Aréna telefonůDesignovy fotomobil do 18000 kč

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
AL0HA
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS6

Designovy fotomobil do 18000 kč

Příspěvek od AL0HA » ned 25. říj 2015 14:01:09

Ahoj všem, vybírám nový mobil a nejvíc mně jde o kvalitu fotoaparátu, ale taky chci, aby byl telefon trochu reprezentativní a s dobrým zpracováním. Nehraju hry, takže až tak neřeším top výkon, ale chci, aby telefon byl dobře optimalizovaný a vše bylo plynulé. Mnou zatím navrhované telefony jsou g4, s6 a p8. Dle mého názoru s6 a g4 jsou v oblasti fotoaparátu dost vyrovnané přístroje. Každý má nějaké pro a proti, ale obojí je v současnosti TOP. P8 Je na tom o něco hůře, ale při troše snahy se i s ním dají vyprodukovat slušné fotky a zase je velice dobře zpracovaný a má i o něco nižší cenu.

Maximální rozpočet: 18000

Místo nákupu: ČR

Předpokládané využití zařízení: foto, video, internet, volání, mail, messenger,

Požadavek na značku: spíše zavedené značky, lg, samsung, sony, huawei,...

Mnou navrhované modely: lg g4, sgs6, huawei p8,

Vlastnosti displeje: minimálně FHD, osobně mi spíše vyhovuje ips, ale není to rozhodující, velikost záleží na rozměrech telefunu, ale do 5,5"

Výkon: měl by stačit výkon mnou navrhovaných telefonů

Interní paměť: 16GB v případě možnosti rozšíření, jinak minimálně 32GB

Slot pro paměťovou kartu:nutné pouze v případě nižší interní paměti než 32GB

Audio: nerozhoduje

Komunikace: ideálně kvalitní příjem signálu a bezproblémový chod :)

Fotoaparát: co nejkvalitnější

Odolnost telefonu: nerozhoduje

Senzory: klasický standard stačí

Ostatní požadavky: bezproblémový přístroj, čili prosím uživatele fóra o přihlédnutí i k známým problémům telefonů, jako údajné problémy s příjmem signálu u s6, praskání v reproduktoru u g4 atd. Dá se říct, že bych chtěl slyšel nezaujaté nazory lidí, kteří ví o čem mluví pravě k mnou navrhovaným telefonům a duvody proč právě daný telefon upřednostňují. Všem velice děkuji za rady a nebráním se ani rozumným a fakty podloženým návrhům jiných přístrojů. Děkuji
Naposledy upravil(a) AL0HA dne ned 25. říj 2015 14:48:06, celkem upraveno 1 x.

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Re: Designovy fotomobil do 18000 kč

Příspěvek od Mirda86 » ned 25. říj 2015 14:06:51

Dalsi volba muze byt Xperia Z5 ktera sbira pochvalu za top fotak skoro vsude kde ji testuji.Vzhledove je taky na nejvyssi urovni.Ale za 18k ji v CZ distribuci nekoupis.

animan
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G6

Příspěvek od animan » ned 25. říj 2015 14:42:36

Pokud ti jde hlavně o foťák, tak S6.
Po stránce stabilizace obrazu je na tom jednoznačně nejlíp (využívá obojí OIS i DIS)...
Zaostřuje pomocí PDAF - rychlé ostření za dobrého světla, pomalejší za tmy

Na druhou stranu nemá microSDXC slot, je křehký (s těmi skleněnými zády... asi bys si měl pořídit i nějaké ochranné pouzdro).

G4 zase má microSDXC slot, ale stabilizace není tak zvládnutá.
Zaostřuje pomocí laseru - rychlé ostření na blízké objekty (i za horšího světla), pomalejší na vzdálenější

Autor tohoto vlákna
AL0HA
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS6

Příspěvek od AL0HA » ned 25. říj 2015 15:08:04

S6 je pro mě zatím taky mírně favorizovaný. TW je údajně už lépe optimalizovaný než dříve a líbí se mi i čtečka otisků i senzorové tlačítka mimo display, ale dost mě odrazuje, že si poměrně hodně uživatelů stěžuje na problémy se signálem a přelaďováním 2g/3g/4g a tím pádem i problémy s mobilním internetem a hovory a ani příjem wifi údajně není žádná sláva. I právě proto jsem založil toto téma, abych se případně dozvěděl víc a třeba i to, že to ani není zas tak horké jak to vypadá. Jsem rád za každou užitečnou radu, info, či osobní zkušenost. Díky všem :) ps z5 mám do rezervy taky v hledáčku, ale čekám na víc zkušeností od uživatelů a hlavně i ta cena je už fakt na hraně. Když se podívám na p8 , tak ano na z5 určitě nemá, nic méně ten rozdíl v ceně mi přijde už opravdu velký oproti rozdílům v kvalitách obou přístrojů. No uvidíme :)

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“