Aréna telefonůDualSIM s dobrým poměrem cena/výkon za ne zas tolik peněz

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
x125
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo A7000

DualSIM s dobrým poměrem cena/výkon za ne zas tolik peněz

Příspěvek od x125 » čtv 18. úno 2016 20:22:43

Ahoj, protože mě nebaví s sebou tahat dva telefony (a jeden z nich už začíná stávkovat), pokukuji po dualSIMu.

Trochu níže je vyplněná šablona, ale ještě se k tématu trochu rozepíšu...
Nechce se mi dávat za telefon moc, protože to se mnou nebude mít lehké - moje telefony trpí rychlým ošoupáním, bordelem v kapsách (kovový prach nevyjímaje) a taky se může stát, že mi spadne z takovové výšky, že to prostě nebude mít šanci rozdýchat.

Ale na druhou stranu bych měl rád zařízení, na které nebudu čekat a dovolí mi přeskakovat mezi více aplikacemi bez jejich ukončení (toto je třeba na Xperii M s 1 GB RAM téměř nemožné) a že si na něm na slunci něco přečtu. Narozdíl od dnešních trendů stále hodně telefonuji a to v ne zrovna klidném prostředí, takže uvítám kvalitní telefonní reproduktor (velký si může zkreslovat jak chce).

V současném telefonu mám 16 GB kartu z poloviny zaplněnou mapami, dokumenty a obrázky. Byl bych rád, kdyby i nový telefon měl možnost SD karty. Ale hybridní řešení 2. SIM nebo SD karta u mě = žádná SD, protože v telefonu budou dvě SIM. Toto řešení nebo absenci karty jsem ochotný zkousnout při velké vnitřní paměti.

Foťák na telefonu používám pouze na zdokumentování, estetika a pěkné barvy jdou stranou.

Nějakou dobu jsem vybíral a narazil jsem na tyto telefony:
  • Gigabyte Gsmart Guru GX: původní favorit, kterého sráží celkem nízká výdrž baterie, vysoká poruchovost a zahřívání (které nevyměnitelné baterii na životnosti nepřidá), ale jinak se mi hrozně líbí :)
  • Honor 5X: Tenhle se mi hodně líbí parametrově, ale cena je už dost vysoká.
  • Lenovo A7000: Momentální favorit. Za 4000 (na CZC i s nabíječkou do auta), zdá se, docela dost muziky.
  • Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB: Na Asusy jsem moc chvály nečetl, ale když vyhrál v testu na EHW, donutilo mě to se o něj zase začít zajímat. V ruce jsem držel vyšší model s Intelem a byl dost příjemný. Musím ale říct, že se stále trochu bojím SW.
  • Lenovo P70 dualSIM: v současnosti v kamenném Okey za necelých 6k, mě docela překvapil a trochu o něm uvažuju.

Maximální rozpočet: se skřípáním zubů 7 000,- ale radši níž.

Místo nákupu: ČR - Brno

Předpokládané využití zařízení: Volání, IM (Disa, Telegram, Skype, Jabber, Snapchat, Viber), e-mail, web, Office, Mapy.cz, Locus -> Multitasking.

Požadavek na značku: Radši tradiční, ale pokud by to stálo za to, nebráním se exotice.

Mnou navrhované modely: Lenovo A7000, Lenovo P70, Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB, Honor 5x, Gigabyte, Gsmart Guru GX

Vlastnosti displeje: DPI 250+, dobrá čitelnost na slunci, radši bych 5", ale i 5,5 je snesitelných, pokud to nemá rám jak barokní obraz.

Výkon: Dost paměti pro multitasking (~2GB)

Interní paměť: 4 GB pro aplikace, v případě nemožnosti 2xSIM+SD min. 8 GB uživatelsky přístupných

Slot pro paměťovou kartu: Viz předchozí bod

Audio: Dobrá kvalita telefonního reproduktoru

Komunikace: LTE (nemusí být 900 MHz)

Fotoaparát: Aby se dala dioda použít jako svítilna a vyfocená A4 s textem byla čitelná

Odolnost telefonu: nerozhoduje

Senzory: nerozhoduje

Ostatní požadavky: Notifikační RGB dioda a vyměnitelná baterie výhodou, výdrž stačí jako u Xperie M (při mém používání den a půl), internet stačí na jedné SIM, podpora Xposed frameworku velkou výhodou,
Lepší dumbphohe v kapse, než smartphone v servisu.
Pokud se mě na něco zeptáte, nečekejte odpověď ihned. Na fóru ani mailu, kam mi chodí upozornění, nebývám zas tak často.

phodny
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Elephone P-8000

Re: DualSIM s dobrým poměrem cena/výkon za ne zas tolik peněz

Příspěvek od phodny » pát 19. úno 2016 20:41:37

Ja si koupil Elephone P8000 a jsem spokojen
http://www.elephones.cz/p/elephone-p8000/#1" onclick="window.open(this.href);return false;

Baterka super, notifikacni dioda, zde na androidforu vyborna komunita, jsou k dispozici odladene ROM
Xiaomi Redmi 1S, Nubia Z5s, Sony Xperia Arc S, LG Optimus One

ppepko
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3
Mobil 2 / ROM: Cubot GT99
Tablet: Pipo M9pro 3G

Příspěvek od ppepko » sob 20. úno 2016 7:11:37

K tomu asusu, pozor na modely s intelom, nemaju plnohodnotny dual sim. Musis vyberat modely so snapdragonom. Sam mam dva kusy v rodine, zenfone selfie ZD551KL a zenfone 2 laser ZE601KL. A oba funguju vyborne. Dnes je naozaj malo modelov s plnohodnotnym dualsim, samostatnou SD kartou, plnou podporou vsetky CZ a SK LTE frekvencii a napriklad aj vymenitelnou bateriou. Ja ich mozem len doporucit.
Ale model co pises ty Laser 2 ZE500KL je snad najslabsi model co dnes asus vyraba. Ja by som sa mu vyhol a nekupoval to. Rozhodne chod u asusu do vyssej ligy. Mozno budes musiet kupovat zo zahranicia, lebo len malo modelov sem asus dovaza ...

Pozerat mozes napriklad aj alzu, obcas sa tam objavia za dobru cenu rozbalene a pouzite modely so zarukou. Sam som tak kupoval a max spokojnost.
Napriklad tento selfie je za celkom dobru cenu 7300CZK a stale ma 21mesiacov zaruku.
https://www.alza.cz/asus-zenfone-selfie ... 9.htm?o=23" onclick="window.open(this.href);return false;

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » sob 20. úno 2016 8:12:08

Kupovat si pouzitej z Alzy za 7300 kdyz novej na Mallu stoji 7500?Kdyby ses radsi misto cpani bazarovek radsi obcas podival na heureku...ach jo.
I Asusy s intelem maji plnohodnotnej dualsim.Tzn.2 sim + SD.
Nicmene stejne mimo jeho rozpocet.

ppepko
Stálý androiďák

Příspěvek od ppepko » sob 20. úno 2016 8:18:29

Netlacim tu alzu, treba si najst najlepsi obchod. Ja som kupoval selfie v alze za 250eur v case, ked vsetci predavali az za 299eur. 7500CZK v mall moze byt celkom dobra volba. Slovensky mall mi taku moznost neponukol.

Asusy s intelom nemaju plnohodnotny dual sim. Druha sim je funkcne orezana a takmer nepouzitelna. Cize rozhodne nebrat.
Taktiez nemaju vymenitelnu bateriu. Tych par bodov navyse v antutu to nevynahradi.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » sob 20. úno 2016 8:23:43

Tak druhej slot je jen na volani a myslim ze to vetsine lidi staci.Jeden slot vyberes kde budes mit simku s datama a druhej jen na volani.Me to prijde logicky.Nemuzes mit zaple data na obou zaroven.Ale je mozne ze nekdo vyzaduje prepinani slotu a to by pak nebylo asi prakticky...to je fakt.Ale to uz zalezi na konkretni osobe.

ppepko
Stálý androiďák

Příspěvek od ppepko » sob 20. úno 2016 8:38:15

No prijde mi to ako totalne nefunkcny dual sim. Na druhej sim neprijmes ani len MMS. Ja osobne som vzdy kupoval dualsim preto, aby som mohol prepinat sluzby na roznych simkach. Toto vedia cinske mobily uz dlhe roky.
Mozno to u vas v CR nie je potrebne, ja tu na SK pouzivam bezne kombinaciu dat na oboch simkach. Teraz mam napriklad na druhej simke operatora 4ku, kde mam 1giga dat na mesiac za 1euro. Na hlavnej sim pouzivam orange, kde mam tiez data, ale su drahe, takze ich setrim. Ak som v pokryti 4ky, tak prepinam data na druhu sim. Ak nie som, tak pouzivam hlavnu sim orange. Rovnako pri ceste do zahranicia si druhu sim vymenim za lokalneho operatora a prepnem data na tu simku. Mam sice 50MB roamingovych dat v pausale na hlavnej sim, ale to je max na 1 den. Karty obcas vymenit musim, ale nechcel by som ich menit pri kazdom prepnuti dat na ineho operatora ...

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » sob 20. úno 2016 8:42:10

Opakuju.Je fuk kde zijes.Kazdej pouziva telefon jinak a verim ze vetsina lidi neootrebuje dualsim tak jak ty.A pokud jo tak se proste podle toho zaridi.Netreba se tady rozepisovat jak je to podle tebe na nic.
Kdyby sis precetl pozadavky zakladatele tohoto tematu tak bys videl ze mu staci data na jedne sim.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“