Maximální rozpočet: 6000Kč (samozřejmě tolerance v řádu několika stokorun u "must-buy" mobilu tu je).
Místo nákupu: ČR.
Předpokládané využití zařízení: Focení přednášek, studijních podkladů apod., občas bych si rád vyfotil i něco venku (pěknou ženskou, momentku, selfie ne

Požadavek na značku: Spíše tradiční, nechce se mi moc experimentovat. Hlavně nějaký dobrý záruční a pozáruční servis. Skvělé zkušenosti mám se společností ASUS, tak něco podobného

Mnou navrhované modely: HUAWEI P8 Lite x ASUS ZenFone 2 Laser ZE500KL x navrhněte jiný
Vlastnosti displeje: 5", stačí HD rozlišení.
Výkon: min. 2GB RAM, 4 jádr. procesor.
Slot pro paměťovou kartu: Ano, s podporou SDXC.
Audio: Kvalitní výstup do sluchátek. Repro nemusí být stereo a ani z něho nemusí být nějaký oslnivý a hlasitý výstup.
Fotoaparát: Zadní musí být v dané cenové kategorii aspoň lehce nadprůměrný, čím lepší, tím lepší

Odolnost telefonu: Klidně plastový, ale s GG a také bych k němu u nás v ČR rád sehnal ochranná skla a pouzdra. Nejlépe pokud k danému mobilu existuje originální flip cover.
Senzory: Senzor okolního světla - automatický jas.
Ostatní požadavky: NFC a FM rádio výhodou. Opravdu bych byl rád za flip cover k danému mobilu. Každodenní dobíjení mi nevadí. Byl bych velice vděčný za výrobek, který mi nějakou tu dobu vydrží, bude kvalitně dílensky zpracovaný (bez vrzání, vyklání tlačítek, prohýbání v ruce), hardware nevyteče... Vím že za tu cenu nemůžu chtít zázraky, ale šmejd taky ne.