Maximální rozpočet: cena do 12 tisíc (nemám problém dát za mobil 20k, pokud by splňoval všechny moje požadavky... ale to neexistuje

Místo nákupu: Praha, resp ČR
Předpokládané využití zařízení: hodně cestuji, takže zejména Chrome, mapy, focení, dále klasika typu fb/twitter, hry na mobilu nehraji, ale je pro mě důležitá plynulost
Požadavek na značku: preferuji LG, protože u G2 jsem byl spokojen, ale nebráním se něčemu jinému (OnePlus, Xiaomi,...?) až teda na Samsung
Mnou navrhované modely:
LG V10 - pěkný, odolný, problémy s vypalováním obrazu, možná už trochu těžký a velký
LG G4 - podobný jako V10, ale menší
LG G5 - rychlejší nabíjení než G4 a V10, stejně tak lepší procesor
OnePlus 3/3T - nemám s nimi zkušenosti, nedá se jednoduše koupit v Praze a do 14 dní vrátit
Xiaomi - nemám s nimi zkušenosti, mnoho různých modelů
Nexus 6P?
Ostatní požadavky:
nutné: display 5.0"+ (čím tenčí rámečky, tím lepší), min. fullHD, 3GB+ RAM, výborný zadní foto, ne Samsung, hodně podporovaných frekvencí (dost cestuji)
potěší navíc: bezdrátové nabíjení, voděodolnost, cena do 12 tisíc (nemám problém dát za mobil 20k, pokud by splňoval všechny moje požadavky... ale to neexistuje

nepotřebuji: čtečka otisku prstů, usb-c, dualsim, display nad fullHD (šťaví baterku), nejnovější FW (pokud vše šlape jak má, tak mi je jedno jestli to je 5/6/7)
(upřímně zvažuji i iPhone 6S - skvělý foto, display a chuť to vyzkoušet, ale je už na mě dost malý a Plus jsou vzhledem k displayi příliš velké rozměrné)
Problém je, že plno modelů si nemohu v Prazel nikde lehce vyzkoušet (V10, G5, Xiaomi)
Uvítám jakékoliv rady, tipy, co byste na mém místě dělali vy