Aréna telefonůTelefon za 5000-7000Kč

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
AN!NA
Nové Androidě

Telefon za 5000-7000Kč

Příspěvek od AN!NA » pát 29. srp 2014 21:20:15

Ahoj, prosím o radu k výběru novýho telefonu. Do teď používám starej HTC Wildfire - byl to můj první dotykovej telefon s androidem takže jsem byla nadšená :-D dlouhou dobu vim, že potřebuju novej, ale v současný nabídce se ztrácím... Dík za každou radu!

Maximální rozpočet: 7000Kč (když se mi hodně zalíbí tak možná i víc)

Místo nákupu: ČR

Předpokládané využití zařízení: volání, sms, internet, jednoduchý hry, gps, foto, diktafon, ...

Požadavek na značku: tradiční

Mnou navrhované modely: nerozhoduje

Vlastnosti displeje: Co nejmenší - kvůli celkovejm rozměrům telefonu, ale už se začínám smiřovat s tím, že se mi do kapsy nevejde

Výkon: nerozhoduje

Interní paměť: No to je otázka, myslela jsem, že problémy s pamětí se jednoduše vyřešej větší paměťovou kartou, ale co jsem pochopila z některejch diskuzí, tak to není tak jednoduchý, protože některý aplikace přesunout nelze a pameť telefonu se rychle zaplní?!

Slot pro paměťovou kartu: Jak to teda je s přesunama aplikací na kartu?

Audio: nerozhoduje

Komunikace: nerozhoduje

Fotoaparát: Lepší než mám teď (5Mpix)

Odolnost telefonu: Superodolnost nevyžaduju, ale rozbít při prvním pádu na zem by se nemusel

Senzory: nerozhoduje

Ostatní požadavky: Co nejdelší výdrž baterky :-)

Ještě jednou dík za odpovědi

A.

Cleric
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Telefon za 5000-7000Kč

Příspěvek od Cleric » pát 29. srp 2014 21:24:02

Co tohle http://www.max-shop.cz/huawei-ascend-p6-black? Huawei Acsend P6. Rozměrově je na tom hodně dobře.

Gaston99
Droid
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S23 Ultra
Mobil 2 / ROM: SAMSUNG Galaxy S21 Ultra
Tablet: SAMSUNG Galaxy Tab S7+
Tablet 2 / ROM: SAMSUNG Galaxy Watch3 (45 mm)

Příspěvek od Gaston99 » pát 29. srp 2014 21:56:31

Můžeš se podívat na LG G2 mini, ta má slušnou výdrž a cenově je v pohodě. http://mobilni-telefony.heureka.cz/lg-d620-g2-mini/ , nebo pokud by se Ti libil a chtěla bys připlatit, tak se klidně podívej na Xperii Z1C. To, už je telefon se špičkovými parametry a se 4.3"displejem.

gersa
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad

Příspěvek od gersa » pát 29. srp 2014 22:09:13

Pokud je dulezita velikost, pak se mrkni na navrhovanou Sony Z1 Compact. Neni nic lepsiho v malem tele, ale budes muset priplatit cca 2k
Nebo se mrkni na Xiaomi Mi2s, porad IMHO dostacujici telefon

Autor tohoto vlákna
AN!NA
Nové Androidě

Příspěvek od AN!NA » pon 22. zář 2014 22:41:17

Ahoj, díky za odpovědi :-)
tak jsem konečně našla zase chvilku času se na ty mobily podívat...

Xperia Z1C...se mi hodně líbí (+ odolnost, + tlačítko spouště foťáku), ale ta cena...věřím že za to stojí, ale musela bych dost překročit svůj rozpočet :-(
LG G2 mini... - chybí notifikační dioda (na to bych si asi dokázala zvyknout), - tlačítka vzadu, který se v kapse sami spouštěj (to je pro mě zásadní nedostatek)...co říkáte na LG L90? ...co se týká vybavenosti zdaj se mi oba podobný a L90 nemá ty zadní tlačítka.
Xiaomi Mi2s...rozměrově paráda :-) jak je to s jeho dostupností v ČR? Je komplet v češtině? Na nějaký čínský znaky nejsem zvědavá :-D - lehce vyšší cena
Huawei Ascend P6...na něm jsem vpodstatě nenašla mínus...akorát si nejsem jistá výdrží baterie - podle recenzí nic moc...

Rozměrově (rozměry jsou pro mě jedno z nejdůležitějších kriterií) vyhovujou všechny navržený. Nejsem si jistá jestli jsem to v prvním příspěvku psala - docela hodně využívám gps - třeba na geocaching...

Jak je to s přesunama aplikací na SD kartu? Z některejch recenzí mi vyplývá, že nejdou přesouvat všechny aplikace a uživatelé si stěžujou na stále plnou paměť...

Když se budu chtít držet spíš kolem těch 5000Kč tak radíte co?
Zaujal mě HTC desire 500, Sony xperia L? V? SP? (velký plus je že maj hardwarovou spoušť foťáku), Huawei ascend G6,...
Samsunga raději ne...hodně lidí si stěžuje na špatnej přístup servisu a ani se mi vzhledově moc nelíběj.

Díky!!

martves613
Robot
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5508 DUO
Mobil 2 / ROM: Galaxy Ace s5830i
Tablet: LG G Pad 8.3
Rom: stock ROM

Příspěvek od martves613 » úte 23. zář 2014 6:25:42

Samsung rozhodně ne...
Na HTC zapomeň. To je lepší i čína.
Sony Xperia SP má už opravdu velké tělo, takže to by mohl být problém.
G6 je pěkný telefon, ale jedině LTE verze z číny.
P6 je na tom s výdrží špatně, takže tu asi taky ne
Pokud hodně používáš GPS tak žádný MTK telefon nebude vyhovat, takže tu zbývá Snapragon.
Mi2S je pěkný telefon. Vše je v češtině a cena je také pěkná. Ale pokud budeš chtít koupit tak jedině 32GB verzi.
Z1c je ale suveréně nejlepší. Vše je precizní a nebudeš muset řešit nějaké problémi.
LG mají volných asi tak 4,5 GB paměti, což stačí pro nenáročného uživatele. Pokud nebudeš stahovat 1,5 GB hry tak tam není problém. Foto, hudbu atd... To vše se dá přesunout na kartu.

@znovuzrozená 5044
Pokud nepíšu s diakritikou, jsem na svém mobilu.
„Vím, že nic nevím“ -Sókratés
. ............................................ Na poděkování je tu tlačítko!

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » úte 23. zář 2014 8:48:07

G6 LTE se tu dá normálně koupit u TM.
Samsung můžeš nově servisovat ve VSP. Nicméně Britex servisuje kromě Samsungů taky LG a Huawei.
Xperia SP je už v doprodeji. Nahrazuje ji Xperia M2.
Co Zenfone5? Samsung S3 Neo?

martves613
Robot
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5508 DUO
Mobil 2 / ROM: Galaxy Ace s5830i
Tablet: LG G Pad 8.3
Rom: stock ROM

Příspěvek od martves613 » úte 23. zář 2014 10:09:01

Zenfone 5 je podle mě moc velký( podmínkou je co nejmenší rozměry) a tam Zenfone velmi ztrácí.
S3 NEO je dobrá volba, ale opět. Je to as už moc velký...

@tablet na G :)
Pokud nepíšu s diakritikou, jsem na svém mobilu.
„Vím, že nic nevím“ -Sókratés
. ............................................ Na poděkování je tu tlačítko!

Autor tohoto vlákna
AN!NA
Nové Androidě

Příspěvek od AN!NA » úte 23. zář 2014 18:56:54

Huawei G6 se mi docela zamlouvá - i výdrž baterky má snad dobrou (má někdo osobní zkušenost?), ale jenom 4GB paměti (kartu mám, ale pokud nejdou některý aplikace přesouvat na SD) byl by to pro mě problém...přiznám se, že moc nevim jak jsou jednotlivý aplikace velký...náročný hry stahovat určitě nebudu, ale třeba nějaký mapy zaberou taky dost místa ne?

Xiaomi Mi2S by velikostí a vybavením myslim vyhovoval, ale cena je teda lehce vyšší než můj limit, 32GB by mi snad mělo stačit...jen se bojím, že s ním bude pořád potřeba něco dělat, nahrávat aktualizace, nastavovat (což mi primárně nevadí, jsem ráda, když věc pracuje jak chci, ale mám poslední dobou dost málo volnýho času, na to, abych strávila půl dne šťouráním se v mobilu)...potřebuju aby na něj bylo spolehnutí

ynovu Z1c je super! ale prostě ty peníze nedám :-( ...je velká šance, že v dohledný době (= max do vánoc) zlevní?

zenfone a samsung s3 neo jsou už moc velký, stejně jako xperia M2 (právě ta SP je velikostně OK, proto o ní uvažuju)

Takže teď jsou mý největší favoriti huawei G6, LG L90 nebo některej sony xperia

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“