Aréna telefonůPodle čeho vybírat mobil? + prosba o tip.

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mclama
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Htc tattoo
Tablet: Archos g8 101
Rom: CM7 gingerbread

Podle čeho vybírat mobil? + prosba o tip.

Příspěvek od mclama » ned 12. dub 2015 13:55:23

Dobrý den, jsem letitý uživatel androidu (htc tattoo počínaje), a rád bych se zeptal na pár věcí.
V dohledné době bych si rád koupil nový telefon. Budu ho využívat v podstatě na - čtení internetu, facebook, instagram, snapchat. V podstatě žádné hry, takže nic moc náročného na procesor, etc.
1) Jak poznám, že fotoaparát bude kvalitní? (myslím tím co nejkvalitnější v dané cenové kategorii, ne v porovnání se zrcadlovkou např).
2) Jak se ujistím, že mobil nebude mít problém s interním úložištěm? (mám zte blade V, po nainstalování 10+ aplikací mi to hlási že úložiště je plné, nepomáhá nic, jen mazání dat a nastavení aplikací, a potom si musím všechno nastavovat znovu.
3) Jak se ujistím, že mobil nebude mít problémy s jackem, hlasitostí při volání, atd? (zase, ze blade V - nefunguje mi v něm většina sluchátek (které na starém tatoo, a všech mobilech, co jsem zkoušel od kamarádů fungují), když mi někdo volá, skoro to neslyším a abych to trochu slyšel, musím si nastavit zesílení reproduktoru, atd.

Jaký byste mi doporučili levný mobil - cca 2000-3500, s androidem, co nejlepším fotoaparátem v dané relaci (některé mají až 12 Mpix, to jsem sledoval :O ), se zájmem developerů (Xda, abych si případně mohl někdy do budoucna hodit novou ROM, rootnout, cokoliv) a který je v česku oblíbený ? (zte blade V nemá skoro nikdo, ani tady o něm tuším není forum, na xda taky ne).

Díky mov.
Htc Tattoo 2.3 Gingerbread custom ROM, archos 101 8gb
http://androidforum.cz/gingerbread-pro- ... 43-90.html
Návod na root + flash ROM htc tattoo - scroll down

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Re: Podle čeho vybírat mobil? + prosba o tip.

Příspěvek od Mirda86 » ned 12. dub 2015 14:01:54

Musis si cist recenze a hlavne ty uzivatelske treba tady na foru.
S timto rozpoctem diru do sveta neudelas.Na ty 2k ani nemysli.
Za cca 3.8k koupis Honor 3C.Ten by mohl byt idealni.

kosan123
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3

Příspěvek od kosan123 » úte 14. dub 2015 9:54:18

Souhlasím s Honor 3c. Mám g2 a jsem zvyklí na "něco lepšího" prostě na vyšší cenovou kategorii a honor 3c mi nevadí, jeden mám doma. Na tu cenu je to pecka.
Pokud jsem ti pomohl, je tu tlačítko palec hore.

tomas.griger
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S20 Plus + Galaxy Active2

Příspěvek od tomas.griger » úte 14. dub 2015 10:00:03

Tak, tak, Honor 3C je za tie peniaze úžasný.

JuaNex
Robot
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 Pro

Příspěvek od JuaNex » úte 14. dub 2015 10:07:30

Nema Honor 3C problemy s nepresnou GPS? V inej teme to kupujucemu vadilo, aj ked GPS v poziadavkach nespomenul.
S4: STOCK 4.4.2 + Xposed Framework + NOVA Prime

LaetryCz
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei ascend p7 stock
Mobil 2 / ROM: LG g2 32gb stock

Příspěvek od LaetryCz » stř 15. dub 2015 10:44:23

Dle mého názoru je ideální postup při výběru telefonu následovný: 1) Stanovit si preference, co nutně potřebuješ, co chceš a u čeho dokážeš udělat kompromis. 2) Jasně si vymezit rozpočet. 3) vybrat si 2-3 kandidáty a na ty se pak zaměřit, ideálně tady na fóru založit téma v aréně, tam ti lidi napíšou většinou své vlastní zkušenosti a na základě toho poté případně upravit výběr. 4) Osobní vyzkoušení telefonu. Žádná zkušenost jiné uživatele ti nedá tolik jako když si tel. sám vyzkoušíš, já se takhle rozhodoval mezi huawei p7 a lumia 830, vyhrál huawei. Právě proto jaký jsem z něj měl pocit. Buď připravený, že budeš dělat kompromisy, při rozpočtu 3k určitě hodně kompromisů, ale i při rozpočtu 20k tam budou, neexistuje tel. bez kompromisů, za tím si stojím. Osobně bych ti taky doporučil honor 3c, případně by se dalo podívat i po xiaomi.
Nokia 3310 - > Nokia 3410 - > Nokia 5300 - > Se w910i - > LG optimus 2x - > Google Nexus 4 - > LG g2 + Huawei ascend p7

pRo_lama
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pRo_lama » stř 15. dub 2015 18:18:18

Téma bola presunutá do správnej sekcie!
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“