Aréna telefonůNáhrada za iPhone 5S

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Náhrada za iPhone 5S

Příspěvek od Jantars » pon 10. říj 2016 19:09:17

Už několik týdnů hledám náhradu Iphone 5S, hlavním důvodem je cena Iphonů. Nicméně co mě nesmírně překvapilo tak i když jsem se neomezil cenou výrobků a začal definovat základní parametry z filtru produktů zmizelo vše. Kritická je hlavně úhlopříčka, která musí být max cca 4,5". To se všichni výrobci androidích telefonů zbláznili? Nejspíš jo, protože do nedávna jsem jednu značku v ČR distribuoval a na mé naléhání ať mi dodají 4,5" stroj že jich prodám vagon jsem vždy dostal odpověď že jsem na světě jedinej co něco takovýho chce.........
Nevyklouzlo mi něco z hledáčku?

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Re: Náhrada za iPhone 5S

Příspěvek od Mirda86 » pon 10. říj 2016 19:16:14

Mel sis dat do vyhledavace 4.6" a vyskocily by ti Xperie.Treba Z5 Compact.Sice o 0.1" vic nez pozadujes ale zase maji mnohem lepsi vyuziti velikosti displaye k telu telefonu nez iP5s. U androidu vesmes nic jinyho poradnyho neni pod 5" ...

Cleric
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Příspěvek od Cleric » pon 10. říj 2016 19:19:48

Na trhu jsou bohužel jen dvě zařízení co by za to stály:
1. Sony Xperia Z5 Compact

A novější přírůstek:
2. Sony Xperia X Compact

Nic jiného co by stálo za řeč na trhu není.....tedy s displayem do 4.6"

Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě

Příspěvek od Jantars » úte 11. říj 2016 8:39:23

o tom Sony vím ale limit je dejme tomu do 6t tedy zopakuji že pokud odejít od Iphone (v životě nedám za telefon takovou částku) tak je to částečně kvůli určitým omezením z hlediska OS, ale zejména kvůli finanční náročnosti. Od androidí náhrady nečekám žádný top zázrak neb 5S už je taky za zenitem, prostě by to měl být rozměrově stejně malý/příjemný telefon na praktické používání a přibližně stejnými užitnými vlastnostmi. Jako bonus bych rozhodně přivítal dualSIM který mi u Iphone velmi chybí.
Mám teď 4S a nechce se mi z druhé ruky kupovat 5S...

Edit:

ještě dodatek fascinuje mě že není nikdo kdo by vybalancoval androidí náhradu za 5S - vždyť HW to musí být malina, přidají se senzory, otisk prstu, Android 6.0 a je to doma ....... svět zřejmě ujíždí na 5" a více, to už je moc :-(
Mimochodem když bych povolil směrem k 5" co by mohlo 5S nahradit v té cenové relaci do 5-6t?
Naposledy upravil(a) Mirda86 dne úte 11. říj 2016 19:23:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nepis vic prispevku pod sebou.

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » úte 11. říj 2016 10:08:16

Pokud trváš na menším displeji, tak bych kouknul na Aukro na Xperii Z3 Compact.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » úte 11. říj 2016 11:45:31

Jantars: Ale proc by nikdo nevybalancoval? Sak ti tu pisem Xperie ;)
Nebo chces nadprumernej hw, senzory, otisk prstu ale za pulku ceny iP?

Galaxy A3 2016 za 6000kc nebo v mp.cz Alcatel Idol 3 za 3000kc.V pripade te A3 to neni za ty penize zadna bomba.Idol 3 je na tom lip.Kazdopadne oba sou relativne kompaktni a po strance funkcnosti si oproti 4s spis polepsis...

Jendazhor
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vernee Thor
Tablet: Teclast P80

Příspěvek od Jendazhor » úte 11. říj 2016 12:18:32

Taky jsem hledal náhradu za iPhone 5S. Po té, co jsem používal všechny iPhony od verze 2. A taky to bylo kvůli ceně. A taky jsem chtěl malý displej.
Na malý displej jsem musel rezignovat (a ve finále nelituju) a koupil jsem Vernee Thor.
Jo, má celkem na nic snímač otisků, horší foťák, 5palcový displej s nijak závratným rozlišením (stejně bych to neocenil) a nijak úžasný výkon (nepotřebuju).
Ale zase má slušnou výdrž baterie, 3 GB RAM, 16 GB ROM, možnost 2 SIMek, slot na SD kartu, téměř čistý Android 6 a vypadá dobře. Samozřejmě má všechny běžné fíčury.
No ale hlavně se dá koupit za 100 dolarů. Takže bych si za cenu nového iPhonu mohl těchhle Thorů koupit fakt hodně a přitom mi Thor už nějaké 4 měsíce celkem slušně slouží.

Vlákno na Thor:
http://androidforum.cz/vernee-thor-t73570.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě

Příspěvek od Jantars » úte 11. říj 2016 13:19:20

Jendazhor píše:Taky jsem hledal náhradu za iPhone 5S. Po té, co jsem používal všechny iPhony od verze 2. A taky to bylo kvůli ceně. A taky jsem chtěl malý displej.
Na malý displej jsem musel rezignovat (a ve finále nelituju) a koupil jsem Vernee Thor.
Jo, má celkem na nic snímač otisků, horší foťák, 5palcový displej s nijak závratným rozlišením (stejně bych to neocenil) a nijak úžasný výkon (nepotřebuju).
Ale zase má slušnou výdrž baterie, 3 GB RAM, 16 GB ROM, možnost 2 SIMek, slot na SD kartu, téměř čistý Android 6 a vypadá dobře. Samozřejmě má všechny běžné fíčury.
No ale hlavně se dá koupit za 100 dolarů. Takže bych si za cenu nového iPhonu mohl těchhle Thorů koupit fakt hodně a přitom mi Thor už nějaké 4 měsíce celkem slušně slouží.

Vlákno na Thor:
http://androidforum.cz/vernee-thor-t73570.html" onclick="window.open(this.href);return false;

To už se dostáváme hloub k tomu co vlastně člověk hledá, kdybych si na hoďku sednul tak věřím že by to dalo víc než A4 poznámek......... předně toužím po starým hranatým úchopu, ty moderní klouzavý mejdla mi přijdou děsivý. No a potom i díky tomu že jsem distribuaval B brand z Číny bych se rád těmhle mašinkám vyhnul a pohyboval se spíše v A brandu....ale za tip díky, zvážím...

Edit:
xanthor píše:Pokud trváš na menším displeji, tak bych kouknul na Aukro na Xperii Z3 Compact.
díky za tip, ale lovím nové modely případně oficiální refurbish.....
Naposledy upravil(a) Mirda86 dne úte 11. říj 2016 19:25:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nepis vic prispevku pod sebe.Pouzivej tlacitko "upravit".

Jendazhor
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vernee Thor
Tablet: Teclast P80

Příspěvek od Jendazhor » úte 11. říj 2016 14:12:05

Když jsem se zbavoval iPhonu 5S s nefunkčníma vnitřnostma, taky jsem hledal něco pod 5 palců.
Ale co já vím, vyjma těch XPerií, nic od renomovanější značky neseženeš. Tedy nic novějšího.

Ale došel jsem k jinému zjištění: jelikož byly iPhony dost drahý, vždy jsem na ně měl pouzdro, které je výrazně zvětšilo (ne jen ty gumové šprcky). Ale jelikož mám teď levný Android, už se o něj tolik nebojím a pouzdro nepoužívám. Takže i 5palcový mobil bez pouzdra je výrazně tenčí než moje předchozí iPhony s pouzdrem. A tak mi ten jejich celkový rozměr vlastně nevadí. V kapse o nich vím méně, než o iPhonu v Ballistic pouzdru.

Ceon
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 20 View

Příspěvek od Ceon » úte 11. říj 2016 15:50:00

Zkus se podívat na Huawei Y6 II Compact.

­   

Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě

Příspěvek od Jantars » úte 11. říj 2016 18:58:02

Jendazhor píše:Když jsem se zbavoval iPhonu 5S s nefunkčníma vnitřnostma, taky jsem hledal něco pod 5 palců.
Ale co já vím, vyjma těch XPerií, nic od renomovanější značky neseženeš. Tedy nic novějšího.

Ale došel jsem k jinému zjištění: jelikož byly iPhony dost drahý, vždy jsem na ně měl pouzdro, které je výrazně zvětšilo (ne jen ty gumové šprcky). Ale jelikož mám teď levný Android, už se o něj tolik nebojím a pouzdro nepoužívám. Takže i 5palcový mobil bez pouzdra je výrazně tenčí než moje předchozí iPhony s pouzdrem. A tak mi ten jejich celkový rozměr vlastně nevadí. V kapse o nich vím méně, než o iPhonu v Ballistic pouzdru.
:D tohle má hodně co do sebe..... sice to není řešení pro mě protože já používám jen ten silikonový obal a to jen tak pro jistotu - telefony mi nepadají a kupodivu ani dítka ho neroztřískala......... ale jinak s tím argumentem vřele souhlasím - levnej telefon bez pouzdra.........
Dvojnásob mě mrzí že jsem měl s čínským výrobcem už dohodnutou prvotní dodávku 500ks obyčejnýho levnýho 4,5" s vybalancovanými vlastnostmi, počítal jsem s tím že toho na trh vrhnu tisíce protože prodejka měla být pod 1500,- ale pak se na to vykašlali.......

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » úte 11. říj 2016 19:07:13

S těma citacema to myslíš vážně?
Aspoň necituj příspěvky, které bezprostředně předcházejí tvému... (například post 9)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » úte 11. říj 2016 19:26:55

A nepis vic prispevku pod sebe.Na to tu mame tlacitko "upravit"

Hele a jaky specifikace mel mit ten telefon v prodejce za 1500? Je to OT ale celkem by me to zajimalo :D

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » úte 11. říj 2016 19:30:27

Jantars píše:Dvojnásob mě mrzí že jsem měl s čínským výrobcem už dohodnutou prvotní dodávku 500ks obyčejnýho levnýho 4,5" s vybalancovanými vlastnostmi, počítal jsem s tím že toho na trh vrhnu tisíce protože prodejka měla být pod 1500,- ale pak se na to vykašlali.......
...protože levných čínských keplů je na trhu málo. To nestojí ani za to, aby se tím člověk zabýval. A ne, vagon toho fakt neprodáš, protože takových krámů je na trhu hromada.

Takovej A3 2016 od Samsung iP5s v pohodě nahradí.

Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě

Příspěvek od Jantars » úte 11. říj 2016 20:14:32

..mi dáváte, teď už si připadám jako těžkej důchodce :D
Samsung A3 2016 - kdoví proč mi nezůstal ve filtru na http://www.kimovil.com/en/compare-smartphones" onclick="window.open(this.href);return false; vypadá vcelku dobře.... aha, senzory........ kluzkost a grip se dá řešit pouzdrem, velikost je nadoraz ale možná by to šlo.... navíc ná NFC nevím jestli je pro mě použitelné. Takže v rychlosti pokud se nepletu http://www.kimovil.com/en/compare-smart ... -tethering" onclick="window.open(this.href);return false; tak mu chybí "jen" otisk prstu což bych nerad ale nakonec nejspíš skousnul a gyroskop kde si nejsem jistý ale vypadá to že bez něj taky můžu žít.......... podívám se na něj blíž nepodařilo se mi ověřit dostatečně kvalitně jestli je dualsim....

Notouchme
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6
Twitter: https://twitter.com/oONotouchOo

Příspěvek od Notouchme » stř 12. říj 2016 14:03:13

Moto e 2gen / 3 gen.
:palec: Na děkování tu máme reputaci :palec:

Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě

Příspěvek od Jantars » čtv 13. říj 2016 15:41:17

Tak Samsung A3 by sice dualsim měl být, ale zase je osazenej tím zatraceným dualslotem, takže na dvě simky nepoužitelný :-(...

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“