Aréna telefonůHTC Desire vs. Samsung Galaxy S

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

Autor tohoto vlákna
kesu
Nové Androidě

HTC Desire vs. Samsung Galaxy S

Příspěvek od kesu » stř 14. črc 2010 17:52:46

Zdravím, našel by se tu někdo zkušený, kdo by dokázal poradit, jaké zařízení koupit? Již několik dní vybírám a pořád se nemohu dobrat výsledku. Každý z těchto modelů má nějaké výhody a nevýhody. Obecně má Samsung podstatně lepší HW, Desire má však velikou vývojářskou základnu. Má někdo praktické zkušenosti s oběma zařízeními? Děkuji
Naposledy upravil(a) kesu dne stř 14. črc 2010 17:57:24, celkem upraveno 1 x.

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC Desire vs. Samsung Galaxy S

Příspěvek od Wexter » stř 14. črc 2010 17:55:17

ber Galaxy. Osobně vlastním Desire, ale Samsung má lepší HW, větší, kvalitnější display. Podpora na XDA bude co by nevidět na stejné úrovni jako u Desire. Galaxy ale nemá třeba přisvětlovací diodu u fotoaparátu.

Autor tohoto vlákna
kesu
Nové Androidě

Příspěvek od kesu » stř 14. črc 2010 18:00:40

Z porovnání HW rozhodně vychází lépe Samsung, je tu ovšem otázka jak je skutečně sw i hw odladěn, jestli se vytvoří komunity jako například u HTC a budou možné různé úpravy apod. Zajímalo by mě také praktické rozdíly, například mezi Super AMOLED a AMOLED diplejem.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » stř 14. črc 2010 18:08:30

kesu: rozdíly displejů dobře uvidíš v porovnávacích článcích na engadgetu. Podpora bude dobrá, na xda už má vlastní sekci, takže toho bych se fakt nebál.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Pan-Palo-1
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

Příspěvek od Pan-Palo-1 » stř 14. črc 2010 18:10:35

a navyse Galaxy ma viac surodencov, Captivate ...
Nokia N900 ( Maemo 5 / Android 2.2 )
Samsung Galaxy S2
Acer Iconia Tab A701

krstr
Nové Androidě

Příspěvek od krstr » stř 14. črc 2010 18:26:10

ja som desire mal, ale predal som ho prave na ukor SGS..aj ked ho este nemam, ale SGS jednoznacne...hw je naslapany..ked vyjde froyo (podla najnovsich sprav to vyzera tak, ze vyjde este skor ako na desire:)bude bezkonkurencny.

Autor tohoto vlákna
kesu
Nové Androidě

Příspěvek od kesu » stř 14. črc 2010 18:30:31

A můžu se orientačně zeptat, kde se dá (resp. kde si ho sehnal) v současný chvíli SGS sehnat? v ČR se oficiálně ještě neprodává.

krstr
Nové Androidě

Příspěvek od krstr » stř 14. črc 2010 19:46:36

Ja ho este nemam mam ho objednany...no oficialne sa neda este zohnat u nas a ani v CR...neoficialne ho zozenies z dovozu,ale to su len EU verzie a tie nemaju cesky swype myslim..radsej uz by som pockal na to oficialne uvedenie co by malo byt po novom okolo 26.-30.7..je sanca ze tam budu novsie a vyladenejsie firmwari, tak radsej uz pockat.Ja tiez som sice uz na nervy mesiac bez telefonu, ale tak co uz

pphmmr
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung I9000 Galaxy S [XXJPU]

Příspěvek od pphmmr » stř 14. črc 2010 21:37:37

pozri si video : http://www.youtube.com/watch?v=hVlsRCMltDg a zhodnot sam a rozhodni si. Ci ti staci menej kvalitny dotykovy displej a tiez si porovnaj ciernu na jednom a na druhom displeji. Ak ti toto vadit nebude tak kludne chod do Desire. Inak jednoznacne Galaxy S.

Dalsia plus. Vie Desire TV-out cez kabel? Galaxy S to dokaze. :)

Dalej WiFi: Desire: b/g Galaxy S: b/g/n
Bluetooth Desire: 2.xx Galaxy S: 3.0
Samsung i9000 Galaxy S Android 4.0.4 ICS, 8GB, 16GB SD, fw: CM9.1 stable baseband:XXJW4
Nexus S i9020T - mrtvy
iPAD2 32GB WiFi white JB

delarock
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delarock » stř 14. črc 2010 21:40:39

SGS.vklude eu verziu za 460 eur z mp3.sk alebo podobnej stranky teraz sa to pri kurze eura oplati.a kazdy novsi fw ma cz a sk swipe v ponuke.aj ked pravdu povedat ja som mu neprisiel velmi na chut vadi mi ze sa neda vypnut diaktritika co robi s sms divy....v pocte znakov samo.mal som sice N1 nie desire ale galaxy s som si proste oblubil ohodne ohodne viacej.trosku chyba trackball.co sa tyka FW ked sa s nim trosicka pohras ide to fajn rychlo hlavne s launcherom pro
Android: M.Milestone - Nexus One - Galaxy S - Desire HD - Galaxy s II - Galaxy Nexus Palm Pre, Xperia X1, motorola V3, motorola V8, Iphone 2g, iphone 3G, iphone 4,

Petrasek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od Petrasek » stř 14. črc 2010 23:16:47

No nechápu lidí, kteří hodnotí jen to co má telefon uvnitř za hw. Nemyslím si ze normální uživatel pozná rozdíl.mezi jedním a druhým typem procesoru. Osobně jsem měl omnii 2 a musím říct že jsem rád že jsem se ji zbavil. Neustále problémy s jejich skvělým amoled displejem. V jednu dobu nejlepší displej k čemu to ale je když snad u všech omnii se dostával mezi displej a dotykovou vrstvu prach. Také byla vykoná. Ale k čemu mi je výkon když Samsung, nikdo s xda ci modaca nebyl schopen zajistit bezproblémovou kompatibilitu hw s open gl. To mi pak ten výkon a všechen hw je k nicemu. Nemluvě o tom že jediným autorizovanym servisnim střediskem je britex. Ja jsem nadmíru spokojený s desire a do samsungu bych nešel. A vzhledem k závadám co jsem měl(mimo displeje mi blbnul i foťák), bych teda rozhodně nekupoval mobil z dovozu. To je tak vše. Rozhodnutí je na vas a doufam že se rozhodnete pro vas správně a budete spokojen.

Ps sorry za gramatiku píšu to večer z postele.

@telefon    

tomaco
Stálý androiďák

Příspěvek od tomaco » čtv 15. črc 2010 2:04:57

ale tu nejde len o HW vnutri, hned na prvy pohlad vidis rozdiel v displeji :P galaxy S ho ma vacsi a kvalitnejsi, multitouch takisto.
Neviem ci si bezni uzivatelia vsimnu rozdiel v rychlosti nejakych programov, ale urcite si ho vsimnu uzivatelia ktori hraju hry. Napr. http://www.youtube.com/watch?v=DLUQP7CWyeQ ma Samsung 2x vyssie FPS ako Desire...
HTC Desire Leedroid 2.3d

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » čtv 15. črc 2010 7:59:27

Jo jasne. Ja jen psal svuj nazor. Pro me napriklad ten vetsi displej je spis nevyhoda. Radeji budu mit mensi komunikator nez giga placku. Pokud bych hral hry tak si na to nekoupim mobil ale psp a na telefonovani nejaky sunt. Takze asi tak. Displej mela supr i ma omnia jenze k cemu mi byli krasne barvy kdyz jsem tam mel neodstranitelny prach. Ja bych totiz mel strach i u dalsich samsungu. Nechapu jeste dalsi vec a to co znamena lepsi multitouch. Jak muze byt lepsi. Take me u samsungu dosti zklamala zakaznicka podpora. Mel napriklad hafo sw problemu ale zacelou dobu zadny upgrade a kdyz tak jen v zahranici takze u nas se to muselo resit pres xda ci modaco. Take pristup samsungu pro cesky trh me zarazi.prece nebudou v cechach prodavat verze s 8 nebo 16 Gb pameti kdyz tu je takova slaba kupni sila.toto bohuzel neni z me hlavy ale oficialni stanovisko samsungu k omnii. Vim ze tu resite galaxy ale proc by se mel pristup samsungu zmenit. Me jako zakaznika dosti nastvali a uz si proto od nich mobil nekoupim i kdyby byl buh vi jaky.
Jinak co se tyka sw vybaveni a jejich TouchWiz. Podle me by udelali lepe kdyby tam tuto nadstavbu nedavali. Stejne to je prvni co kazdy zakazeva co se najde pak lidi co resi jak tam dostat sense.
To je odeme asi tak vse. Doufam jen ze jsem nikoho nenastval ci neurazil ale jen jsem chtel dat take par argumentu proti samsungu. Dotycnemu tu vsichni radi jednoznacne samsung bez jakychkoliv argumentu. Ja radeji napisu vlatni zkusenost a duvod proc jsem se pro samsung nerozhodl.

@telefon    

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 15. črc 2010 11:45:08

Petrasek: Desire má AMOLED displej od Samsungu podstatne horší než je Super AMOLED v Galaxy S

Galaxy S má špičkovú dotykovú vrtsvu MaxTouch senzor, ktorá umožnuje "neomedzené" množstvo dotykov naraz, neprerušuje sa kontakt pri križení os, lepšia citlivosť aj presnosť

u Desire nemôžu byť dva prsty na jednej ose, displej to nevie spracovať

http://androidandme.com/2010/05/news/sa ... h-sensors/
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » čtv 15. črc 2010 12:37:18

Tak podstatne horsi displej :D To vyzniva jako by se na nej nedalo divat. Pokazde novejsi bude lepsi. Ja spis nez o technickych parametrech a krase psal o spolehlivosti, kterou me samsung skutecne zklamal. Ty dva prsty v ose nevim. Ja spis hodnotim to, ceho si vsimne bezny uzivatel jako ja a tak jsem si teto vlastnosti nevsiml. Pokud bych to zkoumal asi bych si toho mozna vsiml. Otazka vsimne si toho i dalsi normalni uzivatel pokud na to nebude upozornen? Myslim ze ne :) Navic teda skutecne neumim na mobilu psat vsemi deseti. Je ale fajn ze to na samsungu pujde. :DD Tady to vyzniva jako jasna volba pro samsung ale na zahranicnich recenzich to je nerozhodne. Tak nevim. Nemuzu hodnotit neco co se tu ani jeste neprodava.

delarock
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delarock » čtv 15. črc 2010 13:02:16

displej samsungu je ina kategoria ako ten na desire alebo nexuse. Ziadne blbnutia s rozkalibrovanim,ohodne krajsie farby a citlivost je ovela ale ovela lepsia tak isto mult.touch funguje tak ako ma.lepsi displej som v rukach nemal
Android: M.Milestone - Nexus One - Galaxy S - Desire HD - Galaxy s II - Galaxy Nexus Palm Pre, Xperia X1, motorola V3, motorola V8, Iphone 2g, iphone 3G, iphone 4,

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » čtv 15. črc 2010 13:22:24

Petrasek píše:....toto bohuzel neni z me hlavy ale oficialni stanovisko samsungu k omnii. Vim ze tu resite galaxy ale proc by se mel pristup samsungu zmenit......
Prvy rozdiel co je hned badatelny, je snaha samsungu ist dopopredia co sa tyka mobilov (co aj oficialne potvrdili) a Galaxy na rozdiel od Omnie ma brutalnu kampan, ktora hovori o takzvanom "WorldPhone", uz len zostava dufat, ze budu v kampani pokracovat aj po vydani.

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » čtv 15. črc 2010 13:35:41

No Omnie byla zase oficialne zvolena jako mobil pro olympijske hry a proto byly v obdobi OH na ni vsude reklamy. Take na ni vychazeli ruzne aplikace urcene pro sledovani OH a bylo vsude ze to je hlavni konkurent iPhonu a HD2.
Oni se stale snazi ale prijde mi ,ze jakmile to vydaji, tak uz dal na zakazniky kaslou. Viz podpora a podobne. Treba galaxy bude jine a kdo vi jednou dam treba samsungu druhou sanci. I kdyz vzhledem k te prvni, kdy zacal telefon chodit na reklamace hned po 3 tydnech od koupe, si to jeste radne promyslim.

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » čtv 15. črc 2010 14:25:24

No uvidime, ja osobne vlastnim Desire a mam zajacie umysli spravit vymenu, uvidime ci mi to doma schvalia. :roll:

tomaco
Stálý androiďák

Příspěvek od tomaco » čtv 15. črc 2010 14:34:16

Ja osobne vydrzim s Desirom este par rokov a potom si kupim nejaky novy mobil s dual core procesorom, super GPU, a ULTRA MEGA SUPER AMOLED displejom :D
Desire je sice horsi ako Galaxy S ale stale je to super telefon
HTC Desire Leedroid 2.3d

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » čtv 15. črc 2010 14:42:59

Jasne primo s androidem 3 :) Nebo v tu dobu uz bude iPhone 4 s normalni cenou a opravenou antenou :)

Autor tohoto vlákna
kesu
Nové Androidě

Příspěvek od kesu » čtv 15. črc 2010 15:57:09

Pánové, děkuji za dosavadní poznatky. Zkusím ještě lépe nastínit mou situaci.

Byl sem rozhodnut pro Desire (už ho mám dokonce i na poště) ovšem na poslední chvíli mě Samsung zvyklal právě parametry. A teď skutečně váhám, jak jsem psal v úvodu.

Byla tu řeč o Omnii II. Stejně tak jako na Omnii I Samsung předvedl, jak by se to uplně dělat nemělo. Obou modelů se prodalo velké množství právě díky perfektním hw. paramterům. Skutečnost byla však trochu jine. Zejména je problém s poruchovostí nedostatečním sw vyladěním a pod. Když si pak vezme člověk do ruky HD2 (které vlastním a nedám na něj dopustit) je to uplně jiný "zážitek" A právě toto je ta věc, pro stále váhám.

Proto jsem se pbrátil s prosbou na Vás a doufám, že se najde někdo, kdo oba telefony alespoň chvíli používal a dokáže toto objektivně zhodnotit.

Jak jsem již psal HW parametry zvladne porovnat každý. A jediné v čem je Samsung skutečně prakticky lepší je displej (CPU (hry nehraju), Wifi n, BT 3 v praxi člověk stejně skoro nepozná a proto to není to hlavní).

delarock
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delarock » čtv 15. črc 2010 18:06:15

haha ze HD2 :)) ked zoberes nejaky rychly android tak sa ti HD2 bude stat jak stara zhnita žigula. Desire ma trosicka lepsiu konstrukciu,samsung je celoplastak a teraz po dvoch tyzdnoch uz trosku citit ze zadna cast je plastova ale ja velmi mobil nesetrim.No mne ohodne viacej sedi velkost samsungu ako nexusu ktory som mal.aj ked dam mobil horizontalne tak sa mi s nim lepsie robi lebo je proste trosicku vyssi na vysku.displej atd je super.a ked si ho upravis tak jak ja naprilkad tak nevidim dovod preco s tymto telefonom nebyt spokojny.no sice jeden vidim a to trosku slabsi prijem signalu a wifi oproti nokii E71 napr ale neni to nic citelne

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » čtv 15. črc 2010 18:13:34

Podle toho co pises ze pozadujes by ti vyhovovali obe zarizeni. V tuto chvili bych bral v potaz cenu a dostupnost. Kup si mobil v krame a kdyz nebude vyhovovat muzes do 14 dni odstoupit od smluvy.
Kazdopadne dej vedet jak jsi se rozhodl.
O tom plastovem provodeni vim jen z te omnie. Desire at to tak nevypada ma protiskluzova zada a cele telo je takove ze se neopatla. Co do konstrukce tu tvori hlinikovy ram. Skoda ze nemuzu primo porovnat. Bylo by to zajimave.

Autor tohoto vlákna
kesu
Nové Androidě

Příspěvek od kesu » čtv 15. črc 2010 19:09:47

No když už jsme se dotkli těch požadavků. Hlavní účel je testování aplikací a obecně redakční činost ohledně androidu. Ale to víceméně splní každé slušnějsí zařízení, proto řeším i ty ostatní věci okolo. Jsem zvědavý na dlouhodobý souboj WM vs. Android :)

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » čtv 15. črc 2010 19:17:15

No cetl jsem ze wm7 uz nebudou mit ani multitasking a nepujde tam nic nainstalovat. Udajne jdou cestou applu. Ktery ted dal do noveho systemu prave ten multitasking co wm7 uz mit nebudou. Takze si myslim ze prubeh to moc dlouhy mit nebude. Myslim ze apple bude diky americanum stale jednicka a pak bude android symbian a az daleko dole wm. Pokud jeste bude. ale to patri do jineho fora. Ja byt tebou zajdu pro desire ktere tu je v prodeji otestuji a eventuelne do 14 dnu vratim prodejci. Do te doby tu treba bide oficialni samsung. Ja bych rozhodne nesel do dovozu.

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » čtv 15. črc 2010 19:22:45

aby WM7 nedopadl jako ten Kin od MS

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » čtv 15. črc 2010 19:57:14

Bohuzel to tak vypada. Windows zaspal dobu a ted se to snazi dohnat bohuzel nebo spis bohudik je android do te doby prevalcuje.

jonathanio
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: iPad Air 2

Příspěvek od jonathanio » čtv 15. črc 2010 23:36:18

Ano, zaspal a snazi se to dohnat, ale myslim, ze na to jde trosku blbe :) Vzdyt kdo si WP7 poridi? Ti co byli zvyknuti na WM, by na novy system vzhledem k ruznym "vylepsenim" nepresli a uzivatele iOS a Androidu nemaji vicemene duvod. Pokud nenasadi Microsoft nejakou fakt brutalni reklamni kampan, tak si telefon s novym WP7 poridi jen par nadsencu a zvedavcu. Takhle to aspon vidim ja.

A k tematu. Vlastnim Desire a trosku lituju, ze jsem 2 mesice nepockal a nekoupil si radeji novy Galaxy. Ne ze bych byl s Desire nespokojeny, to vubec ne (je to super masinka), ale ten Galaxy je na tom trosicku lepe za podobny peniz. Ja na tvem miste bych uz asi byl rozhodnuty. Desire je super, ale Galaxy je o malinko lepsi :)

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » pát 16. črc 2010 10:09:46

Tak jsem trosku brouzdal i po zahranicnich forech, kde take porovnavaji tyto dva telefony. Zde prikladam zajimavy odkaz. Necht si kazdy udela svuj vlastni zaver.

Kód: Vybrat vše

http://androidforums.com/htc-desire/121759-galaxy-s-vs-desire.html
Jinak by me skutecne zajimalo, zda v cechach bude samsung galaxy mit skutecne froyo.

Edit:
Jeste jsem nasel jeden odkaz kde je krasne porovnani Samsungu, iPhonu a Desire.
Predchozi odkaz byl na forum Desire, takze predpokladam, ze silni zastupci samsungu by jej ignorovali :)

Kód: Vybrat vše

http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/htc-desire-vs-iphone-4-vs-samsung-galaxy-s-702739?artc_pg=1

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“