Místo nákupu: Kdekoliv, pokud čína, tak jen zavedené eshopy + s garancí "no tax"
Předpokládané využití zařízení: Běžné využívání (internet + fcb, hovory, apod.). Očekávám náhradu fotoaparátu *.
Požadavek na značku: Nerozhoduje
Mnou navrhované modely: Ulefone Vienna/Oukitel K6000 Pro (ČR, záruka) vs Vernee Apollo lite (oppomart, "bez záruky") vs Xiaomi Redmi Note 3 Pro (cz, 6,5k)
Vlastnosti displeje: >5" (lépe >5,2-5,5")
Výkon: určitě 8 jader, a min 3GB RAM
Interní paměť: Pokud hybridní šuplík, tak 32GB, pokud samostatný, tak stačí 16GB.
Komunikace: LTE - české (mimo 900 MHz), ostatní (NFC) výhodou
Fotoaparát: Hlavní požadavek, dobrá kvalita výstupu *
*Foťák v rodině nemáme už dlouho. V současnosti mám THL W100, se který jsem si už zvyknul a radši všechno fotím na 10krát z čehož se minimálně jedna dobrá vybere. Od nového telefonu si slibuju zlepšení téhle situace alespoň do určité míry. (pro rejpaly, co znamená "dobrá" kvalita fotek

# Pokud by se kupovalo něco zavedenějšího v ČR, tak asi o trošinku zvednu, ale muselo by to být podloženo klady.
Na telefon jsou pak běžné nároky (viz co mám teď mi stačí, až na to, že už je strašně pomalý na dnešní nároky). O vernee jsem četl chválu i nadávky - stejně tak na ulefone. Pokud ne tyto, doufám, že doporučíte něco jiného.