Aréna telefonůHTC Desire S nebo čekat na HTC Sensation

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 32GB

HTC Desire S nebo čekat na HTC Sensation

Příspěvek od seaman » sob 14. kvě 2011 20:59:23

Zdravím všechny příznivce chytrých telefonů,
Svůj nynější telefon (iPhone 8GB) používám od jeho uvedení na trh a to je už nějaký ten rok.
Proto chci změnu a uvažoval jsem o HTC Sensation, nyní jsem ale u známého velice letmo zahlédl Desire S a docela se mi telefon líbil. Nepůsobil na mně sice tak pevně jako hliníkový iPhone, ale konstrukce se zdála být slušná.
Těžko porovnávat dva mobily z nichž jeden ještě není na trhu, ale jen se tak zamýšlím, jestli opravdu potřebuji dvoujádrový Sensation. Používám hlavně pochopitelně telefon, sms a z dalších věcí jsem hodně náročný na kalendář, mail a poznámky. Musím mít nějaký hodně kvalitní slovník, který funguje i mimo internet a nově pro mě bude příjemná i navigace, protože na můj Garmin již přestala vycházet aktualizovaná mapa.
První věc je tedy spíše úvaha, jestli potřebuji ten výkon s tím, že asi bude na úkor výdrže a pak mě straší ta velikost. Desire S je stejný jako iPhone a to v pohodě snesu.

Teď se svěřím s mými nočními můrami ohledně androidu a Vás poprosím, aby jste mi je pokud možno zkusili rozehnat.
1. Jak si pozornější z Vás mohli nahoře přečíst, chtěl bych používat kalendář s upomínkami a nějaký zápisník.
Má Desire S kvalitní vestavěný kalendář, který umí roční opakování události kvůli narozkám a dalším opakujícím se věcem a možnost upomínku posunout pro případ, že to nemůžu udělat hned? Ve specifikace vidím, úkolovník a poznámky - ne. Předpokládám, že se dá nějaký notes asi doinstalovat, ale jak si ho a s čím sesynchronizovat v počítači?

2. Dá se na hlavní obrazovce nechat trvale zobrazit výpis s denního kalendáře?

3. Asi průser, ale budu ho synchronizovat nikoli s pracovním noťasem, ale s iMacem co mám doma. Je to problém? Používá tuhle kombinaci OS X a Androidu někdo? Když nic jinýho, kalendář a kontakty s ním musím kvůli jejich záloze synchronizovat.

To je zatím asi všechno, díky těm co to přečetli celé a hlavně těm, co mi k tomu něco napíší.

Notouchme
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6
Twitter: https://twitter.com/oONotouchOo

Re: HTC Desire S nebo čekat na HTC Sensation

Příspěvek od Notouchme » sob 14. kvě 2011 23:00:31

Odpovim ti aspon na neco: k ty synchronizaci vsechno muzes delat pre g mail myslim ze i kalendare vestaveny davaj moznost synchronizace s g mailem a vlasne umi to synchronizovat uplne vsechno treba kontakty zalohovat sms atd... proste google ;), ten slovnik vetsina slovniku je fakt pres net ja osobne sem ani jine nehedal ptz mam datovej tarif a to je ta druha vec vyuzziti androidu bez d. tarifu popripade wifi, je tak 15% ale to musis z jabka znat tam je to myslim podobny ne ??
:palec: Na děkování tu máme reputaci :palec:

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » ned 15. kvě 2011 12:03:39

To mas pravdu, u iP je to s potrebou konektivity uplne stejnej pripad. U me je problem, ze mam jednu bezednou kartu na volani, ale bez dat a pak druhou, taktez bez omezeni zase pouze na data. S tim nehnu, to je dano zamestnanim, obcas potrebuju data i hovory soucasne, treba i v zahranici. Na druhou stranu, wifi mam doma, v praci, snad vsude po znamych a i mimo.

O te synchronizaci pres google jsem slysel, ale nevim, v dnesni dobe hackovani vseho kde je vetsi mnozstvi kontaktu nas obycejnych smrtelniku se mi do toho moc nechce. Skoro mi prijde idealnejsi, kdyz tyhle data budou putovat jen mezi pocitacem a telefonem uz i proto, ze se mi jednoho dne nestane, ze bude server shozenej a podobne. Proste verim zaloze, kterou si zaridim sam. Ale v kazdym pripade dik moc za postreh a reakci.

Jinak ten slovnik jsem pouzival na iP koupenej s tim, ze je snad cesko-indickej a obracene a ja si v nem manualne prehodil databaze z tehle nesmyslnejch na en-cz cz-en zkonvertovanych z pc slovniku. Jde obecne u androidu udela v souborovem systemu podobna vec?

Notouchme
Droid

Příspěvek od Notouchme » ned 15. kvě 2011 22:18:59

o tech hackrech muzem jen spekulovat :D ale osobne si myslim ze hacknout google je mnohem mene pravdepodobnejsi nez hacknout tvoj pc ;) a pak je to o tom aby si nekomu nedal heslo na mail xD k tomu slovniku se priznam ze tak zdatnej v androidu nejsem abych ti to rekl :D a jablicka moc nemusim mam na ne alergii takze vubec nvm jak si to s tou databazi myslel :D teoreticky jo prakticky ne. btw: dneska sem se vic koukal na to htc sensation a fakt tekla mi dvoumetrova slina asi vim jakej bude muj pristi mobil :D ale android oproti ios ma zasadni problem hw de strasne dopredu tudiz s nastupem vsech tech dvoujader se marketing tak posune ze za chcili i desire S bude hrozna sunka a nezahrajes si na nem ani 3d piskvorky (obrazne samozrejme :D) v tom je asi apple lepsi nezapomina na starsi stroje :D btw2: tu otazku sem si nedavno pokladal taky kdyz sem cekoval dual sim telefony hodilo by se aby nejakej vyrobce udelal hardwarovou pecku s dual sim este sem nic podobnyho nevidel ty dual sim sou hrozny shity a ted nechci kecat ale ani smartfoun s dual sim sem nevidel ale treba existuje....

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » pon 16. kvě 2011 13:17:00

Ano, to můžeme, nechci hackery nějak přeceňovat a docela i tomu googlu věřím, ale data v telefonu chci synchronizovat především s mým vlastním počítačem už jen proto, že za dva roky zase nemusím mít android telefon a pak budu řešit jak s nokií a googlem. Nejsem velikým fanouškem Nokií, byl to jen příklad, ale nechci si zavírat vrátka pro nic dalšího co může přijít. Možná se zbytečně bráním nové funkční věci, ale nechci používat internet a nějaký hooodně vzdálený server na operaci pro kterou stačí usb kabel, nebo bluetooth. Je to jen o pocitu. Vystřídal jsem dost počítačů (WIN i OSX) a ještě víc telefonů a vždycky jsem chtěl abych měl stejný kontakty v obou zařízeních a to chci i teď, ale jen v nich :-) Prostě chci jít z mého pohledu logickou cestou. Nokie měla svůj PC Suite, Ericson taky něco, už jméno nevím, stejně tak si už nevybavím ten Sync-něco pro win zařízení, u Apple protočím kontakty a kalendář pomocí iTunesu a tak nevím proč nemít synchronizační soft pro androida.

Já nemám alergii na nic, nejsem ortodoxní zaslepenej fanda Apple. Fandím jen funkčním, nesekajícím se a i jinak spolehlivým telefonům poctivější konstrukce a i když mi pochopitelně několik málo věcí na iPhone chybělo, byl tím, co si představuju.
To co jsem psal o výměně databáze slovíček v iPhone jsem myslel jako dotaz na to, jestli jde obecně u Androidu vstupovat do adresářové struktury (prostě vidět a organizovat složky a soubory v nich) a jestli to jde i v systému nainstalovaných aplikací, ne jen ve složkách, které si vytvořím jako uživatel.

To, že bude po nástupu těch dvoujader Desire S na druhé koleji mně nenapdalo a asi to tak bude. Ale jen co se update systému týče, aplikací snad ne...

Notouchme
Droid

Příspěvek od Notouchme » pon 16. kvě 2011 14:56:53

ja mam pocit ze u androidu ms snad kazda znacka telefonu neco jako pc suite ja mam u lg taky neco podobneho a htc ma to jejich htc sync a tam myslim de taky synchronizace vseho alenevim jak se to pak prenasi na jinej telefon :D a s tou databazi netusim to se budes muset zeptat zkusenejsich ale android je vice customizovatelnej nez ios co vim takze nejak by to jit melo xD bude nejakej slovnik jako apk a jeho databazi si das na kartu az budu doma tak se na to podivam, uz mi infolinka pise ze mam 80% fup :D takze ficim

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 16. kvě 2011 16:06:41

Za sebe musím říct, že bych si vybral spíš Desire S. Výkon má dostatečný, stejně tak paměť. Opravdu hodně se mi u něj líbí velikost - ač má velký displej, skvěle padne do ruky a je o chlup menší než můj současný Nexus One. Jako druhé plus beru celohliníkovou (prakticky nerozebírací) konstrukci. Sensation má oproti tomu nikde jinde nepoužitou konstrukci, který zrovna nevěřím. Ale nejvíc mě u sensation odrazuje jeho velikost - přece jenom, úhlopříčka displeje víc než 4,2 palce je už opravdu moc. Do kapsy se to už nevejde, do ruky už taky moc ne. Pak tu máme ještě to zprofanovaný dvoujádro - je sice hezký, ale android 2.3 ho neumí využít.

Co se týče synchronizace - offline synchronizace mě ani nezajímá. Mám účet na google, na něj mám synchronizovaný všechno důležitý. Případně to řeším online přes aplikace třetích stran. Z mýho pohledu synchronizaci po kabelu odzvonilo.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Notouchme
Droid

Příspěvek od Notouchme » pon 16. kvě 2011 18:46:24

je fakt ze na dvoujadra je este cas az nejaky apps to budou plne vyuzivat, jinak na svetandroida.cz je promo video o SII a tam neco na vyuziti dvoujadra videt je ale je to teprve v plenkach :D, off synchronizace je spis o vnitrni pocitu :D ale uprime receno vic verim googlu nez vlastnimu pc to kdyz spadne tak je to vsehno v riti :D diky bohu za externi hdd

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » pon 16. kvě 2011 21:26:41

Notouchme píše:ja mam pocit ze u androidu ms snad kazda znacka telefonu neco jako pc suite ja mam u lg taky neco podobneho a htc ma to jejich htc sync...
:-) No vidíš, to jsem z Tebe potřeboval vyrazit. Teď jen musím pohledat, jestli se dělá i nějaká alternativa pro ten OS X
Na mně to dělalo dojem, že se snad ani nic na oficiálního synchro nedělá.

Ten přístup do systému souborů mně tolik nepálí. Tam věřím (doufám), že budou možnosti minimálně stejné jako jsou u jailbreaklýho iphone.

ramon.dexter: Taky tak právě uvažuju, protože ta velikost není zanedbatelný paramatr. Telefon bude mít v sobě firemní číslo a tahám ho bohužel naprosto všude. Jsou týdny, kde ho nemůžu ani na chvíli vypnout a chodím s ním doslova i na záchod, takže tahat něco co je těsně na hranici úchopu lidské roky by bylo možná otravný. Jak jsem psal, Desire S je naprosto stejně velký jako iPhone, takže vím, do čeho bych velikostně šel. Jen se nechci do budoucna o něco zajímavého v případě odpískání Sensation připravit. Taky mně teď nenapadá něco konkrétního.

Rozlišení foťáku neřeším, od toho mám zrcadlovku a na momentku 5mpix je až bohatě, možná ten gyroskop, ale těžko říct, k čemu ho kdo využije a dvojádro samo pro sebe, když zatím není návaznost mi přijde jen jako zátěž pro baterku, ale třeba jsem na něco zapomněl, proto to tady rozebírám a jsem rád za každej postřeh.

To s tou metodou synchronitace je o úhlu pohledu, ale já si docela věřím. Mám aktuální kontakty v telefonu, v iMacu v příslušných programech (Adressbook, iCal ...) no a kdyby se mi o obě tyhle zařízení znefunkčnili najednou, tak na je to na třetím médiu, kterým je externí disk. Jedno z nich ale vždycky přežije :-) Mít je někde na "cizím" disku mi přijde skoro srandovní když se jedná z veliké části o docela důležité pracovní věci a to říkám s vědomím, že se jedná o google.

Asi tedy zkusím urvat čas a zajít kouknout do prodejny a nebo odchytit ještě jednou známého co jsem ho u něj viděl a dát mu druhou sérii otázek.

Notouchme
Droid

Příspěvek od Notouchme » úte 17. kvě 2011 8:07:28

to jabko si mel jako sluzebni ?? ptz nvm co vydrzej jabka za baterku ale asi jako sluzebni telefon bych vzivote smartfoun nebral :D ptz ze sluzebniho tak akorat volam a na to mi staci e72 nokia :D ktera baterkou drzi jako 10 smartu dohromady :D samozrejme soukromej kde mam net a vsechno to android je libovej ale fakt sluzebni :D to ne nejak ho vytizis klekne ti uprostred dne :D nebo druhej den kdyz ho nedas vecer do nabijecky a koncis :D

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » úte 17. kvě 2011 8:27:44

Dá se to. Chápu proč to řešíš dvěma telefony, neděláš to tak sám, ale já dva tahat nebudu.
Je to nárazovka, někdy mi baterka vydrží dva dny, jindy po hodinových rozhovorech nabíjím denně.
Teď jsem se sekl na Angry Birds a nabíjím denně a mám kábl i v práci.
Výdrž Sensation nemá cenu řešit, to je teoretizování a co se Desire S týče, to bych znát potřeboval, ale na to se nemá cenu ptát.
To je tak snadno ovlivnitelné tím, jestli člověk čte internet při válení se v noci u televize, nebo hodně hraje hry, používá navigaci, že nemá cenu se na to ptát.

Jakl tedy s tím kalendářem?
Nastavím záznam s časem a datumem, je možné roční opakování?
Trvá signál při upomínce dokud ho nezastavím, nebo je jen krátký?

Notouchme
Droid

Příspěvek od Notouchme » úte 17. kvě 2011 21:58:17

tu baterku sem pak resil este takto http://www.alza.cz/raikko-usb-accupack-5200-d213696.htm :D u toho kalendare zakladniho uprime receno nevim to rocni opakovani nezkousel sem ale urcite kdyz si stahnes nejakej lepsi z market ( sou tam i takovy jakoze Business calendar) tak tam to je stoprocentne a upominka je myslim dokud ji nezastavis ale vsechno se zda vicemene nastavit ;)

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » stř 18. kvě 2011 12:33:45

No ale to je běh na hoooodně dlouhou trať doinstalovat Business Calendar beta a pak ho nutit k synchronizaci s OSx v macovi :-)

Když jsem šel na oběd, tak jsem v krámku kouknul ještě na Incredible S.
Je dražší, ale vůbec nechápu, za co bych ty necelý 2000,- utratil.
Jedinej rozdíl jsem našel ve velikosti displeje, ale to při stejném rozlišení. Když vím, že má stejné rozlišení, je mi stále sympatičtější Desire S při o kousek menším rozměru. Když je procesor stejnej (Incredible S a Desire S), znamená to, že aplikace na oba telefony jsou taky shodě použitelné?

Lintner.T
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S III mini
Rom: CyanogenMod 11.0

Příspěvek od Lintner.T » stř 18. kvě 2011 12:46:27

Jeste je mensi rozdil ve fotaku (8Mpx a stabilizace pro Incredible), ale to vem cert. Osobne bych z techto dvou (tri) bral taktez Desire S. A nebo bych jeste kouknul po Samsung Nexus S.

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » stř 18. kvě 2011 13:18:39

To jsem zapomněl zmínit, těch 8MPIX a stabilizaci, protože to pro mně nemá moc váhu. Jak jsem psal, fotím zrcadlovkou a jako sranda záznamník mi stačí i těch 5MPIX. Tam je podstatnější, jak se popete v šeru, kolik detailů je třeba na povrchu jako je zelený trávník atd, než rozlišení.

edit: No ale ten Nexus mi taky připadne stejnej a podle videí co jsem viděl je mi sympatičtější to HTC co se prostření týče.
Pak taky ohlasy, že Desire S je bytelnější, tak nevím jestli se o něj nějak hlouběji zajímat.

Notouchme
Droid

Příspěvek od Notouchme » stř 18. kvě 2011 21:14:28

tady v tom uz ti poradim at vemes ten kterej ti vic padne do ruky :D

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » ned 22. kvě 2011 22:42:17

Tak jsem se byl podívat v HTC na Poříčí, abych okoukl Incredible S a Desire S a myslím, že je to v zásadě jedno.
Desire se zdá být pevnější a Incredible má zase takovou opravdu mezní velikost, ale zase je příjemně větší display. Všechny Desire S jsou ale pryč.

Mimochodem, napadlo mně, že bych si ho mohl půjčit a pokud za týden vyřeším nějak k mé spokojenosti synchronizaci, nechám si ho. To je docela dobrá možnost. Akorát teď přemýšlím, co dělaj s mobilama, který si někdo ze srandy půjčí a pak je vrátí. To je prodají jako nové? To nevím, jestli by se mi líbilo, že s mým telefonem někdo týden dělal kraviny a já ho pak dostanu za plnou palbu. Vím, že si ho sám chci půjčit, ale se záměrem, otestovat funkčnost synchronizace na macu a pak si ho rovnou nechat. To mi přijde jako takovej lepší bazar, ale třeba se pletu.

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » čtv 26. kvě 2011 19:33:05

Tak jsem vzal Desire S.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“