Aréna telefonůMoto G (3rd gen) vs Honor 7 Lite - výběr nového telefonu

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Linderoot
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: ASUS Zenfone 5

Moto G (3rd gen) vs Honor 7 Lite - výběr nového telefonu

Příspěvek od Linderoot » pon 11. črc 2016 16:36:11

Zdravím,

obracím se na Vás s žádostí o pomoc a radu s výběrem nového telefonu. V současnosti používám takřka 2 roky starý ASUS Zenfone 5. Byl jsem s ním spokojen a neměnil bych, tedy nebýt toho prasklého skla, do jehož opravy se mi už nechce u staršího telefonu investovat.

Cenový limit na nový telefon nemám stanovený nějak vysoko, řekněme na 6 000 Kč.
V této cenové relaci jsem si vyhlédl dva kandidáty, oba s totožnou cenovkou 5 999 Kč.
1) Lenovo Moto G 3rd gen - 2 GB RAM, 16 GB
2) Honor 7 Lite - totožné parametry RAM a interní paměti

Řadím se ke standardním uživatelům, telefon využívám primárně na prohlížení internetu, sociálních sítí, komunikaci s okolím, jako organizátor a občasné focení, navigaci, poslech hudby, přehrávání videí atd. Hry nehraju.
Důležitá je pro mě výdrž a plynulost telefonu, protože ho k výše popsanému používám takřka neustále. Na Motu G se mi líbí jeho kompaktnost, (alespoň zdánlivá) pevnost konstrukce, lepší uchopitelnost/ergonomičnost, čistý Android bez bloatwaru, plná podpora LTE, solidní fotoaparát a výdrž + Motorola mívala ve zvyku své telefony držet dlouho na nejnovější verzi OS (otázka, co s tím teď udělá Lenovo). Zkrátka to zní jako telefon, který by mi mohl vyhovovat. Jedná se však o model z loňského konce léta, "pouze" s HD displejem. Naproti tomu Honor 7 Lite za stejnou cenu nabízí nejnovější Android hned z 'krabičky', je čerstvě uvedený na trh, má FHD displej, výkonnější procesor, možná líbivější design, kovové tělo, čtečku otisků prstů...měl by tedy rovněž splňovat mé požadavky a na papíře se za stejnou cenu jeví jako lepší volba (ačkoliv má jeho displej údajně horší jas a čitelnost na slunci).

Má někdo z Vás jeden z uvedených telefonů nebo měl možnost uvedené telefony vyzkoušet? Jaké s nimi máte zkušenosti? Jaký byste si vybrali či doporučili vy? (Případně navrhujte i jiné telefony v podobné cenové relaci)

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Re: Moto G (3rd gen) vs Honor 7 Lite - výběr nového telefonu

Příspěvek od Mirda86 » pon 11. črc 2016 17:00:29

Jj display u H7L neni zadna pecka.Stejny jako u Honoru 5X.Takove vybledlejsi barvy a nizsi jas.Ovsem ten u Moto G neni zas o tolik lepsi.
Bohuzel neverim tomu ze by se dala ocekavat nejaka delsi podpora kdyz uz je to Lenova...

Autor tohoto vlákna
Linderoot
Nové Androidě

Příspěvek od Linderoot » pon 11. črc 2016 18:02:40

Díky za odpověď. Rozumím tomu tedy tak, že v tomhle případě bys volil H7L?

Případně navrhujete v dané cenové relaci jiný tel.?

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » pon 11. črc 2016 18:25:30

To kazdopadne.H7L je vyrovnanejsi telefon.Si myslim ze pro bezneho uzivatele idealni.Vesmes mu nic nechybi.

resider
Nové Androidě

Příspěvek od resider » pon 11. črc 2016 19:59:28

To motorola na tom zase tak špatně nebude. Má slíbený update na android 7 kdezto u tom honoru bych tomu moc nevěřil. viz https://www.svetandroida.cz/aktualizace ... gat-201607

Výkonově na tom bude lépe honor ale důležitá je i optimalizace kterou má moto zvládnutou na výbornou plus je to voděodolný telefon. Já po té motorole taky pokoukávám, za ty peníze to není vůbec spatný kup.
Dobré je si je někde na krámě vyzkoušet na živo.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » pon 11. črc 2016 20:08:21

Za 6k to neni vubec zadna slava.Ale to je asi vec nazoru.
H7L je vlastne Honor 5c.Predchozi Honor 4c zacinal na 4.4 a uz je dostupna myslim aktualizace na 6.0.Stejne tak u Honoru 5X.
Minimalne jeden velkej update dostane.
Mimochodem Honor 4c i 4x byl na vlastnim Kirinu odladenej paradne.

Edit: Koukam ze ta Moto G se u nas ani v CZ distribuci neprodava.Respektive ne 2/16GB.Takze vsecko sedivky.To rovnou muzes koupit za 5k v maxshopu.

resider
Nové Androidě

Příspěvek od resider » pon 11. črc 2016 21:03:04

Já osobně s EU distribucí nemám problém ale to je každého věc. Nebo se nechá pořídit přímo na německém amazonu taky za zmíněných 5k.

Ještě si pamatuju jak jsem před 2,5 roky obědvával moto G 1.gen v británii protože tady po ní neštěk ani pes a bez problému šlape jestě ted:)

Autor tohoto vlákna
Linderoot
Nové Androidě

Příspěvek od Linderoot » pon 11. črc 2016 21:04:40

Díky za názory a rady, cením si toho :-)

Co se Moto G v té vyšší konfiguraci 2 GB/16 GB týče, měl jsem ji vyhlédnutou za výše uvedenou cenu na Mallu (mám od nich dárkový šek). Je pravda, že na jejich stránkách se nic o tom, z jaké distribuce tel. pochazí, neuvádí. Je tedy dost možné, že se taky jedná pouze o EU distribuci.

Tak či tak, o cenu teď úplně primárně nejde, je fajn ušetřit tisícikorunu, ale vzhledem k tomu, kolik času nejspíš s tím telefonem budu trávit (o dost víc, než například se svým laptopem), tak mě kromě ceny zajímá i užitná hodnota a právě váš názor - a právě za ty vám oběma děkuju. Chvíli jsem pošilhával třeba i po Xiaomi Redmi Note 3, ale tam mě prostě odrazuje absence některých LTE pásem.
Naposledy upravil(a) Linderoot dne pon 11. črc 2016 21:07:47, celkem upraveno 1 x.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » pon 11. črc 2016 21:07:02

No co si budem povidat.Ta Moto G v CZ distribuci za 5k ve verzi 1/8GB je dobrej vtip.Po hw strance se skoro nelisi od te tvoji 2.5 roku stare celkem povedene prvni generaci :)

Autor tohoto vlákna
Linderoot
Nové Androidě

Příspěvek od Linderoot » pon 11. črc 2016 21:09:04

Mirda86 píše:No co si budem povidat.Ta Moto G v CZ distribuci za 5k ve verzi 1/8GB je dobrej vtip.Po hw strance se skoro nelisi od te tvoji 2.5 roku stare celkem povedene prvni generaci :)
A to před měsícem začínala tahle slabší varianta na 5500,- Děs a hrůza.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » pon 11. črc 2016 21:11:29

No to ne :D
Jeste nedavno se tu prodavala Moto X druhe generace za 6500kc.A to byl kousek spickovej.Jeden z nejlepsich telefonu co sem mel...a ze jich bylo.

Jinak pokud chces 5.5" tak by tu par kousku bylo....jj Xiaomi je zabite pokud chces vyuzivat data naplno.

Autor tohoto vlákna
Linderoot
Nové Androidě

Příspěvek od Linderoot » pon 11. črc 2016 21:45:18

Klidně navrhuj i modely s větším displejem, rád se na ně podívám a třeba se mi rozšíří obzory + si udělám představu o tom, co by stálo za úvahu :-)

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » pon 11. črc 2016 21:48:31

To vesmes staci mrknout na predchozi temata.
Napr. VDF Ultra 6 za 4.5k, Ultra 7 za 5k, Alcatel Pop 4s se cteckou a dualem za 5.5k, Lenovo A7010 nebo nove Vibe K5 Note s 3GB RAM oba po 6.5k.
Pripadne v 5ti palcich tu mas porad dobrej Honor 6.

Autor tohoto vlákna
Linderoot
Nové Androidě

Příspěvek od Linderoot » úte 12. črc 2016 21:38:39

Díky za tipy :-) ;-)

Prošel jsem si je a nejvíc mě z nich (po HW stránce+určitá důvěra vůči výrobci) oslovilo asi Lenovo Vibe K5 Note. Má však jen Android L a jak tak znám Lenovo, tak nad M se určitě nedostane, což mě od koupě odrazuje (spolu s ne tak pěknou nadstavbou Androidu).

Dnes na mobilenetu vyšla plnohodnotná recenze H7L, která mě zase o něco víc posunula k tomu, že tento telefon je pro mě zatím největším favoritem.

Vojta_L
Robot
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Příspěvek od Vojta_L » čtv 14. črc 2016 10:57:23

K5 Note dostane další verzi Androidu.

Do měsíce by měly být dostupné smartphony Moto G 4. generace, které budou mít větší výkon, než staré Moto G 3. generace.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » čtv 14. črc 2016 11:13:23

Moto G4 uz jde koupit v maxshopu lehce pres 6k...a ta uz vypada dost dobre.Skoda ze nema ctecku otisku prstu.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“