Aréna telefonůHTC Desire vs. Samsung Galaxy S

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

r.mrazik
Stálý androiďák

Re: HTC Desire vs. Samsung Galaxy S

Příspěvek od r.mrazik » pát 16. črc 2010 10:52:21

Po tom,co tady postoval Petrasek uz nevim vubec.
Desire ma spolubydlici a je moc fajn...premyslel jsem prave o tom Samsungu a ted proste uz vubec nevim... :)
bude to narocny...ale nejspis vyhraje Desire,preci jen podpora od HTC a od XDA bude vetsi nez od Samsungu...materialy jsou pouzite take lepsi a pristroj vypada dustojneji nez prave "plastovy" samsung...rozdil v displeji neni tak obrovsky a po HW strance to taky neni zadny extra rozdil...

Petrasek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od Petrasek » pát 16. črc 2010 11:05:34

Sakra nechtel jsem ti zamotat hlavu. Osobne vidim jedinou vyhodu u samsungu a to lepsi displej a ten truemultitouch.
Displej posud sam u kamose jestli je tak spatnej - rekl bych ze ne. TrueMultitouch? K Cemu asi tak je dobry? Jedine uplatneni 3D hry a psani vsemi 10 :D. Kdyby mi to nekdo nerekl, ani bych o tech rozdilech nevedel.
Dalsi veci jako samsung TV out k cemu to tam proboha je? Vsechny moderni televize maji USB takze pripojis pres massStorage mobil se ti nabiji a signal je prenasen digitalne.
K cemu mi je nadupany procesor, kdyz jej neuplatnim. Opet jej uplatnim jedine ve hrach. Pokud jsem ale herni silenec koupim si fakt radeji PSP.
Samsung do svych zarizeni dle meho nazoru dava fak uz pytloviny ale dulezite veci jako D-PAD ne. Ten D-PAd mi u omnie fakt ze hodne chybel. K cemu mi je ze ma trosku lepsi fotak. Za sera bez prisvetlovaci diody mi lepsi fotku udela Desire.
Jsou lidi, kterym se proste nelibi vzhled Desire. Beru ale furt mi prijde lepsi nezli plastovy samsung. Omnii co jsem mel byla z podobnych materialu. Krasne leskla, kdyz jsem ji vylestil. Pak ji vezmes do ruky a je to des. Desire mi prijde takove profesionalnejsi. Samsung proste potreboval vychrlit neco, co bude konkurovat iPhonu.

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » pát 16. črc 2010 11:22:32

co ma spolocne tv out a mass storage
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » pát 16. črc 2010 11:26:54

No tim jsem chtel rict k cemu mi je TV OUT, kdyz stejny efekt docilim pripojenim mobilu jako Mass storage k TV ci DVD, Bluray, PS3 ... prehravaci. Pak si vyberu soubor a prehraju.

r.mrazik
Stálý androiďák

Příspěvek od r.mrazik » pát 16. črc 2010 11:58:17

Petrasek : prave presne co pises ty...hry nehraju,displej je fajnovej a jen o 0.3 palce mensi,to neni zas tolik...vzhled uz jsem psal,Desire vypada o dost lepe...fotak bych rekl na podobne urovni,navic s prisvetlenim...video nataci taky (sice jen 25fps ale staci)...navic ta podpora bude lepsi nez u samsungu a taky,mel jsem same HTC a vzdy spokojenost...takze u nej asi zustanu :)
ale uvidim,pujdu se na ten samsung mrknout a rozhodnu se podle toho...snad to takovej silenej plastak nebude... :(

delarock
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delarock » pát 16. črc 2010 11:59:02

Jaaaj chlapci chlapci paci sa mi jak filozofujete nad jednym nad druhym a niekto nemal ani jedno ani druhe v rukach popripade len jedno.nepozerajte na hw parametre a neviem co . Treba brat dojem z pouziavania a to nepisem preto ze ho prave mam lebo kebyze je daco lepsie tak to predam a kupit to ako furt.ale ten samsung je proste sympatickejsi mobil ako dizajr/N1.a mam pocit ze ked som mal prvy mesiac nexus a prvy samsung tak nexus mal ohodne viacej bugov jak galaxy s
Android: M.Milestone - Nexus One - Galaxy S - Desire HD - Galaxy s II - Galaxy Nexus Palm Pre, Xperia X1, motorola V3, motorola V8, Iphone 2g, iphone 3G, iphone 4,

r.mrazik
Stálý androiďák

Příspěvek od r.mrazik » pát 16. črc 2010 12:07:02

vsak o tom to je? ja treba mel v ruce Desire...samsung jeste ne...samozrejme,ze se na nej pujdu mrknout,ale zajimalo me,co o nem rikaji jeho uzivatele a zda by ho doporucili...zda samsung,nebo desire...nic vic v tom nehledej ;-)

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » pát 16. črc 2010 12:16:04

No ja mam Desire takze jsem ho v ruce mel. Samsung ne - jeste se tu neprodava. Pred Desire jsem mel Omnii 2 -dikybohu je uz pryc. Beru ze Nexus mel hafo Bugu :D Ale jak je na tom ted. Opravil ty bugy? Ja mel Omnii co mela spoustu bugu a ptam se vysel nejakej fix? Ne nevysel. Je to take o podpore. Ve svete se doctes vysel ten a ten upgrade. Jenze samsung na to nepohlizi globalne. On vyda upgrade ale jen pro trh, ktery je pro nej lukrativni. A to ten mistni neni. Proto se tu take neprodavaji ty nejlepsi verze s nejvetsi pameti. Hadam ze i jak tomu bylo s Omnii, kterou tu prodavali jen s 2 GB verzi, to bude i s Galaxy, kterou tu sezenes jen ve verzi tusim 8GB. Ale to neni problem preci jen si pamet muzes rozsirit MicroSD. O to hlavni o co tu jde je pristup vyrobce -> zakaznik. A v tomto ohledu je pro me take Samsung mimo.
A co se tyce porovnani provedeni, konstrukce a podobne. Jak jsem rikal mel jsem Omnii. Kdyz se podivas na samsungy. Lisi se v pdostate jen tvarem spodnich tlacitek. Takze myslis ze bude konstrukce nejak dokonalejsi oproti jinym samsungum? Ja myslim ze rozhodne ne. Takze bych rekl ze mohu i v tomto ohledu to trosku zhodnotit.

delarock
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delarock » pát 16. črc 2010 13:23:26

No obidvaja mate pravdu.Nexus je vychytany teraz velmi dobre.Omniu som tiez chvilku pouzival a tiez musim uznat ze to bola dost hroza pomale.lenze toto je android a ma podporu na XDA od modaca.Paul O Brian uz vydal update a este jeden clovek vydava fakt dobre updaty.Co ma viacej tesi ze aj ked sa mi daco stane s telefonom tak vzdy sa tam da nahodi povacsinou povodny FW a neviem ci to zistia.Na Nexe bootloader uz nezamknes,aspon ked som ho ja mal tak sa nedalo spravit oem lock.Tak jak bol zalagovany povodne telefon na prvom FW tak dobre teraz slape s fixom a poslednym FW ktory stale zverejnuju na samsung Firmwares.

Na SGS mi chyba asi jedina vec a to trackball notifikacie ktore neviem ci niekto poriesi,spekuluje sa o blikani podsvietenych tlacitiek alebo ze bude svietit notifikacia na displeji cisto ako ked nabijate baterku ale neviem v jakej je to faze.Dalej chyba aspon SW touchpad ktory ale tiez je uz na ceste.Trosku mi vadi zadny plastovy kryt,po dvoch tyzdnoch je uz citit ze neni to uslachtily material.Popripade este AMON RA recovery aby sa clovek nemusel babrat furt s odinom.

Co mi nechyba teda tak to bol nexus senzor rozkalibrovanie citlivost atd.Niekedy na dva krat som musel klikat lebo to proste dobre nekalibrovalo.Samsung je nebo a dudy oproti tomu.

Baterka je o dost lepsia u samsungu neviem cim to je ale je to tak predtym mi nevydrzal ani 3/4 dna pri silnom pouziva samsung slape 2 dni.

Mozno za malu vyhodu by som povazoval hummingbird plus graficky cip ktory je velmi podobny s tym v iphone 3 4.Tj portovane hry nesekaju ako sekali na N1 cke.Vykon je citit.
Android: M.Milestone - Nexus One - Galaxy S - Desire HD - Galaxy s II - Galaxy Nexus Palm Pre, Xperia X1, motorola V3, motorola V8, Iphone 2g, iphone 3G, iphone 4,

r.mrazik
Stálý androiďák

Příspěvek od r.mrazik » pát 16. črc 2010 13:29:54

ciste teoreticky...mohl by se dat na samsunga jiny zadni kryt??osobne se mi libi prave na Desire,ze je takovy...no,ze to neni plast :)
ale ted jeste aby to nevypadalo idiotsky... :-/

delarock
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delarock » pát 16. črc 2010 13:32:28

no cisto teoreticky asi niee mozno ze sa niekto rozhodne spravit ale neverim.akurat seido asi spravi na vacsiu baterku ale mam takeho tušaka ze t obude tiez lacny plast ako u SGS:)

aws
Androiďák!

Příspěvek od aws » pát 16. črc 2010 14:54:12

delarock píše:no cisto teoreticky asi niee mozno ze sa niekto rozhodne spravit ale neverim.akurat seido asi spravi na vacsiu baterku ale mam takeho tušaka ze t obude tiez lacny plast ako u SGS:)
jestli ti ten plast za 13k prijde laciny tak to asi mas pekou vyplatu :D
samsung galaxy S JPC + root + no lagfix
one life to live one love to give

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pát 16. črc 2010 15:01:45

aws: nejspíš myšleno tak že do tak drahýho přístroje mohli dát lepší materiál, než jenom lacinej plast...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

delarock
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delarock » pát 16. črc 2010 15:56:22

jj samozrejme tak to bolo myslene

Autor tohoto vlákna
kesu
Nové Androidě

Příspěvek od kesu » pát 16. črc 2010 17:04:22

Tak koukám, že s r.mrazikem máme stejný problém :D Dnes jsem vyzvedl Desire na poště. Zatím si ho necham 14 dní na testovaní a snad do té doby bude i Galaxy S.

Co se týče toho zpracování Desire, je skutečně povedené, právě až na zadní kryt, ten plast jako vážně nic moc. Když tam chce dát clověk SIM, aby se bál, že se mu to zlomí v ruce. Nehledě na to, v jakém stavu budou ty pačičky, které ten kryt drží např. po pár výměnách baterie (pokud budu používat záložní).

Jinak ten AMOLED displej oproti TFT je skutečně bomba, ted by to chtělo vidět ve skutečnosti ten SAMOLED (asi si udělám výlet do Prahy).

JInak jak už zde někdo psal, výhodu v tom Samsungu také vidím pouze v tom displeji, ty ostatní věci nejsou z praktického hlediska tak duležité. Tzn asi rozhodne "kouzlo zařízení" tedy které bude sympatičtější :) Pořád se ale u Samsungu obávám té komunity, která snad vznikne.

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » pát 16. črc 2010 17:18:13

Nechci tu omýlat to co už bylo řečeno tisíckrát, ale nedá mi to.
Petrasek:
mluvíš o špatné podpoře Samsungu a o lepší podpoře HTC ze strany výrobce. Společnosti HTC nevěřím ani nos mezi očima (resp jejímu managmentu) - stačí se zeptat kteréhokoli uživatele kdysi TOP zařízení HTC Hero, jak to bylo/je s podporou. Zřejmě o tom nic nevíš, ale doteď (nevím jestli už je dostupný pro všechny Eclair na Hero) Hero měl Android 1,5 (starší G1 měla už dávno 1,6). Těm lidem něco říkej o podpoře, když už ostatní telefony měly Eclair a kdysi top zařízení stále Cupcake. Co tě (i ostatní) vede k tomu si myslet, že u Desire to bude jiné? Hero byla taky kdysi vlajková loď! HTC slibuje a slibuje...ještě snad nikdy nedodržely termín dodání update - pořád oddalování apod.

Se Samsungem zkušenosti nemám žádné, takže k tomu nic psát nebudu.

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » pát 16. črc 2010 17:32:17

s TV out premietas vsetko co je na displeji, pri mass storage iba co tv, video podporuje
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » pát 16. črc 2010 17:51:34

Presne tak, a na rozdiel od noveho Droid X a EVO 4G to nie je osekany TV-OUT, co je dost potesujuce.

Autor tohoto vlákna
kesu
Nové Androidě

Příspěvek od kesu » pát 16. črc 2010 18:14:24

PL113 píše:Nechci tu omýlat to co už bylo řečeno tisíckrát, ale nedá mi to.
Petrasek:
mluvíš o špatné podpoře Samsungu a o lepší podpoře HTC ze strany výrobce. Společnosti HTC nevěřím ani nos mezi očima (resp jejímu managmentu) - stačí se zeptat kteréhokoli uživatele kdysi TOP zařízení HTC Hero, jak to bylo/je s podporou. Zřejmě o tom nic nevíš, ale doteď (nevím jestli už je dostupný pro všechny Eclair na Hero) Hero měl Android 1,5 (starší G1 měla už dávno 1,6). Těm lidem něco říkej o podpoře, když už ostatní telefony měly Eclair a kdysi top zařízení stále Cupcake. Co tě (i ostatní) vede k tomu si myslet, že u Desire to bude jiné? Hero byla taky kdysi vlajková loď! HTC slibuje a slibuje...ještě snad nikdy nedodržely termín dodání update - pořád oddalování apod.

Se Samsungem zkušenosti nemám žádné, takže k tomu nic psát nebudu.
S tímto nezbývá než souhlasit. Oficiální podpora ze strany HTC je mizerná. Oficiální servis v ČR také není žádná sláva. Tzn v tomto směru si myslím, že ani jedna značka nemá navrch. U HTC však většinu sw záležitostí řeší XDA a v tomto je zásadni rozdí. (Velikost a síla komunity)

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » pát 16. črc 2010 18:23:37

Co sa tyka toho servisu, ma Samsung oficialny servis na Slovensku alebo v Cechach?

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » pát 16. črc 2010 18:34:57

Ohledne TV out - no je to pekne ale ja skutecne nevidim prakticke opodstatneni. Vidim co je na displeji. Kdyz chci na neco koukat stejne to musim ovladat pres mobil a koukat na nej. Podle me by proste jen udelali lepe, kdyby tam dali prisvetlovaci diodu a D-PAD a ne TV out :) Spis jsem tim chtel rici toto. Napriklad vidim budoucnost v mobilu s beamerem.

PL113: Ok uvidim jak to bude s podporou od HTC s tou nemam zkusenpost. Jen mam zkusenost se samsungem. Horsi to snad byt nemuze :) Ale uvidime casem. Ohledene desire tam je uz ohlasene Froyo na konec srpna, takze podpora urcite nejaka bude. Jenze ja v tuto chvili tam zadne nedostatky nevidim, kvuli kterym by se melo neco upgradovat, jako mela ma omnie. Vsak uvidime casem jak se chlapci ze samsungu a htc pochlapi. Podle me to jsou hodne podobne telefony a kazdy si najde svou skupinku obdivovatelu a zastancu. Navic za par mesicu tu budou jine mobily a zase budou jine diskuze o tom ktery z nich je lepsi. Jak rikam uvidime casem, jak ktery vydrzi a jak ktery vyrobce bude dane zarizeni podporovat.

Petrasek
Stálý androiďák

Příspěvek od Petrasek » pát 16. črc 2010 18:35:57

Blackhawk píše:Co sa tyka toho servisu, ma Samsung oficialny servis na Slovensku alebo v Cechach?
Jo - Britex.

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » pát 16. črc 2010 23:33:28

Bohužel na Hero taky slibovali, resp nikdy neřekli natvrdo, že to někdy vůbec bude/nebude. Prostě jenom mlžili, resp se na internetu pořád dokola objevovali zaručené zprávy od HTC.
Oba kusy jsou top zařízení a to nejspíše perfektní. Já osobně půjdu do Galaxy. Velký displej a obstojná (oproti Desire) výdrž na baterii u mě vyhrává. Jsem zvyklý na jeden den u mojí G1 a pěkně mě to štve.

Ano, druhá stránka mince je ta podpora xda apod. Uvidíme no...ale u těhlech zařízení už pro mě smysl rootu padá - u G1 ho mám především kvůli rychlým romkám a 2.1. Oboje (rychlost, 2.1) splňuje Desire i Galaxy, takže root asi nebudu potřebovat.

Ještě je tu jedna věc a to, že SGS má vnitřní paměť 8GB/16GB + paměťové karty.

roxtedy
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus S i9023

Příspěvek od roxtedy » úte 20. črc 2010 10:16:56

čau chlapi, taky uvažuji nad těmito stroji. Skoro nikdo zde nepíše o GPU Galaxy S, ta je 4x výkonější než u desire a dokonce je výkonější než u Iphone 4. Dost mně děsí podpora XDA samsungu, protože budem rádi pokud samsung vydá android 2.2 na galaxy. Za rok vyjde android 3 a za rok budem mít HW výkoný stroj, ale se starým OS. Koupit si telefon za 13k a mít pouze rok aktuální OS...se mně moc nechce. V tomhle je Iphone mnohem lepší...škoda jeho ceny
Nexus 4, original JB 4.2 ROM, PowerAMP, Koss Porta Pro :)

delarock
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delarock » úte 20. črc 2010 10:51:23

1.540 ka je papierovo vykonnejsia 4x maximalne,je obmedzovana priechodnostou pamati takze to cislo bude nizsie
2.Samsung ho vyda a mozno chlapci z xda ho portnu skorej.
3.ako vies ze o rok vyjde prave 3.0 android ?
4.Za rok uz to mozno v porovnani s inym zelezom nebude vykonny HW:) to tu budemem mat dual core procesory

Tiez trosku nepochopim ten hon za najnovsim SW. Ludom s HTC Hero alebo XPERIOU s 1.6 android sa nedivim ze cakaju na eclair,pretoze ten rozdiel je tam velky. Medzi 2.0 a 2.1 bol rozdiel o dost mensi a medzi 2.1 a 2.2 este mensi. Ja mam osobne momentalne upravenu 2.1 a froyo mi v nicom nechyba,mozno JIT by sa zisiel
Naposledy upravil(a) delarock dne úte 20. črc 2010 10:55:41, celkem upraveno 1 x.

roxtedy
Androiďák!

Příspěvek od roxtedy » úte 20. črc 2010 10:54:42

Nic proti,ale myslím si že do Desire , N1 a podobných asi ani nemá cenu chodit...Co vím, tak v současnosti mají tyto stroje problémy s vykreslováním grafiky u náročnějších her..co potom za půl roku...

Je to přesně o tom co píšeš....Ty máš verzi 2.1 a s verzí 2.2 by jsi měl 4x větší CPU výkon a proto je důležitý, aby telefon neměl starý OS. Bude přibývat aplikací, které budou podporováný pouze nevějšími Androidy....
Naposledy upravil(a) roxtedy dne úte 20. črc 2010 11:33:49, celkem upraveno 2 x.

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » úte 20. črc 2010 10:59:19

Nikdy jsem nezaznamenal problem pri vykreslovani grafiky. Co pises je nesmysl.

@telefon
Follow me on - twitter

roxtedy
Androiďák!

Příspěvek od roxtedy » úte 20. črc 2010 11:06:31

Na jednom warez foru, psalo hodně lidí, že má s desire problémy s hrou Asphalt5. Museli počkat na novou verzi,která byla optimalizovaná na slabší stroje:)

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » úte 20. črc 2010 12:11:24

Skor optimalizovana na qualcomm nez na slabsie stroje, v tom bol cely problem.

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » úte 20. črc 2010 12:18:16

Presne tak. A Asphalt5 neni ani tak kvalitni po graficke strance jako jine hry ktere vychazeji. NOVA,HAWX atd.
A jeste dotaz v dobe kdy vysel ten update, mohl bys mi ukazat lepsiho androida nez Desire, Nexus, EVO? To jsou podle tebe slabsi stroje?
@telefon
Follow me on - twitter

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“