Aréna telefonůHTC Desire HD vs. LG Optimus 2X - fakta

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Petronom
Nové Androidě

HTC Desire HD vs. LG Optimus 2X - fakta

Příspěvek od Petronom » ned 26. čer 2011 11:06:26

Zdravím,

prvně bych chtěl říci (a případně i uklidnit), že jsem si pročetl snad vše, co se těchto dvou telefonů týká. Vím o "zastaralejším" Desire HD i o spoustě problémů s podsvícením rohů v LG Optimusu 2X atd.

Chtěl bych nejprve shrnout technické prvky, a pak položím několik otázek:

Výhody:
HTC Desire HD má o 0,3" větší displej
Větší výdrž baterie
Má slot na paměťovou kartu

Nevýhody:
HTC Desire HD používá technologii displeje S-LCD, zato LG Optimus 2X lepší TFT LCD
HTC Desire HD má slabší procesor
HTC Desire HD nemá oproti svému konkurentovi HDMI
Má v základu o 6,5GB menší uživ. paměť
HTC Desire HD nemá gyroskop

Tak, teď položím otázky, snad mi je bude někdo schopen zodpovědět:

1, Jak je možné, že LG Optimus 2X je teď na trhu levnější (nebo ve stejné cenové kategorii), jako zastaralejší HTC Desire HD? To jsou ty problémy s neodladěným softwarem opravdu tak velké, že kupříkladu Alza snad dala čtvrtinové slevy?
2, Když je tedy taková "panika", nevyplatí se za tu cenu do LG Optimusu 2X jít - když má lepší výbavu?
3, Je dílensky opravdu tak "špatný", že spíše než kvůli softwaru jej slevují kvůli hardwaru?

Tady bych byl opravdu vděčný, kdyby mi někdo objasnil právě tyto nejnovější otázky kolem LG Optimusu 2X. Děkuji. A ještě jedna otázka z technického soudku:

4, Je displej, který používá HTC Desire HD opravdu o tolik horší? Stejná otázka k procesoru (i když tam jsem četl, že dvojjádro dělá spíš problémy).

Pak tady mám ještě uživatelskou otázku:

1, Pokud mě na telefonu nezajímají hry (maximálně tak Angry Birds, ostatní hry pro mobily mi připadají nesmírně nudné a stejné), je lepší kvůli surfování po internetu, hudbě atd. zvolit HTC Desire HD?

Předem díky za zodpovězení otázek, případně ještě další poznatky. :)

Notouchme
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6
Twitter: https://twitter.com/oONotouchOo

Re: HTC Desire HD vs. LG Optimus 2X - fakta

Příspěvek od Notouchme » ned 26. čer 2011 13:37:35

Ze zacatku reknu ze bych nebral ani jeden z nich problem u 2X je ze je to strasne kousavej telefon tim myslim ze je neprijemnej nedavno tu psal typek prave taky se rozhodoval mez 2X a myslim ze NS a nakonec si nechal NS, zduvodnil to z radsi o trosku pomalejsi spolehlivejsi foun nez delo co ti 2x denne zamrzne :D (mohla to bejt chyba kusu) vis co on 2X ma fakt krasny streva :D ale ty streva nejsou doladeny nehlede na to ze ma porad este froyo a pak proc je stejne drahej jak DHD ?? to je jednoduchy DHD je HTC a ty si drzej vysokou cenu srovnej si treba jiny telefony LG a HTC uvidis ze muzou bejt ve stejne cenove kategorii a LG oproti tomu ma lepsi vlastnosti a HTC je slabsi ale treba lip dilensky zpracovani ale vnitrnosti nepouzitelny (priklad OOvsWildfire :D), Navic 2X bylo prvni dvoujadro takze nemuzes cekat zazraky ;)
:palec: Na děkování tu máme reputaci :palec:

Autor tohoto vlákna
Petronom
Nové Androidě

Příspěvek od Petronom » ned 26. čer 2011 13:47:45

Díky za odpověď. Jaký smartphone by si tedy kromě DHD doporučil? Tedy když nebereme v potaz HTC Sensation a Samsung Galaxy II (ty jsou jasné, ale zase cenově trochu jinde).

CARREAUM
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Optimus 2X
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CARREAUM » úte 28. čer 2011 11:38:23

Pokud mohu říct svůj názor, Optimus 2X rozhodně ne. Je to špatná volba. Popravdě to je jedno z nejhorších chytrých zařízení, které jsem měl. Spíše bych se podíval na Incredible S nebo Galaxy S II.

Notouchme
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6
Twitter: https://twitter.com/oONotouchOo

Příspěvek od Notouchme » stř 29. čer 2011 19:46:08

tak jestli zarizeni kolem tech 10ti K tak asi z novejsich Xperii ARC nebo slabsi NEO, (ty maj velky dysplay (kdyz si chtel DHD tak si myslim ze by se ti to mohli libit)) no a jinak klasicky Nexus S, Galaxy S, Desire S, a jak psal tady typek hore tak Inscredible taky neni spatny ale nemuzu soudit dle vlastni zkusenosti jenom co jsem se docetl na forku :)
:palec: Na děkování tu máme reputaci :palec:

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“