Rád bych si koupil nový mobil s androidem za rozumnou cenu a byl bych rád kdybyste mi nějaký doporučili. Samozřejmě že jsem si pročítal fórum a použil i vyhledávač, ale každý máme své specifické požadavky tak bych rád něco přesně pro mě "na míru".
Moje požadavky:
- Rád bych něco s delší výdrží jelikož budu hodně poslouchat hudbu a přehrávat filmy
-Budu stahovat hodně věcí z android store (podle informací bez rootingu nic z toho nedostanu na micro sD kartu, což de podle dostupných informací až od 2.2 Froyo /bez rootingu/) což se mi s pamětí okolo 155MB telefonu zdá nereálné
-radši bych vetší display
-hezkou kvalitu obrazu
-foťák s přídavným bleskem sem snad nemusím psát, beru jako samozřejmost
-dotykáč už beru taky jako samozřejmost
-chci GPS protože budu používat navigaci a další věci ke kterým jde GPS použít
-měl by zvládat složitější hry
-pokud možno tak bych rád aby byl provozu schopný i v jiných zemích (např. v Tibetu)
-nevím jestli je HW klávesnice výhodou nebo jde surfovat po netu kvalitně i se SW klávesnicí, a rád bych QWERTZ klávesnici (což asi půjde stáhnout ze store)
-nejlépe něco od vodafonu (budu pořizovat za zvýhodněnou cenu, tarif 277kč měsičně) nebo neblokovaný na jednoho operátora
-nejlépe nej soft jestli to něco ovlivní
-Budu používat slovníky store a i funkci že mi to řekne výslovnost (nevím jestli je to funkce telefonu nebo dané utilitky)
-dále už mě nic nenapadá (zatím)
Koukal jsem že některé telefony nepodporují javu a jiné ano, tak bych se chtěl zeptat v čem je rozdíl, co to ovlivňuje, respektive co z toho plyne.
Dále nevím zda každý android telefon jde updatovat na nejvyšší verzi OS a jestli na ní budou vůbec fungovat.
Budou mi v telefonu fungovat všechny věci ze store nebo tam záleží na něčem jiném než verzi SW?
Pochopil jsem že při koupi nebudu mít práva root a že rootingem ztrácím záruku. Jde ten telefon plně využívat i bez rootingu?
Upozorňuju že jsem v tomhle zatím noobik tak prosím o schovívavost pokud kecám blbosti.
Děkuji za každou radu, a i za to, že jste si to aspoň přečetli

EDIT: ve store jsou ty aplikace pro určitou verzi. Budou pracovat i na vyšší verzi? Např. bude utilitka pro verzi 1.6 i na verzi třeba 2.2?