Aréna telefonůTelefon do 12000, náhrada za Z1

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mickielli15
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Vodaf. Smart II - HTC Desire X - Sony Xperia Z+Z1

Telefon do 12000, náhrada za Z1

Příspěvek od mickielli15 » stř 27. črc 2016 11:34:38

Zdravím a rovnou říkám, že tuto žádost o radu dávám na více fór formou copy-paste, prostě abych zasáhl více rádců :-)

Mám svoji Z1, které vypršela záruka, ještě v záruce mi na poslední chvíli vyměnili vibrační motorek a zapínací tlačítko. Jinak šlape krásně. Mám na ní ale kupce a postupně jsem se rozhoupal k tomu, že pořídím nový telefon.
Chci koupit telefon na delší dobu, tak by měl býti dobře "futureproof", neboli aby nezestárnul hlavně po stránce železa, morální zastarání je mi u zadku :-)

Rozpočet mám - no, nechce se mi, jako každému, vyhazovat peníze. Když se to vejde do 8000, bude to skvělé, ale pokud by to mělo smysl, jsem ochoten dát třeba 12000 (což se mi teda moc nechce, ale budiž) :-)

Maximální rozpočet: 12000
Místo nákupu: preferuji ČR, ale nebráním se v krajním případě webu výrobce, popř. prověřený eshop zahraniční
Předpokládané využití zařízení: práce, multitasking
Požadavek na značku: tradiční značka výhodou :-)
Vlastnosti displeje: 5.5" a výš, ve vyjímečných případech trochu méně (prostě více, než 5"), ale od displeje čekám vysokou kvalitu
Rozlišení: z osobních důvodů bych nejraději Full-HD, ale když to jinak nepůjde, vezmu i vyšší :-)
Výkon: co nejvyšší
Procesor - výkonově ASPOŇ Snapdragon 650/652 a výš, určitě ne Snapdragon 61x a níž / nebo výkonové paralely od Kirin, Exynos, Intel a MTK...
...prostě spíš přebytek výkonu, než jeho rovnováha, či nedostatek
Interní paměť: 16GB+karta, nebo min. 32GB bez karty
RAM - tady je absolutní minimum 3GB, spíše bych rád 4GB, popř. více. pokudmožno rychlou PDDR4
Slot pro paměťovou kartu: nerozhoduje
Audio: nerozhoduje
Komunikace: všechna časká LTE.
Fotoaparát: nerozhoduje
Odolnost telefonu: výhodou
Senzory: chci kompas.
Baterie - no, asi je mi to jedno. Pokud bude ostatní (displej, výkon a odladěnost OS) špičkové.

NÁROČNÉ HRY NEHRAJU (když, tak Angry Birds a tetris, nebo šachy :-) ).

Ostatní požadavky: ... takže chci pokudmožno špičkovej mobil, vysoký výkon a špičkový displej, na druhou stranu ale nezáleží tak moc na baterii a foťáku. Požaduji bleskové reakce a mocný multitasking. Chytré funkce vítány (druhý displej na notifikace, otevření poklepáním, prostě vychytávky, co usnadní ovládání vítány).

... z dosavadního bádání mi zatím pod křídly výběru uvízly:

- LG V10 - ta myšlenka druhého displeje se mi moc líbí. Je mi to celé sympatické.
- One Plus 3 - vypadá to, že zatím se vychytávají počáteční mouchy, jinak to bude asi hodně dobrý foun. Třeba se mi líbí možnost upravit agresivitu multitaskingu pouhým přepsáním hodnoty v texťáku), na druhou stranu dost kusů trpí zelenými šmouhami na displeji...
- Samsung Galaxy S6 - ještě to zdaleka není staré železo a cena už není brutální...
- Samsung Galaxy S7 - no nevím. Ta už je drahá a dá mi tolik navíc?
- Sony Z5, - mám Z1, tak by to asi mělo smysl, ale cena je u Sony trochu přestřelená, asi hned po HTC, navíc Sonky se přehřívají, i když některé už ne moc, ale mám je jako rád :-) :-)
- LG G4 (není už starý?) a LG G5 - to asi není terno, nevím vůbec, co si o něm myslet
- Nějaké ty Huaweie (mate S, P8/9)? Nevím...
- některý z Nexusů?

... upřímně? Klidně bych zase vzal Xperii, ale zdá se mi, že konkurence ty roky vůbec nespala :D

.. jde mi taky o to, že prý i některé výkonné mobily se dovedou sekat při špatné optimalizaci OS od výrobce. Já chci např. pracovat na něčem v prohlížeči, odskočit si do SMS, pak přepnout na foťák, udělat momentku, pak mi někdo zavolá a pod tím jede navigace, ale mobil neodmlouvá a přepíná všechno hnedka, bez odkladů... chápeme se ? :DD Jako moje Z1 toto tak tak zvládala, ale vím, že už existují mobily, které toto dělají mockrát lépe a s lepším displejem, procesorem, RAMkou a tak dále...

... nebo mám počkat na některé Motoroly, Nokia prý taky chystá... nevím. Děkuji za komentáře a omlouvám se za délku textu.

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Re: Telefon do 12000, náhrada za Z1

Příspěvek od Mirda86 » stř 27. črc 2016 11:55:55

P8 a Mate S maji presne ten typ CPU ktery nechces.Ten ktery chces ma az P9.

Pokud bys chtel zas Sony tak mrkni na Z3+.Vybava vesmes stejna jako u Z5 ale s lepsi cenou.

Na Motoroly pockat muzes ale i ty co se uz prodavaji (respektive doprodavaji) nejsou marne.Treba Moto X Style.Jen skoda toho Snapu808 a tudiz DDR3 RAMek.

Autor tohoto vlákna
mickielli15
Stálý androiďák

Příspěvek od mickielli15 » stř 27. črc 2016 13:57:54

Díky za reakci, já se v těch Kirinech moc nevyznám...

Sony Z3+ mi byla vymlouvána, že radši buď Z3, nebo Z5. Kvůli podpoře a přehřívání... Z3 má zatím nejlepší (kupodivu) podporu a Z5 zase novější typ oproti Z3+... toliko co jsem slyšel...

Jinak ty Huaweie se mi i líbí (ale OK, pokud jejich Kiriny jsou mid-end), ale třeba LG V10 se mi líbí ještě víc, i když tu rychlou RAMku nemá, tak říkají všude, že lítá pěkně...

No a ostatní taky nejsou k zahození... snad se ozve pár lidí se zkušenostmi s těmi jednotlivými typy a dají tipy :-)

Já mám pocitové pořadí někde takhle:

1+2. místo - LG V10 a One Plus 3
3. místo Xperia Z3/Z5
4. místo nějaký Nexus (6 nebo 6P)

... a pak mi to začíná splývat, respektive potřebuji nějaké postřehy z používání třeba Motorol X Play, Hua P9, LG G5 a podobně. Tak uvidíme...

Zdenpok
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 HTC Desire HD
Tablet: Yuandao N 101

Příspěvek od Zdenpok » stř 27. črc 2016 14:04:53

Já bych šel do OP3

Zdenek34
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor View 10

Příspěvek od Zdenek34 » stř 27. črc 2016 14:07:32

Z toho výběru bych bral jednoznačně Huawei P9. Zkus si ji někde okouknout, vzít do ruky a pochopíš.

Cleric
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Příspěvek od Cleric » stř 27. črc 2016 14:47:38

V10 bych nebral, už jen z toho důvodů že jeto to samé co G4ka. Jen s větším displayem a s větší spotřebou.

OnePlus 3 není marný, má své mouchy, ale pokud hledáš mobil u kterého se můžeš spolehnout i na komunitu tak je dobrá volba. Další varianta by byla Z3, ale upgradem ze Z1 si moc nepolepšíš.

Huawei P9 ber pokud chceš stylovku a nechceš řešit vrtání v systému........

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » stř 27. črc 2016 15:30:51

P9 podle me neni jen stylovka.Ma kvalitni display, fotak, zpracovani, vydrz i vykonny hw.
Rekl bych ze vydrz u V10 nebude tak zla.Dosti lidem staci viz tema o V10 ...navic ma vic RAM jak G4 a par drobnosti.Pokud ti jde o spickovej display tak budes hledat tezko lepsi.Plus spickovej fotak.

Z3 je uz proste starsi kousek.Mozna by mohla byt za lepsi cenu.Kazdopadne jako byvalej majitel Z1 i Z3 musim rict ze je mezi nema dost podstatnej rozdil.Lepsi ergonomie, rychlejsi beh systemu vcetne multitaskingu, lepsi vydrz,fotak a o vesmir lepsi display.Plus novejsi sw.

Imho chybu neudelas s nicim.

Ceon
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 20 View

Příspěvek od Ceon » stř 27. črc 2016 17:03:02

Mate 8, pokud ji za ty peníze seženeš.

­   

Blooddrunk
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3 Copper - Stock Rooted Xposed
Tablet: Samsung GT-P3110
Rom: STOCK

Příspěvek od Blooddrunk » stř 27. črc 2016 18:57:36

Za sebe musim říct, že V10. Ma špičkový foťák I display. Správa ram je na velice dobre úrovni a tento telefon zvládá multitasking na jedničku. Oproti G4 je o kus vpřed.
Pak bych zmínil S6. Amoled displaye jsou svou sytostí a barevnosti nádherné, nicméně někomu přestřelené barvy moc nesedí. Fotoaparát je jeden z nejlepších napsal trhu, odlehčený touchwiz také běhá parádně a navíc je to povedený design. Slabinou by mohla být slabší výdrž, ale jeden den se dá dát. Tak jak jsem neměl Samsungy rád, tak S6 mi padla do oka velmi.
Nokia Lumia 610 > Sony Xperia Play > iPhone 4 > iPhone 4S > Samsung Galaxy S3 > Nokia Lumia 925 > LG G2 > Sony Xperia Z1 > Sony Xperia Z2 > iPhone 5S > Samsung Galaxy Note 4 > Sony Xperia Z3 > LG G Flex 2 > Huawei GX8 > Sony Xperia Z3 Copper > LG Nexus 5X > Samsung Galaxy S6 > Sony Xperia Z5

Autor tohoto vlákna
mickielli15
Stálý androiďák

Příspěvek od mickielli15 » stř 27. črc 2016 23:43:47

Zužuji tedy výběr na:

1 - OnePlus 3
2 - LG V10
3 - Xperia Z5
4 - Huawei P9
5 - Galaxy S6

.., protože jsem ale chtěl spíše větší displej, největší favoriti jsou první dva. Je to psáno v pořadí, které teď intuitivně cítím.

... nechám si to projít hlavou nějaký čas a dojdu se na ně někam taky podívat... Je otázka, zda všechny najdu v prodejnách. Kdyby tu byl někdo z okolí Brna, kdo má OnePlus 3 nebo LG V10 (nebo i ty ostatní), budu vděčný za možnost si je omrknout. Díky zatim za informace a já se jdu trápit ujasňováním si priorit :-D

... jo ještě se mi tam prodral ten Mate 8... takovej šedej kůň :DD

P1azer
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Příspěvek od P1azer » čtv 28. črc 2016 7:09:51

Mate 8 je super, teda za me subjektivni hodnoceni, protoze mi dorazil teprve vcera. Ale za ty penize to nema ani Max-Shop a do nejake vetsi sediny bych nesel. Tak nevim, ale 6" je fakt super. Navic v tele, ve kterem ma konkurence 5,5" (viz iPhone).

Autor tohoto vlákna
mickielli15
Stálý androiďák

Příspěvek od mickielli15 » pon 01. srp 2016 21:33:52

Děkuju za reakce,

byl jsem se na několik z nich podívat a samozřejmě mám ještě větší guláš. K tomu vyšla informace, že velmi brzy vyjde nástupce V10-ky, u kterého se samozřejmě bude očekávat spousta vylepšení, někde se hovořilo i o voděodolnosti. Takže trpím sice už silnou touhou se k něčemu rozhoupat, ale nástupce V10 mi taky nesmrdí :-)

Moje poslední myšlenky se ustálily na těchto zařízeních:

Huawei P8 - kvůli velikosti displeje, odladěnosti OS a kompaktním rozměrům vůči displeji
Samsung S7 - tady je to asi jistota všeho dobrého. Ale Samsung obecně mi sympatický zas tak není a pro mě malý displej. Ale bez diskuse výborný foun.
LG V10 - tady furt váhám HLAVNĚ kvůli procesoru. Už není nejnovější, přestože výkon stále má... a baterie ... stěžuje si hodně lidí na hodně slabou výdrž...
Oneplus 3 - to je brouk v hlavě. Bez záruky, respektive komplikovaně uplatnitelná záruka. Jinak nejlépe připravený foun na následující roky.
... odolnost proti vodě má jen Samsung, odolnost mechanickou má naprosto výtečnou LG V10.

Jdu tedy přemýšlet a děkuju zatím za rady, které budou užitečné i pro ostatní...

pavlis42
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e
Tablet: Ipad mini 2 Retina

Příspěvek od pavlis42 » pon 01. srp 2016 21:52:31

Nastupce V10 asi nebude nejlevnejsi. Pokud chces vic investovat tak samsung pokud ne tak 1+3, u mobilu by bylo furt naco cekat napr. nove nexuse a nic bys nekoupil

       

Autor tohoto vlákna
mickielli15
Stálý androiďák

Příspěvek od mickielli15 » úte 02. srp 2016 5:46:13

Jejda pardon, já nemyslel Huawei P8, ale MATE 8. :-) Jinak asi pravda.. chci se zeptat... třeba u té S7 -

1) Když nainstaluju Nova Launcher, nebo Lighting Launcher třeba - vypne se TochWiz? Myslím tím, uvolní se tím ta horda RAMky, co TouchWiz žere a bude k dispozici?

2) Přijdu vypnutím TouchWiz o nějakou funkcionalitu? O jakou konkrétně? Myslím něco, co telefon "přestane umět" vypnutím TouchWiz.

Díky :-)

P1azer
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Příspěvek od P1azer » úte 02. srp 2016 7:38:58

ad1) Nevím, jestli uvolníš RAMky, ale k čemu ti je to dobré? Telefon si stejně pak uřízne tolik, kolik aktuálně potřebuje, aby uchoval apliakce v pozadí. Nevím, jak je to teď, protože jsem samsung od SGS I neměl... tehdy byl TW hrozna brzda, ale při 4GB RAM to člověk asi nemusí řešit.

ad2) Mrkni se na TW features, asi to bude mit nejaky gesta apod. , o které samozřejmě příjdeš (proto např. na Huawei Mate 8 nepřecházím na jinej launcher, protože bych přišel o zajímavé funkcionality a snažím se překousnout launcher bez appdrawer). Nebo se domnívám, že to tak je.

BTW co se týče CPU u V10, tak toho bych se nebál, mně by tam spíš vadila ta slabší bateri (mate má 4Ah ;) )

kosan123
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3

Příspěvek od kosan123 » úte 02. srp 2016 11:47:14

K 1+3 záruku máš klasicky na dva roky. Sám jsem ji hned na začátku využil, protože jsem měl trošku nažloutlý displej, sepsal jsem o tom i vlákno.
Takže - 15 dní na vrácení peněz / výměnu kus za kus a 2 roky na opravy.
Pro telefon si přijede kurýr UPS a ty neplatíš dopravu.

Jinak osobně jsem řešil ten samý problém a vybral jsem si 1+3, přece jen je asi nejvíc "future-proof" za tu cenu..
Pokud bych měl peněz víc šel bych do S7.
Pokud jsem ti pomohl, je tu tlačítko palec hore.

Blooddrunk
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3 Copper - Stock Rooted Xposed
Tablet: Samsung GT-P3110
Rom: STOCK

Příspěvek od Blooddrunk » úte 02. srp 2016 15:09:51

Jinak odlehčený TW nežere ani náhodou tolik ramky, jako dřív a jede dokonale plynule. Starý tw byl opravdu bordel, ale nový je 100 a 1.
Nokia Lumia 610 > Sony Xperia Play > iPhone 4 > iPhone 4S > Samsung Galaxy S3 > Nokia Lumia 925 > LG G2 > Sony Xperia Z1 > Sony Xperia Z2 > iPhone 5S > Samsung Galaxy Note 4 > Sony Xperia Z3 > LG G Flex 2 > Huawei GX8 > Sony Xperia Z3 Copper > LG Nexus 5X > Samsung Galaxy S6 > Sony Xperia Z5

Autor tohoto vlákna
mickielli15
Stálý androiďák

Příspěvek od mickielli15 » úte 02. srp 2016 19:03:30

Mě se postupem času, se získáváním informací o současné nabídce telefonů tak nějak zakřivuje názor a pohled na telefony :-) Něco už mám ujasněné. Zahnutej displej nechci. Velkej displej chci (Mate 8 ideál), hodí se i voděodolnost (Xperia a S7), velký výkon žádoucí (Exynos 8890 a Snapdragon 820). Takže bych chtěl S7 v těle Mate 8 :-) A ty Edge od Samsungu nechci. Nevím, proč, ale vím, že ne. Navíc tam je cena ještě dál..

A já prostě nevím, co u mě převáží, jestli opravdu brutál výkon a voděodolnost (S7), nebo velký displej v kompaktním (relativně) těle s (relativně) menším (papírovým) výkonem (Mate 8)... :?: CHci obojí a to na trhu (zatím) není. Možná ten nástupce V10-ky... ale na to čekat nebudu.

Jinak když Huawei, tak Mate 8, P9 nechci jen z důvodu, že za stejné peníze jsem schopen sehnat S7 a tam mám rozhodnutí zatím jasné (když už má menší displej, tak je aspoň voděodolný)... tak proto.

Nevěděl jsem, že moje požadavky mě zaženou mezi Mate 8 a S7, když jsou to tak rozdílné telefony. Jenže na každém se mi líbí něco jiného... něco mezi je samozřejmě ten OnePlus 3. Mám ještě 14 dní na rozmyšlenou a vidím, že se názor stále obrušuje a vrbí, takže tomu nechám ještě nějaký čas...

rendll
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: S9+

Příspěvek od rendll » pát 05. srp 2016 23:56:29

Po LG G3, LG G4, špatná verze a restarty mi pomohly na V 10, a po čase jsem vyměnil za Galaxy Note 4 a už nechci nic jiného. Šlo mi hlavně o foťák, ale ten Samsung fotí stejně, né-li lépe, další věc která mě štve na LG je softwarová lišta, tudíž display je menší, samsung má tlačítka pod displejem, tudíž čistá 5,7 úhlopříčka. Dále V10 nemá notifikační diodu, ten druhý display, malý-nějak jsem si nezvykl, ještě ani jeden display na LG se mi nelíbil tak jako amoled na Samsung. Myslím, že tento kousek má stále co nabídnout. Jinak z tvého výběru je jasná volba Mate 8.

Cleric
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Příspěvek od Cleric » sob 06. srp 2016 7:56:13

Pokud můžeš sehnat S7dmu, není co řešit. Určitě je to to nejlepší co za své peníze dostaneš.

Autor tohoto vlákna
mickielli15
Stálý androiďák

Příspěvek od mickielli15 » sob 06. srp 2016 12:32:31

Můžu sice sehnat S7, ale teď jsem dostal nabídku na OnePlus 3 za myslím výbornou cenu, ještě ji nebudu říkat, abych nezakřik, v pondělí se na něj jedu podívat a uvidím. Pokud by to vyšlo, mám vyřešeno, pokud ne, asi bych vzal tu S7, ale nechávám ještě vrátka...

Autor tohoto vlákna
mickielli15
Stálý androiďák

Příspěvek od mickielli15 » úte 09. srp 2016 17:01:09

Takže děkuji všm za rady.

Původně jsem chtěl V10, ale to jsem si rozmyslel, pak jsem byl už skoro majitel S7, ale přišel inzerát na OnePlus 3 za 8000, který je úplně nový. Takže to rozhodlo. Jsem po přechodu z Xperie Z1 nadšenej. Jediné, kde byla Xperia prostě napřed, byla voděodolnost, nemusel jsem se bát volat v dešti a tak dále. Na druhou stranu Xperia mi přes dva roky sloužila bez zaváhání, jen někdy člověk muse odpustit, že se trochu více hřála.
OnePlus 3 je opravdu už zase jinde. Myslel jsem, že Z1 je rychlý telefon. V porovnání s bleskovým OnePlus 3 je ale zub času prostě vidět. Xpera díky, OnePlus vítej. A všem diskutujícím taky díky. :-)

Autor tohoto vlákna
mickielli15
Stálý androiďák

Příspěvek od mickielli15 » sob 17. úno 2018 22:35:42

Jen doplním po roce a půl, že vždy, když začnu přemýšlet nad novým telefonem a jdu si některý prohlédnout, vrátím se s tím, že mi to OP3 nenahradí. A budu to mít stále těžké, protože se mi požadavky Bohužel ustálily na:

- čtečka vepředu
- min. 6GB RAM
- dash charge zatím nemá konkurenci, to je návykový blesk, ale někjaké jiné rychlonabíjení bych taky asi skousl...
- 5.5" displej minimum (nepropdal jsem "bezrámečkovosti"), ale pod 5.5 už nechci

.. takže jsem si nechal v servisu vyměnit displej (ten jsem si sám poškodil) a sluchátko - bylo zanesený a hůř bylo slyšet, plus jsem jim oznámil velmi zhoršenou GPS (myslím že to bylo po pádu) - to se výměnou také vyřešilo... takže taková malá orig. repase a jedu dále, stálo mě to 80 Eur. Mám tam orig ROM Oreo, všechno jede bleskově, takže bude snad sloužit ještě dlouho. Jinými slovy, ve slušném stavu z druhé ruky bych ho hned doporučil. OP3T samozřejmě ještě více :-)

Mějte se.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“