Aréna telefonůTelefon do 4000 (+/- 1000)

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Dasha
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire X
Mobil 2 / ROM: Huawei Ascend G6

Telefon do 4000 (+/- 1000)

Příspěvek od Dasha » pát 07. lis 2014 19:35:55

Zdravím, poctivě jsem prolezla fórum (asi 3-4 strany zpět), ale nenašla jsem, co jsem potřebovala, takže jako nejjednodušší se jeví založit nové téma.

Mám celkém jednoduché požadavky, i když jsou zřejmě natolik specifické, že jsem vzdala průzkum na vlastní pěst a obracím se na zkušenější (vás). Ve zkratce: můj dosavadní telefon (HTC Desire X) mi dvakrát spadl na dlažbu a je třeba ho nahradit (blbne, i když na displeji není ani škrábnutí). Byla jsem s ním doposud víc než spokojená a jako nenáročný uživatel by mi stačilo cokoliv v podobné (stejné nebo lepší) kvalitě (neboli pokud by se stále prodával nový, vzala bych si ho znovu, protože mi stačil). Ale jelikož občasné pády se můžou stát komukoliv a počítám tak s životností mobilu max. 1-2 roky, nechci za něj utrácet moc peněz.

Pokud to někomu přijde jako málo informací, tak šablona a seřazená podle důležitosti ;)

Maximální rozpočet: 4000, ale jsem ochotná jít i na cca 5000, pokud za to bude stát, ale jen opravdu nerada
Místo nákupu: ČR
Slot pro paměťovou kartu: ano (a aby se na ni daly přesouvat aplikace, vyrozuměla jsem, že to není samozřejmost)
Předpokládané využití zařízení: pár sms/volání týdně, hlavně internet (aplikace, hry - poměrně nenáročné typu candy crush)
Vlastnosti displeje: ideálně 4-4.3", opravdu maximum je 4,7" ale to jen velice nerada; rozlišení by mělo odpovídat velikosti a i když je to subjektivní, AMOLED se mi hrubě nelíbí, takže jen pokud ostatní atributy převáží tohle pro mě mínus (ale na samsungy jsem slyšela kopu nadávek)
Požadavek na značku: je mi to celkem jedno, zkušenost mám jen s HTC, ale pokud možno něco známějšího, ať je k tomu víc recenzí
Fotoaparát: je mi to fuk, zas až tak moc nefotím, takže stačí i standard 5MPx a ani přední fotoaparát nepotřebuju
Ostatní požadavky: LTE netřeba; stačí jedna sim; vím, že je to hloupost, ale moc se mi nelíbí ty hranaté cihly, které se teď všude prodávají, mám ráda, když jsou okraje aspoň trochu zaoblené, dělá to mobil opticky kompaktnější (takže pro mě mínus, ale ne nepřekonatelné); plastový, kovový, je mi to fuk, pád na zem nepřežije ani jeden

Už jsem si menší průzkum dělala a dokonce si i jeden telefon koupila (a příští týden budu vracet) - Corolovo Citytone Vision - ty parametry, co má, jsou za 3000 vyloženě terno. Bohužel pro mě nejpodstatnější věc - wifi - docela blbne. Na místě, kde mám se svým polorozpadlým HTC nebo x let starým notebookem prvotřídní signál, jsem s tímhle ráda, když mám na wifi aspoň jednu čárku. Jinak mi ve všem víceméně vyhovoval. Takže se nebráním neznámějším značkám, ale myslím, že u známějších bych se o téhle "závadě" dozvěděla ještě před koupí. Pokud mi budete navrhovat neznámější značky, tak jedině s osobní zkušeností.

Opravdu toho nechci moc - malý svižný (pěkný) telefon, který se zvládne připojit na internet (to hlavní!), zvládne pár středně náročných her, aniž by mi uvařil ruku, přehrál (do sluchátek) pár mp3 skladeb, aniž by zkolabovala baterie, a nestál majlant (odpovídající poměr cena/výkon).

Omlouvám se za rozsah příspěvku a za jakoukoliv (seriózní) radu budu vděčná.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Telefon do 4000 (+/- 1000)

Příspěvek od LivArt » pát 07. lis 2014 19:46:57

Huawei G6 je hezkej kompaktní telefon. Asus Zenfone 4 taky není špatná volba, navíc se ti vleze do limitu.

Adam-Androiďák
Robot
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi 4
Mobil 2 / ROM: Prestigio Multiphone 5508 Duo

Příspěvek od Adam-Androiďák » pát 07. lis 2014 19:52:58

Zobral by som niečo z trojice Huawei G6/LG G2 Mini/LG L90.
Všetky 3 sú kompaktné mobily s kvalitným displejom, spracovaním aj foťákom. Výkonovo sú na tom tiež prakticky rovnako. Nevýhodou LG je ale nemožnosť presúvať aplikácie na sd, takže ti ostane okolo 5.5GB na všetky hry a aplikácie. Huawei by naopak presun na možnosť mal podporovať, skôr by som sa priklonil práve k nemu.
Ďalšou prípadnou možnosťou, hlavne pri probléme s nedostatkom pamäti by mohlo byť Prestigio 5455. Ten má tiež slušný displej, výkon a KK, už v základe podporuje presun na pamäťovky.
Dvakrát meraj raz rež. Na poďakovanie môžete použiť tlačidlo dole. :palec:

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » pát 07. lis 2014 19:55:56

Opet doporucim...koukni na tento http://www.ispace.cz/zte-nubia-z5-mini-white/
Je to presne ten typ co nepotrebujes...tzn hodne "nabusenej" telefon.Nicmene za tyhle penize momentalne asi to nejlepsi co muzes u nas koupit(v solidnim obchode).Navic ty Nubie nejsou vubec skarede.

Jinak Huawei G6 je moc peknej telefon a imho o tridu lepsi nez ten Desire X.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » pát 07. lis 2014 19:56:48

Ty LG jsou fajn až na přílišnou ořezanost - čidlo jasu a notifikační LEDka by měla být v roce 2014 standard...

Autor tohoto vlákna
Dasha
Nové Androidě

Příspěvek od Dasha » pát 07. lis 2014 22:20:30

Moc všem děkuju za přínosné rady, tak rychlou reakci jsem nečekala, jste super!
Všechny zmíněné mobily jsem si prošla a pokusila se najít různé recenze. Všechny mě něčím zaujaly, ale i rozhodily, takže si je budu muset příští týden někde vyhledat a osahat. Ale zatím se nejvíc přikláním ke zmiňovanému Huawei G6 (verze bez LTE). Vypadá, že se nejvíc přibližuje mým požadavkům.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » sob 08. lis 2014 12:13:01

Verze s LTE má ale zas větší paměť. ;)

Adam-Androiďák
Robot
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi 4
Mobil 2 / ROM: Prestigio Multiphone 5508 Duo

Příspěvek od Adam-Androiďák » sob 08. lis 2014 13:03:29

Tá Nubia vyzerá za tú cenu naozaj dobre, predsa len je o kategóriu vyššie ako G6 a pod. . Jedine sa asi nedá počítať s aktualizáciami.
Dvakrát meraj raz rež. Na poďakovanie môžete použiť tlačidlo dole. :palec:

frydas
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG V10
Mobil 2 / ROM: huaweii p9
Tablet: MIPAD 2
Tablet 2 / ROM: samsung galaxy tab 3 neo

Příspěvek od frydas » sob 08. lis 2014 13:40:14

dá, ale jen u miui :P
Každý večer se modlím ke svému oltáři Mitu a MI je jediné náboženství, které vyznávám :D

Autor tohoto vlákna
Dasha
Nové Androidě

Příspěvek od Dasha » stř 12. lis 2014 13:43:58

Tak jen jako závěr pro ty, které to zajímá - pořídila jsem si nakonec Huawei G6... verzi s LTE za 6000 Kč :D takže uvažuju, proč jsem nakonec ten limit vůbec zmiňovala, když jsem ho nakonec překročila... Ale jsem spokojená a kdyby to umělo T9 pro českou klávesnici v 3x4 rozložení a kdyby šel vypnout zvuk u foťáku (verze s LTE to zřejmě neumí), tak jsem vyloženě zamilovaná :)
Takže ještě jednou dík za rady, přiznám se, že jsem před příchodem sem nad značkou Huawei vůbec nepřemýšlela.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » stř 12. lis 2014 13:46:05

Tak si nainstaluj jinou klávesnici.

gersa
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad

Příspěvek od gersa » stř 12. lis 2014 13:59:33

Klavesnic je plnej market, tak se podivej a vyber si sama, ktera se ti bude libit
Fotak by mel taky jit vyresit aplikaci, ale vyzkousej to sama, nepouzivam (nevypinam) tuhle fci

pedes
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: 10xNokia samS2 SonyE Prestigio4044 Huawei P6 P7
Mobil 2 / ROM: Huawei G6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedes » stř 12. lis 2014 18:55:07

Ascend G6 klávesnici 4x3 má, jen netuším zda i tu T9. Vypnout zvuk na androidu obecně nelze. Ale jde to přes speciální aplikaci. Nicméně G6,kterou jsem před časem testoval měla tuto funkci schovanou v menu fotoaparátu. Bylo to tam "zašité", tak zkuste hledat. Android 4.3 . Kdyžta zkuste poslat verzi FW kterou máte.

wgx
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 820

Příspěvek od wgx » stř 12. lis 2014 23:09:24

Ahoj, muzu se jenom zeptat, proc si kupovala za 6tis. kdyz normalne se da na heurece.cz sehnat za 4,5? Je pravda, ze G6 LTE nabizi pouze operatori? Protoze na heurece.cz je pouze G6. Jaky je rozdil mezi G6 a G6 LTE krome toho, ze jeden podporuje LTE a je o 1,5 tis. drazsi? Je pravda, ze u obou telefonu nejdou kopirovat hry a aplikace na SD kartu? Uvazuju o koupi a budu rad za nejake info. Diky

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » stř 12. lis 2014 23:14:28

Asi chtela CZ distribuci.A tu myslim koupis jen u operatoru v LTE verzi.Jinak LTE verze ma 8GB interni pamet jeste navic(oproti 4GB v obyc. G6).

To proc kupovala G6 LTE za 6k taky nechapu kdyz jde koupit v tmobilu za 5399.

wgx
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 820

Příspěvek od wgx » čtv 13. lis 2014 9:01:41

Ano, ale jen v černé barvě. Pro ženskou by se mi spíš hodila bílá... u O2 za 6k mají bílou.. otázka jestli zrovna koupit, nebo ještě chvíli počkat, jestli před vánoci ještě nezlevní..

Autor tohoto vlákna
Dasha
Nové Androidě

Příspěvek od Dasha » pát 14. lis 2014 16:33:32

Odpovím postupně :)

Klávesnici 4x3 má, ale T9 podporuje jen u angličtiny, češtinu si na 4x3 prostě nedám, jen na klasickou querty klávesnici. Ale je to jen otázka zvyku, já používala T9 na 4x3 klávesnici posledních cca 10 let, takže mě to trochu rozhodilo, ale zvykám si :) Nějakou rozumnou aplikaci s T9 pro češtinu jsem nenašla (většinou byl slovník pro jiné jazyky nebo neuměl ani základní slova).

Vypnout zvuk foťáku (nebo i u zapínání/vypínání videa) nejde. Už jsem to řešila na různých diskuzích, kde si ostatní na tohle taky stěžovali a údajně by měla být možnost vypnout zvuk přímo v nastavení fotoaparátu. Já ale v nastavení tu možnost nemám a nejsem sama, takže je to možná verzí? U mobilů s LTE a bez? Nenapíšu, jakou verzi mám, protože je to kupodivu jediná aplikace, kterou jsem v systému nenašla (přitom i pitomý "telefon" tam je). Ale zvuk se dá řešit stáhnutím jiné aplikace pro foťák, jak už někdo navrhoval, i když mě to celkem mrzí... nevíte o nějaké dobré aplikaci, kde by byl foťák i video? A pokud možno, aby se daly pořídit i fotky z videa? Tahle základní to neumí.

Rozdíl mezi LTE verzí a bez je kromě už zmiňované interní paměti ještě v tom, že LTE verze má NFC (v životě nevyužiju, ale co už). A někde jsem četla, že i v rozměrech (jen pár mm), ale v různých recenzích se očividně nedokážou shodnout ani na rozměrech u stejného typu, takže kdo ví, jak to vlastně je. Tahle "větší" verze je tak akorát, není to žádná plácačka nebo cihla.

Aplikace na SD kartu sice přímo přesouvat nejdou (i když opačně to jde), ale dá se zvolit, kam se mají přednostně instalovat... což funguje jak kdy - zatím mám jen jednu jedinou aplikaci na SD kartě, zbytek se mi nainstaloval do interní paměti, i když byly některé z nich hry a u předchozího mobilu se na SD kartu nainstalovat daly. Ale u té verze s LTE je pro uživatele k dispozici cca 5,5 GB, což je na aplikace dost.
Edit: Tak malá oprava, aplikace (jen některé, jako například hry, kindle, pinterest apod.) přesouvat na SD kartu jdou. Nevím proč, ale předtím zašedlá možnost přesunout na SD kartu mi najednou už zvolit jde.

A proč jsem utratila 6000 Kč... bylo to zcela neúmyslné a hloupé z mé strany, LTE totiž nepotřebuju. Jsem u O2 a šla jsem si tam cvaknout simku, jelikož G6 vyžaduje mikro SIM kartu. A slovo dalo slovo a najednou jsem odcházela i s telefonem. Což je důvod, proč normálně dávám přednost e-shopům :D Nikde jinde jsem ale oficiální CZ distribuci s LTE nenašla (bez CZ distribuce jsem taky našla i za 4,5 tisíc, btw, na heuréce, jsem nenašla verzi s LTE, ta má u názvu příponu LTE nebo 4G) a nenapadlo mě, že u T-Mobile to mají levnější. Ale díky za info, u O2 mají "záruku nejnižší ceny", kde tvrdí, že když ho někde najdu levněji (v nabídce je právě i T-Mobile), tak že mi rozdíl doplatí. Tak uvidíme ;) Jinak u O2 mají černou verzi a tu jsem i chtěla. Oficiálně by měli nabízet i bílou, ale tu jsem nechtěla, takže jsem se na ni ani neptala.

Každopádně jsem spokojená a ani moc nelituju (těch peněz navíc). Právě se snažím najít něco normálního rodičům (první smartphone) a jak si pročítám recenze na různé mobily, tak si člověk moc nevybere. Buď je tam slabá baterie, špatná viditelnost displeje (moc lesklý), je předražený, nebo jako u zde zmiňované Nubie polovina menu stále v angličtině. Neboli čím víc toho pročítám, tím víc jsem se svým výběrem (a vaším doporučením) spokojená. Neměnila bych.

Edit:Kruci, musím se naučit psát stručně. Pardon!
Naposledy upravil(a) Dasha dne sob 22. lis 2014 13:01:24, celkem upraveno 2 x.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » pát 14. lis 2014 16:42:40

4x3 s českým slovníkem umí třeba Smart Keyboard, ale plná verze stojí asi 60 korun.

gersa
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad

`

Příspěvek od gersa » pát 14. lis 2014 18:32:36

Dasha píše:....u O2 mají "záruku nejnižší ceny", kde tvrdí, že když ho někde najdu levněji (v nabídce je právě i T-Mobile), tak že mi rozdíl doplatí....
Pozor, ze to nevyplati na drevo, ale jako "slevu ve vyuctovani nebo kredit na kartu"
Asi je to jedno, stejene clovek ty penize projede

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“