G1čka:
+/- na klávesnici se píše výborně (nemám rád psaní přes display

), jenom ta konstrukce je taková...no chatrná - důležité si to zkontrolovat osobně pokud budeš kupovat od někoho z bazaru; jinak s ní nemám moc velký problém
- ROM - nutné často promazávat aplikace které nepoužívám, aby se mi vešly ty nové; nejvíce pochopitelně zabírají hry
- RAM - s Automatic Task Killerem není problém a až na high end 3D hry typu Asphalt nebo nějaký FPS to jede v pohodě
nevím jak na tom je konkurence s foťákem, ale u G1čky to je hodně slabý - asi největší zklamání, ale pokud člověk pořizuje jenom momentky ve dne atp., tak se to dá snést
Hero
+ co se týče HW, tak je na tom o trochu lépe než ostatní
- od Hera mě odradil kdysi při koupi design aneb zkrátka nechci mít mobil co se mi nelíbí + absence HW gwerty klávesnice (oproti G1)
VF845
+ cena (můžeš mít nový telefon s plnou zárukou)
+ ROM
- malý display (není moc na hry)
- rezistivní display - pro mě osobně je mnohem pohodlnější kapacitní display (Hero i G1)
Ostatní OS
Symbian - starý systém --> málo her, podpory vývojářů,... NE
iOS (iPhone) - na hry lepší než Androdid ALE předražené --> budeš mít problém do 4,5k sehnat slušný zařízení
Windows - jak vycházejí 7čky, tak podpora vývojářů půjde hodně dolů; největší jejich výhoda byla prostě editace dokumentů...na hry slabé a celý ten systém je dost nešikovný
hry s Javou atp. - jak píše ghotic.ghotic o Jetu...ehm měl jsem ho také a ty hry byly grafikou hrozné, ano display výborný, rychlost výborná, ale prostě Java je určena zejména pro starší modely, tudíž se nevyužil potencial telefonu
Verze systému u Androidů neřeším - když by tě starší verze omezovala není moc velký problém přejít na vyšší verzi; pokud jsem pochopil ze zkušeností lidí tady na foru, tak šance, že by byl root problém při reklamaci, je poněkud malá
Nokia 3660 --> Samsung Jet --> T-Mobile G1 (1.6) --> HTC Sensation (2.3) --> Motorola Milestone (2.3) --> Motorola XT910 Razr (4.0) --> LG G2 (4.2)