Aréna telefonůNáhrada za Lenovo P780

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Sigil
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780

Náhrada za Lenovo P780

Příspěvek od Sigil » ned 19. dub 2015 17:42:24

Ahoj, ve vlákně L. P780 mám dotaz na menší poruchu ale čím dál víc se kloním ke koupi nového telefonu.

Jsem víceméně lama a trochu více se ztrácím ve výběru.
Můj požadavek je solidní výdrž protože na tu jsem si s P780 zvykl.
V recenzích se začíná opakovat že 1 GB RAM je málo, no nevím nakolik je to pravda, hry nehraji, apek moc najednou spuštěných nemám.
Pokud vím, uživatelská paměť se dá "nastavit" kartou, rootem a přesunem apek na ni-P780 jsem rootnutý měl a toto používal k naprosté spokojenosti.
Slušný foťák bych bral, slušný s rezervou, vím že chci mobil a k tomu z levnější hladiny.
Nakolik je potřeba Gorilla na displeji také netuším, P780 ji měl takže folii jsem nepoužíval.
Zde na foru takřka všichni aktualizují na Andr. 4.4, netuším, zda je to taková výhoda ale co jsem se díval, ze mnou tipovaných adeptů je Číňan už posílá s A 4.4.
Na 5" displej jsem si zvykl ale napadlo mne jestli by ta případná vyšší výdrž telefonu tím pádem nenabrala nějakého adepta s displejem 4,7". Menší bych nechtěl, čtu na tom i knížky - ano, čtečku mám také ale všude ji netahám a na poradách mi čtečku nějak nechtějí tolerovat, že prý ruší pozornost nebo co.
Pracuji na zámku a na místech s horším signálem, myslím, že i to má na baterku resp. odběr energie vliv ale citlivost příjmu alespoň průměrná - opět P780 byl na toto slušný.
Na net nejsem připojený nonstop, ale na aktualizace mailu etc jsem zvyklý.
Někde jsem zde četl že existují přídavné baterky na mobil co se přicvaknou na zadní stranu ale to mi přijde nepraktické stejně jako powerbanka, tu mám - jsem sklerotik a mobil nabíjet zapomínám.
Cena je cca 5.500,- Kč, nákup v ČR.
Co jsem vymyslel:
Lenovo už asi ne ale nebráním se, P780 mne nezklamal ani jednou až na ten současný kolaps (netuším zda jsem na příjmu nebo ne i když se zdá, že prostě "jen" ikona neukazuje ale je to pro mne důležité, jednu simku mám soukromě, druhou pracovně). U THL zde pan Kubec kdesi napsal že mají vyladěnější OS resp. čistější Android bez nadstaveb.

1/ THL 4400 - dostačující ale deklasuje to foťák, co jsem prolézal diskuse, nadává na něj každý a netuším, jestli to nějáká apka nebo nastavení zlepší, fotím rád, beru že je to mobil ale 4400 ulétává barevně a ostřením, což by mi vadilo.
2/ THL 5000T - zde nemám informace jen parametry, recenzi jsem žádnou nenašel. Zase si myslím, že je to kompromis mezi THL 5000 a P780, tedy za slušný peníz dostačující a spíš o řád výše díky procesoru, jen mám pocit že to trošku deklasuje 1 GB RAM ale co už...
3/ možná by se našlo neco s displejem 4,7" ale tu výdrž bych potřeboval. Cca 3-5 dnů.
4/ ještě je THL 4000 ale to už mi přijde na nový mobil moc pod laťkou nebo spíš "jen" rovnocenná náhrada P780.

Je to zmatené, vím, ale spíš bych požádal o srovnání THL 4400 a 5000T, případný tip na něco jiného. Prostě P780 mne rzmlsla výdrží.
Dík.

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Re: Náhrada za Lenovo P780

Příspěvek od Mirda86 » ned 19. dub 2015 18:22:39

V 5.5" mas kolem te ceny Redmi Note LTE a Huawei G750.Oba maji vybornou vydrz.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » ned 19. dub 2015 18:45:17

Z menších S3 Neo a Redmi 2 s 2 GB RAM, levnější Honor 3C s 5" displejem. Případně s nižším rozlišením Xperia M2 Aqua nebo levnější E4g, E4.

Autor tohoto vlákna
Sigil
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780

Příspěvek od Sigil » stř 22. dub 2015 15:19:36

Dík za tipy, vše jsem prošel ale nakonec, po spočítání osobního horoskopu koupil THL 5000T.
Já do prvního postu zapomněl dát požadavek "něco co skoro nikdo nemá.".
To byl vtip.
Včera jsem to zapnul, subjektivně nevidím rozdíl mezi THL 5000t a Lenovem P780 (nejlepší byl stejně Simens SX1 a v závěsu za ním SE P1i ...). Mimochodem P1i opět tento týden zdárně používám a ono...nic tak moc nového ve Světě Founském...Volá to, píše to, dá se i číst a tak podobně... :palec: :clap:
Tedy 5000t je stejně velké jako P780, má ale lepší zadní dekl neboť vroubkovaný a tedy se lépe drží i vyndává z žebradla.
Telefonuje se uchem a ústy, zde se THL drží zaběhnutých standardů, hlasitý odposlech nekřápe, je velmi slušný. Tedy pokud vy nebo druhý volající nemluvíte sprostě...
Foťák jen dvě blejsknutí, prubnu snad dnes, protože byly proti slunci ale i tak nejsou špatné.
Výborná zpráva pro pařany her, jak strategií tak stříleček. V rapid šachu jede jak namyslený blesk a netrhá se, v normálním šachu zvládá, během tahu soupeře, propočítat tolik variant, že jich tolik ani niky nemohlo být odehráno.
Tak to byly první dojmy.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » stř 22. dub 2015 18:25:16

"Něco, co skoro nikdo nemá" == to má obvykle nějakej důvod. A nejčastěji je to ten, že jsou s tím telefonem problémy.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“