Lenovo P780 - ROM/ROOT/FW[ROM] Lenovo P780 GravityMod2

Moderátoři: rebas, Moderátoři čínských mobilů

Odpovědět
Tomáš Kubec
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Kontaktovat uživatele:

[ROM] Lenovo P780 GravityMod2

Příspěvek od Tomáš Kubec »

Lenovo P780 GravityMod2 je ROM s prakticky čistým Androidem. Tato ROM je port ROM pro THL W8 od Ceca (tímto mu moc dík). Tato ROM obsahuje Root a je kompletně v CZ. Všechno funguje tak jak má (tedy po mírných úpravách) :DD Dle mého to je lejlepší ROM pro Lenovo P780.

Domovské fórum této ROM naleznete zde.

Seznam potřebného:
1. LiFe_v0.3_UL
2. p780-life-v02-reparted-data-aroma.zip
3. thlw8-gravitymod2-3.0-port_to_Lenovo_P780
4. Update_gravitymod.2.5.7
5. Oprava FM rádia
6. Oprava Lockscreenu
7. Oprava Xposed

Postup mé instalace:
1. Vše mimo bodu 1 ze seznamu potřebného si připravte na kartu
2. V první řadě je potřeba mít nainstalováno EU ROM (ne ROM vycházející z čínských ROM). Kdo tedy potřebuje EU ROM, tak já osobně instaloval LiFe_v0.3_UL Není potřeba doinstalovávat žádné patche k ROM
3. Jelikož tato ROM obsahuje TWRP, tak se do něj restartujte a udělejte wipe všeho mimo úložišť. Po wipe restar znovu do TWRP.
4. Není potřeba dělat, záleží jen na vás. Já osobně sloučil paměť na 2,5GB (interní úložiště) a 5MB vnitřní SD. Provedeno pomocí p780-life-v02-reparted-data-aroma.zip Posup jak to udělat naleznete u instalace MIUI ROM
5. Nainstalovat thlw8-gravitymod2-3.0-port_to_Lenovo_P780
6. Nastartovat do systému a znovu restart do TWRP
7. Nainstalovat Update_gravitymod.2.5.7 a restart do systému
8. Pokud jste udělali přerozdělení paměti, tak je ještě potřeba přehodit vnitřní 5MB karu za tu vaší vloženou. To provedete pomocí tohoto návodu.
9. Jelikož ROM má pár drobných chybek, tak je ještě opravíme a bude hotovo.
10. Přejděte do TWRP a nainstalujte opravu nefunkčního FM rádia pak hned nainstalujte opravu Lockscreenu. Reboot do systému.
11. Nyní už jen poslední oprava. Po instalaci Update_gravitymod.2.5.7 je samotný GravityMod nefunkční a je ho potřeba opravit. Nahrajte na karu de-robv-android-xposed-installer-v21-77db90-apk a v nějakém souborovém manažeru nainstalujte. Pak spustit Xposed instalátor a v sekci Stáhnout aktualizovat Xposed a GravityBox restartovat. Pak v Xposed instalátoru v Modulech zaškrtnout jen GravityBox a mělo by bejt vše funkční (případně instalovat/aktualizovat framework).

*************************************************************************************************************************************************************************************
Nová upravená (opravená) verze GravityMod2 ROM

POZOR!!! - v26a je už jen na čínské verze a předposlední v26 je ve dvou verzích. KIT čínská a ROW mezinárodní.
U čínské verze nejde klasicky přerozdělit paměť.

Jo a ještě jedno upozornění, na nové P780 již nejde GM2 použít. Ne tedy že by nešla, ale pak nefunguje foťák. Pro nové P780 je potřeba použít KK 4.4 ROMky.

Do bodu 4 postupovat dle předchozího návodu. A pak dle tohoto:

5. Nainstalovat pomocí TWRP novou verzi ROM gravitymod2-lenovo-p780-slx2-zip Nové verze naleznete zde: http://lenovo-forums.ru/topic/3018-cust ... avitymod2/
6. Nastartovat do systému
7. Pokud jste udělali přerozdělení paměti, tak je ještě potřeba přehodit vnitřní 5MB karu za tu vaší vloženou. To provedete pomocí tohoto návodu.
8. Po přehození paměti restart
9. Spusťte Xposed instalátor (zelená ikonka s Androidem :-) jděte na položku Framework a dejte "Instalovat/Aktualizovat", povolte systémová práva, odklikněte a pak zařízení znovu restartujte
10. Pak se připojte pomocí Wi-Fi nebo operátora na internet a znovu spusťte Xposed instalátor. Jděte na položku Stáhnout a aktualizujte potřebné (GravityBox)
11. Vraťte se na položku Moduly a povolte GravityBox a případně BootManager a znovu zařízení restartujte
12. Vesele si užíváme nové ROM :-)

Pokud budete mít po instalaci problém s SD kartou, tak řešení naleznete na druhé stránce!

Pamatujte, že vše děláte na vlastní nebezpečí a nikdo za to nenese zodpovědnost. Při případné havárii by měl flash kompletní ROM pomocí Flash Tool vše napravit.

Za tyto útrapy vám bud odměnou čistá a fungující ROM. :yes:

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Upozornění: ohledně instalace této ROM nebudu odpovídat na SZ (opravdu na to nemám čas). Vše pište zde do fóra, pokud budu mít čas a budu vědět, tak odpovím. Ale neberte to prosím jako samozřejmost, s časem jsem opravdu na štíru.

Jak zabránit restartování telefonu při použití zámku

Tak mi to nedalo a vyndal jsem z krabice jednu čistou P780 a udělal jsem přechod na GM2 a pak nainstaloval a povolil Light Flow. Pak ze zámku samozřejmě do restartu. Tak jsem to udělal přesně, jak už jsem to tu na fóru psal (někdo napsal, že to nefunguje, tak jsem se již nepídil), funguje to.

Kód: Vybrat vše

1. Ze zámku stáhnou horní lištu
2. Pak pravá ikona a vstup do rychlé nabídky
3. Podržet delší dobu prst třeba na Wi-Fi. Přepne vás to do nastavení Wi-Fi 
4. Pak dáte Home tlačítko a přepnete se na plochu
5. Jděte do nabídky programů a spusťte Gravity Box
7. Vlezte do "Nastavení obrazovky uzamčení" / "Nastavení odemykacího prstence" povolte zkratky a navolte si je
8. Pak se u mne již žádné restarty ze zámku při použití aplikace v "Usnadnění" nekonají

Obrázek
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play
superja
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8

Re: Lenovo P780 GravityMod2

Příspěvek od superja »

Díky za návod, hned jdu zkoušet :)

EDIT: Tak nainstalováno, v pohodě, vypadá to dobře, jediná věc co mě zatím trochu štve - jde nějak zapnout vibrování při zmáčknutí "HW" kláves (menu, zpět, domů)? Mě to nefunguje..
Jinak přechod z MIUI 3.9.13 v pohodě.

EDIT2: v ROMce není vůbec text-to-speech v nastavení (používám to k vyslovení jména volajícího), s tím jsem se ještě nesetkal, zajímavé :D .
EDIT3: tak jo, je tam, jenom se tam třeba dostat přes program.
Naposledy upravil(a) superja dne stř 16. říj 2013 19:34:44, celkem upraveno 1 x.
HTC Desire Z -> Lenovo P780 -> THL 5000 -> LG G3 32GB ->Honor 8 -> Galaxy S8
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo P780 GravityMod2

Tak to ti neporadím, nikdy jsem nepoužíval. Myslím, že se o tom na to ruském fóru o tom někde psalo, že to nefunguje.

TTS se musí povolit v GravitiBoxu.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play
voboda
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G6

Re: [ROM] Lenovo P780 GravityMod2

Příspěvek od voboda »

Rád bych zkusil, ale jsem asi mimo a bez registrace mi nejde z ru fóra ROM stáhnout. Jde to jinak nebo se musím u nich zaregistrovat?
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Musis, necheji aby se ROMky davali jinam. Registraci s translatorem zmaknes.
poutnik
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Tablet: Vido N70HD
Rom: MIUI

Příspěvek od poutnik »

ale doporučuji použít nějaký alternativní email (založit si kvůli tomu nějaký), nebo mít opravdu kvalitní anti-spamovou kontrolu. Od registrace na lenovo-forums se mi výrazně zvýšil přísun rusky psaného spamu. Může to být jen náhoda...
Samsung M35 (6let používání) -> Samsung S5230 (OK) -> Samsung Galaxy 551 (chybná volba) -> HTC Evo 3D (OK) -> Newman N2 (nereklamovatelný, špatná volba) -> Sony Xperia T (OK) -> Lenovo P780 -> Sony Xperia Z1 a Thl 5000 (střídám který mne zrovna štve míň)
Potapo
Nové Androidě

Příspěvek od Potapo »

Chcel by som sa opytat, aka je tam vstavana verzia modemu?
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

V19 ale to preci neni problem prehodit.
voboda
Stálý androiďák

Příspěvek od voboda »

To jsou dilemata - je mi jasné, že GravityMod2 bude rychlej, plně funkční, v češtině - z tohoto hlediska bez problémů. Ovšem vzhledově se mi velmi, velmi líbí MIUI, především řešení kontaktů a sms. A nevím, zda existuje opravdu povedený launcher, který by to imitoval. Nevíte?

EDIT1: nebylo tak těžké najít správný launcher :-) díky XDA
poutnik
Androiďák!
Tablet: Vido N70HD
Rom: MIUI

Příspěvek od poutnik »

voboda: MIHome Launcher na Google Play store, tedy pokud je "problém" nebo požadavek pouze ten launcher...

Já jsem včera večer zkusil nahodit tuto GravityMod ROMku, a musím říct, že se mi celkem líbila. Tak jsem tam nahodil i aplikace a chystal jsem se ji zkusit používat. Bohužel jsem něco udělal blbě (nejspíš nějaká aplikace vrácená ze zálohy, ach jo) a vždycky krátkou chvíli po uzamčení obrazovky (5-10s) se telefon restartuje. Pokud jej používám (nezamče se obrazovka) tak je vše OK... Takže jsem musel ze zálohy nahodit zpět MIUI (dnes potřebuji normálně fungovat), večer zkusím vrátit zálohu GravityMod, vytáhnout nějaký log a přijít na problém. Jinak musím říct, že se mi GravityMod celkem dost líbí...
Samsung M35 (6let používání) -> Samsung S5230 (OK) -> Samsung Galaxy 551 (chybná volba) -> HTC Evo 3D (OK) -> Newman N2 (nereklamovatelný, špatná volba) -> Sony Xperia T (OK) -> Lenovo P780 -> Sony Xperia Z1 a Thl 5000 (střídám který mne zrovna štve míň)
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Myslim ze to delalo nejake nastaveni z gravitboxu, bohuzel jiz nevim jake.
voboda
Stálý androiďák

Příspěvek od voboda »

GravityMod2 nahozen, ale při instalaci mi nešlo nahodit rozdělení paměti, spadlo to do bootloop a konce, tzn. instalace LiFe atd. Podruhé jsem to nedělal, vše se nainstalovalo, ovšem mám problém, tel. nevidí SD kartu. A když jej připojím k PC, tak nejde připojit jako USB massstorage, ale jen jako MTP, zobrazí se složka P780, ale nejde to ní nic nahrát. Tak jsem se podle postupu podíval na rozdělení paměti, jak se má zaměnit ta hodnoda 1 za 0, ale tam to mám správně. Podivné, zkusím nahodit life_03, a instalovat přes CWM.
baris
Androiďák!

Příspěvek od baris »

Nejaky problem ohledne pameti sd karty atd. Jsem zahlid ze resili take na ruskem Lenovo foru kde je GM ke stazeni. Zkus mrknout.
voboda
Stálý androiďák

Příspěvek od voboda »

Takže jsem kde jsem byl, po aktivaci GravityBox opět nevidí kartu.
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Dnes jsem instaloval na dva telefony a v pohodě.
majkyke
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Mobil 2 / ROM: Redmi 2
Tablet: Samsung Tab4

Příspěvek od majkyke »

Chcel by som vyskusat tuto romku,zaujimalo by ma ci je prelozena komplet do CZ jazyka,alebo aj SK?
A este jedna otazka,strasne mi vadi pri Life Romke ze pri prichadzajucom hovore v pravo hore je vysvietene to logo Smart Sound,a kontakt s dlhsim menom tam nevojde,a cele meno sa roluje z prava do lava,kym vylustim ze kto vlastne vola,aj druha strana zlozi.
Ako je to u tejto,pripadne nejaky screen z dialera pri volani :DD
Dakujem
Pridavam link na GravityBox-Version 2.6.3
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2316070
Naposledy upravil(a) don_alex dne stř 30. říj 2013 14:12:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Na URL máš tag URL! Proč používáš CODE????
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak GravityBox si přeci aktualizuješ u Xposed instaleru, píšu to v návodu. To že je kompletně v CZ píšu také, ale je i kompletně v SK. Tedy mimo aplikace foťáku a FM rádia. Původní aplikace foťáku padala při použití HDR a rádio nefungovalo.
Přílohy
Screenshot_2013-10-17-19-56-17.jpg
Screenshot_2013-10-17-19-56-17.jpg (25.32 KiB) Zobrazeno 29897 x
majkyke
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Mobil 2 / ROM: Redmi 2
Tablet: Samsung Tab4

Příspěvek od majkyke »

Dik Tomas,tak som ju vcera nahodil,a musim povedat ze v spojeni s Gravity Boxom asi zatial naj Romka pre mna ;)
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Ja uz ji pouzival na W8. Osobne si take myslym, ze je pro P780 nejlepsi. Miui je fajn, ja ale radeji cistej Android.
superja
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8

Příspěvek od superja »

nemáte problémy s GPSkou ?
Mě se ještě ani nepovedlo dostat fix.. (ale víc jak 10 min jsem nevydržel).
Další věc, co me štve je, že SMS program zkracuje SMS s diakritikou.. ale to už je malá věc řešitelná jiným programem..
HTC Desire Z -> Lenovo P780 -> THL 5000 -> LG G3 32GB ->Honor 8 -> Galaxy S8
Potapo
Nové Androidě

Příspěvek od Potapo »

Prosim vas nastal mi vazny problem. Pocas flashovania cez Sp Flash Tools nastal vypadok prudu (proces bol mozno niekde v polovici). Teraz, ked sa pokusim opat flashnut telefon, tak sa nic nedeje a PC mi vypisuje, ze ovladac nebol spravne nainstalovany a zariadenie zlyhalo a podobne.

Prosim vas, existuje este nejaka moznost telefon zachranit, pretoze zacinam byt riadne zufaly.

EDIT1: Podarilo sa mi to rozbehnut. Na moje pocudovanie stacil hard reset cez fyzicke tlacitko vzadu pri baterke. Mozno to pomoze niekomu, kto bude mat rovnaky problem ako ja....
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

To potapo: to je jen normalni reset kuli tomu, ze nejde vyndat baterka.

To superja: GPS chodi jako hodinky, pouzivam kazdy fen. SMS aplikace diakritiku odsranit umi, musis to jen zaskrtnout v gravityboxu
Potapo
Nové Androidě

Příspěvek od Potapo »

No postupoval som podla navodu. Vsetko mam nainstalovane, ale zariadenie mi nerozpozna SD kartu. Na ruskom fore sa mi nedari najst riesenie. Da sa to nejakym sposobom opravit?

EDIT: Neviem ci to nejak pomoze, ale disky som nerozdeloval - nechal som to vsetko, ako bolo povodne. Plus pozeral som na navod prepisania suboru vold.fstab. V root som nasiel ale iba vold2.fstab (ktory obsahoval spravny kod) a vold.fstab.nand.
baris
Androiďák!

Příspěvek od baris »

A co format sd karty?
Potapo
Nové Androidě

Příspěvek od Potapo »

Mas namysli format cez recovery?

EDIT by jumbo78:
Nezneužívej citaci! Přečti si prosím laskavě pravidla fóra a dodržuj je!
voboda
Stálý androiďák

Příspěvek od voboda »

Já měl s SD kartou naprosto stejný problém a nevyřešil jsem jej. Možná kdybych se více snažil, ale nyní jsem zpět na MIUI, protože jsem na to neměl nervy a bez SD toho moc udělat nešlo.
Potapo
Nové Androidě

Příspěvek od Potapo »

Tak toto mi ani zdaleka nepride bezproblemova ROM-ka...
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak nějak nevím, momentálně nainstalována asi na 25 kousků P780 a jede jako hodinky. Pokusím se přijít na to kde máte problém. Jediné v čem zatím vidím rozdíl, je že já tam vold.fstab mám.
baris
Androiďák!

Příspěvek od baris »

A vzdy jsi slucoval pamet?
Tomáš Kubec
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Ano, ale kdyz bude cas, tak to testnu bez toho.
Odpovědět

Zpět na „Lenovo P780 - ROM/ROOT/FW“