Aréna telefonůNový telefon za Samsung Galaxy S3 do 15 tisíc

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
*Marty*
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3

Nový telefon za Samsung Galaxy S3 do 15 tisíc

Příspěvek od *Marty* » stř 29. dub 2015 10:31:35

Ahoj všichni,

pomalu dosluhuje můj stávající telefon Samsung Galaxy S3, který se začíná stávat už nějaký čas, čím dál více nepoužitelným a tak se začínám koukat po novém. Zároveň uvažuji o sloučení mého soukromého a služebního telefonu. Jelikož trh je veliký a rychlý a nestíhám se úplně tolik orientovat, budu rád za všechny rady a tipy :)

Moje požadavky:
  • Velikost tak do 5 - 5,2" ( v nouzi bych si byl možná ochoten zvyknout do 5,5") - ale to je už fakt strop!
  • Rychlý, svižný chod prostředí - pokud možno co nejvíce čistý Android (ne zasekané nepoužitelné prostředí jako u S3 :))
  • Výdrž baterie alespoň den
  • LTE
  • Slušný a použitelný fotoaparát
  • Cena ideálně tak do 13 - 15 tisíc.
  • Nákup v ČR
  • Tradiční značky i kvalitní Čína
  • Velkou výhodou by byla možnost DualSIM ( abych mohl sloučit služební tel a soukromý do jednoho přístroje) - ale neorientuju se v tomhle trhu telefonů vyšší třídy, i když vím, že už se v tomhle výrobci přizpůsobují. Nicméně v nouzi se spokojim s kvalitním single SIM :)
Předpokládané využití
Telefon budu využívat každodenně na internet (emaily, komunikace přes messengary, atd.), k poslechu hudby (zejména přes Gogole Play music), navigaci v autě, případnému focení nebo natočení nějakého videjka. Důležitá je pro mě použitelnost telefonu, tzn. abych nečekal půl minuty než se mi načte fotogalerie nebo menu a telefon mi vydržel nabitý déle jak 5 hodin :) Ideální by byl čistý Anroid, ale to je kromě Nexusu téměř zbožné přání, tak alespoň co nejméně zpackané prostředí výrobce, aby to nemršilo podle mě jinak povedený Android 5.

Díky moc za všechny tipy a rady.

Blooddrunk
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3 Copper - Stock Rooted Xposed
Tablet: Samsung GT-P3110
Rom: STOCK

Re: Nový telefon za Samsung Galaxy S3 do 15 tisíc

Příspěvek od Blooddrunk » stř 29. dub 2015 10:55:05

S tvým rozpočtem si můžeš dovolit jakýkoliv high end, za sebe bych doporučil Xperii Z2, pokud děláš nějakého manažera nebo tak něco, tak to bude i ladit, protože je to stylovka. Nabízí voděodolnost, super foťák, plynulé prostředí (jedno z nejlepších vůbec) Výstup hudby taky není zlý.
Pak se ještě nabízí LG G3, který má parádní displej, ještě o chlup lepší foťák a plynulosti na tom taky není špatně.
Nokia Lumia 610 > Sony Xperia Play > iPhone 4 > iPhone 4S > Samsung Galaxy S3 > Nokia Lumia 925 > LG G2 > Sony Xperia Z1 > Sony Xperia Z2 > iPhone 5S > Samsung Galaxy Note 4 > Sony Xperia Z3 > LG G Flex 2 > Huawei GX8 > Sony Xperia Z3 Copper > LG Nexus 5X > Samsung Galaxy S6 > Sony Xperia Z5

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » stř 29. dub 2015 10:57:44

Timescape u Xperii se nejvic blizi k cistemu androidu a imho to je nejodladenejsi nadstavba.
Xperia Z3 dual by splnila vse co pozadujes vcetne dualu.
Pak levnejsi Z2 ale pouze v singlu(ale se stejnym hw jako u Z3).

WendyCRX
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Note 4

Příspěvek od WendyCRX » stř 29. dub 2015 11:04:13

Souhlasim s kolegy... s Xperii chybu neuděláš...Já bych volil Z3 dual a neni co řešit. Odladění systému je luxusní, zpracování bez chyby,prostě výborná koupě.
Jen doporučuji zároveň koupit krycí skla na obě strany.Xperie mají hned mikroškrábance na zádech.

Blooddrunk
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3 Copper - Stock Rooted Xposed
Tablet: Samsung GT-P3110
Rom: STOCK

Příspěvek od Blooddrunk » stř 29. dub 2015 11:25:57

Na Z3 jsem zapomněl. A jestli je dual nutnost nebo spíše velká výhoda, tak nemáš co řešit a dostaneš to nejlepší na trhu co můžeš dostat a nemusíš dělat kompromisy.
Nokia Lumia 610 > Sony Xperia Play > iPhone 4 > iPhone 4S > Samsung Galaxy S3 > Nokia Lumia 925 > LG G2 > Sony Xperia Z1 > Sony Xperia Z2 > iPhone 5S > Samsung Galaxy Note 4 > Sony Xperia Z3 > LG G Flex 2 > Huawei GX8 > Sony Xperia Z3 Copper > LG Nexus 5X > Samsung Galaxy S6 > Sony Xperia Z5

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“