world of tanks,
vlastním Samsung S3 LTE a hra byla super , bohužel před časem se začala sekat. Jinak ostatní online hry běží v pohodě , vlastně vše kromě této hry. Chtěl jsem tedy vědět jak šlape procesor při hře, stáhnul jsem si aplikaci trempn profiler .
A mám to takhle : začne hra a CPU 1,2,3,4 jede na 1,4GHz , hra šlape jak má , bez sekání. Během chvilky jede už jen CPU 1,4 na 0,8GHz a CPU 2,3 buď vůbec nebo občas na taky 0,8GHz a hra se začíná sekat. Nevíte někdy jak to vyladit?
díky moc za odpovědi

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host