Aréna telefonůSháním odolnější smartphone s dobrou výdrží

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Jesper
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: momentalne zadny

Sháním odolnější smartphone s dobrou výdrží

Příspěvek od Jesper » ned 09. srp 2015 22:43:57

Ahoj,
Poé, co mi po třech letech dosloužil můj Samsung Galaxy SII sháním nový smartphone. Rád bych se vešel do 6 000 KČ s tím, že mobil bude odolný a jen tak fungovat nepřestane. Důležitá je pro mě i výdrž baterie (představoval bych si 2-3 dny fungování s vypnutými internety/navigací). Od mobilu bych chtěl i kvalitní GPS navigaci. Určitě by se hodilo i pohodlné ovládaní a kvalitní displej, alespoň do té míry, že nebudou potíže s viditelností na slunci. Byl bych velmi rád za celkovou plynulost, nadruhou stranu určitě nevyžaduji nějaký superhardware, hry na mobilu třeba hrát prakticky neplánuju, stejnětak nemám žádné požadavky na fotoaparát

Tohle je tedy moje ideální představa. Uvědomuji si ale, že pravděpodobně budu nucen přistoupit ke kompromisům.

Rád bych ještě podotknul, že mi nevadí kupovat si telefon použitý/rozbalený, pokud na něj bude záruka.

Maximální rozpočet: cca 7 500 kč (preference kolem 6000,-)

Místo nákupu: ČR, pravděpodobně Alza nebo CZC, ale rád si s obchodem nechám poradit.

Předpokládané využití zařízení: Hrát na mobilu prakticky nehodlám, hodně ale poslouchám hudbu a brouzdám po internetu. Zároveň bych ocenil, kdyby bez sekání zvládal přehrávání videií.

Požadavek na značku: Jak už jsem říkal, je pro mě důležitá odolnost. V tomhle ohledu se řídím předsudkem, že čínské značky jsou zárukou nekvality a problémů. Rozhodně to ale neberu jako žádné dogma. Pokukuju proto po značkách HTC, LG a Sony. Do Samsungu se mi podruhé moc nechce (rád bych změnu) a k Asusu ani k Aceru nemám důvěru.

Mnou navrhované modely:
LG G2 - vadí mi cena, navíc si myslím, že bych jeho výkonnost plně nevyužil
HTC DESIRE 620
Lenovo p70 – super parametry, ale Čína

Klen
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 3 LTE
Rom: Stock/CM11/CM12

Re: Sháním odolnější smartphone s dobrou výdrží

Příspěvek od Klen » pon 10. srp 2015 7:47:03

To HTC nějakou kdovíjakou výdrž mít nebude. Co třeba Moto E (2015), to má baterii, na to jaký má displej, opravdu velkou. Akorát dostupnost je horší. Nebo, pokud chceš něco lepšího, tak třeba Xperia Z1 Compact.

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » pon 10. srp 2015 8:52:45

Mezi Asusem a Acerem je dost podstatny rozdim.Asus je myslim ze stejne zeme jako HTC.Tahle stredni trida od HTC nema absolutne smysl.

Co se vydrze tyce tak 2-3 dny s vypnutym internetem/navigaci ti da kdejakej telefon.
U P70 by mi nevadila ani ta cina jak spis MTK ve spojeni s gps.

Nejlipsi by byla ta Z1 compact.

Pripadne M4 Aqua....ale u ni musis dat pozor na interni pamet.Ma jen 3GB volne a ne vsecko jde pretahnout na pametovku.Ale jinak je to bytelnej, prachuvzdorny a vodeodolny telefon....stejne jako Z1c.

kosan123
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3

Příspěvek od kosan123 » pon 10. srp 2015 9:15:36

k výdrži - běží mi tu na stole honor 3c, což je telefon za 3,500 kupovaný, běží 11 dní (jen signál, wifi vypnutá, obrazovka jen občas na zkontrolování času a zmeškaných hovorů, 5 hovorů) a teď má aktuálně 15% zbývající baterie. Takže jestli ten telefon nebudeš využívat, tak vydrží...
Pokud jsem ti pomohl, je tu tlačítko palec hore.

Autor tohoto vlákna
Jesper
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: momentalne zadny

Příspěvek od Jesper » pon 10. srp 2015 13:01:34

Díky za rady :)

Nakonec jsem se rozhodl zainvestovat do Xperia M4 Aqua.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“