Jiayu G4 - obecná diskuzeChyba IMEI

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
dejvicz
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 24. úno 2011 10:36:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Red Rice - Sonic Stable 5

Chyba IMEI

Příspěvek od dejvicz » pát 22. srp 2014 14:32:16

Nebudu psát že jsem de..l a dělám něco aniž bych dočetl návod, ale můžete mě nakopnout správným směrem jak obnovit IMEI u G4S? Snažim se o to od rána, ale ani zaručené návody nefungují, nebo prostě dělám dokola něco blbě. :-/





Darth
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 29. bře 2014 11:48:07
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Meizu MX5
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S6, One Plus 2

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Darth » ned 24. srp 2014 22:24:26

Nejjednodušší způsob je přes engineer mode:

Engineer mode(MTK)/Conectivity/CDS Information/Radio information/Phone 1/
kliknout nahoře na řádek s AT+, a přidat EGMR=1,7,"IMEI číslo"
kliknout na send command

Pro druhou totéž, jen pod Phone 2 zadat EGMR=1,1, "IMEI číslo"

Pokud to nepůjde, tak postup zde:

Uživatelský avatar

foto1977
Droid
Příspěvky: 1536
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia XZ1 Compact
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od foto1977 » sob 27. zář 2014 16:33:48

Ahoj mám dnes den blbec, nahodil jsem přes fleshtoolChilapoRom a zapoměl zazálohovat IMEI...
Klasika, IMAI je v čudu...
Tak ho jdu obnovit přes MobileUncleTools ale když dám "send command" tak mi to vyhodí hlášku "This command is not allowed in UserBuild"
Nevíte jak to povolit aby to šlo přepsat?
Předem díky za informaci...
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22279
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od LivArt » sob 27. zář 2014 16:53:39

MTK droid tools?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Karel P
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: čtv 01. srp 2013 13:06:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ACER liquid E700-1.024.00_EMEA_CUS1

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Karel P » úte 30. zář 2014 9:09:32

foto1977 píše:Ahoj mám dnes den blbec, nahodil jsem přes fleshtoolChilapoRom a zapoměl zazálohovat IMEI...
Klasika, IMAI je v čudu...
Tak ho jdu obnovit přes MobileUncleTools ale když dám "send command" tak mi to vyhodí hlášku "This command is not allowed in UserBuild"
Nevíte jak to povolit aby to šlo přepsat?
Předem díky za informaci...

Mělo by to jít přes MobileUncleTools jak je psáno výše...hlavně dodržovat přesný format..to jest mít pred číslem a za číslem ty uvozovky...Pak to pujde.



Minicooper5.6l
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 30. dub 2013 14:05:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P2000

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Minicooper5.6l » sob 11. říj 2014 9:30:08

Stalo se mi to včera a ani jeden z výše jmenovaných způsobů nefungoval. Nakonec jsem našel viz odkaz a bylo to za pět minut v pohodě. Takže můžu doporučit.
http://en.miui.com/thread-10061-1-1.html
Huawei G300 Samsung GalaxyS Lenovo A820 Elephone P2000


Minicooper5.6l
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 30. dub 2013 14:05:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P2000

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Minicooper5.6l » sob 11. říj 2014 9:31:01

Karel P píše:
foto1977 píše:Ahoj mám dnes den blbec, nahodil jsem přes fleshtoolChilapoRom a zapoměl zazálohovat IMEI...
Klasika, IMAI je v čudu...
Tak ho jdu obnovit přes MobileUncleTools ale když dám "send command" tak mi to vyhodí hlášku "This command is not allowed in UserBuild"
Nevíte jak to povolit aby to šlo přepsat?
Předem díky za informaci...

Mělo by to jít přes MobileUncleTools jak je psáno výše...hlavně dodržovat přesný format..to jest mít pred číslem a za číslem ty uvozovky...Pak to pujde.
To mi psalo chybu něco ve smyslu,že na to nemám práva...
Huawei G300 Samsung GalaxyS Lenovo A820 Elephone P2000

Uživatelský avatar

foto1977
Droid
Příspěvky: 1536
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia XZ1 Compact
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od foto1977 » sob 11. říj 2014 10:36:53

Minicooper5.6l: díky zkusím tvůj odkaz, snad se mi to povede :-)
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C

Uživatelský avatar

foto1977
Droid
Příspěvky: 1536
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia XZ1 Compact
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od foto1977 » sob 11. říj 2014 15:02:54

Minicooper5.6l:
ahoj můžeš napsat jakým programem jsi to oživil?
Zkoušel jsem ten MAUI META 3G ale když dám reconect a připojím kabel k vypnutému mobilu tak se rozsvítí display s nápisem jiayu, ale nic se neděje,
to okno IMEI download se neobjeví...
Dělám to na windows 7 32bit, jestli není chyba zde. Po připojení mobilu se mi zašali instalovat ovladače ale ten CDC se mi nenainstaloval.
Nevíš co s tím, popř nebyl by nějaký jednoduchý návod jak na to?
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C


Minicooper5.6l
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 30. dub 2013 14:05:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P2000

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Minicooper5.6l » pon 13. říj 2014 9:54:36

Taky jsem bojoval s tím připojením v tom meta modu. Musíš zkoušet,pořád připojovat a odpojkovat s držetím tlačítka power a mačkáním reconect :D asi po pěti minutách se to chytlo a hned naskločila tabulka.
Huawei G300 Samsung GalaxyS Lenovo A820 Elephone P2000


krtilda
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: stř 05. čer 2013 13:36:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P770

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od krtilda » sob 25. říj 2014 13:12:37

Ahoj, nějakou dobu už bojuji s chybným (resp. žádným) IMEI na švagrovém mobilu. Dle místního postupu jsem nejdříve pomocí MobileUncle Tools zazálohoval stávající IMEI a soubor uložil do jiného PC. Nainstaloval jsem ChilaposROM a po jeho rozjetí se mobil nemohl přihlásit do sítě. Následoval tedy pokus obnovit přes MobileUncle Tools IMEI, a to za pomoci uloženého souboru. Bohužel se ale obnovení nezdařilo. MobileUncle Tools soubor nalezne, ale IMEI neobnoví (neudělá nic). Druhý manuální způsob obnovení IMEI mi nefunguje z toho důvodu, že MobileUncle Tools píše, že nemám příslušná práva... Nevíte, co s tím?


ehw
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: pát 12. dub 2013 16:47:26
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: mk16i + doogee dg 800

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od ehw » pon 27. říj 2014 14:42:45

zapnout root, Uncle tools se zapne i bez root, ale nedělá potom samozřejmě vše. dát uncle nebo něco co najíždí do nastavení androidu > CDS Information => Radio Information => AT+EGMR=1,7,"" a druhá sim AT+EGMR=1,10,"". mezi AT a + musí být mezera
potom reboot a je to. Swipe data v recovery maže IMEI, takže pozor na to. Backup IMEI přes uncletools a následné obnovení funguje. SIM 1 a SIM2 mají stejné imei.


Prestige
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 13. dub 2011 21:17:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Prestige » úte 28. říj 2014 19:24:50

Zdravím, tak jsem vyzkoušel vše, ale bez úspěchu. Mám stjený problém jako Vy všichni a ať to zkouším jakkoliv, končím na hlášce "This command is not allowed in UserBuild" mám v nastavení-zabezpečení zapnutou kolonku kde se povoluje ''super user'' sama aplikace mobileuncle tools to vyžadovala před spuštěním a povolil jsem ji vše, to samé když jsem to dělal přes prakticky stejný program Engineer Mode MTK.. vždy končím na hlášce "This command is not allowed in UserBuild" . Předem děkuji za nějaké rady které by tuhle hlášku konečně přelstily:)

Edit: ještě k příspěvku přede mnou, mezi AT a + mezeru? v tom případě selžu uplně s hláškou ''AT command is failed to send''


Mihinek
Stálý androiďák
Příspěvky: 99
Registrován: čtv 09. kvě 2013 11:35:29
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot Z90a40 S363 160625 ROW

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Mihinek » sob 08. lis 2014 19:38:56

Ahoj, můžu se zeptat, jestli si to už nějak vyřešil. Mám stejný problém, všechny způsoby obnovy už mám za sebou a nic. MTK droid tools mi telefon ani nerozpozná, přestože ovladače adb nainstalované jsou,postupy MAUI meta atd. nefungují..Mám pěknou černou cihličku na focení..zálohu IMEI taky mám, ale MTK na ní nereaguje, i když píše, že ji načetl. nemám ani základní pásmo(resp.Neznámé)..
Ještě doplním, že mi telefon 2 měsíce normálně jel na rom od MG, pak jsem dal instalovat twrp 2.8.0 a mám pocit, že po přehrání reovery zpět na twrp 2.7.1.0 Kk mi tel.najednou nahlásil, že nemám sim karty a tím to zhaslo..


Mihinek
Stálý androiďák
Příspěvky: 99
Registrován: čtv 09. kvě 2013 11:35:29
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot Z90a40 S363 160625 ROW

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Mihinek » sob 08. lis 2014 21:40:50

Tak hurá, je potřeba nahrát stock recovery, stock ROM přes SP Flashtool a pak to v mtk přepsat jde, jen teď pořešit ten rozhozenej dotyk displaye a hotovo..


Tomas001cz
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 30. říj 2014 9:44:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JY-G4 Advanced
Tablet: Ainol Novo 10 Hero II
Rom: MIUI V5

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Tomas001cz » stř 31. pro 2014 17:53:40

Mám stejný problém...

Soubor IMEIG4A.bak mám, ale nejde obnovit ani přes Jiayu.es, ani přes 5IRomToolBox
V EngineerMode mi vždy píše "AT command is failed to send" (s mezerou i bez mezery)
Nefunguje ani IMEI & SN Writter.exe :facepalm:

Uživatelský avatar

foto1977
Droid
Příspěvky: 1536
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia XZ1 Compact
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od foto1977 » stř 31. pro 2014 18:35:13

Udělej to přesně podle popisu z příspěvku od ehw » pon 27. říj 2014 14:42:45
a nezapomeň na tu mezeru, mě to tak šlo...
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C


Plexix
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 23. pro 2013 13:27:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4 Advance White
Tablet: Apple iPad 3 Retina
Tablet 2 / ROM: Samsung N8010 Galaxy Note 10.1
Rom: MIUI 4.8.22 Full
Bydliště: Praha

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Plexix » pát 09. led 2015 1:36:40

Přidal bych se taky s dotazem. Mám Jiayu G4 a po každém resetu do továrního nastavení zmizí IMEI. Je to běžný jev nebo to způsobuje nějaká chyba?
Předem děkuji za info.

Uživatelský avatar

dvzd
Kyborg
Příspěvky: 4196
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Vernee Thor E

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od dvzd » pát 09. led 2015 5:11:40

Standardní to určitě není.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22279
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od LivArt » pát 09. led 2015 8:57:15

Tohle se stává, když si pokazíš IMEI a obnovíš přes Engineering mode. Musíš ho tam narvat přes MTK Droid tools, pak zůstane.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Plexix
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 23. pro 2013 13:27:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4 Advance White
Tablet: Apple iPad 3 Retina
Tablet 2 / ROM: Samsung N8010 Galaxy Note 10.1
Rom: MIUI 4.8.22 Full
Bydliště: Praha

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Plexix » pát 09. led 2015 10:28:42

I když IMEI obnovím přes MTK Droid Tools stejně je po hard resetu v kopru. Už nevim co s tim fakt mě to s....e :D
Napadlo mě jestli to nemůže způsobovat recovery. Používám TWRP tak zkusím nahodit CWM jestli to nepomůže.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát 09. led 2015 10:57:07

Takto ho prostě napevno neobnovíš. Napevno prakticky jen takto https://www.youtube.com/watch?v=8pt6CkTm_7M
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Plexix
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 23. pro 2013 13:27:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4 Advance White
Tablet: Apple iPad 3 Retina
Tablet 2 / ROM: Samsung N8010 Galaxy Note 10.1
Rom: MIUI 4.8.22 Full
Bydliště: Praha

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Plexix » pát 09. led 2015 12:40:12

Výše uvedený postup mi nějak nefunguje. Napíšemi to Enter Meta mode fail :-(


Mihinek
Stálý androiďák
Příspěvky: 99
Registrován: čtv 09. kvě 2013 11:35:29
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot Z90a40 S363 160625 ROW

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Mihinek » pát 09. led 2015 19:02:10

Nerad do toho kecám, ale už jsem to tady jednou psal. Do Androidu 4.2. to jde v Mobile uncle přepsat, ve 4.4.Kitkat to nejde, mají tam na to ochranu. Jediná cesta je nahrát Stock rom. 4.2.2. přepsat to, uložit si celou složku Nvram(system/data/nvram), pak nahrát nový firmware a pak natvrdo přepsat soubor Nvram. Potom máte zase funkční telefon. Při obnovení továrního nastavení o IMEI na 99% opět přijdete, stačí vždy jen přepsat NVram..
Ikdyž občas se to v Mobile uncle povede, ale ta mezera musí být mezi = a ", pak to někdy vezme, pak restart a hotovo..


Plexix
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 23. pro 2013 13:27:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4 Advance White
Tablet: Apple iPad 3 Retina
Tablet 2 / ROM: Samsung N8010 Galaxy Note 10.1
Rom: MIUI 4.8.22 Full
Bydliště: Praha

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od Plexix » pát 09. led 2015 19:38:54

Přepsat pře Mobile Uncle Tools mi to šlo i na 4.4 KitKat, teď jsem nahrál MIUI která je 4.2.2 přepíšu to taky, ale po obnovení do továrního nastavení to po restartu napíše zase Invalid IMEI. Takže se ptám jestli existuje možnost zapsat IMEI natvrdo tak aby i po resetu do továrního nastavení zůstalo. Kdyby to bylo pro moje použití vůbec bych z toho nedělal drámo, ale telefon chci prodat a nerad bych aby mě nový majitel uháněl, že mu po obnově na tovární nastavení nenajde síť.


mirek222
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 31. led 2017 17:10:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart Aku A1

Re: Chyba IMEI

Příspěvek od mirek222 » pát 03. úno 2017 14:18:28

Asi už to tu víckrát je, ale s různými chybkami a/nebo pro věc nepotřebnými aplikacemi, zbytečným rootem,..
Aspoň pro můj MTK, Gigabyte GSmart Aku A1:
*#06# ukazuje Invalid IMEI, nelze volat,..
*#*#3646633#*#* Engineer mode, Connectivity, CDS Info, Radio Info,
Phone 1: AT+EGMR=1,7,"mujIMEI" <send>
Phone 2: AT+EGMR=1,10,"mujIMEI2" <send>
-podle jednoho příspěvku zde výš, má být mezi AT a + mezera - to nevím, mně to tam přednaskočí, tak jsem se o to nestaral.

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G4 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host