Aréna telefonůHuawei Ascend Y300 vs ZTE Grand X In

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
M.I.R.
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X

Huawei Ascend Y300 vs ZTE Grand X In

Příspěvek od M.I.R. » úte 09. črc 2013 21:17:44

Ahoj,
potřeboval bych poradit levný telefon s Androidem, zhruba do čtyř tisíc Kč. Není to pro mě, ale snažím se dodat dobrou radu. Budoucí uživatel není nijak zvlášť náročný. V podstatě chce display 800*480 (nebo nějakou podobnou alternativu) na těch zhruba 4". Kvalita fotoaparátu není nijak určující, ale ať to má alespoň blesk a dá se tím přisvítit. Hry bych asi nijak hluboce neprožíval. Jde o zpracování a především plynulost systému. Android je nenažraná mrcha, sám mám Huawei Honor 2 s 1 GB RAM a je to tak akorát, takže 512 MB u Huaweie po mých zkušenostech s Nexus S a Jelly Beanem působí trochu směšně.
Na druhou stranu u ZTE s Intel Atom se trošku bojím toho, že to je single-core. Nejsem schopen posoudit, neměl jsem ani jeden v ruce, takže se ptám tady. Nic jiného jsem za podobné peníze nevymyslel, ale rád si nechám poradit, pokud budete mít rozumný návrh.
Uživatel bude přecházet s původního HTC Wildfire se stock systémem, takže zázrak pro něj bude asi vše ;) Co více říct mě už nenapadá :)
T-Mobile G1 -> LG Optimus One -> Samsung Nexus S -> Huawei Honor 2 -> LG Nexus 4-> LG Nexus 5X

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Huawei Ascend Y300 vs ZTE Grand X In

Příspěvek od LivArt » úte 09. črc 2013 21:32:58

Intelu bych se vyhnul už jen proto, že je pro něj potřeba upravit aplikace a ne každá je upravená.

Obyčejný Grand X je IMHO lepší volba - http://www.mnshop.cz/zbozi-5398-zte_v97 ... m__4_3.htm
Případně ještě Blade G.

Autor tohoto vlákna
M.I.R.
Androiďák!

Příspěvek od M.I.R. » stř 10. črc 2013 7:00:00

Já koukal na Grand X bez Intelu, viděl jsem, že se dělá něco s Tegrou 2, ale mělo to jen 512 MB RAM. Vůbec to bylo celý zmatený. Na Heuréce jsou pomíchaný všechny Grand X dohromady :D
T-Mobile G1 -> LG Optimus One -> Samsung Nexus S -> Huawei Honor 2 -> LG Nexus 4-> LG Nexus 5X

balšám01
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei

Příspěvek od balšám01 » stř 10. črc 2013 10:22:25

Sám nemám zkušenost přímo s Huawei Ascend Y300, ale na tu cenu je to velmi solidně vybavená mašinka. Podle recenzí ani RAMka s 512MB není problém, telefon díky dvoujádru reaguje svižně a plynule, takže bych se toho nebál. V kategorii do 4 tisíc ho vidím jako jeden z top. Slušně fotí, má notifikační LEDku, repráčky s dobrým zvukem, konstrukce na omak bytelná...a další milé drobnosti. 8-)

endoskop
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Rom: 4.2.2 + root
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endoskop » stř 10. črc 2013 11:01:19

Tiež by som sa priklonil k huaweiu, aj ako čítam fórum, tak ho často odporúčajú, je to taký obľúbený model :D.
Staršie mobily -> Android: LG P970 Optimus Black (11/2011) -> Samsung Galaxy Nexus (12/2012)

Autor tohoto vlákna
M.I.R.
Androiďák!

Příspěvek od M.I.R. » ned 18. srp 2013 19:32:44

Nu tak jsem nakonec rozšířil svůj výběr o "pár" dalších kousků. Vypíšu je zde všechny i když už jsem nějaké zřejmě vyloučil, stejně bych rád viděl názor kolektivní inteligence ;)

HTC Desire X, LG Optimus L7 II, Samsung Galaxy Ace 2, Samsung Galaxy S Advance, Sony Xperia U, Sony Xperia Go, Sony Xperia Sola, Sony Xperia L, ZTE Blade G a Lenovo A660. Akorát o tom Lenovu nevím vůbec nic. Nečetl jsem žádnou recenzi. O tom zbytku mám jakž takž solidní představu, akorát by mě zajímalo, jak běhá systém po aktualizaci těch, kteří šli do výroby s Gingerbread (Ace 2, Galaxy S Advance, Xperia U a Xperia Sola). Zbytek co šel do výroby s ICS bude předpokládám běhat s Jelly Bean dost podobně.

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » ned 18. srp 2013 19:44:38

Tady neni co resit.Z tech co si vypsal jednoznacne LG L7ii.Az na to ze nejdou apk na kartu a vnitrni pamet je mala(Pokud nebude hrat narocne hry tak by nemel byt velkej problem) tak je z nich rozhodne nejpovedenejsi.Optimalni velikost,display i pres rozliseni vic nez solidni(podle me dela momentalne LG jedny z nej IPSek) a system s lg nadstavbou prekvapive svizny.

Jinak Ace2,U,Advance bych uz neresil...

Autor tohoto vlákna
M.I.R.
Androiďák!

Příspěvek od M.I.R. » ned 18. srp 2013 21:41:32

Četl jsem, že je životnost baterie velmi odvislá od intenzity jasu displaye. Dokonce jsem to pozorval v několika videorecenzích, kde baterka padala jako blázen. Původně jsem ho vyloučil kvůli 4,3" displayi (je to pro přítelkyni a chce něco menšího), ale pak jsem koukal, že rozměrovně je menší, než lecjaké čtyřpalcovky, zřejmě kvůli absenci hadrwarových tlačítek. Počtu tady na fóru, jestli má vlastní vlákno, jaké jsou zkušenosti.
Co ten Desire X? Hardwarově je na tom stejně.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » ned 18. srp 2013 21:53:08

No nevim.Ja mel jas na max(ostatne jako vzdy pokud to neni vecer) a nejak extremni to nebylo.Baterka je prumerna(mozna lepsi prumer) i kdyz podle kapacity vypada hodne dobre.Desire x neni spatny ale nova L7 se fakt povedla.

Autor tohoto vlákna
M.I.R.
Androiďák!

Příspěvek od M.I.R. » ned 18. srp 2013 22:12:46

Jako pokud by šlo o mě, tak počítám s klasickým nabíjecím cyklem - ráno z nabíječky, večer na nabíječku :) Ve své podstatě výdrž 24 hodin je naprosto dostačující. Trochu zamrzí absence světlocitlivého senzoru, ale jinak se mi také moc líbí. Každopádně bude ho mít přítelkyně a přece jen pokukuje po levnějších kouscích, nebo spíše kde všude by ušetřila. Vím, že to je nesmysl a nejradš bych jí asi natlačil do SIII Mini, ale prostě jednou se řeklo do 5k a vzhledem k tomu, že jsme začali na něco málo přes tři tisíce drahém telefonu, tak jí výš už tlačit nebudu. Musím se podívat, jestli ho nemají někde vystavenej. Spolu s Desire X. Xperie jsem nakonec vyloučil všechny až na Solu, kde mě mrzí malá RAM.
Jak je to s tou vnitřní pamětí u toho LG. Nedá se to s rootem eventuelně nějak přemapovat na paměťovku?

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » ned 18. srp 2013 22:19:12

No po rootu by to jit melo.
Solu ma segra jako pracovni.Vis jak ,zenska.Staci ze byl bilej :-) Malej,lehkej a mala ram na sviznosti nejde poznat.Nevim co na nem tvoje pritelkyne bude delat ale baterka je tam docela spatna.Jinak pro zenskou optimalni telefon.I vzhledem

Autor tohoto vlákna
M.I.R.
Androiďák!

Příspěvek od M.I.R. » ned 18. srp 2013 22:38:12

No já po svýhc zkušenostech s Nexus S, Optimus One, G1 a nyní i Honor 2 vím, že RAM na Androidu nikdy není dost a nikdo mi to nevymluví ;)

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » ned 18. srp 2013 22:46:31

512 je opravdu zaklad a pokud je moznost vetsi tak neni co resit.Tech 780 co ma L7 nebo Dx by ale melo stacit.Gb byl byl nejlepsi ale zas je to o penezich,ze jo...

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“