Vodafone 845Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS


nepovim
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 20. led 2010 15:46:36
Reputace: 0

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od nepovim » pát 23. črc 2010 10:12:18

Case,

pokud na tohle znovu narazíš, tak pošli screenshot z HTC Magic a z V845 log z net monitors. tak aby bylo vidět LAC, CellID a GPS pozici.

Plus log z antennas , při němž se budeš pohybovat v okolí dotčené cely.

Protože můžeš být zrovna na hraně mezi BTS( která se liší v závislosti na citlivosti telefonu) a pak může vznikat tenhle problém.

Díky moc ;)




Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od Case » pát 23. črc 2010 12:07:30

nepovim: Huawei czech? Až tak? To jsem netušil :) V tom případě se zpětně omlouvám, jestli jsem působil až moc jako že se snažím poučovat, ale je třeba to zase brát tak, že jsem před sebou měl neznámého přispěvatele, který prohlašoval, že tu mícháme věci dohromady, ale současně působil, že spíš tak docela některé souvislosti nechápe on sám. Screeny klidně pošlu - býval bych byl konkrétnější, ale přece jen se mi moc nechce zveřejňovat přesnější údaje o svém umístění na veřejném fóru, praštěných "fanoušků" mám na netu víc než dost...

Odpoledne nebo večer vyrazím s oběma telefony na výlet k některým blízkým BTS a budu logovat jak o život :)

BTW, pokud mi řekneš, jak mám z toho VF845 dostat ty údaje o buňkách jinak a líp než Netmonitorem, rád to udělám. Zkoušel jsem vytočit nějaké to *#*#4636#*#*, čímž se na Magicu dostanu do servisního menu, kde jsou mimo jiné k vidění i tyhle údaje o okolních buňkách, ale na VF845 to nic nedělá.

A mimochodem, pokud je možné tvým prostřednictvím "hlásit" problémy, které by bylo příjemné vyřešit, tak bych měl ještě minimálně jeden dost nepříjemný stran přepínání mezi připojením k wifi a mobilním sítím,následkem kterého telefon naprosto běžně zůstává třeba i hodiny bez jakéhokoliv datového připojení...vyřešila by ho jediná změna v build.prop nebo doplnění přepínače někam do Nastavení.


Vikos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: úte 13. črc 2010 13:32:38
Reputace: 0

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od Vikos » pát 23. črc 2010 14:40:20

wow,to koukám, pokud by se povedlo ten problém s lokalizaci polohy vyřešit, zbývá už jen opt. joystick a Vodafone845 je pro mě bez vážných nedostatků :)

@telefon    
HTC Desire + správa Vodafone 845 :)


Rerere
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: pon 19. črc 2010 17:23:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845
Bydliště: Brno

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od Rerere » pát 23. črc 2010 17:16:08

Já hlavně nechápu proč je to takovej problém :) Popravdě si nedokážu představit k čemu může lokalizace bez GPS být, když ten telefon má GPS,...


Autor tohoto vlákna
MiPol
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 13. črc 2010 13:04:24
Reputace: 0

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od MiPol » pát 23. črc 2010 17:53:00

Rerere: Aneb proč by mě mělo trápit, že mi na zbrusu novém autě nefunguje elektrické stahování oken, protože mám přece klimatizaci, ta to všechno řeší :-).
Jak na kolovrátku: používáme Google Latitude. Ta neustále monitoruje polohu mobilu a posílá ji příbuzným či známým. Jenže když mám mobil v kapse nebo při práci na mobilu nemám Google Maps na popředí, GPS není aktivní a v tom případě posílá naprosto chybnou polohu. Kapišto?



Autor tohoto vlákna
MiPol
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 13. črc 2010 13:04:24
Reputace: 0

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od MiPol » pát 23. črc 2010 18:24:31

Jenom malá ukázka z logu Antennas:

Kód: Vybrat vše

Record, Time="2010-07-23 18:13:26:439 GMT+02:00", Phone Type=GSM, Network Type=GPRS, Country=cz, Operator=23003
ACTIVE GSM, LAC=8055, CID=65535, Signal= -81dBm
Network Location, Provider=N, Lat=49.715768, Lon=18.175157
Best Location, Provider=N, Lat=49.715768, Lon=18.175157

Record, Time="2010-07-23 18:13:29:640 GMT+02:00", Phone Type=GSM, Network Type=GPRS, Country=cz, Operator=23003
ACTIVE GSM, LAC=8055, CID=65535, Signal= -81dBm
Network Location, Provider=N, Lat=49.715768, Lon=18.175157
Best Location, Provider=G, Lat=49.594379, Lon=18.010529
U prvního se moje poloha v GSM síti shoduje s nejlepší polohou. U druhého logu o pouhé tři vteřiny později naskočilo GPS (Provider=G) a náhle jsem o cca 18 km jihozápadním směrem. CID i LAC je pořád stejné, ve zhruba půlhodinovém logu je cca 130 záznamů.

Na stejném místě mi Nokia E51 ukazovala, že je připojená k BTS CID 42291 a LAC 8055, což je nejbližší BTS na budově nedaleké základky, cca 300 m vzdušnou čarou.


b3da
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: ned 18. črc 2010 15:42:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: thc vision-mimicry ICS + vf845-stock rooted

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od b3da » pát 23. črc 2010 20:47:38

Tak to sice moc nechápu, ale po dlouho trvající neschopnosti telefonu se lokalizovat pomocí bts, kdy visel někde v poli, jsem teď lokalizován s přesností takovou, že jsem chvíli zkoumal, zda nemám zapnutou gps.. Jsem teď Teda v Praze, ale stejně, předevčírem to nešlo.. Zvláštní je, že ač jsem správně na Barrandově,antenas ukazují, že nejbližší bts je někde na Vyšehradě,a guess what..cid 65535

Tak já už fakt nevim....

   @telefon    

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od Case » pát 23. črc 2010 21:04:15

Rerere: Tos nám ovšem v zásadě veřejně sdělil jen to, že jsi nechápavý. Děkujeme.

Uživatelský avatar

pospecom
Stálý androiďák
Příspěvky: 92
Registrován: úte 06. črc 2010 20:45:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Tablet: Prestigio MultiPad PMP5880D
Bydliště: Hodonín
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od pospecom » sob 24. črc 2010 0:28:56

Tak po po pár dnech dobré lokalizace jsem opět v Břeclavě... což je 20km daleko :( To by mě zajímalo proč to dočasně bylo OK... :home:
HTC EVO 3D / PRESTIGIO MULTIPAD PMP5880D
myWEB POSPECOM HODONÍN


dolly
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 05. srp 2010 15:11:49
Reputace: 0

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od dolly » čtv 05. srp 2010 16:20:22

Ahoj,
chvili jsem si dneska hral s lokalizaci jen za pomoci GSM site a tady je par mych postrehu...

ad CID 65535
Kdyz na chvili povolim 3G site a pak zase zakazu, tak se mi zacne vracet jine (realne) CID i v 2G siti (telefon pripojeny na stejnou BTS jako pred zapnutim 3G). Chova se vam telefon stejne?

ad lokalizace pres triangulaci vysilacu obecne
Mam pocit, ze divna (nepresna) lokalizace, pripadne to, ze v aplikaci Antenna a Netmonitor nejsou videt jine vysilace je zpusobene tim, ze telefon nepodporuje funkci na zjisteni okolnich BTS (viz prilozeny vypis z adb logcat -b radio ). Bez informaci o dalsich gsm vysilacich asi nema lokacni sluzba (pri vypnutem wifi) moc informaci a zobrazuje proste jen lokaci z pripojene BTS (teda za predpokladu, ze RIL zrovna nevraci CID 65535).

Kód: Vybrat vše

D/RILJ    (  224): [0653]> REQUEST_GET_NEIGHBORING_CELL_IDS
D/RILC    (   64): [RIL qcril.c 2108] UI --- RIL_REQUEST_GET_NEIGHBORING_CELL_IDS (75) ---> RIL [token id 653, data len 0]
D/RILC    (   64): [RIL qcril.c 2127] Android=>RIL [ label = "RIL_REQUEST_GET_NEIGHBORING_CELL_IDS - Token 653" ];
D/RILC    (   64): [RIL qcril.c 3542] RIL=>Android [ label = "RIL_REQUEST_GET_NEIGHBORING_CELL_IDS, Token 653, Request Not Supported" ];
D/RILC    (   64): [RIL qcril.c 3545] UI <--- RIL_REQUEST_GET_NEIGHBORING_CELL_IDS (75) Complete --- RIL [Token 653, Request Not Supported]
D/RILJ    (  224): [0653]< REQUEST_GET_NEIGHBORING_CELL_IDS error: com.android.internal.telephony.CommandException: REQUEST_NOT_SUPPORTED


michalkop
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: pát 16. črc 2010 15:32:18
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 Laser

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od michalkop » čtv 05. srp 2010 23:48:52

Teď budu věštit z křišťálové koule: ale buď souzi v Číně něco podělali při kompilaci kernelu a zakázali funkci pro zobrazení okolních BTS, nebo to bude mít souvislost s mnou předpokládanou SW blokací EDGE modulu, kterou dělali na poslední chvíli a dost to zpra*ili...
Vodafone 845 :arrow: HTC Desire Z :arrow: THL W8 :arrow: Xiaomi Redmi 1S :arrow: Asus Zenfone 2 Laser

Uživatelský avatar

Bloom
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: sob 03. črc 2010 20:51:52
Reputace: 0

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od Bloom » pát 06. srp 2010 7:27:03

Tak tohle mi zní docela reálně, ale je fakt že já se v tom nevyznám, takže můj názor berte spiš jako zbožné přání :-D
Samsung Galaxy S + Vodafone 845

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od Case » pát 06. srp 2010 14:12:16

Nedalo mi to a jelikož by podle všeho tenhle telefon měl mít stejný hardware jako jiné telefony, které EDGE podporují, tak jsem trochu experimentoval. Povedlo se mi docílit toho, že se telefon tvářil, že je připojený do EDGE sítě, ovšem rychlost datového připojení se stejně nezměnila. A z toho, co jsem zkoušel a jak se to chovalo, bych si troufal tvrdit, že pokud tam blokace rychlosti je, tak skutečně hardwarová.

BTW, že to není pouze na úrovni kernelu, to ví každý majitel VF845, který telefon rootoval. Po rootování totiž používáte kernel určený pro T-mobile Pulse Mini, který EDGE normálně podporuje.

Uživatelský avatar

circulus
Stálý androiďák
Příspěvky: 127
Registrován: úte 06. črc 2010 18:47:33
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Huawei P Smart - FIG-LX1 8.0.0.140(C432)
Twitter: http://twitter.com/PavelStarek
Bydliště: Kolín

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od circulus » pát 06. srp 2010 14:53:58

Case píše:A mimochodem, pokud je možné tvým prostřednictvím "hlásit" problémy, které by bylo příjemné vyřešit, tak bych měl ještě minimálně jeden dost nepříjemný stran přepínání mezi připojením k wifi a mobilním sítím,následkem kterého telefon naprosto běžně zůstává třeba i hodiny bez jakéhokoliv datového připojení...vyřešila by ho jediná změna v build.prop nebo doplnění přepínače někam do Nastavení.
Mohl by si napsat, prosím, co by se v tom souboru build.prop mělo změnit? Jestli to tedy není tajné :)
Huawei P Smart Blue - stock ROM 8.0.0.140(C432)

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od Case » pát 06. srp 2010 15:05:55

ro.config.hw_new_wifitopdp=0

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od Case » pát 06. srp 2010 17:14:47

Teď jsem se dozvěděl zajímavou věc - T-Mobile Pulse (=další Huawei) má prý stejné problémy s lokalizací jako VF845, akorát se o tom moc nikde nemluvilo.


pajousek
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: sob 24. črc 2010 8:44:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 [Huawei U8120]
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od pajousek » pát 06. srp 2010 17:19:27

Tak tím pádem by měla být i stejná "anténa" a všechno, ne? Proč tedy Pulse MIni EDGE má a VF845 ne? Začíná to být IMHO čím dál zajímavější a záhadnější. :(


michalkop
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: pát 16. črc 2010 15:32:18
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 Laser

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od michalkop » pát 06. srp 2010 21:47:17

Vodafone 845 má stejně přesnou lokalizaci jako Siemensy s patchem MiniGPS
Spoiler:
(zobrazování jména k aktuálně využíváné BTS)
:DD Mí staří Siemensnáci mi rozumí 8-)
Vodafone 845 :arrow: HTC Desire Z :arrow: THL W8 :arrow: Xiaomi Redmi 1S :arrow: Asus Zenfone 2 Laser


dzioush
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: sob 21. srp 2010 12:20:27
Reputace: 0

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od dzioush » sob 21. srp 2010 12:37:42

jen pro osvetleni:
problem s spatnou lokalizaci vznika zrejmne v driveru telefoniho modulu ktery se samozrejmne spravne spoji akorat nepreda dal systemu informace o CID aktualni bunky a jejich neightbourech, spravne predava podle vsecho jen LAC a snad silu signalu :)

prave proto vznika problem se spatnou lokalizaci. popravde bych byl mnohem radsi kdyby radsi nelokalizoval vubec nez takto :D

Jen pro nezasvecene : LAC je takovy globalni kod vsech BTS (obycejnych zakladnovych stanic ktere jsou na kazdem kroku ) ktere jsou vetsinou geograficky na jednom uzemy rozlohou podobném okresu (ovsem ve meste to muze byt klidne jenom jedna ctvrt). vsechny BTS v LAC jsou pojitkama pripojeny do jedne BSC coz je takova ustredna z kama jsou pripojeny dal do site. v databazi BTS by krom CellID mohl byt jeste pozice prave toho BSC (u me na uzemi uherskeho hradiste je to ovsem mimo tak o kilometr proti skutecne pozici BSC) ovsem spis si myslim ze to bude zprumerovana pozice vsech BTS v jednom LAC (cca uprostred).

to prumerovani pozic BTSek bych videl jako realne. pridam priklad :
u nas (byvali okres Uherske Hradiste) jsou územý kde je stejný LAC u vsech tri operatoru zhruba stejne. ovsem stred teto site (BSC) maji kazdy nekde jinde. u vsech tri SIM karet me to lokalizovalo na ruzne mista uherskeho hradiste (a ta poloha se nemenila nikde po okrese) prestoze BSC vodafonu je primo v UH (kousek ve starem meste,ale beru to jako jedno mesto :D ) takze pozice cca odpovida . ovsem BSC t-mobilu se nachazi ve chribech na vysilaci Jilove kousek od Bunce a presto je poloha v google mapach v UH a do tretice je to O2 ktere taky ukaze polohu kousek od UH, ale BSC ma na opacne strane okresu (Mikulcin Vrch v Bilich Karpatech).

jenom pro upresneni BSC GSM site nemusi byt na tom samem miste jako BSC UMTS site

Doufam ze to pomuze nekomu objasnit kde je problem a nekomu kdo by se hloubjej rypal do telefonu podaril snad i odstranit . Tipuju ze to bude prave v driveru GSM/3G modulu mozna by stalo zato zkusit vzit driver z nejakeho jineho telefonu....


Autor tohoto vlákna
MiPol
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 13. črc 2010 13:04:24
Reputace: 0

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od MiPol » úte 31. srp 2010 12:15:44

Zajímavost: už přes týden mě VF 845 lokalizuje pro změnu jinam. Předtím to bylo na pole cca 18 km na severovýchod od Nového Jičína, teď jsem ve Valašském Meziříčí na jednom místě u areálu bývalé Tesly. Opět tam fyzicky žádná BTS není, nicméně místo CID 65535 jako předtím mám teď 41160 (opět neexistující v síti Vodafone). Myslím, že to je kvůli tomu, že jsem danou oblastí nedávno několikrát projížděl.

Uživatelský avatar

agent112
Robot
Příspěvky: 772
Registrován: pát 03. zář 2010 17:30:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Global 32GB
Mobil 2 / ROM: Mi band 2

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od agent112 » čtv 16. zář 2010 14:00:15

Problém vyřešen aktualizací software ;-)
http://www.techforum.cz/detail_mt.php?mt=573
Xiaomi Redmi Note 3 Global 32GB : Android 6.01 : MIUI 8.2.3
Historie:
Microsoft Lumia 640 LTE : Windows Mobile 10
Huawei Ascend G300 : Android KitKat 4.4.4 : CM 11 - Dazzozo


Jacques.
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 06. pro 2016 9:06:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo A7010 Android 6.0

Re: Chybná lokalizace přístroje bez použití GPS

Příspěvek od Jacques. » úte 06. pro 2016 9:14:39

Zdravím, snad mi někdo pomůže.
1.telefon neumí určit ani přibližnou polohu přes gsm/WiFi
2.pri zapnuté GPS,ale bez signálu, třeba v budově, telefon ukazuje polohu, jako by signál měl. Ale to v Holansku, kde jsem byl před dvěma měsíci. A to v mapách, počasí... Všude.
Jinak GPS pozici umí najít dobře a rychle a pokud má signál, není už problém. Pokud se ztratí, vše je při starém

Nevíte co s tím?

Odpovědět

Zpět na „Vodafone 845“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host