Aréna telefonůLG Optimus 2x vs. Nexus S

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

roxtedy
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus S i9023

Re: LG Optimus 2x vs. Nexus S

Příspěvek od roxtedy » stř 06. črc 2011 23:35:18

Porad se divim jak si nikdo neuvědomuje důležitost aktualizací a odladenost sw. i sebelebsi hw se da zabit špatným sw :)na co ti bude ctyrjadro, kdyz na nem mas Windows 3.11 :)
Nexus 4, original JB 4.2 ROM, PowerAMP, Koss Porta Pro :)

far4all
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Twitter: far4all
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od far4all » čtv 07. črc 2011 0:18:04

Přesně :) Doporučuju za sebe Nexus S protože Optimus 2x je špatnej vtip , má sice výkonný HW ale Software stojí za houby :)
Nexus S 2.3.4 + New Android Market

yxyxyx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: SGS3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yxyxyx » čtv 07. črc 2011 20:04:45

Odlazenost je určitě velice důležitá a v Nexusu S je na perfektní úrovni, nicméně aktualizace pomalu, ale jistě, ztrácejí na hodnotě, dříve byli rozdíly v jednotlivých verzích mnohem markantnější... Dnes už se žádné "zázraky" nekonají (zrychlování systémových odezev, přidávání funkcí atd)

Ale z těchto dvou bezkonkurenčně Nexus S :-)
Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S2,Motorola Defy CM7, HTC Desire(prodáno), Acer S100 Liquid(prodáno), N85(prodáno), HP 114(prodáno)

roxtedy
Androiďák!

Příspěvek od roxtedy » čtv 07. črc 2011 21:32:01

to nesouhlasím...
tohle přinesla poslední verze androidu 2.3

Podpora video formátu WebM pro HTML5 video[11]
Podpora pro Near Field Communication standard, který dnes podporují některé mobilní telefony
Podpora SIP protokolu pro internetovou telefonii(VoIP)
Lepší správa prostředků(ram a zmrazení aplikací na pozadí)
Upravená virtuální klávesnice
Zlepšená funkce kopírovat a vložit[12]
Podpora více kamer a nových sensorů
Rozšíření podpory nativního kódu
Optimalizace pro hry
Lepší správa napájení
Správce stahování
Nové UI
Nové video ovladače (OpenGL ES)
Zrychlení dotykové vrstvy
Přidána podpora API pro Gyroscrope, rotation vector, gravity, barometer sensors, and linear acceleration
Přímé řízení audia(zlepšení zpracování audia)

Tohle Ti příjde jako zanedbatelná aktualizace????? Prvně si něco přečtěte a pak rozumujte....
Seznam změn potvrzuje tahle WWW a oficiální video,které představilo perníkhttp://androidcommunity.com/android-2-3 ... -20101206/
Nechte si na vašech "čtyřjádrech Windows 3.11" :)

far4all
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Twitter: far4all
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od far4all » čtv 07. črc 2011 21:37:32

To když uvidíš verzi 2.2 a 2.3 tak to neznamená že toho tam málo udělali :) ted Nexus S s novým Update vydrží o 18 % více :) a to je sakra pokrok :)
Nexus S 2.3.4 + New Android Market

smydys843
Nové Androidě

Příspěvek od smydys843 » pát 08. črc 2011 12:25:53

Za sebe taky doporučuji nexus S,taky jsem uvažoval o LG 2X ale po přečtení recenzí a zjištení jaké chyby tento mobil má ať softwarové nebo hardwerové, jsem se jednoznačně rozhodl pro nexus.

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » pon 11. črc 2011 6:50:08

yxyxyx píše:Má vůbec gorilla glass (na netu jsem našel, že nejspíš nemá)? Sice to není nutnost, ale o tuhle výhodu bych velice nerad přišel, už několikrát mi to zachránilo telefon..
Jestliže máš Desire, tak ten ale Gorilla Glass taky nemá pokud vím.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

yxyxyx
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yxyxyx » pon 11. črc 2011 14:20:09

K tomu vývoji androidu, už jsme si to vyjasnili, můj pohled je, že pro běžné uživatele je pokrok menší, než býval dříve.. Pravda, že vývojářské nástroje, které mohou používat se stále rozšiřují, ale to koncový uživatel pocítí jen málo..

ad gorilla glass:
Právě, že jsem se dočetl, že má.... Trochu ironie, že jsem to zjistil až po jednom roce užívání, ale nemám na něm žádnou fólii a nosím ho po kapsách s klíčema atd. a na displeji jsou asi 2 vláskové škrábanečky, takže je velice možné, že tam GG opravdu je.. Nicméně to píšou i na stránkách výrobce gorilla glass... - http://www.corninggorillaglass.com/prod ... orilla/htc

LG optimus 2X jej podle těchto stránek také má... Ale určitě to nepřeváží klady nexusu :-) - na druhou stranu s tou odlazeností je to také horší, kamarád, který jej vlastní na nexus S tuhle nadával, že se mu samovolně zasekává, občas musí až vytáhnout baterku - někdy nejde ukončit hovor a pár dalších věcí, s většinou z nich mám zkušenosti, když flashuji zařízení, ale on má ofiko romku a neflashoval, ale asi začně, protože to musí dělat nějaké aplikace a s wipe už se vyplatí udělat i flash, kde bude cyanogenmod - samotný android bývá velice spolehlivý (ne úplně 100%).
Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S2,Motorola Defy CM7, HTC Desire(prodáno), Acer S100 Liquid(prodáno), N85(prodáno), HP 114(prodáno)

Petmedic
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Google Nexus 4
Twitter: lsfoto67

Příspěvek od Petmedic » pon 11. črc 2011 15:53:52

Ano o Nexus S občas zazlobi ale zjistil jsem že vždycky mi za to mohla nějaká aplikace třetí strany.

roxtedy
Androiďák!

Příspěvek od roxtedy » úte 12. črc 2011 21:27:11

2 yxyx: nechápu, jak můžeš po tom co jsem ti napsal změny oproti 2.2 napsat.že to uživatel pocítí jen málo??? Si děláš srandu?
Já osobně už bych tel. bez těchto věcí nechtěl!! Jsou to hlavně:

Uspora baterie o 20%
Možnost volat přes Gtalk videohovory a ostatní programy(skype)
VoIP využívám často(volám na mobil za 2 Kč a na pevnou 0,5 Kč včetně DPH)
Mnohem lepší T9 a klávesnice celkově
NFC(určitě využiju už se testuje v čr)

a dál nechápu, po tom kolik lidí je s LG 2X nespokojených, jak ho můžeš chválit?? Hafo lidí ho chce vrátit, tvrdí, že takto zpracovaný telefon za 10 tis. ještě neviděli...

Navíc se pořád vychvaluje výkon lg,ale po grafickém výkonu je na tom nexus s jen o cca 20% horší(viz. http://smartphonebenchmarks.com/).Procesor je u LG na tom mnohem(o50%) lépe.. Takže komu jde o hry,tak ty bude hrát ještě hodně dlouho...

yxyxyx
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yxyxyx » úte 12. črc 2011 22:43:28

Zaprvé jsem nikdy nevychválil LG ;)

Zadruhé NFC je jen evoluce, za chvíli bude v každém telefonu, tak chápu, že to přidali do novějšího androidu

Za další klávesnici většina lidí, které znám využívají Smartkeyboard - ta základní i v novějším vydání je přímo otřesná :)

VoIP není věc, kterou by lidi běžně využívali, nicméně i na starších verzích šla bez jakýchkoliv problémů doinstalovat.

Úspora baterie o 20% je skvělá, to pravdu máš, znatelná a užitečná, ale každopádně je to jediné z toho, co je opravdu znát(+ novější UI, to je zásah do grafiky a to je znát vždy)... Stále si stojím za tím, že pro běžného uživatele je rozdíl mnohem menší, než bývali dřívější skoky - přidání multitouch, podpora mnohem více programů, rapidní zlepšení rychlosti, mnohem větší stabilita.. A proč ne? To musíš mít vždy pravdu? Mě se to prostě jako velký skok nezdá, tak to neřeš, jestli Ti přijde, že každý update je posvícení, tak budiž... Jestli využiješ podporu videa v HTML5, jen dobře, ale pro mě to nic neznamená...
a dál nechápu, po tom kolik lidí je s LG 2X nespokojených, jak ho můžeš chválit?? Hafo lidí ho chce vrátit, tvrdí, že takto zpracovaný telefon za 10 tis. ještě neviděli...
A ještě jednou opakuji, že jako jedinou výhodu LG jsem uvedl Gorilla Glass, zbytek je horší (kromě toho výkonu vyloženě na hry).

2 Petmedic: Ano, věřím, že za to bude moci aplikace třetí strany, prázdný android většinou býva téměř bez problémů. Ale prostě se tak stalo a člověk pak musí více vybírat, která aplikace vadí a která ne :-(

roxtedy
Androiďák!

Příspěvek od roxtedy » stř 13. črc 2011 9:17:13

Ty porad mluvis o nějakých prevratnych aktualizacich...mne prijde aktualizace na 2.3 stejne evolucni jako každá předchozí .... by me zajímalo, jestli jsi vubec perník videl, kdyz o nej tolik rozumujes a jak dlouho ho pouzivas?

Jo ale ty se starým androidem nebudeš mít nikdy plnohodnotné nfc... max nějakou sim kartu s kterou budeš omezený na operátora...

Nevím co máš proti nové klávesnici?? Ukládání nových slov je rychlé, snadné a když už pár slov v paměti máš tak je psaní velmi rychlý i s překlepy ti klávesnice nabídne slovíčko,které jsi pravděpodobně myslel...nastevení blbostí opravdu nepotřebuji a ještě za ni zbytečně platit...je jasný, že když si klávesnici koupili, protože předchozí byla špatná..jsou zvyklý na koupenou,tak ji asi budou používat dál...

VoIP šlo doinstalovat, ale na pozadí běžela aplikace, která žrala ram, baterku a vetšina z nich byla nestabilní... nativní aplikace je mnohem lepší...automaticky když jsem na wifi a mám povolené voip hovory, tak volám klasickým způsobem a tel. se mě automaticky zeptá jestli chci volat jako voip nebo klasicky...žádná aplikace na pozadí..žádné problémy s kvalitou a stabilitou....

Ty velmi důležité změny co jsi jmenoval obsahuje i verze 2.3 rychlost, stabilita, nové možnosti aplikací, zlepšená odezva pro mulitouch, jen nevím jestli umíš číst...protože to co jsi vyjmenoval přesně přinesla i verze 2.3. Co budeš dělat až všechy videa na youtube poběží na html5? To budeš pořád tvrdit ty nesmysly že android 2.2 stačí?? To stejný aplikace v html5...googl koupil kodeky uvolnil je jako opensource a bude implementovat tyto kodeky do html5 a celý youtube poběží, podle tebe na zbytečným html5...

yxyxyx
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yxyxyx » stř 13. črc 2011 20:00:42

Mě se to prostě jako velký skok nezdá, tak to neřeš, jestli Ti přijde, že každý update je posvícení, tak budiž...
A už to prosím nech být... každý máme svůj názor, já jej určitě nezměním a ty očividně taky ne.. Takže v pohodě, už to začíná být naprosto zbytečná a nikam nesměřující diskuze (respektive se tak stalo již před pár příspěvky), ještě k tomu OT.. Takže tak - a to rozhodně nepíšu proto, že nemám argumenty, jen už mě tenhle flame nebaví, protože můj pohled očividně nikdy nepochopíš, a vždyť je to i dobře, každý máme jiné priority :-)

EDIT: Musím uznat, že při přechodu na verzi 2.3.4 je opravdu spotřeba rapidně znát... Mobil mi vydrží to, co nikdy jindy, takže v tomto pozoruji obrovský rozdíl... Konečně nemusím nabíjet každý den! :o)

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“