Příspěvek
od kozenka » úte 28. zář 2010 18:43:36
Mé srovnání dvou velmi dobrých telefonů a to HTC HD 2 a Samsung Galaxy S. HD2 jsem vlastnil 6 měsíců, Galaxy S mám nyní přibližně měsíc, ale myslím si, že zatím k základnímu srovnání to stačí. Prvně bych chtěl zmínit důvody, které mě přiměly přejít z jednoho telefonu na druhý. HTC HD2 je skvělý telefon to bez debat, ale pár věcí mě osobně na něm zamrzelo. Těmi věcmi byly WM 6.5, který i přes implantovaný Sense byl sice rychlý, ale těžkopádný, velmi často zamrzal (jeden z hlavních důvodů přechodu, protože od telefonu čekám, že ho nebudu skoro denně resetovat a to často ve chvílích kdy jsem ho nejvíce potřeboval např. internet, GPS atd...), místy postrádal logiku ( i přes 6 měsíců užívání jsem často v telefonu tápal, kde co najdu) a mimo jiné nových aplikací bylo k tomuto OS velmi po skromnu. Zato zkušenosti s Androidem přes kamaráda mé misky vah pomalu, ale jistě čím dál víc přikláněly k tomuto systému. Proto jsem, tak nenápadně pokukoval po nějakém telefonu s Androidem a samozřejmě mezi nima byl i Galaxy S, po kterém jsem mimo jiné i pokukoval už před těmi 6 měsíci, ale doba vydání telefonu na trh mě přinutila se rozhodnou pro HD2. Tento telefon jsem si vybral hlavně kvůli Androidu, velkému displeji ( velikostně podobném jako na HDčku ), Super AMOLED displeji ( který mě velmi uchvátil ve srovnání s TFT u HD2 se nedá srovnávat ), HD videu ( který je nesrovnatelně kvalitnější než VGA z HDčka), neustále novými aplikacemi, trochu větší výdrží a v neposlední řadě i hardwarem 1Ghz Hummingbird a PowerVR SGX540 (celkově je Galaxy S několikrát výkonější neš HDčko). Kladů a důvodů pro přechod bylo velmi hodně jak vidítě a proto se stalo. Mé první zkušenosti jsou velmi kladné. Přesně to co jsem psal výše a očekával to jsem také dostal. Hodně mě překvapila rychlost a plynulost systému. Výdrž baterie zatím cca. o 20%- 30% vyšší, ale abych jen nechválil jsou zde i zápory ( o kterých jsem ovšem věděl před koupí ) a to chybějící dvoj-dioda ( u HD2 velmi často používaná jako svítilna ) a v neposlední řadě i kvalita zpracování. Ne že by byla u Galaxy S nějaká hrozná, je na parádní úrovni, ale v porovnání s HD2 je o úroven níže. Také chci zmínit co mě mile překvapilo a to váha Galaxy S. Je opravdu lehký ... Tímto bych své mini srovnání ukončil a předem chci upozornit, že se jedná o mé dojmy a samozřejmě někdo jiný může mít názory jiné. Závěrem přechod z HTC HD2 na Galaxy S se vyplatí.