Píšeš nesmysl a to ne krapet ale úplně. Výše jsem to vysvětlil včetně toho, že se jedná i o aditivní směšování barev. Blbému to ale do hlavy nenatluču, zvlášť tomu, který ji má jen kvůli tomu aby mu nenapršelo do krku..Case píše:Ne, pen-tile displej funguje krapet jinak - jeho skutečné fungování je krapet komplikovanější, ale rozhodně má blíž k "dvěma subpixelům na pixel" než ke čtyřem. Neodvažoval jsem se pouštět do nějakých větších podrobností, když vám naprosto očividně nejsou jasné ani základy - obzvlášť Lusiferovi, u kterého je naprosto očividné, že si všechny ty informace vždycky někde přečte na netu a v domnění, že to chápe, je pak tady jakože vlastními slovy splácá do totálních blbostí.

Brown navrhl uspořádání pixelů LCD displeje Pen Tile - RGBG a to uspořádání použil Samsung pro své (S)AMOLED displeje. To je fakt, který chápou normální lidi kromě tebe..Ale to je jedno, nebudu to dál řešit, evidentně to nemá pražádný smysl. Klidně si dál myslete, že má pen-tile displej (BTW, proč je pro vás celou dobu AMOLED synonymem pen-tile uspořádání?) čtyři subpixely.

Zvýšená citlivost oka na odstíny zelené(a odvozených barev) je fakt, který kromě tebe a pár dalších hloupých nezpochybňuje.Nicméně mě docela pobavilo, jak jste si oba našli někde na wikipedii větu o větší citlivosti oka na zelenou barvu a svorně ji oba opakujete, aniž byste si ale uvědomovali, jakou v tom všem hraje roli doopravdy.
Proto Byer navrhl masku pro snímače fotoaparátů a Brown , Pen Tile uspořádání pro LCD displeje, kde je větší zastoupení zelených informací.