Aréna telefonůZTE BLADE V

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kentan20
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson WT19i Live with Walkman

ZTE BLADE V

Příspěvek od kentan20 » ned 03. lis 2013 18:42:22

Zdravím chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s tím to telefonem. Telefon chci hlavně jako gps a zda je kompatiblní s navigací sygic budu velmi rád za vaše zkušenosti děkuji.Omlouvám se pokud to nespadá do této kategorie jsem tu nový.

Mindless
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lg L9 ii

Re: ZTE BLADE V

Příspěvek od Mindless » ned 03. lis 2013 21:50:35

Nejsem moc zkušený, ale jak čtu různé příspěvky, tak na procesorech od Qualcomm běží GPS velmi dobře. Zkus se ještě podívat na Haier W910.

Lukas.K
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: MOTO G
Mobil 2 / ROM: HONOR 6

Re: ZTE BLADE V

Příspěvek od Lukas.K » úte 05. lis 2013 20:38:59

Jelikož jste psali soukromé zprávy s dotazy na tento telefon, napíšu odpovědi na dotazy které jsem již odpověděl i sem:

jak je na tom s přesností GPS, chytá se i v zástavbě, případně v lese? (geocaching)

Funkce GPS je výborná. I bez A -GPS je Fix většinou ihned, max. do par sekund, když člověk změní výrazněji polohu. Pokud otevřu Mapy.cz a porovnávám reálný pohyb s mapovým podkladem - přesnost výborná, v řádech metrů. I pokud člověk přejde z jedné strany silnice na druhou, bod na mapě se pohne na danou stranu. Ve městě i v lese GPS bez problémů. GPS je vážně dobrá - z toho strach mít nemusíš. Když udělám přímé porovnaní podle GPS test s HTC One S (který má i GLONASS) tak ZTE vykazuje lepší přesnost a chytne víc satelitů s lepším odstupem signál/šum. Asi má ZTE lépe řešenou anténu. I v budovách se GPS fixne s přesností cca 25-50 m..

-displej je IPS nebo obyčejný TFT, na internetu jsem našel oba dva údaje?

Display je IPS - podání barev a pozorovací úhly výborné, viditelnost na slunci dobrá. Negativum je, že je trošku vidět síť digitizeru. (ale myslím, že spousta lidí to ani nezaregistruje)

-kolik je místa na instalaci aplikací, případně jdou přesunout do druhé vnitřní paměti?

Po prvním zapnutí tel. a aktualizaci předinstalovaných aplikací zbývá něco přes 600MB z interního úložiště - vše co dále instaluješ z Google play jde přesunout na pam. kartu. Dále je je k dispozici uložiště s cca 1,5 GB

-předpokládám že má hlasitý reproduktor abys nemusel používat sluchátka? A jak je hlasitý

Ano má. V autě je v pohodě slyšet....

ještě jsem se chtěl zeptat zda je telefon kompatibilní se sygicem?

Je kompatibilní.

Rozhoduji se ještě mezi koupí HUAWEI ASCEND Y300 a GALAXY TREND....

HUAWEI Y300 znám velice dobře. Telefony jsou si podobné. (i cenou)
HUAWEI má o chlup lepší mechanický provedení, ZTE má zas 1GB RAM a kompas.
ZTE působí kompaktněji díky zaobleným rohům - jinak je velikost podobná.
Display mají i při velmi podrobném přímém srovnání na chlup stejnej.
Foťák mají oba podrůměrnej - HUAWEI má méně šumu, ZTE má zase lepší podání barev...ani jeden ale bez dostatku světla pěknou fotku neudělá.
GPS funguje dobře na obou.
ZTE je o něco svižnější a ma skoro čistý Android, prostředí HUAWEI taky nemusí vyhovovat každému...
Pokud nepotřebuješ kompas a bude Ti stačit 512MB RAM, ber klidně HUAWEI....nebo ten co se Ti líbí víc....

¨
Má automatickou regulaci jasu?

Ano, má.
¨
Chci se ještě zeptat na ten zpěv při zapínání telefonu zda se dá nějak odstranit vím, že telefon nezapínám skoro vůbec, ale chci se jen zeptat.

Uživatelsky se odstranit nedá. Samozřejmě by bylo lepší kdyby ten zpěv při bootování telefonu tam nebyl, ale zas taková katastrofa to není. Jednak telefon vypínat není potřeba a za druhé stačí na těch 5sec ten reproduktor přikrýt a tím zvuk utlumit.

Nějaké negativum ? s čím si nebyl spokojenej?
- Co beru jako negativum tohoto telefonu je lehce povrzávající zadní kryt. Pokud člověk cíleně zatlačí silou na zadní kryt v místě baterie, vrzne si. Při normálním užívání ale nevrže. Na dvou místech jsem kryt podlepil elektrikářskou páskou a je po vrzání úplně....Jinak telefon působí bytelně a docela poctivě.
- Zadní modrý kryt s imitací kartáčovaného kovu je na oko krásný, ale tím jak je lesklý jsou na něm vidět otisky prstů.
- viditelná síť digitizeru
-fotky za slabého světla jsou špatné. Pokud je světlo, tak docela ujdou.
-Občas se v potvrzovacích a informačních vyskakovacích oknech objeví angličtina - ale to spíše výjimkou.

Jinak jsem po cca měsíci používání spokojen. Telefon funguje dobře, žádný systemový bug jsem nezaznamenal. Samozřejmě je to low-end, ale kdybych měl aktuálně vybírat jiný tel. v podobné ceně asi bych hodně váhal co vzít. Protoze ono tich Číňanů s Qualcommem moc není. Za dané peníze si myslím že to není špatná koupě.

Jaká je výdrž baterie?

Baterie i při intenzivním používání vydrží den. Většinou mě večer zbývá 40 - 50%. Když mám hodně práce a nemám čas moc prohlížet internet , vydrží telefon dny i dva. Jednou mě vydržel dny i tři. Ale počítej spíš s tím, že budeš nabíjet každý večer. Je to jistota že tě pak při častějším užívání baterka druhý den nezdechne v průběhu dne.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“