Aréna telefonůKupa mobilu, prosim poradte som strateny :D

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

Autor tohoto vlákna
RaMm
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Galaxy S7

Re: Kupa mobilu, prosim poradte som strateny :D

Příspěvek od RaMm » pon 23. pro 2013 0:23:34

a nebudem ho muset nabijat kazdy den ? :D alebo kazde dva dni ? aj o to mi ide :D

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pon 23. pro 2013 0:48:13

U dnešních smartphonů je standard nabíjení každý den, takže s tím počítej. Zvlášť na začátku, kdy si s telefonem budeš víc hrát :-) Potom při běžném používání se možná dostaneš na 2 dny. Doba nabíjení telefonů jednou týdně už je pryč.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
RaMm
Nové Androidě

Příspěvek od RaMm » pon 23. pro 2013 1:07:58

to nie som velmi rad :roll: keby to chcelo aspon tak ze 2x do tyzdna nabit a vydrzal by :D

Michal.smejdik
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Jiayu S3 3GB RAM + A-Data Premier 32GB class 10
Mobil 2 / ROM: Jiayu G4S 16GB, HTC One X
Tablet: Ainol Novo7 AURORA II
Tablet 2 / ROM: Xiaomi Mi Pad ..(sold)
Rom: CyanogenMod

Příspěvek od Michal.smejdik » pon 23. pro 2013 2:45:57

Tak v tom případě bych poradil Lenovo P780... 2 dny ve velké zátěži a přesto je telefon výkonný.. Ale zřejmě bys musel ustoupit.. Je hlavně větší než ty z výběru, a možná další věci ale musíš si uvědomit, že u smartphonu nemůžeš mít úplně všechno, vždy se najde kompromis..

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » pon 23. pro 2013 7:48:38

Jestli chceš honit každou hodinu baterky, nekupuj si smartphone.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 23. pro 2013 9:47:22

RaMm píše:to nie som velmi rad :roll: keby to chcelo aspon tak ze 2x do tyzdna nabit a vydrzal by :D
Kde žiješ prosímtě :-) Uvědom si, že to je v podstatě počítač s výkonem vyšším, než pár let staré stolní počítače a přitom má k dispozici jen malou baterku. Takže to je v podstatě zázrak, když to vydrží dva dny běžného používání. Ale většina lidí smartphony používá tak, že je automaticky každý večer dají na nabíječku.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
RaMm
Nové Androidě

Příspěvek od RaMm » pon 23. pro 2013 10:35:54

asi som velmi zvyknuty na ten moj byvaly S+ ... dakedy som to nabil aj raz do tyzdna a vydrzal v poho 4-6 dni :D

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » pon 23. pro 2013 10:48:55

Musis si dat nejake priority.Co je na prvnim miste pro tebe.Nemuzes chtit super vydrz,vybornej fotak,perfektni display,vysokej vykon a ja nevim co jeste ...v teto cenove kategorii urcite ne ;-)

Autor tohoto vlákna
RaMm
Nové Androidě

Příspěvek od RaMm » pon 23. pro 2013 12:52:11

poviem to takto ... za prve nechcem mobil nabijat kazdy jeden den, za druhe nepotrebujem HD display, za tretie fotak by som chcel aspon priemer (lepsi priemer), za stvrte a posledne vykon asi na takej urovni aby sa vyrazne nespomaloval system aplikaciami, aby to slo plynulo a malo primerane rychle reakcie ... staci to takto zhrnut ? :D

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » pon 23. pro 2013 13:02:22

Ano tak to ber L9ii nebo priplat za SP ;-)

Michal.smejdik
Androiďák!

Příspěvek od Michal.smejdik » pon 23. pro 2013 13:06:49

RaMm píše:poviem to takto ... za prve nechcem mobil nabijat kazdy jeden den, za druhe nepotrebujem HD display, za tretie fotak by som chcel aspon priemer (lepsi priemer), za stvrte a posledne vykon asi na takej urovni aby sa vyrazne nespomaloval system aplikaciami, aby to slo plynulo a malo primerane rychle reakcie ... staci to takto zhrnut ? :D
Tak v tom případě rozhodně ber to Lenovo P780, když jsi to napsal takhle tak je nelepší, že všech uvedených... Pro tebe...

maser13
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Acer Liquid Z630
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70

Příspěvek od maser13 » pon 23. pro 2013 15:33:58

Nebo i o něco menší JiaYu G3T, případně G4 s 3000 mAh bateriemi:

http://www.etotalk.com/jiayu-g3t_p4304.html
http://www.etotalk.com/jiayu-g4-thick_p3931.html

Autor tohoto vlákna
RaMm
Nové Androidě

Příspěvek od RaMm » pon 23. pro 2013 15:53:37

Neviem ale do ciny nechcem ist ... mozno este to lenovo .. na SVK ho viem objednat jedine z MP3.sk a BScom.eu ale ta cenovka je 272 € a z aliexpressu 160 € :D ... zobrat rovno z ciny a jak ho zreklamujem ked sa dac poserie ?

Michal.smejdik
Androiďák!

Příspěvek od Michal.smejdik » úte 24. pro 2013 4:14:14

Lenovo rozhodně není žádný šmejd.. P780 je kvalitní telefon a rozhodně bych se ho nebál vzít rovnou z Čajny, ten rozdíl 100 eur se mi zdá moc.. Jiayu bych bral jediné z mnshop.cz s dvou letou zárukou, protože s nim na rozdíl od Lenova nemám zkušenosti..

xmenadis
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G 16 GB
Twitter: adam_kahanek
Rom: KitKat 4.4.2 offic.

Příspěvek od xmenadis » úte 24. pro 2013 14:37:17

RaMm píše:asi som velmi zvyknuty na ten moj byvaly S+ ... dakedy som to nabil aj raz do tyzdna a vydrzal v poho 4-6 dni :D
Ano, když s tím telefonem nic neděláš a máš ho jen pro pohotovost, tak potom ti i takový Optimus L9 II vydrží čtyři, pět dní. Jenže v tom případě nechápu smysl toho, kupovat si smartphone. Lidi si kupují smartphone kvůli toho, aby ho využili a ne kvůli toho, aby jim bezvládně ležel x dní na stole.

frydas
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG V10
Mobil 2 / ROM: huaweii p9
Tablet: MIPAD 2
Tablet 2 / ROM: samsung galaxy tab 3 neo

Příspěvek od frydas » úte 24. pro 2013 23:28:11

xiaomi je jedna z nejrychleji se rozvíjejících mobilních značek , které snad jsou. Před 2 rokama neexistovali (no vlastně už to bude brzo 3 roky) a dnes je to 3 nejsilnější značka v asii... už jen z toho důvodu bych se nebál telefonu od nich ... já sám mám mi2s 32GB a nějakej SGS 3 se tomu nemůže vůbec rovnat SGS4 už jakžtakž jo ( i když :D ) poměr cena výkon u telefonů z číny je naprosto něco jinýho než co koupíš tady za SGS3 nový dáš kolik hádám 9-10 tisíc ? za ty prachy koupíš daleko daleko lepší telefony :) ono bejt zaslepenej a raději platit za logo THC Ipear nebo ŤamŤung většinu ceny se nemusí pokaždé vyplatit :) , ale neříkám, že jsem do jisté doby nebyl stejnej :) dnes už bych neměnil ani náhodou (SGS3 jsem měl před xiaomi mi2s neporovnatelnej rozdíl v rychlosti)
koukni na nějaké recenze či videa a nebo ohlasy uživatelů a třeba na MIUI komunitu změníš názor
Každý večer se modlím ke svému oltáři Mitu a MI je jediné náboženství, které vyznávám :D

Michal.smejdik
Androiďák!

Příspěvek od Michal.smejdik » úte 24. pro 2013 23:50:55

Souhlas, Xiaomi Mi2S nemá v té ceně žádnou konkurenci.. Budu ho objednávat do rodiny protože je top, sám bych ho dávno měl ale menší než 4.7 nechci..

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » stř 25. pro 2013 0:00:36

Frydas : Tak srovnavat Xiaomi furt se Samsungem ktery ma nejhorsi pomer cena/vykon...nevim no.To neni moc objektivni.S3...S4...furt dokola.Nevim proc by mel byt meritkem nejvyssi kvality kdyz rozhodne nejlepsi neni.
Kazdopadne Mi2s ma obrovskou nevyhodu .A to velikost displaye.Samozrejme pro mou potrebu.Kazdej to ma jinak.Jinak je to super telefon(pri objednani z ciny).Nicmene pokud budu chtit dva roky zaruku tak ho koupim za jiny penize a za ty uz se daji resit zase jine telefony.

frydas
Androiďák!

Příspěvek od frydas » stř 25. pro 2013 9:42:03

mirdo máš pravdu, je to pořád dokola, jenže tihleti co neznají jiné značky než ty , které jsou opěvované tady neustále v ČR tak ti jiný srovánání neuznají a i takhto si řekne, že je to jen shitka z číny. Za sebe mám jasno, když chci telefon jako čistě jen spotřebku tak vezmu třeba haier W910 (tím číslem si ted nejsem uplně jistej :D ) dostanu ho do ČR za 2 500 +/- a za ty prachy je to paráda , když se mi rozbije švihnu s ním do popelnice a koupím is jinej ( rád zkouším různé značky), když chci telefon na stálo tak mám svůj mi2s, ale klidně bych kouknu po nějakých telefonech značek jako je zopo nebo oppo atp telefony čistě na outdor bych bral lenova, protože se spousta z nich dělá se zesílenýma konstrukcema popř i voděodolné atp. Neříkám, že na českém současném trhu nejsou telefony, které by byly v klidu ( na alze je totiž už i mi2s :DD ) jenže pořád ty telefony v ČR trhu jsou vesměs předraženej nedodělek (viz to jak vyšel na svět S4 s bambilionem chyb a nedodělků) , takže proč dávat 16 tisíc za telefon tu, když za ty samý prachy koupím 2 telefony i výkonější ( čti spolehlivější) :)
Jen se musíte pořádně rozhlídnout a nekoupit ten nejlevnější největší (displej) šunt co uvidíte k mání :)
Každý večer se modlím ke svému oltáři Mitu a MI je jediné náboženství, které vyznávám :D

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » stř 25. pro 2013 9:56:42

frydas: Obvykle, když něčemu nerozumím, tak mlčím a šoupu nohama. Toho by ses měl držet, protože tomu rozumíš jak kůň kafi, ale keců kolem toho máš... :no:
RaMm: vybíráš až jsi přebral.

frydas
Androiďák!

Příspěvek od frydas » stř 25. pro 2013 10:01:01

mluvím jen o tom co mám odzkoušené :D tak mi nemluv , že nerozumím tomu oc mám k dispozici :)

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » stř 25. pro 2013 10:07:49

Jn, pořádnej telefon jsi viděl tak někde vystavenej, viz to tvý "srovnávání" s S4.
"ty telefony v ČR trhu jsou vesměs předraženej nedodělek" - vesměs skoro všechny čínský telefony, i když světlý vyjímky se najdou, nicméně to je v rámci procent (doporučuju navštívit mnshop, tam se obvykle prodává to nejlepší, co číňan vyprodukoval).
"tím číslem si ted nejsem uplně jistej" - takže ve výsledku, kdyby tě náhodou někdo poprosil o to, ať mu tu W910ku objednáš, mu dáš nějakej úplně jinej telefon?
"proč dávat 16 tisíc za telefon tu, když za ty samý prachy koupím 2 telefony i výkonější ( čti spolehlivější)" - Protože nikdo nechce čínskej zm*d, ale pořádnej funkční telefon? A ne, lepší levnější telefon určitě nekoupíš, protože to zas bude čínskej zm*d.

frydas
Androiďák!

Příspěvek od frydas » stř 25. pro 2013 10:27:27

trošku si protiřečíš na to že sám máš Huawei :D já ty telefony o kterých mluvím mám všechny k dispozici, proto si klidně troufnu o nich psát

jo a ehm i z českýho shopu vyjde líp jak tyhlety o kterých si asi myslíš, že jsou top :) http://www.alza.cz/xiaomi-mi2s-32gb-bily-d514154.htm

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » stř 25. pro 2013 10:40:26

Tak za tyhle penize mas vybornou Xperii Z nebo o dost levnejsi Nexus 4.A podle me je to lepsi volba.

Kdyz k tem 10.5k trochu jeste prihodis tak mas Lg G2 nebo Nexus 5.Coz je uplne jina liga nez Mi2s ;-) Vidis a nemusel sem pouzit ke srovnani Samsung.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » stř 25. pro 2013 10:44:41

To není jen jiná liga, to je úplně jinej sport.

Ano, mám Huawei. Nicméně to zrovna není ten typ telefonu, který by sis koupil na etotalk, už jen proto, že tyhle telefony od renomovaných výrobců jsou tam občas i dražší než tady. ;)

maser13
Stálý androiďák

Příspěvek od maser13 » stř 25. pro 2013 13:41:58

Ony ty značky jako Huawei, ZTE, Alcatel v Číně prodávají HW lepší telefony. Tady většinou vyprodávají HW, co jim zbyl na skladech z loňska, a se slušnou marží. Vemte si třeba takový lowend ZTE V967s, kolik by stál oficiálně tady, kdyby ho sem ZTE dováželo? 4000 Kč asi ne.

Jinak bych si určitě netroufal tvrdit, že i značky jako Huawei, ZTE, Lenovo, Xiaomi apod. je čínský z*rd. Považuji to za příspěvek mimo seriozní diskuzi.

Autor tohoto vlákna
RaMm
Nové Androidě

Příspěvek od RaMm » stř 25. pro 2013 15:01:48

ale ked kupujem mobil chcem ho mat aj so zarukou teda ho nebudem objednavat priamo z ciny ... a vacsinu mobilov z tych co pisete neviem tu na slovensku poriadne zohnat a ak ano tak o 100 € drahsie .. nehovorim ze tie mobily nie su dobre, ja len proste chcem mat istotu aspon tie 2 roky, ze ked sa mi pos*rie mozem ho dat reklamovat ..

Livart: ano vyberam az moc ... vsak ved prave preto som aj napisal sem ze co by ste mi poradili ...

rozmyslam uz len na LG L9 II, Xperiou SP a mozno ten Nexus 4 (ale to uz nie velmi)

pri SP ma odradza ta baterka vstvana, vraj slabsi display a u LG slabsi fotak a to ze nema automaticku regulaciu jasu

maser13
Stálý androiďák

Příspěvek od maser13 » stř 25. pro 2013 16:06:43

Koukni ještě na Huawei G700, nedávno se začal prodávat i u nás. Má jasný HD displej, dobrý foťák, dobrou výdrž na baterii a 2 GB RAM. Cena 240 EUR.
http://www.notebookcheck.net/Review-Hua ... 731.0.html

Autor tohoto vlákna
RaMm
Nové Androidě

Příspěvek od RaMm » stř 25. pro 2013 16:59:14

zasa 5" ... uz aj tych 4,7" je dost si myslim preto kukam po tom LG lebo na ten display ma male rozmery a aj ta Xperia ma v pohode rozmery

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » stř 25. pro 2013 18:08:10

LG LG 9 II můžu doporučit :-) Telefon je fakt malý na velikost svého displeje.

píšu z mobilu

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“