Aréna telefonůSony Xperia V nebo Xperia SP

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
JaimePG
Nové Androidě

Sony Xperia V nebo Xperia SP

Příspěvek od JaimePG » úte 16. črc 2013 17:32:30

Ahoj, nastal cas na vymenu meho stareho telefonu, a jelikoz mam slabost pro xperie, tak se rozhoduji mezi Xperií V a Xperií SP.. kazda ma ma neco do sebe, nejlepsi by bylo, kdyby se ten telefon zkrizil a mel z obou jen to dobre :lol: Mam par konkretnich otazek, a to:

Ktery foti lepe?
Je display SPéčka opravdu špatný?
Jak je na tom Véčko s výdrží? (hry moc nehraju, wifi nebo data jedou cely den,na noc je vypnu, volam spis malo..)
Co vám vylozene vadí na X V, na X SP?

Budu moc bych rad za poznatky tech, kteri telefony vlastni nebo jej dobre znaji a maji s nimi zkusenosti a za jakekoliv uzitecne nazory.

Diky moc!! :)

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Re: Sony Xperia V nebo Xperia SP

Příspěvek od Mirda86 » úte 16. črc 2013 20:53:21

Priznavam.XV neznam.Nicmene kde si byl na tom ze SP ma spatny display?Urcite podle nejake recenze na mobilnet ci neco podobnehoho,ne?Tomu vubec never a rovnou je zavrhni.Doporucuju kouknout na ten display v realu.V dnesni dobe tohle nemuze byt problem.Neni vubec spatny.Me se libil a to sem hodne rozmazlenej.Fotak foti slusne na svou tridu v mobilnich zarizeni.Neni to lumia 1020 ale neurazi.System je skvele odladenej a verim ze se to nezmeni ani po case a zatizeni tunou apk.Osobne povazuji SP za velice povedenej a moderni mobil od Sony.Spolu s xperii T ktera se mi osobne libi jeste vic.

Ale rekl bych ze s aktualizacema do budoucna na tom bude SP lip nez V nebo T.Ale je to jen muj tip.

Autor tohoto vlákna
JaimePG
Nové Androidě

Příspěvek od JaimePG » úte 16. črc 2013 21:27:47

diky za odpoved. no cerpal jsem prevazne ze stranek xperia.cz a tamniho fora. byl jsem skalopevne presvedcen, ze chci SP, ale pred par dny se tam objevilo toto video, ktere me opet "nalomilo" :shock:
http://xperia.cz/zkusenosti/879-dlouhod ... y-xperia-v

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » úte 16. črc 2013 21:46:19

Mozna ma V lepsi display i kvuli tomu ze ho ma krapet mensi a porad ma stejne rozliseni.Troufam si rict ze pokud bys nemel ty 2 telefony vedle sebe na porovnani tak ani rozdil nepoznas(aspon teda po kratkodobem zkouseni).Nechce se mi verit ze by delali v Sony takove rozdily.
Ale opakuju .Vecko neznam a treba se pletu.

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Příspěvek od Jarous1 » ned 21. črc 2013 19:10:31

Mirda86 píše:Fotak foti slusne na svou tridu v mobilnich zarizeni.Neni to lumia 1020 ale neurazi.
Hmm, tak to si asi pomalu začni pořizovat brýle, protože ten výstup z foťáku je fakt tragédie... ;) Na svou třídu okolo 10k Kč, upozorňuji. Tady takovéhle hrůzy už opravdu nemají co dělat.
Je to strašně rozpatlané, Sony prostě zbytečně přehnalo kompresi do JPG. Že to v sobě má jeden z nejmodernějších, a údajně nejlepších, snímacích čipů, to bohužel není vůbec znát, když to pak zprasí obslužný software :( Pravděpodobně samotné ovladače, protože tomu nepomůže ani jiná fotící aplikace.

I tak se ale řadím mezi její novopečené vlastníky a se zbytkem telefonu jsem nadmíru spokojen. Ten foťák by mohl co nejdříve opravit nějaký další update firmware, já v to alespoň doufám...

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » ned 21. črc 2013 19:20:36

Fotak je to posledni co me zajima a moc sem s ni tim padem nefotil.Ale ze by to byla takova tragedie bych nerekl.Navic tak nejak automaticky pocitam s aktualizaci podobne jako v pripade T.

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Příspěvek od Jarous1 » ned 21. črc 2013 19:30:08

No dobře, hádat se o to nemíním, každému stačí něco trochu jiného. Mně osobně se ale tahle jeho "kvalita" fakt nelíbí... Na focení ale mám plnohodnotné foťáky, takže mne tohle u telefonu také žíly moc netrhá.
Uvidíme co s tím udělá nějaký ten update, no.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » ned 21. črc 2013 19:50:43

Ne ne hadat sem se nemel v umyslu neboj.Zas tak dobry ten fotak neni :-)
Hlavne sem tu resil ten display...

rezna85
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xperia V

Příspěvek od rezna85 » čtv 07. lis 2013 9:23:34

Zdravim, jsem majiteem modelu Xperia V a model SP byl v mem hledacku rovnez, tak se s vami zkusim podelit o nejake ty zkusenosti.
k vasim otazkam

Ktery foti lepe?
- posoudit nemuzu, protoze s SP jsem zkusebni fotky nedelal. Kazdopadne jako majitel XV muzu rict ze foti nadmiru dobre a to ani neni treba vyuzit plnych 13MPix, staci klidne i nizsi rozliseni. Stejne tak i video je velmi dobre a to jak v 1080p tak i v 720p. Zde bychsi dovolil dulezitou poznamku. Pokud planujete dokoupit pametovou kartu, hledejte pouze takovou co nabizi rychlost zapisu alespon 30MB/s. Pouzival jsem mene vykonnou, 10MB/s a fotky i videa jsem pri snimani ukladal primo do karty - karta to nezvladne a nasledne se soubor stane necitelnym. Reseni je tedy vysokorychlostni karta, anebo ukladani do pameti telefonu a nasledny prenos na kartu.

Jak je na tom Véčko s výdrží? (hry moc nehraju, wifi nebo data jedou cely den,na noc je vypnu, volam spis malo..)
- mam cely den zapnute datove pripojeni, 30minut denne radio, casto si ctu noviny a emaily a i tak vydrzicca 1.5dne. Pri dodatecnem zapnuti bluetooth ci GPS pak vydrz rapidne klesne

Co vám vylozene vadí na X V, na X SP?
- co mi vadilo na SP a byl to take duvod proc jsem jej nekoupil je predevsim jeho velikost, jez se limitne blizi velikosti placacky na mouchy oproti tomu XV padne do ruky jak usita.
- XV nema hardwarovou spoust fotaku, coz je trochu skoda na tak dobre vybaveny fotak
- SP ma sice stylovou notifikacni diodu pres cely spodni radek (zname z ostatnich SONY modelu), XV ma oproti tomu jen klasickou malou diodu - nicmene jeji viditelnost je vice nez dostatecna
- oba telefony maji trochu nepochopitelne velmi spatnou predni kameru pro videotelefonovani/zrcadlove fotky. 0.3MPix je holt malo...

pokud touzite po ultramodernim telefonu za rozumnou cenu a nevadi vam velikost, bral bych SP. Pokud chcete neco neobvykleho a zaroven odolneho proti vode a prachu, pak jednoznacne XV

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“