Už jsem si udělal užší výběr a rád bych se vás zeptal na váš názor, případně nějaké tipy.
Můj výběr je tedy:
- Acer Liquid E700
- Nokia Lumia 735
- Xiaomi Redmi Note
U Xiaomi se zároveň rozhoduji mezi verzí s LTE a slabším procesorem a bez LTE se silnějším procesor. Rozdíl v antutu je prý 8 tisíc a já nebydlím ve městě, kde bych 4G pravidelně chytal, zároveň nemám neomezený internet mobilu (mám fup 300mb) a tak si nejsem ani tak jistý, jestli bych LTE využil. Mobil měním přibližně každé 2 roky, takže možná až příští telefon budu shánět s LTE.
Abych něco napsal o sobě a mých požadavcích přímo na mobil:
- až tolik mi nezáleží na foťáku
- chtěl bych pravidelné aktualizace OS (ať už android nebo WP)
- jeden z nejdůležitějších požadavků je VÝDRŽ BATERKY - Chci, aby telefon vydržel při větším použití celý den (+-)
- U té Nokie mi vadí pouze 1024 MB ram (ale netuším jak moc je to u WP nutné mít 2048 MB)
- Acer je 4 jádro 1.3 GHz, Xiaomi 8 jádro 1.7 GHz
- nepotřebuji NFC
- nevadí mi "méně známé" nebo čínské značky
- dost bych ocenil notifikační diodu a automatické nastavení jasu
- Chci minimálně 16GB ROM (nebo telefon, který podporuje SD karty)
- Oželel bych úplně nejnáročnější hry, ale chci, aby byl telefon svižný pro běžné použití - surfování na netu, navigace atp.
- Ocenil bych dobrou GPS, abych mohl používat navigaci (moje LG L9 má značné problémy)
Sečteno podtrženo - hledám telefon s nejvyšším poměrem cena/kvalita do 5 tisíc s největší výdrží. Budu rád za každé rady, případně tipy na úplně jiný telefon, co by splňoval mé požadavky.
Děkuji předem za veškeré příspěvky.