Aréna telefonůVýběr nového Telefonu

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Kovami06
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini VE StockROM

Výběr nového Telefonu

Příspěvek od Kovami06 » sob 07. kvě 2016 13:56:50

Zdravím v rámci dvou měsíců si chci koupit nový telefon, protože ten můj současný mně začíná iritovat.Telefon je především pro práci e-mail GPS občas nějáka hra a kontrola dokumentů přes Google Docs. Za jakekoliv rady, přípomínky, návrhy a tipy budu vděčný. S pozdravem Milan

Maximální rozpočet: 5 - 7 000 Kč

Místo nákupu: ČR/SR

Předpokládané využití zařízení: Pracovní telefon, pár hovorů/sms denně, často e-mail, messenger, GPS, google docs a google keep, Spotify, hry hraju občas, ale rad si zahraju hry na kterých sem vyrůstal jako: Max Payne, GTA Vice City atp.

Požadavek na značku: Nerozhoduje jen ne Samsung

Mnou navrhované modely: Lenovo P70 (cena, baterka, minus aktualizace), Honor 5C nebo 5X (parametry dizajn u 5X dual sim plus SD, minus ta 5X je už dost velký padlo) Xiaomi Redmi 3 (slušná baterka snapdragon minus nemá žadné ochrané sklo jakou to bude mít asi celkovou odolnost), Elephone P8000 (parametry, cena, a prej Android 6, proti hovoří špatný Audio jack, a zavirované aktualizace a nemožnost si ho ošahat.)

Vlastnosti displeje: Aspoň HD velikostně mezi 5 - 5,5, ale čím kompaktnější tím lepší.

Výkon:
CPU aspoň osmijádro,
GPU aby to utáhlo nějakou tu lepší gamesu jako Vice City, Max Payne,
RAM Minimalně 2 GB

Interní paměť: Minimální 16 GB plus SD nebo minimálně 32 GB bez SD

Slot pro paměťovou kartu: Ano

Audio: Pokud možno tak aby byl slušný audio výstup pro sluchátka na poslech mám své oblíbené beyerdynamicky a slušný externí reprak od sony takže interní repro je mi celkem jedno.

Komunikace: LTE by bylo fajn mam T-mobile, NFC na tom netrvám a Infraport by byl jen takový bonus navíc. Dual Sim bych uvítal.

Fotoaparát: pokud zvládne momentku tak to je fajn, ale pokud chci fotit tak si vezmu foťák.

Na jakýkoliv telefon automaticky lepím ochrané sklo, ale v dnešní době mi chybí nezničitelnost mé bývale Nokie N86 (ta umřela až se mi podruhé ulomil USB port ten telefon byl jinak absolutní supertřída), ale trpím syndromem tzv. děravých rukou takže nárazuvzdronost by byla fajn, pokud ne tak aspoň dobrý úchop.

Senzory: Gyroskop, čidlo jasu, HW kompas, čtečka otisků mi přijde zbytečná, protože mi často praska kůže na konečcích prstů.

Ostatní požadavky: Slušná baterka aspoň 3000 mAh
Naposledy upravil(a) Kovami06 dne ned 08. kvě 2016 15:49:34, celkem upraveno 2 x.

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Výběr nového Telefonu

Příspěvek od xanthor » sob 07. kvě 2016 14:29:53

Co LG G3? Není to sice dual SIM, ale je celkem výkonný, 16/2 šedivka stojí mezi 6 a 7 tisíci, 32/3 verze je pak o něco dražší.

Autor tohoto vlákna
Kovami06
Nové Androidě

Příspěvek od Kovami06 » sob 07. kvě 2016 14:37:53

xanthor píše:Co LG G3? Není to sice dual SIM, ale je celkem výkonný, 16/2 šedivka stojí mezi 6 a 7 tisíci, 32/3 verze je pak o něco dražší.
LG G trojku měl můj bývalí spolubydlící a měl s ní dost problémů a subjektivně mi ten telefon přijde až moc velké pádlo. Jinak díky za tip. S pozdravem Milan

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » sob 07. kvě 2016 15:25:16

Tak G3 je asi porad nejmensi 5.5" telefon.Navic v ruce pusobi dost kompaktne na tuhle velikost.

Tak v 5" tu mas za 6.5k Honor 6
...u ktereho nemusis delat kompromisy.
Na smarty.cz k nemu jeste dostanes krome selfi tyce i original flipove pouzdro s okenkem.

Autor tohoto vlákna
Kovami06
Nové Androidě

Příspěvek od Kovami06 » ned 08. kvě 2016 17:21:07

Předně dík za tip, tu G3 silně zvážím, ale jak jsem již řek spolubydla měl s ní dost špatný zkušenosti možná špatný kus. Dost mně odrazuje u obou jak Honoru tak LG že nejsou dual sim sice to není můj klíčový požadavek ale byl bych za něj vděčen.
Naposledy upravil(a) Jumbo78 dne ned 08. kvě 2016 17:28:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zbytečná citace

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“