Aréna telefonůOptimus One vs X10mini pro vs Samsung(nejaky)

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

Autor tohoto vlákna
Dejf_cz
Nové Androidě

Optimus One vs X10mini pro vs Samsung(nejaky)

Příspěvek od Dejf_cz » sob 16. říj 2010 13:01:18

Zdravim, uz nejakou dobu si projizdim toto forum z duvodu porizeni noveho mobilu (hloupy telefon K800 me omrzel) a nemuzu se rozhodnout. Tak zkuste rict, ktery byste si vybrali a proc...treba mi to pomuze v rozhodovani 8-)

X10 mini pro
Ten mi padnul do oka jako prvni, hlavne diky vybaveni a designu. Jenze, co sem se docetl, tak kvalita je dobra kus od kusu. Nekomu vydrzi baterie sotva den, konstrukce vrze a zatim pouziva os 1.6 a buh vi, kdy bude opravdu upgrade na 2.1(zda-li vubec nekdy bude 2.2). Dalsi veci je, jak maly displej spolu s rozlisenim neomezuje v brouzdani, sledovani filmu a hrani her. Zvlada po HW strance i kvalitni hry?

Optimus ONE
Tady mi chybi jen dioda a kvalitni fotoaparat, jinak telefon vypada dobre. Otazkou je kvalita, LG diky zkusenostem ve me nevzbuzuje duveru.

Samsung
Tady si vubec nejsem jisty co se modelu tyce. Nikdy jsem Samsung ani nevlastnil, tak nevim, co muzu od nej cekat. Zkuste mi tedy prosim poradit nejaky typ v cenovem rozsahu mobilu vyse uvedenych.

Diky moc

dux3r
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Re: Optimus One vs X10mini pro vs Samsung(nejaky)

Příspěvek od dux3r » sob 16. říj 2010 13:21:37

jaký máš cenový strop ?

Autor tohoto vlákna
Dejf_cz
Nové Androidě

Příspěvek od Dejf_cz » sob 16. říj 2010 14:12:32

Jelikoz by to byl prvni Android telefon, tak do toho nechci vrazet moc. Nejlepe neco kolem ceny LG, max neco v cene SE.

Jeste bych doplnil, ze by mel telefon umet taky poradne hrat, coz byla vzdy domena SE walkmenu. Nejlepe i bezdratove, protoze mam jeste stary BT sluchatka od SE, ktery hrajou skvele...

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » sob 16. říj 2010 18:03:45

HTC Wildfire se Sense....je správná volba.

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » sob 16. říj 2010 18:35:59

1. androidy nejsou přímo na hraní písniček z reproduktorů proto pokud chceš poslouchat písničky + dotykový displej bež si pro nokii
2. x10 mini je opravdu mini proto bysis moc dobrých her nezahrál jen kvůli 2.55 displeji takže spíš ber optimuse
3. s těma bt sluchátkama ti neporadim, protože žádný nepoužívam
4. mrkni po nějaký motorole milestone z druhý ruky dá se sehnat okolo těch 6500 česká distribuce možná i 7000 a je to furt jedna z nejlepších investic, protože froyo má mít taky a sttačí teda potom akorát přetaktovat cpu na víc a máš z oho high-end telefon, protože to má stejný grafický čip jako sgs nebo ip4

btw . proč sem taháte furt wf ? ... když za lepší cenu si můžete teď koupit lg v kterým už je froyo a má rozlišení dipsleje normální, takže lepší na otestování androida

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » sob 16. říj 2010 18:49:25

dux3r píše:1. androidy nejsou přímo na hraní písniček z reproduktorů proto pokud chceš poslouchat písničky + dotykový displej bež si pro nokii
Android je OS systém a nemá nic společného s hraním písniček...

btw . proč sem taháte furt wf ? ... když za lepší cenu si můžete teď koupit lg v kterým už je froyo a má rozlišení dipsleje normální, takže lepší na otestování androida
Wildfire má rozlišení normální, dostatečné pro velkost 3,2 palce a je vhodný kvůli tomu, že má přisvětlovací diodu která se dá použít jako svítilna místo blesku k fotoaparátu, má nadstavbu Sense, která přináší uživateli téměř vše co OS 2.2 , třeba flash , např přehrává video Yutube a pod. HTC dává velkou podporu tomuto výrobku . Dostane i OS 2.2 takže pro srovnání s LG je lépe vybavený.
3. s těma bt sluchátkama ti neporadim, protože žádný nepoužívam
K muzice. Na HTC Wildfire fungují pro přehrávání hudby Bluetooth sluchátka včetně ovládání přehrávače..

Z výše uvedeného HTC Wildfire..

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » sob 16. říj 2010 18:53:44

tvl si d***l bo co ... pokud používáš youtube aplikaci tak tam jdou ale to flash neni ... !!! zkus si třeba v prohlížeči zadat youtube a zpustit něco (samozřejmě ne m.youtube) ... a to rzolišení je na nic protože je malé a moc telefonů s nim neni a já nemyslel jako andorid systém ale jako android mobily, protože ty jsou zaměřený spíš na práci atd.. ale ne na hudbu takže jejich zvukový výstup je nic moc

marty35
Stálý androiďák

Příspěvek od marty35 » sob 16. říj 2010 19:45:07

Wildfire ma flash i v prohlížeči i když má zatím jen 2.1 to je fakt.
Samsung Galaxy Spica i5700,archos 5 IT.xperia x10 mini pro,HTC Wildfire,HTC Desire,LG P970,Galaxy Tab

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » sob 16. říj 2010 19:55:53

ten flash je nevim co ... možná tak lite ale neni to prostě full flash a ten je v lg proto bych doporučil spíš lg protože už má 2.2 má i lepší rozlišení displeje a mělo by mít lepší grafiku bo co, protože pokud by byl na tom stejně s grafikou jako gt540 tak to bude telefon s krsnou cenou co bude konnkurovat high-endům

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » sob 16. říj 2010 21:02:28

HTC Wildfire s OS 2,1 a nadstavbou Sense má pro uživatele stejné fičuriny jako telefony s OS 2,2.(mimo možnost volby vkladání aplikací na SD kartu, což stejně nevadí protože video , foto a třeba navigaci a mapy si stejně vytahuje z uložených na Sd kartě)..a až dostane OS 2,2 , což dle vyjádření HTC bude zanedlouho, tak se prý ještě zvýší i operační rychlost daná použitým OS .. :D

hudasp
Droid
Typ mobilu / ROM: HTC One X
Twitter: HUdasp
Tablet: EEE TF101
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 16. říj 2010 22:31:14

Z tohodle výběru mi vychází dobře Galaxy Spica, nebo nové LG, Wildfire má otřesné rozlišení na velikost displeje. Spicu jsem chvilku používal s BT sluchátky SE (MW600) a narozdíl od Qualcommů se hudba neseká při poslechu a zároveň další činnosti na telefonu (třebas serfování na netu). BT sluchátka jsou náročnější než klasická zapojená do konektoru - na to mysli také.

marty35
Stálý androiďák

Příspěvek od marty35 » ned 17. říj 2010 9:25:53

LG neznam ale Spicu jsem mel a Wildfira mam ted a rozhodne je Wildfire odladenejsi.Displej je sice trosku horsi ale na druhou stranu na slunku je daleko lepsi citelnost a zpracovani konstrukce je vynikajici.
Samsung Galaxy Spica i5700,archos 5 IT.xperia x10 mini pro,HTC Wildfire,HTC Desire,LG P970,Galaxy Tab

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 17. říj 2010 10:38:50

No on i ten optický trackball u HTC Wildfire který zároveň slouží i jako potvrzující tlačítko je výborná vychytávka, která usnadňuje ovládání telefonu a to i jednou rukou :yes:

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » ned 17. říj 2010 10:47:35

no já trackball mam na svý g1 a stejně ho nepoužívam jako klávesku, protože telefon ovládam prstem a v telefonu mam slide it takže ani hw klávesk nevyužiju :D proto můžu říct že zas nějak nechybí ani na sgs kde máš jen 3 tlačítka

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » ned 17. říj 2010 11:00:45

Trackball se dle mne moc přeceňuje. Je to dobrá věc při opravě textu nebo nějakym jemnym posunu, ale jako prioritu při nákupu bych to nebral. D-Pad na Spice ho nahradí plnohodnotně na MM při zavřeném stavu mi absence neva. Jinak Samsungy maj asi nejlepší displeje ze všech, co se týká podání barev.

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 17. říj 2010 11:55:37

hudasp píše:Trackball se dle mne moc přeceňuje. Je to dobrá věc při opravě textu nebo nějakym jemnym posunu, ale jako prioritu při nákupu bych to nebral. D-Pad na Spice ho nahradí plnohodnotně na MM při zavřeném stavu mi absence neva. Jinak Samsungy maj asi nejlepší displeje ze všech, co se týká podání barev.
Trackaball slouží pro listování v aplikacích , hledání a potvrzování funkcí, listování, vyhledávání a potvrzování ve web prohlížeči a pod. Je to naprosto fenomenální fičurinka,,,, :yes:

Displej.:
...LCD používá matrici RGB a AMOLED či SAMOLED matrici RGBG. Proto je LCD displej jemnější a to i přes to, pokud má AMOLED či SAMOLED více pixelů. To by měl každý vědět a nepodlehnout zdejším hloupým výkřikům o počtu bodů displeje. To je zavádějící, nevypovídá to o opravdové faktické kresbě displeje .
Musím ještě podotknout, že i mezi LCD displeji jsou veliké rozdíly v kvalitě. Je to dáno jejich provedením, u HTC Wildfire je displej proveden kvalitně,,,, :yes:

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » ned 17. říj 2010 12:19:13

Nevim, co na mym příspěvku ti přijde jako hloupý výkřik. Jen sem napsal, že spica z mého subjektivního dojmu mi přijde, že má lepší barvený podání, než 845, Milestone či X1. Rozlišení je dost důležitá věc! Už je kvůli aplikacím, převážně hrám.

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » ned 17. říj 2010 12:39:38

lucifer jdi si propagovat wf pronějakýho kdo chce telefon na málo věcí, protož jen díky rozlišení na wf nemůžeš hrát moc věcí atd.. prostě je lepší hvga nebo wvga

Autor tohoto vlákna
Dejf_cz
Nové Androidě

Příspěvek od Dejf_cz » ned 17. říj 2010 12:48:15

Vsem diky za reakce. U wildwire me odrazuje to rozsliseni. Po HW strance je na tom i to LG lepe a jeste levnejsi. Jako laik nevidim duvod kupovat HTC. Vcera jsme se byl podivat alelespon na maketu Optimuse a vypada paradne. Prvni kusy budou mit na centralnim sklade Vodafounu za dva dny.

Optimus ma ten Qualcomm?

OT:Jeste jsem narazil na Samsung S8000 Jet a to je taky paradni masina - jen bez OS.

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » ned 17. říj 2010 12:51:18

šel bych spíš do optimuse, už třeba kvůli tomu že optimus má 2.2 android a s8000 nic a displeje jsou taky rozdílný oprimus má kapacitní 3.2 a jet má 3.0 a resistivní prostě za tu cenu co je optimus ho ber ;)

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 17. říj 2010 13:00:06

dux3r píše:lucifer jdi si propagovat wf pronějakýho kdo chce telefon na málo věcí, protož jen díky rozlišení na wf nemůžeš hrát moc věcí atd.. prostě je lepší hvga nebo wvga
Hmm..hrát moc věcí nemůžeš kvůli slabému výkonu přístrojů.....na hry je optimální herní konzole ,,,,případně HTC Desire HD........... :yes:
Naposledy upravil(a) Lusifer dne ned 17. říj 2010 13:01:21, celkem upraveno 1 x.

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » ned 17. říj 2010 13:01:14

zajímavý že na svý g1 rozjedu mnoho super her ...

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 17. říj 2010 13:03:05

A proč bys nerozjel? Na HTC Wildfire rozjedeš také mnoho super her... :yes:

A není to už mimo téma? Takové to co je super a co není super je záležitost čistě pocitová...ne?.... :yes:
Naposledy upravil(a) Lusifer dne ned 17. říj 2010 13:07:10, celkem upraveno 1 x.

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » ned 17. říj 2010 13:03:47

co třeba krazy kart racing, mini squadron ? atd..

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » ned 17. říj 2010 14:28:02

Lusifer Proč Desire HD? Já na Milestone zapařim všechno od Gameloftu a Gran Turismo 2 jede parádně a nemám Snapdragona..

dux3r Nemyslim si, většina her, co sem koukal, jsou blbosti (kde sou časy PalmHeroes a Undercroft na WM) a Gameloft jako jediněj dělá něco opravdu hratelnýho (povětšinou pouze pro HD). A PSX4Droid to jistí:)

Jet je zajímavá volba, ale přijde mi jako Spica bez OS:) Displej má kapacitní, co vim (Omnia 2 má rezistivní). Optimus vypadá na rozumnou volbu. Poměr cena x výkon je moc pěkný (když to srovnám s Legendem, kterej nabízí to samý prakticky). Navíc VDF se zárukou, nejširší možností reklamace,..

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 17. říj 2010 19:12:14

hudasp

Dejf_cz » sob 16. říj 2010 13:01:18 vysvětlil v jaké cenové relaci si chce pořídit telefon.

Já jsem mu poradil telefon, který má v této cenové hladině zdaleka nejlepší výbavu a rozmanitost použití...To je vše.

Pokud by si chtěl koupit přístroj pouze na hry, tak bych mu napsal , že dělá pitomost a ať si koupí hrací konzolu, protože u telefonu je to vždy kompromis a v této cenové relaci obzvlášť.

To je asi vše.

Ramicek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus S AOKP

Příspěvek od Ramicek » ned 17. říj 2010 20:03:22

Z těchto telefonu bych šel jednozněčně do LG. Jak je popsáno výše má už 2.2. A co se týče hw tak je na tom stejně, neli lépe než WF. Recenze na ní ještě nejsou, ale grafiku má mít stejnou nebo možná ještě lepší než GT540, takže to bude mazec( na ty prachy co stojí). Má rozhodně lepší displej (standartní rozlišení andorida, což se o WF říci nedá) Nad WF jsem přemýšlel rozlišení by mi opticky zase tolik nevadilo vzhledem k tomu co mám za telefon, ale proč nevzít ze levnější peníze lepší věc :yes:

Mínus oproti WF je pro mě jedině přisvětlovací dioda, ale to je věc se kterou se dá plnohodnotně žít. Jak znám HTC, tak je otázka zda 2.2 vůbec bude. Ano slibovat můžou co chtějí, ale již několikrát u slibů s upgradem OS zůstalo.

HTC Sence, je "jen" nadstavba OS a lze podle mě plnohodnotně nahradit nějakým launcherem :-)

adis002
Robot
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » ned 17. říj 2010 20:10:52

hudasp píše:Lusifer
...
dux3r Nemyslim si, většina her, co sem koukal, jsou blbosti (kde sou časy PalmHeroes a Undercroft na WM) a Gameloft jako jediněj dělá něco opravdu hratelnýho (povětšinou pouze pro HD). A PSX4Droid to jistí:)

...Jet je zajímavá volba, ale přijde mi jako Spica bez OS:) Displej má kapacitní, co vim (Omnia 2 má rezistivní). ...
S hraním pravda, ale Samsung Jét má rezistivní (odporový) AMOLED displej ;) (odzkoušeno, má ho bratr :mrgreen: je to v pohodě mobil, jen se skoro nefunkčním portem Androidu 2.1- nejde GSM modul, wifi atd.)

Lusifer píše:hudasp
Já jsem mu poradil telefon, který má v této cenové hladině zdaleka nejlepší výbavu a rozmanitost použití...To je vše.
....
To je asi vše.
Ne, poradil jsi mu telefon, který má v současné době v jeho cenové kategorii jednu z nejhorších výbav...
Xperia X8 za 4,5K u Vodafonu má lepší výbavu (jako LG GT540 Optimus), LG P500 Optimus One má NEJLEPŠÍ výbavu (myslím, že jako HTC Legend, jen s lepšími ovladači na GPU a s 512 RAM... oba tyto mobily mají perfektní výbavu za tuto cenu a normální rozlišení :yes: , jen bych bral spíše LGOO kvůli A2.2 a kvůli tomu, že si na tom i zahraje hry od gameloftíčku :lol: ... Takže sumasumárum- HTC Wildfire si v současné době za současnou cenu koupí jen ten, kdo nemá v mobilech pořádný přehled ;)
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 17. říj 2010 20:22:22

Ramicek píše:Z těchto telefonu bych šel jednozněčně do LG. Jak je popsáno výše má už 2.2. A co se týče hw tak je na tom stejně, neli lépe než WF. Recenze na ní ještě nejsou, ale grafiku má mít stejnou nebo možná ještě lepší než GT540, takže to bude mazec( na ty prachy co stojí). Má rozhodně lepší displej (standartní rozlišení andorida, což se o WF říci nedá) Nad WF jsem přemýšlel rozlišení by mi opticky zase tolik nevadilo vzhledem k tomu co mám za telefon, ale proč nevzít ze levnější peníze lepší věc :yes:

Mínus oproti WF je pro mě jedině přisvětlovací dioda, ale to je věc se kterou se dá plnohodnotně žít. Jak znám HTC, tak je otázka zda 2.2 vůbec bude. Ano slibovat můžou co chtějí, ale již několikrát u slibů s upgradem OS zůstalo.

HTC Sence, je "jen" nadstavba OS a lze podle mě plnohodnotně nahradit nějakým launcherem :-)
Zásadní tvá chyba je, že nerozumíš tomu o čem píšeš.

Sense je hlavně implementovaná nadstavba od HTC do OS 2,1. A ta nadstavba dává uživateli stejné funkce jako OS 2,2. Launcher Sense je jen ztvárnění ovládání pro implementované funkce OS nadstavbou HTC Sense. Jaké, viz 16. říj 2010 19:49:25 .. :yes:

adis002 » ned 17. říj 2010 21:10:52

Ty jsi na tom stejně jako ramicek. :lol:

adis002
Robot
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » ned 17. říj 2010 20:39:26

a já si troufám tvrdit, že nejsem (bez urážky Ramicku :oops: )... i kdyby ta nadstavba byla sebelepší, tak nikdy nedosáhne výsledku plnohodnotného OSA2.2... OS A 2.2 je vůči OS A 2.1 rychlejší o cca 20%, jak ve hrách, tak v pohybu v systému... prostě- když je možnost výběru Dobré/Vynikající/Průměrné, tak by rozumný člověk rozhodoval max. mezi Dobré/Vynikající...
nehledě na to, že Sense si můžeš nahrát do jakéhokoli mobilu :roll:
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“