Ahoj, koukám po novém telefonu a jelikož prachy neoplývám, ale zároveň nechci vybrat blbě, zeptám se tady.
telefon: ZTE Grand X In (intel, 1jádro, 1,6 Ghz, 1 GB ram)
V electrowordu ho teď mají za 3999,-

při čemž nabízejí záruku 24 měsíců.

Vyplatí se do něho jít, nebo radši něco jiného? (popř. jeho "dvojče" s dvěma jádry?

- ten se dá dle heuréky sehnat i za 3090!!
pomineme-li poštovné jde mi spíše o to, že verze IN má víc paměti RAM a v testech říkají, že jsou prakticky srovnatelné - o hry mi až tak nejde
(obzvlášť ne nějaké náročné 3D).
To spíš prohlížení netu 
- na přednášce, nebo když se potřebuji prostě na něco mrknout, tak abych nečekal než se mi telefon odsekne
(mám tablet 10", 1,2 Ghz (jednojádro) a 512 MB ram ]:-< - nic neběží vyjma prohlížeče (respektive běží to co musí) a vyhledat v google něco je zabijácký i s operou či android prohlížečem a to pomíjím spadnutí, když mám konečně výsledek! Výborný je ovšem na sledování videa - to mu musím nechat - od tohoto bych si sliboval také nějaké juknutí, když někde čekám, nebo třeba ve vlaku...
Jde mi o telefon za rozumnou cenu

, co má "slušné"
(číst prosím "relativně slušné") foto a video (koukal jsem na dost ukázkových a tohle mi přijde kvalitou nadprůměrem v této cenové relaci.)
PS: k tomu
"jít do něčeho jiného". Nebráním se číně, ale tak, abych to tam nemusel posílat za 600,- až se to
"posere" - (aneb zabijácké tarify české pošty), tudíž nějako čínu od českého překupníka a ne pouze zprostředkovatele.
Shrnutí:
Co chci: lepší foto a video (720p je opravdu minimum
ikdyž dneska to leckde vypadá jen jako komerční číslo do seznamu na odškrtnutí)
W8/7 phone nebo android (nebráním se ani jednomu)
Wifi a GPS
Cena: co nejnižší - optimálně maximum tak 5.000,--5500,-
EDIT: nebo si co třeba?
http://www.mnshop.cz/zbozi-5357-lenovo_ ... d__and.htm