UMI X1S - ROM/ROOT/FWAktuální ROM

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mr.federer
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:39:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LENOVO Vibe X3
Mobil 2 / ROM: Jiayu S3+

Aktuální ROM

Příspěvek od mr.federer » stř 12. čer 2013 9:39:37

Tak jsem vcera stahl a prelozil posledni rom. Dneska jsem ji chvili testoval, nevypada spatne. Prvni nabeh je delsi, ale pak uz si to sedne. Kazdopadne GPS je mnohem lepsi, v YGPS prvni fix 50s, druhy uz pouhe 4s. Jeste je treba to vyzkouset s nejakou navigackou. Fotak se mi taky zda lepsi, jednak je tam zvuk zaverky, ktery mi trochu chybel, ale zda se mi rychlejsi ostreni a hlavne fotky jsou zivejsi a ostrejsi.

Tady je soupis vylepseni, je to preklad s cinstiny, tak snad to pochopite :P

Na základě oficiální ROM modifikace balíčku, zlepšila snadnost použití a bezpečnost.

Za prvé, optimalizace kompatibility
hlavní rom, snadnější a bezpečnější.

Za druhé, lepší použitelnost
jeden otevřený WIFI, 3G síť optimalizace, optimalizace výkonu RF, přidávat úsporný kód, větší výkon,
2, přidejte GPS souborů a optimalizovat kód, rozšířený GPS rychlost vyhledávání
3 fotoaparát interpolace dosáhnout 1300 megapixelů, F2.2 clony zvětšením úhlu objektivu, základní řešení kamerových načervenalé problémy a zlepšit kvalitu obrazu vidění,
4, postavený Baidu vstupní metoda a zachovává google služeb;
5, plynulost je vyšší než předchozí verze,
6, Profily postaven BesAudEnh zlepšit sluchátka audio funkcí,
7, ROM balíček

Za třetí, opravuje některé další drobné problémy, přidáním některé další praktické skripty a opravy, hladký znovu upravit, aby se zlepšila plynulost.

http://uloz.to/xsFZQowJ/miui-umi-x1s-20130601-zip

Testujte a piste sve poznatky





premil
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 12. čer 2013 12:42:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi M2S a UMI X1S

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od premil » stř 12. čer 2013 12:58:56

Nainstalováno, testuji.
Pokud zapnu ceskou klavesnici, tak to hlasi aplikace klavesnice byla ukoncena vzdy kdyz se ma klavesnice objevit. Pri zapnute EN to nedela.

kazdopadne porad vyskakujou chyby, ze aplikace "rozsypany caj" byla bohužel ukončena.

Da se nějak zbavit toho Baidu, který je celý čínsky? Nešlo by nějak z te ROMky vyhodit?

Díky M.

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » stř 12. čer 2013 19:43:36

Baidu si můžeš jednoduše odinstalovat ve správci aplikací. Mě by spíš zajímalo, jak se mění ikony. Tyto jsou hnusné, výchozí jsou lepší. Nevíte někdo? Ty fotky jsou fakt lepší, nechce se mi vracet jen kvůli ikonám.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mr.federer
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:39:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LENOVO Vibe X3
Mobil 2 / ROM: Jiayu S3+

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od mr.federer » stř 12. čer 2013 20:20:55

Co GPS, jak jste na tom?

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » stř 12. čer 2013 20:46:57

Mě to na balkóně fixlo za 17 sekund a na druhý pokus po restartu za 13 sekund. Přesnost v obou případech do 5 m.



premil
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 12. čer 2013 12:42:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi M2S a UMI X1S

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od premil » čtv 13. čer 2013 8:34:33

marus píše:Baidu si můžeš jednoduše odinstalovat ve správci aplikací. Mě by spíš zajímalo, jak se mění ikony. Tyto jsou hnusné, výchozí jsou lepší. Nevíte někdo? Ty fotky jsou fakt lepší, nechce se mi vracet jen kvůli ikonám.
Kdyby to šlo jednoduše odinstalvat ve spravci aplikaci, tak bych to udelal, ale to jaksi nejde :-(

Uživatelský avatar

SuiVanOrton
Androiďák!
Příspěvky: 264
Registrován: stř 23. led 2013 9:09:30
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: UMI X2 Grey
Tablet: Asus TF300T Red

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od SuiVanOrton » čtv 13. čer 2013 9:12:25

Ne ve správci aplikací to jde akorád tak zakázat, ale to je vše.
Minule jsem se toho zbavil přes MTK Droid Root and Tools, tam je volba smazat všechny čínský apky.
Ale vzhledem k tomu že po tom co jsem dal novou počeštěnou rom mi MTK Droid Root and Tools neumí identifikovat mobil tak mám smůlu, budu se těch čínských aplikací zbavit nějak jinak :lol:
Nokia 5110 --> Nokia 3210 --> Siemens S45i --> Nokia 1600 + Nokia 6300 --> Samsung B7722 DUOS --> UMI X2

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » čtv 13. čer 2013 9:19:46

Já to teda jen zakázal, nicméně už to nevadí, ani se to nezobrazuje...


premil
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 12. čer 2013 12:42:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi M2S a UMI X1S

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od premil » čtv 13. čer 2013 9:36:54

Uz jsem to taky zakazal, a aspon se to nezobrazuje, super.

Ted jeste vyresit, aby se po zapnuti nezobrazovala ta blba hlaska "Proces com.google.process.gapps byl bohužel ukončen"

Uživatelský avatar

SuiVanOrton
Androiďák!
Příspěvky: 264
Registrován: stř 23. led 2013 9:09:30
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: UMI X2 Grey
Tablet: Asus TF300T Red

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od SuiVanOrton » čtv 13. čer 2013 9:40:19

Tak tahle hláška se mi při rebootu taky zobrazuje, nevím co to je :lol: (a to mám jinej foun)
Nokia 5110 --> Nokia 3210 --> Siemens S45i --> Nokia 1600 + Nokia 6300 --> Samsung B7722 DUOS --> UMI X2

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » čtv 13. čer 2013 10:38:28

Mi taky :D Jediná ROM, která mi to nedělala, tak byla ta oficiální z facebooku umi, jinak mi to hlásily všechny.

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » pát 14. čer 2013 11:50:14

Dnes jsem na této ROM testoval GPS na delší trase - cca 120km, město, dálnice.

1) Fix do minuty, no problem.
2) Ani jeden odfix, hodnotím pozitivně.
3) Testoval jsem to na navigaci SYGIC, tedy nevím, jestli to náhodou nebude tím...Ale ta přesnost, ta přesnost :cry:

Běžně se mi stávalo, že po příjezdu do křižovatky k semaforům, kde jsem na červenou zastavil mě to hodilo do protisměru. Když jsem stál autem, šipka na displeji pořád poskakovala, byl jsem v protisměru, na vedlejších ulicích...No rozhodně ta přesnost není deklarovaných 5m, které mi píše testovací SW. A pokud ano, tak je to prostě málo. :evil:

Poud přijíždím do města, které neznám a na světlech dostávám instrukce zatočte vpravo, otočte se, zatočte vlevo najednou, tak jsem úplně zmaten a rozhodně to není ideální.

Ale možná za to může SYGIC (nicméně na X8 se mi toto nestalo nikdy, takže o tom pochybuji).

Ještě to prostě stále není ono.

Jinak, celou trasu displej na max a cca 70% baterka dolů. ...Jestli je to moc nebo málo neumím posoudit.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mr.federer
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:39:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LENOVO Vibe X3
Mobil 2 / ROM: Jiayu S3+

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od mr.federer » ned 16. čer 2013 14:25:06

Podarilo se nekomu nahrat posledni ofiko romku, ktera je na needrom? mne se to nejak nedari pres ten flashtool. A prelozit ji v jbartovi mi to taky nejde.

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » ned 16. čer 2013 16:48:47

Jo, já ji měl. To je ta, kde nejde Radio.
Fotky jsou ale lepší tady na té poslední.
A nahrával jsem ji přes Flash tool. Je to trochu složitější, hlavně ty ovladače, ale pak to jde v pohodě.


juice
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 09. kvě 2013 17:05:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: UMI X1s

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od juice » ned 16. čer 2013 22:15:20

mr.federer píše:Podarilo se nekomu nahrat posledni ofiko romku, ktera je na needrom? mne se to nejak nedari pres ten flashtool. A prelozit ji v jbartovi mi to taky nejde.
no to ti ani nepůjde. originál firmware má aplikace v *.img

Uživatelský avatar

eswe
Androiďák!
Příspěvky: 309
Registrován: úte 27. pro 2011 20:51:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Note 10
Mobil 2 / ROM: Samsung Gear S3
Bydliště: Olomouc

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od eswe » pon 17. čer 2013 20:47:35

marně hledám root,recowery jsem našel,ale není tam scarter.txt,mohl by zde někdo prosím upnout návod?Nebo mi dát odkaz?Ani na XDA jsem to nenašel.Děkuji

Ani tady u talošú jsem to nenašel

http://www.movilesdualsim.com/foro/forums/196-UMI-X1S

tak nic?

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » úte 18. čer 2013 20:04:53

Tady tato verze nemá scatter, instaluje se přes recovery.

Návod jak se instaluje je zde, 16tý příspěvek zhora :D
(chjo, nevím, jak dát odkaz tak, aby se to zobrazilo přesně nad tím příspěvkem)

http://androidforum.cz/umi-x1s-t40357-150.html

Uživatelský avatar

eswe
Androiďák!
Příspěvky: 309
Registrován: úte 27. pro 2011 20:51:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Note 10
Mobil 2 / ROM: Samsung Gear S3
Bydliště: Olomouc

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od eswe » úte 18. čer 2013 20:25:23

Díky,tak to jsem netušil,že se to tak instaluje.Ještě jednou děkuji

Uživatelský avatar

SuiVanOrton
Androiďák!
Příspěvky: 264
Registrován: stř 23. led 2013 9:09:30
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: UMI X2 Grey
Tablet: Asus TF300T Red

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od SuiVanOrton » stř 19. čer 2013 6:56:54

marus píše:Dnes jsem na této ROM testoval GPS na delší trase - cca 120km, město, dálnice.

1) Fix do minuty, no problem.
2) Ani jeden odfix, hodnotím pozitivně.
3) Testoval jsem to na navigaci SYGIC, tedy nevím, jestli to náhodou nebude tím...Ale ta přesnost, ta přesnost :cry:

Běžně se mi stávalo, že po příjezdu do křižovatky k semaforům, kde jsem na červenou zastavil mě to hodilo do protisměru. Když jsem stál autem, šipka na displeji pořád poskakovala, byl jsem v protisměru, na vedlejších ulicích...No rozhodně ta přesnost není deklarovaných 5m, které mi píše testovací SW. A pokud ano, tak je to prostě málo. :evil:

Poud přijíždím do města, které neznám a na světlech dostávám instrukce zatočte vpravo, otočte se, zatočte vlevo najednou, tak jsem úplně zmaten a rozhodně to není ideální.

Ale možná za to může SYGIC (nicméně na X8 se mi toto nestalo nikdy, takže o tom pochybuji).

Ještě to prostě stále není ono.

Jinak, celou trasu displej na max a cca 70% baterka dolů. ...Jestli je to moc nebo málo neumím posoudit.

Zrovna jsem četl nějaké forum o Sygic a je to i v hodnocení pod aplikací na Google Play - po předposlední aktualizaci má ten program problém právě s tím co popisuješ, při zastavení to skáče všude možně, tzn. není to telefonem ale aplikací. Snad to opraví.
Nokia 5110 --> Nokia 3210 --> Siemens S45i --> Nokia 1600 + Nokia 6300 --> Samsung B7722 DUOS --> UMI X2

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » stř 19. čer 2013 21:21:04

Fíha, tak to zkusím jinou navigaci. Uvidím co sosnu a dám vědět...


Syntax
Nové Androidě
Příspěvky: 33
Registrován: ned 23. kvě 2010 15:13:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: UMI X1S

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od Syntax » pát 21. čer 2013 13:27:51

Když chci spustit aplikaci přes Eclipse, vyhodí mi to "data/local/tmp" permission denied. Zkoušel jsem všelijak přenastavit práva a stále nic. Na internetu jsem se dočetl, že je potřeba v boot.img v default.prop změnit "ro.secure=1" na "ro.secure=0".
Bylo by to možné? :-)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mr.federer
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:39:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LENOVO Vibe X3
Mobil 2 / ROM: Jiayu S3+

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od mr.federer » stř 26. čer 2013 16:00:25

Tak jsem dneska stahnul, prelozil a nainstaloval posledni ROMku z needrom, bohuzel po spusteni sne na me vysypal cinsky caj a docela dlouho mi trvalo, nez se mi podarilo prepnout jazyk. Bohuzel tam cestina nebyla, coz nevim, jak je to mozne, proto jsem to zkusil znova prelozit, ale ani na druhy pokus romka nebyla prelozena. Tudiz jsem nejake testovani vzdal . Pokud by nekdo mel zajem testovat tuto rom, nekam ji nahodim, i kdyz to povazuji za zbytecne, kdyz neni pocestena.
Zvlastni je, ze na needrom uvadeji lokalizaci do 17 jazyku, ale v nabidce na vyber jazyka je pouze rozsypany caj a angl.

Uživatelský avatar

eswe
Androiďák!
Příspěvky: 309
Registrován: úte 27. pro 2011 20:51:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Note 10
Mobil 2 / ROM: Samsung Gear S3
Bydliště: Olomouc

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od eswe » stř 26. čer 2013 18:25:22

Tak tu jsem taky zkoušel,opravdu jsou tam jen dva jazyky.Teď ji zkouším přeložit,ale ve starém jBathu.V tom novém se mi to dvakrát kouslo.Napsal jsem tam dotaz,že v nastavení se mi nezobrazí

na záložce Settings nastavte odpovídající časové pásmo a ve spodní roletce češtinu

uvidím co z toho vyleze

- tak nic použitelnýho,ach jo


juice
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 09. kvě 2013 17:05:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: UMI X1s

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od juice » stř 26. čer 2013 18:53:28

mr.federer píše:Tak jsem dneska stahnul, prelozil a nainstaloval posledni ROMku z needrom, bohuzel po spusteni sne na me vysypal cinsky caj a docela dlouho mi trvalo, nez se mi podarilo prepnout jazyk. Bohuzel tam cestina nebyla, coz nevim, jak je to mozne, proto jsem to zkusil znova prelozit, ale ani na druhy pokus romka nebyla prelozena. Tudiz jsem nejake testovani vzdal . Pokud by nekdo mel zajem testovat tuto rom, nekam ji nahodim, i kdyz to povazuji za zbytecne, kdyz neni pocestena.
Zvlastni je, ze na needrom uvadeji lokalizaci do 17 jazyku, ale v nabidce na vyber jazyka je pouze rozsypany caj a angl.
ona je odexovaná. zkus deodexovat.


Syntax
Nové Androidě
Příspěvky: 33
Registrován: ned 23. kvě 2010 15:13:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: UMI X1S

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od Syntax » pon 01. črc 2013 22:09:24

Pokud vám při každém startu vyskakuje hláška "com.google.process.gapps přestal pracovat", stačí odstranit Google účet v nastavení a znovu jej přidat. Mě to pomohlo a už to nevyskakuje :-)

EDIT: Tak nic :D po pár restartech zase vyskakuje.
Naposledy upravil(a) Syntax dne čtv 04. črc 2013 16:52:23, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » úte 02. črc 2013 9:21:33

Hm, tak mě ne. Pořád pitomá hláška. Ale v ničem mě to neomezuje, tak to zas tak neřeším

Uživatelský avatar

vitavirgl
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: pát 18. kvě 2012 13:01:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart Maya M1v2 - 4.2.2
Tablet: Asus Vivotab Note 8 - Win8.1
Tablet 2 / ROM: Vido Mini One - 4.2.1
Bydliště: Kroměříž a Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od vitavirgl » stř 03. črc 2013 17:23:52

Zdravím, byl by někdo ochotnej udělat nějakou tu fotku k posouzení foťáku v týhle poslední rom? Moc prosím :)

V té poslední ofic. ROM z needrom, funguje vám recovery?
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne sob 06. črc 2013 8:08:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nabudúce používaj tlačidlo Upraviť / EDIT, lebo vytváraním double príspevkov porušuješ pravidlá fóra !!!
VITAVIRGL

Uživatelský avatar

eswe
Androiďák!
Příspěvky: 309
Registrován: úte 27. pro 2011 20:51:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Note 10
Mobil 2 / ROM: Samsung Gear S3
Bydliště: Olomouc

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od eswe » sob 06. črc 2013 8:14:39

Pokaždé když nainstaluješ ofiko ROM,tak recovery není.Když posíláš tel třeba na reklamaci,tak je potřeba nahrát zálohu ROM,která tam byla nebo ofiko.Někde je tu popis jak nahrát,pozor ať ho neumrtvíš.Já to nahrál přes FlashTool,vyměnil jsem v té origo ROM recovery za angl.verzi ,zaháčkl jen recovery a bylo to.

Je to na straně 10

Uživatelský avatar

vitavirgl
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: pát 18. kvě 2012 13:01:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart Maya M1v2 - 4.2.2
Tablet: Asus Vivotab Note 8 - Win8.1
Tablet 2 / ROM: Vido Mini One - 4.2.1
Bydliště: Kroměříž a Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od vitavirgl » úte 09. črc 2013 18:17:14

Takže si recovery nahrál jakoby dodatečně pře FlashTool z jiné ROM, jestli to chápu.

Btw ta federerova počeštená je taky jak ta ofik. bez recovery? (nestahoval jsem ještě)
VITAVIRGL

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Aktuální ROM

Příspěvek od marus » úte 09. črc 2013 18:54:52

Jo, ta je taky bez recovery. Na co taky, když ji z recovery instaluješ. Ta oficiální jde jen přes Flash tool. Instalace přes recovery je jednodušší a já ji preferuji... Nemusíš tam dělat ty opičárny s vypnutým mobilem.

Odpovědět

Zpět na „UMI X1S - ROM/ROOT/FW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host