Aréna telefonůTelefon kolem 11k

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
tt2712
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Starou neandroid Nokia N9

Telefon kolem 11k

Příspěvek od tt2712 » úte 29. pro 2015 14:30:15

Přeji hezký den,
Mám na nákup nový hračky kolem 11 k. Celý dny už alespoň týden čtu recenze, znám už nazpaměť všechny možný neduhy a plusy jednotlivých komponentů v různých telefonech a už jsem zoufalej.Proto bych byl moc rád za nějekou inspiraci, radu.Málem jsem už skočil do Xperie Z3+, ale zavčas jsem se dočetl o zahřívání a zkrátka, že to není dobrej phone.Chytrou placku jsem nikdy neměl, takže se dá říct, že jsem praktickej laik, ale co se týče teorie, tý sem za ten týden pochytil dost:) Můj ideál novýho telefonu je samozřejmě pouhý ideál a takový kus na trhu za ty prachy není,každý telefon má nějakou chybu, vadu, ale to Vy určitě víte.No můj ideál je tedy: Kvalitní zpracování(nemusí být kov, hliník ve mě stejně nevzbuzuje důvěru, to raději pogumovaný plast), pěkný a kvalitní display(spíš full hd kvůli úspoře enrgie), rychlonabíjení by bodlo, čtečka otisků- nevím, kvůli jiným ideálům bych oželel,výkon-ano, ale nechci nějaký mobilní topení viz. xperia z3+,takže bych chtěl výkon na hry(hlavně poker online na pokerstars a z videoher taky určitě něco budu občas pařit),dále výkon na učení se z Youtube(aby se to po pár minutách nevybilo,nebo nepřehřálo). Systém- chci něco rychlýho, jednoduchýho a s vizí že to bude fungovat i za dva , tři roky(aktualizace a pod.). Konektivita- dobré wi-fi, samozřejmě LTE pro ČR(jsem zatím u T-Mobilu-ještě nevím, co je nejvýhodnější za operátora na data a FUP),foťák -nevím, moc nefotím a selfie maniak nejsem,ale alespoň nějakej vyšší průměr bych rád zkusil,vzhled-no mě se líbí asi uchylný věci, protože mě se líbí vzhled např. Sony Z5 , nebo bílej Nexus 5x,6 a podobný kousky, který se jinak moc lidem nelíbí.Nelíbí se mi naopak kožený záda, bambus a podobný " vychytávky".No vzhled je ale stejně až na posledním místě u mě.Velikost nemusí být compact(kdyby Z5c měla větší rozlišení displaye,větší ram, tak do ní jdu hned) a zase ne skorokilovej obr, kterej bych musel v létě nechávat doma v těch vedrech). To je snad vše, no není toho málo:) Za rady a tipy moc děkuju a hezkej novej rok!

Úvod nerozhoduje

Maximální rozpočet:12K+-1000 (povinný údaj)

Místo nákupu:ČR,možná Gearbest,ale to po poradě se zkušeným (povinný údaj)

Předpokládané využití zařízení:zábava, učení se z youtoube,brouzdání na netu ,pokerstars!! ,komunikace,gps a jiný klasický vychytávky (povinný údaj)

Požadavek na značku:Asi raději ne Sony/tradiční značka/Čína (povinný údaj, uvést alespoň Tradiční značka / Čína)

Mnou navrhované modely:ASUS ZenFone 2 ZE551ML 32GB Glacier Gray Dual SIM - ufoun za 8.990,- LG Nexus 5x White 32GB (co ta RAM 2GB?, bude to stíhat ještě za tři roky třeba?)-ufoun za 12K,LG G4 za 11 589 u CZC(bojím se žravosti displaye ),Motorola Droid Turbo 2(nevím, kde sehnat) nerozhoduje

Ostatní požadavky:Nejvíc se mi líbí vhledově asi Nexus :), ale nevim zda ta RAMka bude stačit za chvilku.,Další favorit je něco od Motoroly, ale nevím , kde to sehnat. Tak snad to bude takhle stačit a ještě jednou moc díky za tipy. nerozhoduje

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Re: Telefon kolem 11k

Příspěvek od Mirda86 » úte 29. pro 2015 14:45:44

2GB ve spojeni s cistym androidem?Naprosto v pohode staci.Urcite ho ber pokud se ti libi.
Z Xperii tu mas overenou a porad stale spickovou Z2

Autor tohoto vlákna
tt2712
Nové Androidě

Příspěvek od tt2712 » úte 29. pro 2015 15:11:13

Mohu se tě ještě zeptat, proč ty jiný mnou navrhovaný phony ne? Nexus se mi líbí vzhledově, ale vzhled je u mě až ke konci požadavků.Bude mi stačit těch 32 interní paměti?Nemám s tím zkušenost u telefonů. (TZN. na nějaký hry, pár fotek, který asi stejně přenesu do PC).A ta Ramka teda nebude phone zahlcenej při nějakym multitaskingu a pod.?
Díky

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » úte 29. pro 2015 15:20:05

Nerikam ze ty ostatni telefony ne.
Zenfone je taky dobrej ale nema podsviceny tlacitka a je to velka placka.
Pokud ti velikost nevadi tak mrkni treba na Huawei G8.
Hlinikove zpracovani, rychla ctecka otisku, 3/32GB vcetne pametovek.

Mel sem Nexus 4 i 5 a RAMka bohate stacila.Zustavalo mi tak 1.2GB k dispozici.N4 sem mel nedavno znova v rukach na 5.1 androidu a behalo to porad jak drak...5X je zas nekde jinde.
Xperie taky patri k nejlepe odladenym telefonum s nadstavbou.Ale ani toho Huaweie se neboj.Emui je velmi povedene

V tehle kategorii bude maloco fungovat spatne...

Autor tohoto vlákna
tt2712
Nové Androidě

Příspěvek od tt2712 » stř 30. pro 2015 7:11:46

Včera jsem našel v akci HTC one M9 za 12 900,- .tak jsem se ponořil do recenzí a bohužel to vypadalo na ideální phone až na to ZAHŘÍVÁNÍ a možná i slabší výdrž.Pomalu jsem dospěl k názoru, že ty dnešní nejnovější phony jsou v začátcích vývoje, stojí to (alespoň pro mě) nekřesťanské peníze a zákazníci ten vývoj draze dotují.Přece zařízení za 10-20.000,- nesmí mít takové vady, aby se nedalo používat k účelům ke kterým jsou vyrobeny ?! K čemu mi je , že to má x vychytávek, když je to po půl hodině přehřátý a po půl dni vybitý? Do teď jsem se o chytrý placky nezajímal a měl sem asi naivní představu, že to je technicky už mnohem dál.No nic, to jen taková moje úvaha:)

Zatím tedy děkuji, pokud mi něco nepadne náhodně do oka, tak zřejmě zkusím ještě počkat , až někdo vyrobí phone, který se nezahřívá+má výkon .U stávajících drahých modelů se bojím častých reklamací .

Samozřejmě jsem vděčnej za všechny rady, tipy a pomoc s výběrem a to platí i nadále.Třeba se ten kousek nakonec najde.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » stř 30. pro 2015 8:16:09

Jde videt ze tomu vubec nerozumis.Kazdej telefon se musi zahrivat protoze tim odvadi teplo a chladi se tim.Nema zadnej vetracek jak PC.Takze zahriva je proste prirozena vlastnost.
Ver tomu ze zahrivat se bude i telefon se slabym vykonem za 3000.
Ty s vyssim vykonem se proste zahrivaji pri zatezi vic.To je logicky.
Nevim proc by ti to melo vadit.Dokud se telefon neprehriva tak je to ok.
Prehrivani = vypnuti telefonu nebo nejake zasadni omezeni na funkcnosti a to je se jedna o vadu a ne vlastnost.

Vydrz baterie je vec druha.Zalezi na pouziti.Pokud ocekavas ze vydrzis 25h sledovanim internetu tak to si asi budes vazne muset pockat par let na nejake nove technologie.
Bezne tyhle telefony v teto kategorii daji 4-6h treba brouzdani po netu.Coz muze stacit tak na 2 dny bezneho pouzivani.Ale je to proste individualni.

Zajimalo by me co mas ted za telefon.Rekl bych ze tvoje pozadavky splni i telefon za 5-6k uplne v pohode.

Autor tohoto vlákna
tt2712
Nové Androidě

Příspěvek od tt2712 » stř 30. pro 2015 8:50:35

Máš pravdu, že tomu nerozumim, proto čtu všecky možný diskuze a recenze a ptám se zde odborníků.Mám nokii N9:) a chci něco , co nebudu muset často reklamovat, vydrží to s aktualizema s výkonem na nějaký hry a pod. alespoň 3-4 roky. Nechci dávat 5k za telefon u kterýho budu za rok zklamanej, že už na to nejsou aktualizace, nestíhá na novější hru např. a pod..Raději jsem ochotnej do toho dát kolem těch 11k plus minus a mít i za dva tři roky relativně klid.
S tím přehříváním - pokud to tedy začne topit např. po 30 min. něčeho, tak se nemusí nic vypínat a nechávat vychladnout?Taková je totiž moje představa, že budu půl hoďky čumět na youtube a budu to muset vypnout:).
Děkuji ti

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » stř 30. pro 2015 9:40:14

No tak to v zadnym pripade.Ses omezenej jen baterkou.Pokud si tohle nekde cetl tak je to hloupost nebo se jednalo o nejakej specifickej problem.Klidne muzes koukat na YT 10h v kuse pokud to zvladne baterka.
Nejak vic se ti zacne zahrivat(kdyz nepocitas extremy jako navigace s datama a zaroven s natacenim cesty na kameru v parnym lete) tak u narocnejsich her pri delsim hrani ale ani to neznamena ze musis po pul hodine nechat telefon vychladnout.

Autor tohoto vlákna
tt2712
Nové Androidě

Příspěvek od tt2712 » stř 30. pro 2015 16:24:41

Tak abych to snad už uzavřel:)
Ctěl bych si vybrat z LG Nexus 5X - 32GB , LG G4,HTC M9 ,Xperia Z3 vše za podobnou cenu 11-12k(u HTC 12990,-). Vybrat si musím nakonec sám,jen kdybys mi poradil, co spíš ne z tohodle výběru. Děkuju za pomoc.

Autor tohoto vlákna
tt2712
Nové Androidě

Příspěvek od tt2712 » čtv 31. pro 2015 11:43:27

Ahoj, tak nakonec jsem šel do HTC One M9 za 12990,- v akci v Mall.cz . Každopádně děkuju za tipy a rady a hezkej novej rok!

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » čtv 31. pro 2015 11:50:42

Neni zac.
Z tech cos vypsal je fuk co koupis.Chybu bys neudelal se zadnym.Pokud se ti M9 libila tak proc ne...

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“