potřeboval bych poradit s výběrem telefonu (do Vánoc bych ho už chtěl mít - šílím z toho jak si nemůžu pořád vybrat). Už nějaký ten pátek navštěvuji showroomy a brouzdám po netu, ale pořád se nemůžu rozhodnout. PS: můj předešlý mobil byla Mika M2 - totální propadák, proto mi to tak dlouho trvá si vybrat, nechci opakovat stejnou chybu.
Díky za odpovědi

Maximální rozpočet: 10000,- (+- 1000,-)
Místo nákupu: ČR
Předpokládané využití zařízení: hraju hodně, hodně poslouchám hudbu a taky hodně surfuju na netu
Požadavek na značku: Zavedené značky
Mnou navrhované modely: Lenovo Vibe S1, Samsung Galaxy S5/S4
Vlastnosti displeje: do 5.3 palce - nechci žádný pádlo, chtěl bych aby byl displej kvalitní - hry, filmy atd... - hodně používám
Výkon: 2 GB RAM, procesor: + 1.7GHz (asi nějaky snapdragon, podle toho co sem četl je asi nejlepší), grafický čip Adreno 330(opět sem četl,že je nej)
Interní paměť: 16 GB
Slot pro paměťovou kartu: Ano
Audio: něco obstojného - hlavně kvalitní výstup ze sluchátek - nejvíce používám(sluchátka jsou kvalitní), ale i obstojný repráček by byl fajn
Komunikace: LTE, NFC, Infraport
Fotoaparát: kvalitní foto +13Mpix (na příležitostné focení - fajn by byla HW spoušť fotoaparátu,ale není nezbytná)
Odolnost telefonu: prachotěsnost (bylo by fajn), Gorilla Glass
Senzory: Gyroskop, čidlo jasu, HW kompas
Ostatní požadavky: Mobily typu LG se mi nelíbí - "divně" umístěná tlačítka hlasitosti, chtěl bych klasiku - tlačítka na pravé straně telefonu (displejem nahoru) ovládací tlačítka mimo obrazovku( nemam rád ten nevyužitý prostor pod displejem + se tím zmenšuje velikost displeje,ne?) Taky bych uvítal aby baterka něco vydržela, alespoň den (kolem 3000 mAh). Taky by bylo fajn kdybych při telefonování "normálně" slyšel toho komu volám (ne jako když stojí na dálnici nebo je od telefonu 4 metry).