Aréna telefonůNový telefon do 5 tisíc

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Andedroid
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3

Nový telefon do 5 tisíc

Příspěvek od Andedroid » stř 07. led 2015 0:05:09

Ahoj, sháním nový telefon. Můj limit je 5 tisíc (+-).

Už jsem si udělal užší výběr a rád bych se vás zeptal na váš názor, případně nějaké tipy.

Můj výběr je tedy:
- Acer Liquid E700
- Nokia Lumia 735
- Xiaomi Redmi Note

U Xiaomi se zároveň rozhoduji mezi verzí s LTE a slabším procesorem a bez LTE se silnějším procesor. Rozdíl v antutu je prý 8 tisíc a já nebydlím ve městě, kde bych 4G pravidelně chytal, zároveň nemám neomezený internet mobilu (mám fup 300mb) a tak si nejsem ani tak jistý, jestli bych LTE využil. Mobil měním přibližně každé 2 roky, takže možná až příští telefon budu shánět s LTE.

Abych něco napsal o sobě a mých požadavcích přímo na mobil:
- až tolik mi nezáleží na foťáku
- chtěl bych pravidelné aktualizace OS (ať už android nebo WP)
- jeden z nejdůležitějších požadavků je VÝDRŽ BATERKY - Chci, aby telefon vydržel při větším použití celý den (+-)
- U té Nokie mi vadí pouze 1024 MB ram (ale netuším jak moc je to u WP nutné mít 2048 MB)
- Acer je 4 jádro 1.3 GHz, Xiaomi 8 jádro 1.7 GHz
- nepotřebuji NFC
- nevadí mi "méně známé" nebo čínské značky
- dost bych ocenil notifikační diodu a automatické nastavení jasu
- Chci minimálně 16GB ROM (nebo telefon, který podporuje SD karty)
- Oželel bych úplně nejnáročnější hry, ale chci, aby byl telefon svižný pro běžné použití - surfování na netu, navigace atp.
- Ocenil bych dobrou GPS, abych mohl používat navigaci (moje LG L9 má značné problémy)

Sečteno podtrženo - hledám telefon s nejvyšším poměrem cena/kvalita do 5 tisíc s největší výdrží. Budu rád za každé rady, případně tipy na úplně jiný telefon, co by splňoval mé požadavky.

Děkuji předem za veškeré příspěvky. :palec:

Blooddrunk
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3 Copper - Stock Rooted Xposed
Tablet: Samsung GT-P3110
Rom: STOCK

Re: Nový telefon do 5 tisíc

Příspěvek od Blooddrunk » stř 07. led 2015 0:13:11

RAM u WP neřeš, není skoro podstatná. Pokud netrváš přímo na novém telefonu, i když už by se i kolem pěti dal taky sehnat, tak bych doporučil Lumii 925.
Nokia Lumia 610 > Sony Xperia Play > iPhone 4 > iPhone 4S > Samsung Galaxy S3 > Nokia Lumia 925 > LG G2 > Sony Xperia Z1 > Sony Xperia Z2 > iPhone 5S > Samsung Galaxy Note 4 > Sony Xperia Z3 > LG G Flex 2 > Huawei GX8 > Sony Xperia Z3 Copper > LG Nexus 5X > Samsung Galaxy S6 > Sony Xperia Z5

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » stř 07. led 2015 0:22:46

U WP je 1GB RAM dost.735 je peknej telefon s dobrym displayem a jako tresnicka s bezdratovym nabijenim.Osobne mi WP nevyhovuje ale tohle si musis ujasnit sam.Jak kolega pise tak 925 je paradni ale vydrz ja slaba.Kor u bazarovky.To je lepsi vzit funglovou sedivku 735.

Acer bych neresil.

V tvem pripade bych bral urcite to Xiaomi.Pac tam mas zarucenou hodne dlouhou vydrz a vesmes splnuje tve pozadavky.Asi bych dal prednost snapdragonu.Ne kvuli LTE ( ktere bude buhvi jak fungovat vzhledem k frekvencim u nas a v cine.Ale nevim nekoukal sem).Ale kvuli tomu ze se jedna o novejsi model a ma podporu glonass.

Autor tohoto vlákna
Andedroid
Nové Androidě

Příspěvek od Andedroid » stř 07. led 2015 0:38:04

Acer vypadá za ty peníze taky hodně dobře, má dobrou baterku, je to "jen" 5", takže o trošku menší a přijde mi slušně vybavený. Můžeš mi nějak popsat proč bys ho rovnou vynechal?

Rád bych se zeptal na rozdíl v Xiaomi Redmi Note mezi verzí s LTE a bez LTE.

Jedno je 8 jádro bez LTE, druhé 4 jádro s LTE jak jistě víte. Chtěl bych se zeptat jak moc velký bude rozdíl:
- ve výkonnosti těchto telefonů (jak při hraní her, tak při běžném použití)
- ve výdrží těchto telefonů (předpokládám, že větší výkon se bude rovnat menší výdrži baterky)
- GPS a Glonass
- četností a rychlostí aktualizací

a také jak moc bude u tohoto čínského telefonu LTE "funkční" v České republice a jeho pokrytí celkově. Nějak se nemůžu rozhodnout mezi těmi dvěma

@Blooddrunk: Chci jen nový telefon, nechci bazarovku :)
Naposledy upravil(a) Mirda86 dne stř 07. led 2015 1:02:27, celkem upraveno 5 x.
Důvod: Necituj předchozí příspěvek.Přečti si pravidla fóra a dodržuj je.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » stř 07. led 2015 0:57:42

Hele pravdou je ze ja nejsem fanousek tehle znacky ale zrovna u tohoto je ne zrovna kvalitni zpracovani(aspon u toho co sem mel v ruce),sw bez napadu a na nejake aktualizace muzes taky zapomenout.Faktem je ze v teto kategorie to nebude u zadneho modelu slavne.Pouze u Lumie ktera dostane i W10.Ale dlouhodobou zkusenost s tim Acerem nemam na to abych mohl rict ze ten model je vylozene spatny takze to ber s rezervou.

Pokud chces setrit tak rovnou muzes mrknout na Honor 3c ktery nema sice tak obrovskou baterii(ale i tak je vydrz slusna) ale o to kvalitnejsi sw.

Edit:Snap(verze LTE) na bezne pouzivani uplne v pohode staci.Pocet jader moc neres .Hlavni rozdil je v grafice ktera je u toho osmijadra o neco silnejsi takze na narocne hry se hodi vic...ale i tak je zvlada i ten Snap.
To ctyrjadro v Aceru je z tech 3 moznost nejslabsi.V porovnani se snapem prave zase v grafice.
Zlata stredni cesta bude Note LTE

A hlavne nepis vic prispevku pod sebe a necituj predchozi prispevky.

Autor tohoto vlákna
Andedroid
Nové Androidě

Příspěvek od Andedroid » čtv 08. led 2015 11:28:19

Děkuju za rady. Pravidla (sice pozdě, ale přeci) přečteny a budou dodržovány.

Můžu poprosit ještě někoho jiného o názor, případně nějaký tip na jiný telefon? Upřímně jsem pro Xiaomi note, ale jediný problém mám, že je to 5.5". Byl bych radši za 5" max, ale v té cenové relaci a při této kvalitě mi nejlépe vychází jednoznačně Note.

Blooddrunk
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3 Copper - Stock Rooted Xposed
Tablet: Samsung GT-P3110
Rom: STOCK

Příspěvek od Blooddrunk » čtv 08. led 2015 12:46:43

Myslím, že ať ti řekne někdo další co chce, tak lepší radu jak od Mirda86 nedostaneš. Ten kluk se fakt vyzná a umí poradit ;)
Nokia Lumia 610 > Sony Xperia Play > iPhone 4 > iPhone 4S > Samsung Galaxy S3 > Nokia Lumia 925 > LG G2 > Sony Xperia Z1 > Sony Xperia Z2 > iPhone 5S > Samsung Galaxy Note 4 > Sony Xperia Z3 > LG G Flex 2 > Huawei GX8 > Sony Xperia Z3 Copper > LG Nexus 5X > Samsung Galaxy S6 > Sony Xperia Z5

Autor tohoto vlákna
Andedroid
Nové Androidě

Příspěvek od Andedroid » sob 10. led 2015 22:21:57

Tak jsem se nakonec tedy rozhodl pro Xiaomi. Měl bych dotaz na prodejce - našel jsem na aukro LTE verzi za 4 899 Kč. Je to ověřený prodejce a superprodejce. Na internetových shopech jsem ho našel az o 1000kč dráž. Můžu se zeptat na vaše zkušenosti s nakupováním telefonů na aukro, jestli je to vhodné a případně jak by pro probíhala reklamace? Ještě jednou díky za rady :palec:

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » sob 10. led 2015 22:31:58

No pricti si k tomu dopravu a ses na 5000kc.

Neni lepsi to vzit v superobchode Mall.cz?S reklamaci nebudes mit absolutne zadnej problem a s dopravou zdarma te vyjde jen o 500 draz.Ale je to jeden z nejvetsich eshopu v CR a muzes reklamovat i na pobockach.

https://www.mall.cz/pda-smartphone/xiao ... erm=714532

Hurec
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Příspěvek od Hurec » ned 11. led 2015 0:36:02

Tez koukam po tom note , jen nevim jestli je rozdil v gps mezi mtk a snap...?
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » ned 11. led 2015 0:48:52

Je... Pokud chceš spolehlivou GPS, vyhni se MTK
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

petrajs
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G Flex 2

Příspěvek od petrajs » ned 11. led 2015 0:53:08

Od prodejce na aukru zapomeň na nějakou reálnou záruku, nehledě na to, že většina prostě jen objednává z aliexpressu. Radši si připlať 500 a kup z mallu.

Autor tohoto vlákna
Andedroid
Nové Androidě

Příspěvek od Andedroid » pon 12. led 2015 19:41:22

S tím aukrem máte pravdu, určitě vezmu telefon z Mallu. Chtěl bych se ještě zeptat, co říkáte na ASUS ZenFone 5? Nějak se pořád nemůžu dotlačit do 5.5" a tohle je "jen" 5". Vypadá fakt zajímavě jak hw, tak designově. Nevyznám se v tom jak vy, nevadí, že je to jen dvoujádro? Vím, že často počet jader ještě neznamená výkon, ale radši se optám. Často čtu, že má slabou baterii, to by byla dost velká překážka.

jurawood
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: ASUS zenfone 5 1.6GHz 2GB

Příspěvek od jurawood » stř 14. led 2015 22:20:42

zenfone je parádní po všech stránkách, dost se nemluví o skle s oleofobní vrstvou a citlivosti dotykové vrstvy, která frčí i v rukavicích.
Ale ta výdrž je horší, u mě 1 někdy 2 dny podle množství času na netu přes wifi. cca 2,3,4 hodiny
Bez internetu jen pár volání denně dá max 3 dny.

Autor tohoto vlákna
Andedroid
Nové Androidě

Příspěvek od Andedroid » pát 06. úno 2015 13:37:58

Ještě jednou ahoj!
Nakonec jsem se rozhodl pro Xiaomi Redmi Note LTE a narazil jsem na zajímavou nabídku od beryko.cz. Chtěl bych se Vás zeptat na Vaše zkušenosti s tímto obchodem, jestli bych se měl něčeho obávat, raději objednat jinde nebo podobně. Odkaz je zde http://www.beryko.cz/Smartphony/Xiaomi- ... Cerna.html

Cena je asi nejlepší co jsem našel + zajímavé dárky a spousta barevných variant. Nevyznám se příliš v tom, ale vím, že je občas problém s dostupností LTE v Čr u různých prodejců, s tím, z jaké distribuce je telefon, nejsou úplné překlady, obchody to jen kupují z Číny a telefon není úplně v pořádku a podobně. Proto se radši zeptám Vás, odborníků

Děkuji předem za jakoukoliv odpověď :palec:

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » pát 06. úno 2015 16:28:01

Beryko mi připadá, že to za tebe akorát nakliká na etotalku.
O nějakých 800 korun víc můžeš mít telefon z CZ distribuce - http://www.czc.cz/xiaomi-redmi-hongmi-n ... 75/produkt

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » pát 06. úno 2015 16:47:49

Zadna CZ distribuce Xiaomi tady neni ;) Na Mall.cz je za 5500 i s dopravou.Nekolik barev na vyber.
Beryku bych se vyhnul

Autor tohoto vlákna
Andedroid
Nové Androidě

Příspěvek od Andedroid » pát 06. úno 2015 21:14:18

Ta bílá verze tam byla do konce ledna za 5090, teď je ale bohužel za 5 990 Kč. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli těch 1000 kč navíc je lepší si připlatit, když tam jsou ještě 3 dárky navíc. Ale jistota je jistota, opět děkuji za rady.

Autor tohoto vlákna
Andedroid
Nové Androidě

Příspěvek od Andedroid » čtv 19. úno 2015 11:22:14

Tak od mallu čekám na telefon od 9.2. Po 10 dnech, kdy už měl být telefon u mě stále čekám, nikdo se neozval (poslední den dodání měl být včera). Napsal jsem email, kontaktovat na facebooku a bylo mi sděleno, že se jim posouvá termín na 25.2 (dalších 6 dní čekání...) a jestli mám stále zájem čekat. Na facebookové zdi se to hemží nespokojenými zákazníky, od kamaráda jsem slyšel, že má stejnou zkušenost. Takže za mě mall.cz už asi příště ne :DD

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“