Aréna telefonůWildfire S vs. Motorola Defy vs. Hauwei Ideos X5

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
justik
Nové Androidě

Wildfire S vs. Motorola Defy vs. Hauwei Ideos X5

Příspěvek od justik » pát 05. srp 2011 11:22:17

Wildfire S vs. Motorola Defy vs. Hauwei Ideos X5

Příspěvekod justik » pát 05. srp 2011 12:15:57
Doposud jsem nemel telefon s Androidem, pouze Symbian. Uvazuji nad koupi jednoho z teto trojice telefonu: Wildfire S, Motorola Defy, Hauwei Ideos X5. Tyto telefony by mel od srpna prodavat Vodafone jako dotovane (Wildfire S uz ted). Telefon budu krome telefonovani :-) pouzivat na nasledujici cinnosti, jejichz podil uvadim pro blizsi predstavu v procentech:
a] obcasne prohlizeni internetu: 10% casu
b] jako GPS s dokoupenou navigaci v aute, v prirode ci pro geocaching: 40% casu,
c] telefonovani pres Skype se znamymi v USA: 10%casu,
d] organizer :15% casu,
e] nastroj pro dalkovou spravu: 15% casu.

Po telefonu pozaduji:
a] mensi rozmery,
b] rozliseni alespon 320 x 480,
c] CPU alespon 600MHz, pamet alsepon 512MB,
d] moznost aktualizaci Androidu,
e] cena do 6000 vcetne DPH,
f] zvysenou odolnost.

Kazdy z trojice telefonu splnuje pouze nektere body. Motorola ma vyssi rozliseni displeje a lepsi CPU (stejne jako Hauwei), navic zvysenou odolnost. Avsak aktualne podporuje pouze Android 2.1. U Hauwei mam obavu z mechanickeho zpracovani, jinak vykon je papirove podobny. WildFire S ma nejnovejsi Android, ale CPU je zase slabsi, otazkou je podpora Skypu... Poprosim o radu, ktery z pristroju byste doporucili (popr. i jiny splnujici pozadavky). V soucasne dobe bych se zrejme rozhodl pro Motorolu...

peetr_
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Motorola Photon

Re: Wildfire S vs. Motorola Defy vs. Hauwei Ideos X5

Příspěvek od peetr_ » pát 05. srp 2011 11:34:36

Motorola Defy, aktuálně 2.2. Ale i to je slabota. Podle mě v cenové kategorii 7000 nemá konkurenci, ale pouze pokud se odhodláš k úpravám software. Pak jsi na aktuálním android, velmi svižných reakcích, nemusíš řešit nedostatek paměti a stabilně 1100 MHz CPU. Pokud ale chceš zůstat na oficiálním software, pak nedoporučuji.

Autor tohoto vlákna
justik
Nové Androidě

Příspěvek od justik » pát 05. srp 2011 11:43:21

Se SW upravami jsem vice-mene pocital. Takt 1.1 GHz vznika pretaktovanim stavajiciho procesoru? Nedochayi ke zbytecnemu prehrivani procesoru ci podstatnemu snizeni vydrze baterie? Jak dlouho pak vydrzi se zapnutou GPS? Co Skype hovory, jaka je jejich kvalita na 800 MHz CPU Defy? Proc nedoporucujete Defy bez neoficialni ROM?

peetr_
Androiďák!

Příspěvek od peetr_ » pát 05. srp 2011 12:26:39

1.1 Ghz je přetaktováno. CPU však od výrobce podporuje 1000 MHz a od Motoroly je podtaktován.
K přehřívání určitě nedochází samovolně. V místnosti o pokojové teplotě a při brouzdání v Tapatalk, max. 33°C. Při hraní max 40°.
Venku na slunci i 47° ale tam bude mít tolik °C i vypnutý.
Vliv přetaktování na výdrž minimální. Zkrátka vydrží den. I když mi zbývá 50 % někdy, dávám večer na nabíječku.
U GPS si příliš nepamatuji, protože ve svém autě jedu na nabíječku. Ale mám pocit, že půl hodiny projíždění zasekanou Prahou v jiném autě, mě stálo cca 15 až 20% baterie. Z toho soudím cca až 3 hodiny v kuse.
Displej na Defy chválím.
Oficiální software od Motoroly je dle mého názoru ošklivý, pomalý, neodladěný, příliš omezující a upgrade v nedohlednu.
To naopak Sense od HTC alespoň vypadá velmi pěkně.
Skype hovory nepoužívám, tak nevím.

Autor tohoto vlákna
justik
Nové Androidě

Příspěvek od justik » pát 05. srp 2011 12:32:04

Diky za odpoved. Existuje na Defy nejaka alternativa k prostredi HTC Sense, porp. lze ho tam primo nainstalovat ? Jak dlouho mobil na palubce po startu hleda druzice, jak jste spokojeny s kvalitou GPS? Kterou komercni navígaci byste doporcuil? Existuje nejaka moznost dostat topograficke mapy od Garminu do Motoroly?

peetr_
Androiďák!

Příspěvek od peetr_ » pát 05. srp 2011 12:45:27

Spojení s družicemi je, na software co používám, otázka několika vteřin, se zapnutými daty samozřejmě.
Chvíli jsem používal Sygic, ale od té doby co u nás běží Google navigace, tak jedině tu. A naprostá spokojenost. Do zahraničí nejezdím, tak offline navigaci nemusím řešit. Ale možná bych si raději zaplatil data při roamingu.

Sense pro defy nikdy nebyl dokončen. Ale hezké to bylo. :-)

grimmi
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: UMI XIII
Rom: stock 4.2.2 JB

Příspěvek od grimmi » pát 05. srp 2011 12:54:49

Osobne jsem take za Defy. Wildfire ma treba nesrovnatelne horsi displej. Hjuu...auvajz neznam, je to sazka do loterie. Parametrove ok, ale buh vi jak foti, jak je odladena, jak maka gps aj.
Na Defy je treba updatovat na Cyanogenmod7 s and. 2.3.4, pak nechybi ani cestina a vse funguje jak ma. Pri 40% vyuziti k navigaci (jmenoval jsi treba geocaching) ocenis urcite vyssi odolnost. GPS mi v aute bez napajeni vydrzela 4hodky v pohode (sygic), s baterkou je to tak ten den a pul. Ja osobne mam tak pul dne az den, jenze ja mam denne ten telefon 6 hodin v prackach nonstop. Co me stve, ze mi na Defy nechodi teamviewer. To je jedine minus. Cena spickova - kdyz vemes, co nabizi za tu cenu konkurence.

peetr_
Androiďák!

Příspěvek od peetr_ » pát 05. srp 2011 13:04:24

Teamviewer mi chodil na Froyo. Na CM7 jsem ještě nezkoušel.
Edit: Tak jsem právě zkoušel a funguje mi i na CM7, jak přes wifi, tak přes 3G.

grimmi
Stálý androiďák

Příspěvek od grimmi » pát 05. srp 2011 13:22:10

Me nesel ani na 2.1 ani na 2.2 ani na cm7. Po spusteni jen cerna obrazovka, nekdy pomuze jen vyndat baterku, nekdy alespon vybehnu home klavesou. Na priblblem Samšunku vse OK.

peetr_
Androiďák!

Příspěvek od peetr_ » pát 05. srp 2011 13:24:51

Dej mi heslo k počítači a ukážu :-D
Nemůže být problém ve firewall?
Ale sem bysme už asi psát neměli :-)

Autor tohoto vlákna
justik
Nové Androidě

Příspěvek od justik » pát 05. srp 2011 14:23:13

Díky za odpovědi, také se mi u Defy nejvíce líbí poměr výkon /cena. A existuje nějaká možnost provozovat Topo Mapy z Garminu na platformě Androidu? Pokud ne, jaké topo mapy lze na Androidu používat pro turistiku či Geocaching?

grimmi
Stálý androiďák

Příspěvek od grimmi » pát 05. srp 2011 14:45:20

Pro turistiku používám nejraději aplikaci Locus Pro (zakoupený) + stažené mapové podklady :D
Pro geocaching Locus používám v kombinaci s C:Geo, kteráž to aplikace si Locus sama vyvolá při požadavku zabrazit keš na mapě.
Méně často ještě používám aplikaci OruxMaps, protože pro formát, který Orux používá mám připravené vlastní spešl mapové podklady.
Ale o tomhle tu pojednává dost samostatných vláken, tak by sme se toho měli fakt vyvarovat. ;)

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“