Aréna telefonůVýběr prvního mobilu s androidem

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Dranarok
Nové Androidě

Výběr prvního mobilu s androidem

Příspěvek od Dranarok » čtv 24. bře 2011 20:41:10

Zdravím.

Rád bych si koupil nový mobil s androidem za rozumnou cenu a byl bych rád kdybyste mi nějaký doporučili. Samozřejmě že jsem si pročítal fórum a použil i vyhledávač, ale každý máme své specifické požadavky tak bych rád něco přesně pro mě "na míru".

Moje požadavky:
- Rád bych něco s delší výdrží jelikož budu hodně poslouchat hudbu a přehrávat filmy
-Budu stahovat hodně věcí z android store (podle informací bez rootingu nic z toho nedostanu na micro sD kartu, což de podle dostupných informací až od 2.2 Froyo /bez rootingu/) což se mi s pamětí okolo 155MB telefonu zdá nereálné
-radši bych vetší display
-hezkou kvalitu obrazu
-foťák s přídavným bleskem sem snad nemusím psát, beru jako samozřejmost
-dotykáč už beru taky jako samozřejmost
-chci GPS protože budu používat navigaci a další věci ke kterým jde GPS použít
-měl by zvládat složitější hry
-pokud možno tak bych rád aby byl provozu schopný i v jiných zemích (např. v Tibetu)
-nevím jestli je HW klávesnice výhodou nebo jde surfovat po netu kvalitně i se SW klávesnicí, a rád bych QWERTZ klávesnici (což asi půjde stáhnout ze store)
-nejlépe něco od vodafonu (budu pořizovat za zvýhodněnou cenu, tarif 277kč měsičně) nebo neblokovaný na jednoho operátora
-nejlépe nej soft jestli to něco ovlivní
-Budu používat slovníky store a i funkci že mi to řekne výslovnost (nevím jestli je to funkce telefonu nebo dané utilitky)
-dále už mě nic nenapadá (zatím)

Koukal jsem že některé telefony nepodporují javu a jiné ano, tak bych se chtěl zeptat v čem je rozdíl, co to ovlivňuje, respektive co z toho plyne.

Dále nevím zda každý android telefon jde updatovat na nejvyšší verzi OS a jestli na ní budou vůbec fungovat.

Budou mi v telefonu fungovat všechny věci ze store nebo tam záleží na něčem jiném než verzi SW?

Pochopil jsem že při koupi nebudu mít práva root a že rootingem ztrácím záruku. Jde ten telefon plně využívat i bez rootingu?

Upozorňuju že jsem v tomhle zatím noobik tak prosím o schovívavost pokud kecám blbosti.

Děkuji za každou radu, a i za to, že jste si to aspoň přečetli :)

EDIT: ve store jsou ty aplikace pro určitou verzi. Budou pracovat i na vyšší verzi? Např. bude utilitka pro verzi 1.6 i na verzi třeba 2.2?

Mich-a-l
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG D620r G2 Mini
Mobil 2 / ROM: Samsung S7580 Galaxy Trend Plus
Tablet: ASUS EEE Pad Transformer TF300T

Re: Výběr prvního mobilu s androidem

Příspěvek od Mich-a-l » sob 26. bře 2011 14:53:06

rozumna cena ??? ..... 300 E, 400E, 500E,...... kolko ?

vasa13
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Google Nexus S
Twitter: vasa13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasa13 » sob 26. bře 2011 16:34:07

Od vodafone, to vidim na Nexus S.. Snad vše by měl jakž takž splňovat..

CelticUnion
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation XE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CelticUnion » sob 26. bře 2011 17:40:36

tak to vsetko zavisi hlavne od ceny.. povedz kolko si predstavujes

POBI
Stálý androiďák

Příspěvek od POBI » sob 26. bře 2011 17:54:20

Tvý požadavky míří určitě na nějakej highend, viděl bych to na LG Optimus 2x, za pár dní by měl jít na trh za 12500, ale nevím jestli ho bude mít vodafone.

Bez root práv se samozřejmě dá vyžít.

Většinou se na nejvyšší verzi lze dostat s každým tel.,ale někdy pouze díky custom romkám od různých vývojářů. Koukni na xda-developers.
SAMSUNG GALAXY S, rooted, speedmod-k13a.500hz, Darky 9,3

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“