pomalu dosluhuje můj stávající telefon Samsung Galaxy S3, který se začíná stávat už nějaký čas, čím dál více nepoužitelným a tak se začínám koukat po novém. Zároveň uvažuji o sloučení mého soukromého a služebního telefonu. Jelikož trh je veliký a rychlý a nestíhám se úplně tolik orientovat, budu rád za všechny rady a tipy

Moje požadavky:
- Velikost tak do 5 - 5,2" ( v nouzi bych si byl možná ochoten zvyknout do 5,5") - ale to je už fakt strop!
- Rychlý, svižný chod prostředí - pokud možno co nejvíce čistý Android (ne zasekané nepoužitelné prostředí jako u S3
)
- Výdrž baterie alespoň den
- LTE
- Slušný a použitelný fotoaparát
- Cena ideálně tak do 13 - 15 tisíc.
- Nákup v ČR
- Tradiční značky i kvalitní Čína
- Velkou výhodou by byla možnost DualSIM ( abych mohl sloučit služební tel a soukromý do jednoho přístroje) - ale neorientuju se v tomhle trhu telefonů vyšší třídy, i když vím, že už se v tomhle výrobci přizpůsobují. Nicméně v nouzi se spokojim s kvalitním single SIM
Telefon budu využívat každodenně na internet (emaily, komunikace přes messengary, atd.), k poslechu hudby (zejména přes Gogole Play music), navigaci v autě, případnému focení nebo natočení nějakého videjka. Důležitá je pro mě použitelnost telefonu, tzn. abych nečekal půl minuty než se mi načte fotogalerie nebo menu a telefon mi vydržel nabitý déle jak 5 hodin

Díky moc za všechny tipy a rady.