Kamarád z lavice má už delší dobu omnii 2 a co jsem si pořídil Legend tak sme to hodně porovnávali:
-určite na Legendu je největší vyhodou systém, běží plynule a sekne se minimálně .. za to na WM co je na omnii všechno trvá poněkud déle a co se týká různých věcí na ploše tak se zdá že omnii hodně zpomalujou (myslím něco jako widgety apod.)
-celkově uživatelský prostředí HTC sense mi příjde "zábavnější" než to co udělal samsung na WM
-prohlížení internetu je určitě pohodlnější taky na legendu i když má o pár palců menší displej - už jen kapacitní displej je příjemnější na ovládání než odporový na omnii, první nevýhoda u legendu může být slabší signál wifi (toho jsem se hodně bál před koupí) ale nakonec to není vůbec znát - jen když je fakt daleko od zdroje tak ho nevidí i když ostatní mají jednu mizernou "čárku" signálu, která vypadává
-a hardware s tím je to složitý - mám pocit že omnia 2 má rychlejší procesor ale zato poloviční RAM .. určitě barvičky jsou další výhodou Legendu - 65 mil. je to znát a je to krásnější
-videa podle mýho vkusu přehrávají stejně, akorát omnia snad v základu podporuje více formátů,
-u legendu nemůžes pri natáčení videa zoomovat to omnia 2 umožnuje (sice je to ptákovina ale možná se ti to bude hodit)
-jeste vem v potaz ze Legend je takovej krasavec a jen tak nekdo ho nema takze se s nim muzes chlubit a Froyo je už jisty takže potom bude teprv frajer!
tohle jsou nějaký moje postřehy, určitě by se toho dalo napsat více ale na to nemám sílu

.. abych to nějak shrnul tak kamarád po pár týdnech začal pátral za kolik by omnii prodal a na moje doporučení již shání HTC Desire