Aréna telefonůmilestone vs desire

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

atom631
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS 3

Re: milestone vs desire

Příspěvek od atom631 » úte 25. kvě 2010 16:12:08

K te klavesnici (mozna trochu mimo, protoze nemam ani jeden telefon):
Uz mam rok G1. Za tu dobu jsem si na HW klavesnici zvykl, to jo. Ale casteji nez na HW pisu rozhodne na displayi, protoze proste vetsinou zadavam www adresu nebo neco do vyhledavani. Zadne delsi texty vetsinou nepisu. Taky je vyhoda ze nemusis pouzivat dva prsty, staci ti jeden. Vzhledem k tomu, ze desire ma jeste vetsi display nez g1, tak by mi psani na displayi nejspis nevadilo. Ja bych jednoznacne volil desire. Je podle me hezci a chybejici klavesnice (kterou ma mimochodem moje g1 uz znacne rozvrzanou) by mi nevadila.
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Autor tohoto vlákna
duri009
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE NONrooted

Příspěvek od duri009 » úte 25. kvě 2010 16:24:43

ok dakujem vsetkym za vsetko
zoberiem si desire ( dufam ze ma ten reprak nezabije)
vidim to na ban

Skrilax_CZ
Stálý androiďák

Příspěvek od Skrilax_CZ » úte 25. kvě 2010 19:38:11

duri009 píše:budem musiet rootnut aby som chcel maximalny pristup?alebo staci pockat na androida 2.2?
a aj ked to budem rootovat, ho brutalne poseriem a debilny orange mi ho nevyreklamuje... :/
No ten bug s budíkem se dá odstranit i bez rootu a 2.2 ho bude mít odstraněný (doufám). Jinak pokud pokažíš rootování tak přehráním firmwaru z PC uvedeš Milestone do původního stavu. Nicméně pod pojmem maximální přístup si představuju root bez ohledu na to, o který telefon jde :)
Wexter píše:reklamní tah je možná počet megapixelů, ale určitě ne velikost operační paměti a takt procesoru ...
Ale je (a megapixely taky) - mobil není PC ;)

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » úte 25. kvě 2010 20:49:23

nebude trvat dlouho a mobilní telefony nahradí PC...

Skrilax_CZ
Stálý androiďák

Příspěvek od Skrilax_CZ » úte 25. kvě 2010 22:49:36

Wexter píše:nebude trvat dlouho a mobilní telefony nahradí PC...
No pořádná klávesnice u PC, myš, velký monitor atd. mají své kouzlo. Vem si PC cca. před deseti lety a srovnávej s dnešním mobilem, furt je tam kopa věcí, který ti vadí. Spíš notebooky vytlačují PC. Ale nechoďme moc OT.

michalurban
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Ve stadiu pokusu

Příspěvek od michalurban » čtv 03. čer 2010 11:31:21

Ja jen podotknu, ze sice nejsem androidak (mam Nokii N900), ale vysuvna klavesnice je super vec - jak na kecani po ICQ, FB Chat atp., kdy nezabira misto na displeji, tak pocitem pri psani, kdy clovek dela mnohem vic chyb, tak i pri tom zminovanem vyplnovani web adres a textu do policek vyhledavani, kdy to zas clovek vyplni mnohem rychleji.
Aktuální smartphone: Doogee Homtom HT6
Předchozí smartphony: Microsoft Lumia 640 LTE, Motorola Moto G (XT1032 8GB), Microsoft Lumia 535 Dual, Motorola Moto G (XT1032 16GB), Samsung Nexus S, Sony Xperia Pro, ZTE Blade, HTC Desire, HTC Hero, Nokia N900, Nokia E71

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 03. čer 2010 11:57:44

michal: praktickou přestává být ve chvíli kdy máš volnou jenom jednu ruku...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

michalurban
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Ve stadiu pokusu

Příspěvek od michalurban » čtv 03. čer 2010 12:11:46

ramon.dexter píše:michal: praktickou přestává být ve chvíli kdy máš volnou jenom jednu ruku...
To sice muze byt pravda, ale mam ji neco pres 4 mesice a jeste jsem se nedostal do situace, kdy by mi ten landscape-only mod vadil. Ale ok, uznavam, ze to je subjektivni.

EDIT: Ted me napadlo, ze jsem se mozna spatne vyjadril - nepropagoval jsem N900, ale jen a pouze vysuvnou klavesnici - a u androida (MM) neni tusim problem zacvaknout klavesnici, otocit mobil a mit SW vertikalni ...
Aktuální smartphone: Doogee Homtom HT6
Předchozí smartphony: Microsoft Lumia 640 LTE, Motorola Moto G (XT1032 8GB), Microsoft Lumia 535 Dual, Motorola Moto G (XT1032 16GB), Samsung Nexus S, Sony Xperia Pro, ZTE Blade, HTC Desire, HTC Hero, Nokia N900, Nokia E71

yxyxyx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: SGS3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yxyxyx » úte 08. čer 2010 12:03:17

Velikost RAM rozhodně není reklamní tahák.... Těch 512MB se dneska zajisté hodí, člověku to pak nekillne aplikace, když zrovna potřebuje dělat více věcí najednou... A pak nemusí čekat, než se mu zase zapnou.. Ale i kdyby se teď nevyužili, tak věřím, že do budoucna se budou MB v ramce hodit dvojnásob! :-) No a ke klávesnici - to je čistě o zvyku, mít telefon i kvůli vyřizování sáhodlouhých emailů atd, tak volím MM... Nyní na liquidu se mi píše skvěle, k dispozici je spousta modifikovatelných klávesnic... Takže desire bych se také nebál....

A k procesoru - milestone je procesorově dle mého lepší volba. Možnost nataktovat znamená stejný procesorový výkon jako u desire - GPU je rychlejší, takže celkově i na tech 550MHz chodí vše krásně... Zase budu mluvit o zkušenosti s acer liquid, tomu se ještě v 2.1 androidu nedostalo taktování na full 1Ghz, ale i na 768MHz a aktivním performance režimu mi hry jedou jak mají (až na vyjímky optimalizované pro MM).

Další bod pro milestone je v přístupu HTC :-X ale tyto problémy vyřeší rozsáhlá komunita modaco - xda. Takže za mě Desire.
Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S2,Motorola Defy CM7, HTC Desire(prodáno), Acer S100 Liquid(prodáno), N85(prodáno), HP 114(prodáno)

vjtz
Stálý androiďák

Příspěvek od vjtz » úte 08. čer 2010 19:36:28

Mám Milestone a jsem velmi, velmi spokoje. Rozhodl jsem se pro ní jednak kvůli vysouvací klávesnici (píše se mi na ní o mnoho řádů lépe než na softwarové, co sežere půl displeje, píši v ní skoro všechno), jednak má asi nejlepší GPS navigaci. Jsou k ní Motorola MOTONAV, které fungují i bez datového připojení a poskytují dobré mapové podklady (i když spíše do města než na turistiku) a velmi dobrou navigaci. Důležitým kritériem byl i velmi, velmi velký displej. S HTC nemohu porovnávat, ale rozhodně nelituji. Těžká mi nepřijde. Je rychlá a dělá vše, co po ní chci. :-)

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“