Aréna telefonůkoupě nového modelu

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Fkyer61
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation

koupě nového modelu

Příspěvek od Fkyer61 » ned 11. srp 2013 21:01:25

Zdravím všechny Androiďáky,
prosím poraďte, nebo řekněte svůj názor, který mobil raději zvolit - Samsung Galaxy S3 nebo Samsung Galaxy S4 mini?

Nebo raději už volit S4? Je mezi S4 a S3 takový rozdíl funkcí, které se vyplatí, aby si zákazník připlatil cca 4,000,-Kč?

Díky za rady / odpovědi-

pRo_lama
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Kontaktovat uživatele:

Re: koupě nového modelu

Příspěvek od pRo_lama » pon 12. srp 2013 7:48:01

Téma bola presunutá do správnej sekcie!
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 12. srp 2013 13:41:10

No, nenapsal jsi, kolik do toho chceš dát, co od toho očekáváš, atd...takže co od nás čekáš? Jako že ti tady sepíšeme výhody a ty si milostivě vybereš, hlavně aby jsi nemusel moc namáhat mozek?
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Rejsek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Oneplus One
Mobil 2 / ROM: Nexus 4 16 GB white
Tablet: Nexus 7 (1)
Tablet 2 / ROM: Samsung galaxy Tab 8.9

Příspěvek od Rejsek » pon 12. srp 2013 13:48:17

Ani moc nechapu,proc se tu lidi ptaj.kdyz si po dvou letech vybiram novej tel. sepisu si v hlave co bych tak chtel,moje maxima a pak vlezu do shopu a projedu to.zadnej problem...kdyz jsem vybiral pred tremi mesici,moje pozadavky byly displej do 5 inch,hard co nejlepsi,cena do 10 a jednoduchej desing a tak se mi v kapse vali N4...

Autor tohoto vlákna
Fkyer61
Nové Androidě

Příspěvek od Fkyer61 » pon 12. srp 2013 17:13:43

ramon.dexter píše:No, nenapsal jsi, kolik do toho chceš dát, co od toho očekáváš, atd...takže co od nás čekáš? Jako že ti tady sepíšeme výhody a ty si milostivě vybereš, hlavně aby jsi nemusel moc namáhat mozek?
No tak to samozřejmě ne, zajímá mě například, jak je to u S3 se zmiňovaným klouzáním v ruce při hladkých zádech tohoto mobilu. Posun internetové stránky dle pohybu očí je asi jen u modelu S4, jestli jsem zjistil správné info.
Při psaní zpráv na klasické klávesnici dochází nebo nedochází k ořezání zpráv při používání diakritiky? Je funkce vytočení hovoru přiložením k uchu dostupná i na S3.
Nyní mám HTC Sensation, přešel bys osobně od tohoto modelu ke značce Samsung? Případně od Sensationu jsou zlepšením asi oba modely. Je zde (u obou Samsungů) výrazný rozdíl odezvy otevíraných aplikací? ( pošta, kalendář, atd..) "Nekoušou" se telefony při ukončení prohlížení webových stránek?

Dopředu díky aspoň za pár odpovědí.

P.S.: cenovka je dle obchodů cca u obou modelů kolem 11.000,-Kč - tolik asi k ceně, kolik za to chci dát.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » pon 12. srp 2013 17:18:13

Za 12k máš aktuální top model Sony - Xperii Z. Zvaž, jestli by se ti nevyplatilo si trochu připlatit za FullHD displej a zvýšenou odolnost.

Autor tohoto vlákna
Fkyer61
Nové Androidě

Příspěvek od Fkyer61 » stř 14. srp 2013 7:23:19

Ještě bych se zeptal na pár věcí, docela často jsem na různých fórech četl, že u S3 praská rámeček a to i když telefon nespadne. Bylo to jen u prvních modelů nebo tento problém přetrvává i u mnodelů v roce 2013? Zabrání tomu nějaký kryt, nebo je to výrobní vada a ani kryt to nezachrání a plast časem popraská? Jak je to pak s reklamací v rámci záruky (jak na prodejně, tak u operátorů prosím).
Setkal se někdo s podobným problémem i u S4 mini?
Jak to vidíte do budoucna s dostupností novějších aktualizací pro oba modely, budou je dostávat současně, nebo jeden z nich bude preferován? Četl jsem snad, že podle prodejnosti S4 mini se bude rozhodovat o možné dostupnosti aktualizací na vyšší verze, není tedy 100% potvrzena, kdežto S3 by měla rovnou přeskočit na 4.3. verzi.
Díky za odpovědi.

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » stř 14. srp 2013 8:04:07

S3 dostane urcite i nasledujici aktualizaci po 4.3 (5.0?).A mozna jeste dalsi(pokud pujde ve stopach S2).S4 mini bude beztak rada za tu 4.3 navic je momentalne silne predrazena

Michal.smejdik
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Jiayu S3 3GB RAM + A-Data Premier 32GB class 10
Mobil 2 / ROM: Jiayu G4S 16GB, HTC One X
Tablet: Ainol Novo7 AURORA II
Tablet 2 / ROM: Xiaomi Mi Pad ..(sold)
Rom: CyanogenMod

Příspěvek od Michal.smejdik » stř 14. srp 2013 8:26:48

Samsung sice dělá hodně aktualizací ale rozhodně je neumí odladit, v tomto je HTC mnohem mnohem lepší. Viz HTC One , Samsung ani po jeho opravě plynulosti aktualizací porad viditelně laguje a není plynulý , tudíž o odladěnosti nemůže byt ani řeč.. Další z důvodu proč už Samsung nikdy nechci , HTC dokud nedá baterku už.vyměnitelnou také ne.. I když je to jinak super telefon ale to jsem už off topic.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“