Aréna telefonůHuawei Ascend Mate 7 nebo Note 3?

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
pado
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG

Huawei Ascend Mate 7 nebo Note 3?

Příspěvek od pado » úte 27. led 2015 22:05:32

Zdravím,
rozhodl jsem se po nějaké té době zakoupit nový telefon, a to v trochu vyšší cenové relaci (cca do 14 000).
Co jsem se probíral telefony, zůstaly mi dva, a to Mate 7 a Note 3...
Velké požadavky na telefon nemám, v podstatě mi jde především o plynulost, větší výdrž a aby nějak "nepřekážel" (třeba v kapse :D ) . Především budu mobil využívat na internet, občasné hraní her, sledování filmů, apod... :-)

Na Huawei jsem slyšel hodně výtek, že je to čínský šmejd. Na Note 3 zase naopak, že má barvy jak z omalovánek.. Stále mě to celkem táhne více k Mate 7, ale i přesto jsem ještě nerozhodný..

Budu velmi vděčný za vaše rady, tipy, komentáře (Poprosil bych především o vyjádření se na tyto telefony a poté popřípadě dát i tip na jinou variantu než je Mate 7 a Note 3) :))

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Huawei Ascend Mate 7 nebo Note 3?

Příspěvek od LivArt » úte 27. led 2015 22:11:03

Mate 7 je dobrá volba.
Alternativnou může být Lenovo Z2 Pro, ale to IMHO není tak vychytaný jako ten Huawei.

WendyCRX
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Note 4

Příspěvek od WendyCRX » úte 27. led 2015 22:40:43

Note je horší ve zpracování o několik tříd.... naproti tomu výkon je lepší u Nota.Displej má Mate 7 luxusní,ale Note si nemyslím že je nějak horší,prostě jiné panely ( superamoled vs ips ) - záleží co kdo má rád... já byť jsem z Mate7 přešel přes Alphu k Notovi 3 bych preferoval spíše to Ipsko...takové věrohodnější podání tam je.
Foťák je lepší u Mate,byť nemá 4k videa.. Baterie rovněž jasně pro Mate.U Mate největším problémem je procesor a grafika...resp. při běžném užívání bez chybyčky a neskutečně rychlej,ale jak si chceš dát relaxačku např.u ShadouFight 2 nebo Reckles Racing 3 je ten výkon proti Notovi opravdu znát ( že je horší )
U Nota je výhoda výměnná baterie,s-pen a asi bude lepší podpora..
Těžká volba,ale pokud nepotřebuješ S-Pen tak ber Mate 7 - je kvalitněji udělaný,za celou dobu používání jsem měl jen jeden problém..z ničeho nic,když mi někdo volal,se tel.restartoval ( třeba 10x!!!! za den ) byl jsem nasr...ale udělal jsem servisko a od té doby než šel pryč,zase vše OK...

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » úte 27. led 2015 22:53:34

Taky bych sel spis do Mate7.Je modernejsi a imho vychytanejsi.S tim vykonem to bude trochu jinak.Co se tyce procaku tak tam neni moc co resit a grafika je slabsi oproti adrenu 330.Ale T628 v M7 ma vykonu tolik ze musi staci na vsecky narocne hry.Spis se muze obcas nejaka najit co muze mit mensi problem s kompatibilitou....problem bych v tom nevidel.

WendyCRX
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Note 4

Příspěvek od WendyCRX » stř 28. led 2015 9:25:23

Což on ten výkon stačí , hry se s tel rozjedou asi skutečně všechny ( já zkusil jen ty 2 co jsem psal ) a obě neběžely plynule ( Na Alpha a Note bez škubnutí )....
Co jsem ale koukal,tak se dá sehnat i verze Mate 7 s 3Gb Ram...blíže jsem to nezkoumal,třebas tam bude ještě po HW stránce nějaké vylepšení....
Každopádně prostě dobrej telefon.

hezo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Google Nexus 5 RED 32GB

Příspěvek od hezo » pát 30. led 2015 11:31:35

3GB Mate 7 je Mate 7 Gold, je to dual sim a chýbajú mu niektoré LTE frekvencie ... Inak je to totožné ...

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“