Aréna telefonůČínské kopie

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Ismi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nic

Čínské kopie

Příspěvek od Ismi » ned 07. čer 2015 17:44:23

Máte někdo prosím zkušenost s čínskými kopiemi vlajkových lodí renomovaných výrobců? Uvažuji, že si koupím kopii Galaxy S6, ale bojím se, aby mi to neexplodovalo u hlavy.

Moje poslední dva telefony byly Galaxy S4 a potom Lumie, líbí se mi design vlajkových lodí, ale už za ně nehodlám dávat takové peníze. Galaxy byla moc krásná, ráda se ale sekala, foťák průměrný za hodně nadprůměrný peníze. Pořídil jsem teda Lumii a tu musím třeba dvakrát za den restartovat, protože vypadne signál. Už kvůli designu nehodlám platit takovou palbu za průměrnou kvalitu, je mi jasný, že čínská kopie nebude žádná kvalita, ale i kdybych měl mobil za 3 tis za rok vyhodit a koupit "nový model", tak to bude ok. Bojím se jenom, jestli to nepředstavuje zdravotní riziko. :D Za každou radu nebo zkušenost budu vděčný.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Čínské kopie

Příspěvek od LivArt » ned 07. čer 2015 17:46:23

Jen si ten fejk kup. Ono ti to třeba pak bouchne v kapse a přestaneš vymýšlet kraviny.
Jinak je to to největší bahno, co se týče telefonů a je to akorát pro ostudu.

Blooddrunk
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3 Copper - Stock Rooted Xposed
Tablet: Samsung GT-P3110
Rom: STOCK

Příspěvek od Blooddrunk » ned 07. čer 2015 18:07:35

Jak říká Liv. Vykašli se na to.
Nokia Lumia 610 > Sony Xperia Play > iPhone 4 > iPhone 4S > Samsung Galaxy S3 > Nokia Lumia 925 > LG G2 > Sony Xperia Z1 > Sony Xperia Z2 > iPhone 5S > Samsung Galaxy Note 4 > Sony Xperia Z3 > LG G Flex 2 > Huawei GX8 > Sony Xperia Z3 Copper > LG Nexus 5X > Samsung Galaxy S6 > Sony Xperia Z5

Autor tohoto vlákna
Ismi
Nové Androidě

Příspěvek od Ismi » ned 07. čer 2015 18:20:13

LivArt píše:Jen si ten fejk kup. Ono ti to třeba pak bouchne v kapse a přestaneš vymýšlet kraviny.
Jinak je to to největší bahno, co se týče telefonů a je to akorát pro ostudu.
Koukám, že hned v prvním dotazu jsem narazil zřejmě na místního bosse, který má dojem, že určuje co je "ostuda" nebo "kravina". Slušně jsem se zeptal na zkušenost s konkrétní skupinou výrobků, se kterou jsem nikdy nepřišel do styku a očekával jsem slušnou odpověď. Asi byla chyba se sem vůbec registrovat.
Blooddrunk píše:Jak říká Liv. Vykašli se na to.
Díky za slušnou odpověď. Máš nějakou osobní zkušenost? Asi na to teda kašlu. Vypadá to ale fakt lákavě.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » ned 07. čer 2015 18:22:57

Achjo :D

Já to neurčuju, ale mám tolik zkušeností s tím, že si to můžu dovolit říct. ;)

Nicméně klidně si to kup, aspoň se spálíš a příště si koupíš pořádnej telefon. ;)

BTW aspoň dodržovat nějaký pravidla bys mohl.

WendyCRX
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Note 4

Příspěvek od WendyCRX » ned 07. čer 2015 18:28:38

Měl jsem možnost mít 3klony....spíše ze zvědavosti,pořád jsem měl svůj tel.
S3 - děsný ale šlo volat,psát sms nic víc
S5 - katastrofa,ten telefon po továrku neměl ani IMEI!! ale rozhejbal jsem to, k prdu páč to byl mega sr..č, chvíly se s tím něco dělalo a tel.sehryznul tak,že se musela vyhodit baterka,displej hrubej,fotky na telefonu vypadaly překvapivě pěkné,po hození do PC to byl děs... nedal jsem to ani dceři na hraní páč by si stejně nezahrála..
Note4 - tady bych ale zase řekl,že ač klon a bylo to poznat,tak telefon nebyl strašnej,dokonce ho kolega co si ho vzal,používá do současnosti a bez nejmenších problémů.V tu dobu co jsem sehnal ten klon,jsem měl i Origo Note4,dělal jsem fotky a opravdu neznalec by to horko těžko poznával,ten kdo telefony zná a trošku se v tom pohybuje,to samozřejmě pozná.

Prostě klon bych také nedoporučil,ty telefony jsou pouze hozené do pěkného kabátku,ale jinak po všech stránkách k prdu..
Ps. za celou dobu co mobily používám,se mi nestalo,že by bouchla baterka,to ani u klonu,ani u jiných telefonů ( a že jich bylo k 50ks )

Prostě koukni po něčem jiném,nebo si ten klon běž jen osáhnout a sám při hraní si s telefonem zjistíš,že v ruce držíš něco tak laciného,že Prestigio je vlastně lepší telefon.

Autor tohoto vlákna
Ismi
Nové Androidě

Příspěvek od Ismi » ned 07. čer 2015 18:31:23

Vidíš, a na zkušenosti jsem se právě ptal. Určitě to jde napsat i jinak než stylem "... je to bahno..ať ti to bouchne v kapse..aspoň bude o debila míň"

I tak díky za odpověď. Jestli jsem porušil nějaký pravidlo, tak se omlouvám, zaregistroval jsem se asi před hodinou, protože jsem hledal radu ohledně těch čínských zázraků.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » ned 07. čer 2015 18:34:45

Ono když se při koupi nespálíš a nezažiješ si to sám, tak se nepoučíš. A obvykle za cenu toho fejku můžeš mít normální funkční smartphone.

Autor tohoto vlákna
Ismi
Nové Androidě

Příspěvek od Ismi » ned 07. čer 2015 18:37:11

WendyCRX: Díky za odpověď. Co jsem koukal na "review" videa na youtube, tak právě zpracování těla telefonu vypadalo nádherně, proto mi to začalo vrtat hlavou. Bylo by mi jedno, že to nebude mít SnapDragon ani nepotřebuji 3 GB RAM, ale pokud se to sekalo při základních úkonech, tak to nemá cenu kupovat. Díky moc.

WendyCRX
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Note 4

Příspěvek od WendyCRX » ned 07. čer 2015 19:31:13

Vůbec nemáš zač.Pokud vím a mám zkušennost,tak rád poradím.

unavix
Kyborg
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unavix » pon 08. čer 2015 13:34:51

Ono je to ještě trošku jinak. Nějakou napodobeninu, kde se to číňan snaží vydávat za věrnou kopii 1:1 nebrat. To už Ti tu řekli. Ale pokud třeba výrobce jen okopíruje vzhled a dá dovnitř poctivý střeva tak bych se toho nebál. Sou i solidní čínští výrobci kteří vyrábějí kvalitní železo a přitom se snaží svézt na vlně úspěchu samsungu, sony a dalších. Ti pak "střihají" vzhled podle telefonů které mají prodejní úspěch. V takovém případě už je na každém jak si to kdo rozmyslí. Jestli třeba koupí originál S5 za 14k nebo telefon s mtk čipsetem který vypadá jako S5 ale uvnitř si na nic "nehraje" za 5k.
Před pár lety třeba Thl vsadilo na vzhled S3 u novinky Thl W8 a díky tomu měl telefon solidní prodeje a postavil " Thl na nohy". Wé osmička se prostě líbila a měla i dobrý střeva od MTK.
Bůh odpouští, JÁ NE!

Autor tohoto vlákna
Ismi
Nové Androidě

Příspěvek od Ismi » úte 09. čer 2015 15:40:20

Moc díky za odpověď. Máš nějakou zkušenost se značkou "Landvo", ani nevím jestli to vůbec nějaká značka je :D , ale na jejich wannabe S6 jsem na netu našel docela dost chvály. Taky jsem koukal na "S5S" od Efoxu..máte s tím někdo prosím zkušenost?

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“