Aréna telefonůNáhrada za LG G3 - 10 - 25tis (výdrž baterie/foto/hlasitý reprák)

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
tomlaurin
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG G3

Náhrada za LG G3 - 10 - 25tis (výdrž baterie/foto/hlasitý reprák)

Příspěvek od tomlaurin » ned 02. črc 2017 20:18:23

Úvod Nutné výdrž baterie (LG G3 mě vydrží tak pul dne - baterie nová, po resetu)
Telefon mě spadne na zem
2x týdně (podlaha doma)
1x měsíčně silnice, chodník
5x týdně pole, louka
Lg mam ve slabém gumovém pouzdru za 1 USD z ali a za 2roky s ním nic není. (jednou byl displej na výměně, ale to proto, že jsem svářel a na displej skočila struska a praskl :-) )

Používám ho jako baterku v noci, na cestách na poslech audio knih.
Nachodím cca 300-500km měsíčně, a ted sebou musím tahat powerbanku a být stále na kabelu.
Dobré fotky jsou plus.

Maximální rozpočet: 10 -25tis
Místo nákupu: CZ (odpočet DPH)
Předpokládané využití zařízení: FOTO, Poslech hudby / audio knih, Internet
Požadavek na značku: Je to jedno
Mnou navrhované modely:
  • S8
    Dle recenzí baterie na hraně, a sklo všude tomu sráží 30% z mého výběru - V obale je vzhledem k displeji za roh hnusný a pak postrádá sklo smysl) Čtečka stojí taky za starou belu co jsem vyčetl.
  • S8+
    Ač je větší, tak velikost displeje mu dává body navíc, navíc výdrž je tam o něco lepší, ale zase je tam to sklo. Opět čtečka na prd. Vzhledově to je prostě bezkonkurenční, to mu dává body navíc, ale pouzdro ho z toho vyléčí :-(
  • S7 EGDE
    Cena dost vysoká, rozdíl ušetření protí S8 není tak veliký, takže v tomto případě, bych bral S8. V recenzích se píše o problému s nechtěnými dotyky.
  • LG G6
    Slabá výdrž - ta by den nedala, dle testů je na tom jen o něco lépe než G3, jinak by vše vyhovovalo.
  • Nubia z11
    O ní nic nevím, pro mě naprosto neznámé zařízení, vyhovuje cena.
  • Asus Zenfone 3 Zoom
    Výdrž super, ale je fakt ošklivej. Proti němu je i to 3 roky starý LG kráska. Dle recenzí slabý reprák
  • Mate 9
    Mínusy: Velikost, vodotěsnost.
    Plusy: Výdrž baterie, cena
    Tento je asi největší adept
  • One+ 5
    Ve verzi 128 GB nedostupný a nemožnost odpočtu DPH, tj jako by stál 18 500,- a za tu cenu už zase není konkurenceschopný
  • OHTC U11
    Sklo, sklo a sklo. Být levnější o 3-4tis, asi bych o ní uvažoval.

Vlastnosti displeje: 5,5 - 6 (velikost zařízení max o trochu větší než G3 (148mm)
Výkon: nerozhoduje
Interní paměť: 32 - 128
Slot pro paměťovou kartu: ANO, nebo nemusí být když telefon bude mít 128GB
Audio: hlasitý reproduktor, musí být slyšet. S LG G3 se nedá téměř telefonovat ani v tiché místnosti 2m od přístroji

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Re: Náhrada za LG G3 - 10 - 25tis (výdrž baterie/foto/hlasitý reprák)

Příspěvek od Mirda86 » ned 02. črc 2017 20:23:09

Tak v mem primem porovnani ma G6tka lepsi vydrz jak S7 Edge. Nedavej jen na recenze. Buhvi jakej tam meli fw.
Vydrz u G6 me velice prekvapila a vybit ji za den byl problem. Nejvic sem cumel kolik vydrzela na maximalnim jasu pri Waze pri parnem dni za prednim oknem.

G3 sem mel taky a sestka je nekde jinde...

Blooddrunk
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3 Copper - Stock Rooted Xposed
Tablet: Samsung GT-P3110
Rom: STOCK

Příspěvek od Blooddrunk » ned 02. črc 2017 22:21:18

Vím, že tu jsme na android fóru, ale přijde mi, že by jsi klidně ideálně využil iPhone 7, pokud by ti nevadil menší display, popřípadě iphone 7 plus, ale to je zas celkově velká placka. Vydrž maji super, fotky taky a hudba taky ujde, nicméně musel by jsi řešit asi bezdrát. Jinak já sám mám S7 Edge a jsem nadmíru spokojený a to jsem dost náročný uživatel. Přecházet na S8 IMHO nemá moc smysl.

       

Nokia Lumia 610 > Sony Xperia Play > iPhone 4 > iPhone 4S > Samsung Galaxy S3 > Nokia Lumia 925 > LG G2 > Sony Xperia Z1 > Sony Xperia Z2 > iPhone 5S > Samsung Galaxy Note 4 > Sony Xperia Z3 > LG G Flex 2 > Huawei GX8 > Sony Xperia Z3 Copper > LG Nexus 5X > Samsung Galaxy S6 > Sony Xperia Z5

Autor tohoto vlákna
tomlaurin
Nové Androidě

Příspěvek od tomlaurin » ned 02. črc 2017 22:51:30

Iphone má proti LG G3, ale nejen proti němu odjakživa proti všem jednu super funkci navíc a to že nad a pod displejem je tolik zbytečného místa až z toho oči bolí :-)

Z LG G3/4/5 přecházet na něco co má ve stejném těle o 1" měnší displej se mě neche a 7+ zase větší než S8+ a to má přitom menší displej.
Ale jinak jsem 7let majitel androidu. Ač Android nemá takové propojení jako IOS, tak vzhledem k tomu, že nemam nic jiníého, tak bych jeho ekosystém nevyužil. Jedna fuknce tam ale asi je mnohem lepší, a to "obnovení" Jednou za život mě android obnovil i wifi sítě na novém mobilu, to bylo asi před 3mi roky, jinak z cca 20ti nových zařízení to tak z 15ti obnovení neobnovilo ani aplikace. Ale to jsme jinde, to po novém telefonu ani nechci, to bych chtěl moc : :facepalm:

Co ty chybé dotyky na stranách u 7 Edge? A jak si na tom s výdrží?

Sinpa
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8

Příspěvek od Sinpa » pon 03. črc 2017 0:36:26

Co Sony Xperia XZ Premium?

Autor tohoto vlákna
tomlaurin
Nové Androidě

Příspěvek od tomlaurin » pon 03. črc 2017 5:17:15

Sinpa píše:
pon 03. črc 2017 0:36:26
Co Sony Xperia XZ Premium?
Ta vypadla kvůli nevzhledu, vypadá jako 4 roky stara Čína za trojku. Taková hranatá bez kousků nápadu. Ve velkém těle "malý" displej. A skoro 200g na 5,5 je úlet.

Tergan
Androiďák!

Příspěvek od Tergan » pon 03. črc 2017 5:33:08

Řeším momentálně to stejné, taktéž přechod z G3 a je to zapeklitý problém, protože G3 byla téměř dokonalý telefon, leč v dnešních dnech už citelně postrádá výkon. Nakonec jsem to vyřešil tak, že odpoledne z práce zajedu koupit Honor 9, který mi ve všech ohledech vyhovuje nejvíce. Menší displej mi nevadí, neboť "užitná" velikost je cca stejná (sw tlačítka na G3) a na filmy mám Mac, takže v prostředí je velikost displeje, jak říkám, cca stejná.

Čtečka je až směšně rychlá a spolehlivá (zkoušeno v obchodě) a fotoaparát je oproti G3 také lepší, výkonu má na rozdávání a baterie je dle recenzí na celý den v pohodě, hlavně díky fHD displeji (2k u G3 je zbytečnost, pak se to projevuje na batere, kde s novou baterií dám taktéž den tak do 14.00). Paměť 64 GB a k tomu microSD / druhá SIM (nebo oboje, pokud jsi šikovný).

Jsou dvě věci, co by ti mohly vadit - displej (podívej se na telefon reálně, opravdu to nejde pznat v prostředí, respektive pracovní plocha je stejná) a skleněná záda (v balení je kryt, poté řešit silikonovým bumperem) no a nebo se naučit, aby ti mobil nepadal :D

EDIT: V MP mají momentálně bonus, kdy k výkupu telefonu (G3 za 2k) dostaneš další 2k bonus, takže je pak Honor 9 za více než příjemných 9k.

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » pon 03. črc 2017 6:25:37

Honora 9 mam od ctvrtka. Je to vyborny telefon. Ostatne to uz byla i osmicka. V baleni kryt neni. To davaji mozna v cine.
Taky sem koupil v MP. Dostal sek ale vyresil sem to trosku jinak.
Koupil sem Acer Zest LTE za 2350kc, v MP ho vykupuji za 2100 jako zanovni plus mi proplatili ty 2k za sek. Takze cca 1800 dolu aniz bych musel davat nejakej svuj foun :D
Pokud mas tu G3 v dobrym stavu tak ji strelis na bazosi za 3k jak nic. Verze 3/32 se pohybuje kolem 3.5k.

Autor tohoto vlákna
tomlaurin
Nové Androidě

Příspěvek od tomlaurin » úte 04. črc 2017 13:16:52

Tak jsem to vyřešil taky Honorem 9. Reprák sice mohl být hlasitější, ale co se dá dělat ;-)
Čtečka je neuvěřitelně rychlá, iphone 6s je proti tomu šnek.

edit: spadl mě v práci na zem na koberec, zavadil jsem o kabel nabíječky, a praskla celá zadní strana :-D Nechápu proč pružný plast polepej 0,1mm tlustou vrstvou skla, co jako čekají? není to přes foťák takže ok, ale tahle móda skla k ničemu je fakt ujetá, když to nic nevydrží.

Horminek
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: v3

Příspěvek od Horminek » úte 04. črc 2017 15:12:04

Motorola moto z2 a dej si na to co potrebujes.Silenjsi baterku jeste lepsi fotak atd. Pripadne pokud ti to tak pada z ruk porid si x force.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“