Aréna telefonůJaký Android z nabídky Vodafonu?

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

Autor tohoto vlákna
lrotrekl
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei Nova 3 - polomrtvý na baterku
Kontaktovat uživatele:

Jaký Android z nabídky Vodafonu?

Příspěvek od lrotrekl » sob 30. říj 2010 8:16:59

Tak to vypadá, že se s operátorem domluvím na vrácení N97, kterou jsem dostal jako bonus za prodloužení smlouvy. Teď řeším čím ji nahradit. Dostal bych zase něco od Vodafonu. Problém je ten, že částku, která byla jako bonus, musím vyčerpat hned. Tak říkajíc z ruky do ruky. Osobně bych pro sebe potřebuji nebo chci:
navigace - slušnou citlivost i bez A-GPS, abych sebou nemusel vozit externí GPS modul,
pak už v telefonu používám jen volání (seznam cca 1200kontaktů), SMS, kalendář, poznámky, občas budík, sem tam čtu emaily, sem tam internet, ....

Z nabídky VF jsem měl v ruce Galaxy, který se mě jeví dobře designove, ale co mě trošku odrazuje, tak použitelnost dotykové klávesnice, která byla na mě dost titěrná. Nevím, jestli se umí zobrazit i na šířku a byla by větší. V každém případě na prodejně tato funkce byla buď vypnutá nebo sem nedostatečně otočil foun na bok, protože se nepřeklopil. Bohužel byl na "řetízku" s blbým kontaktem, tak i tak sem 3x vyrobil poplach....

Nebo potom místo Galaxy vzít 2x-3x Wildfire a udělat tak radost i montážníkům, aby měli navigace do aut....
Huawei Nova 3 - polomrtvý na baterku

jonathanio
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: iPad Air 2

Re: Jaký Android z nabídky Vodafonu?

Příspěvek od jonathanio » sob 30. říj 2010 9:04:42

Sam za sebe rikam Desire HD, pokud ti nevadi vetsi velikost. Ja uz jen cekam, az jej dostane skladem obchod kde ho mam predobjednany.

Autor tohoto vlákna
lrotrekl
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lrotrekl » sob 30. říj 2010 9:06:41

S velikostí není problém. Spíš mívám problémy, když je telefon moc malý a musím ho hledat...

dux3r
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Příspěvek od dux3r » sob 30. říj 2010 9:08:13

1. Otáčení dispeje e u každého telefonu, takže v vodafounu to měli vyplí podle mě
2. WF bych nebral už jen kvůli blbému rozlišení
3. Pozeptej se lidí na fóru co maj lg optimus one, který vychází ze souboje s wf o něco líp
4. A nebo kup Galaxy s, Desire, Desire HD, tý velikosti se neboj i já (14let) tak stim nemam problémy

Autor tohoto vlákna
lrotrekl
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lrotrekl » sob 30. říj 2010 9:46:04

No ještě řeším, jestli nevzít jeden zapomenutej HTC Touch Pro 2, co mají na prodejně a jsou ochotni ho prodat, a to hlavně kvůli HW klavesnici. Zase mě tam trošku odrazuji ty Wokna.....

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » sob 30. říj 2010 10:12:34

Na Windowsy se vykašli :)

Autor tohoto vlákna
lrotrekl
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lrotrekl » sob 30. říj 2010 10:13:33

Existuje nějakej android s HW klavesnici?

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » sob 30. říj 2010 10:16:48

T-mobile G1, Motorola Milestone a chystá se Desire Z

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » sob 30. říj 2010 10:23:54

existuje ale ani jeden nemaj ve vodafounu, já osobně bychti doporučil milestone, protože cena výkon je dobrá

hudasp
Droid
Typ mobilu / ROM: HTC One X
Twitter: HUdasp
Tablet: EEE TF101
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 30. říj 2010 10:25:39

..SE X10 Mini Pro - ale to je fakt prťavý, LG GW620 (není u VDF). Jinak Desire Z je v prodeji (ne u VDF).

Milestone po lehkém zvyku na klávesnici je vynikající přístroj (s JITem a drobným nataktováním nejlepší QWERTY komunikátor , co je v Evropě k dispozici), akorát s češtinou a ofiko dostupností je to horší - a neni u VDF:)

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » sob 30. říj 2010 10:29:45

hudasp on chce navigaci a nedokážu si představit jak na 2.55 displeji bude vůbec něco vidět..

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » sob 30. říj 2010 19:50:21

No tak uplne idealni to na navigovani nebude, ale Navigon a Sygic jsou ozkousene a plne funkcni, takze v tomto smeru bych X10 mini pro rozhodne neodepisoval.
X10 - SIII - G3

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » sob 30. říj 2010 19:53:13

mg ja nemyslim tohle ja myslim to aby vubec něco viděl když se na to koukne z delší vzdálenosti

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 30. říj 2010 19:57:59

To ať si rozhodne tázající se, zda-li displej postačí, ne abys to rozhodoval za něj. Sice je to prcek, ale je to jedinej Android s QWERTY v nabídce Vodafone a zmíněn tu nebyl.

Autor tohoto vlákna
lrotrekl
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lrotrekl » sob 30. říj 2010 20:15:27

muj prvni telefon s navigaci byl Nokia E65. neumim ted rict, jak velky mel displej, ale taky stacil. potrbuji vedet kam mam jet, ne se na displeji kochat, jak to vypada kolem.
Takze pokud je ten displej aspon tak tak by to asi nebyl problem...
Naposledy upravil(a) lrotrekl dne ned 31. říj 2010 1:26:40, celkem upraveno 1 x.

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » sob 30. říj 2010 20:21:09

no tak se podivejna prodejně, ale je tam velké mínus android 1.6 a nikdo neví jestli bude vůbec někdy 2.2 u který jdou aplikace na kartu dávat už bez nějakých zásahů do romky

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » sob 30. říj 2010 20:27:39

K cemu by potreboval app na kartu, kdyz bude telefon pouzivat jen tak, jak vyse uvedl? Navigace a prijatelny pocet aplikaci se mu do telefonu bez problemu vejde a hrat hry na tom nebude. Jinak velikost displeje je sice mala, ale zase je to luxusne malicky telefonek do kapsy, na kterem se velmi dobre pise i majiteli velkych rukou jako jsem ja. CIli jestli chces HW klavesku od VF ted hned, tak asi jedine Procko.
X10 - SIII - G3

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 30. říj 2010 20:31:30

dux3r Tvoje názory jsou fakt jak od 14-letého kluka. Ne každý se potřebuje šťourat v telefonu, jinak update na 2.1 je za pár dní k dispozici.

lrotrekl Pokud si měl nějakou E5x Nokii, tak displej je zhruba stejně velký, jen u Mini Pro zauvažuj nad metodou zadávání adresy, tam to bez vysunuté klávesnice půjde velice nemotorně a nemotorně zas vypadá telefon v držáku s vysunutou QWERTY:). Jinak také pročti hlasitost reproduktoru, jestli je OK (u mé bývalé Xperie X1 to byla katastrofa).
Jinak pokud naviguješ hodné často, tak prťavá X10 Mini Pro nebude to pravé. Displej je malinký na nějaké pohotové reakce při jízdě (kdy řídíš a musíš jen na něco pohotově v navigačním programu, asi víte, co mám na mysli), na to je 3,7 palcový displej luxus - nezapomeň, že Xperie disponují pouze nejakutnějším minimem tlačítek, takže vše se odehrává přes displej.
Naposledy upravil(a) hudasp dne sob 30. říj 2010 20:37:36, celkem upraveno 2 x.

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » sob 30. říj 2010 20:33:05

Tady je, bohuzel v mizerne kvalite, videt, jak navigovani muze vypadat:

Reprak se u X10 mini pro na velmi dobre urovni, hlasity a cisty.
Naposledy upravil(a) Pupu dne sob 30. říj 2010 20:36:16, celkem upraveno 1 x.
X10 - SIII - G3

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » sob 30. říj 2010 20:35:03

hudasp s tim 14 letý máš pravdu, ale někdy toho vim víc jak nějací straší androiďáci

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » sob 30. říj 2010 20:40:28

Ovsem tohle neni vedomostni soutez, tady se radi konkretnimu cloveku dle jeho konkretnich pozadavku a v nich jsem nic jako "jsem geek a chci mit pri ruce vsechny funkce" nenasel.
X10 - SIII - G3

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 30. říj 2010 20:58:15

Evidentně asi ne, protože tvoje G1 má tak ubohou vnitřní paměť, že bez APP2SD je docela nahraná. A neberu v potaz, že tam máš nainstalováno asi tuny kravin. Tvoje rady, když se někdo ptá, že chce telefon od VDF s navigací a klávesnicí a ty mu povíš, že nemá Froyo a APP2SD jsou opravdu užitečné. Konec OT:)

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » sob 30. říj 2010 21:02:29

hudasp: a kolik má asi třeba x10 mini no ? ... a já nejsem nahranej bez froyo, ale nevim proč tu furt řešíte tyhle telefony...
Irotrekl: já bych vzal spíš desire nebo desire hd nebo samsung galaxy s, už jen kvůli tomu velkýmu displeji, protože to je výhoda, a nejlepší diplej je u sgs protože je i krásně čitelný na slunci a tim pádem bude velmi použitelný jako navigace

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 30. říj 2010 21:10:33

Pročítám ještě jednou celej topic. Co se týče Touch Pro 2 , tak by byl na navigaci nejlepší volba (plnohodnotné navigace iGO8 či TomTom prostě nemaj konkurenci a Androidí navigační programy jejich kvalit nedosahují - problém je ale, když ti někdo při navigování zavolá..). Pokud jsou wokna problém, tak ekvivalent je si nechat telefon na volání a navigovat se pomocí nějakého PDA s GPS a widlema (dnes jsou už za babku) a výše zmíněnými programy (každej druhej taxikář to tak má:).

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » sob 30. říj 2010 22:16:08

lrotrekl píše:Tak to vypadá, že se s operátorem domluvím na vrácení N97, kterou jsem dostal jako bonus za prodloužení smlouvy. Teď řeším čím ji nahradit. Dostal bych zase něco od Vodafonu. Problém je ten, že částku, která byla jako bonus, musím vyčerpat hned. Tak říkajíc z ruky do ruky. Osobně bych pro sebe potřebuji nebo chci:
navigace - slušnou citlivost i bez A-GPS, abych sebou nemusel vozit externí GPS modul,
pak už v telefonu používám jen volání (seznam cca 1200kontaktů), SMS, kalendář, poznámky, občas budík, sem tam čtu emaily, sem tam internet, ....

Z nabídky VF jsem měl v ruce Galaxy, který se mě jeví dobře designove, ale co mě trošku odrazuje, tak použitelnost dotykové klávesnice, která byla na mě dost titěrná. Nevím, jestli se umí zobrazit i na šířku a byla by větší. V každém případě na prodejně tato funkce byla buď vypnutá nebo sem nedostatečně otočil foun na bok, protože se nepřeklopil. Bohužel byl na "řetízku" s blbým kontaktem, tak i tak sem 3x vyrobil poplach....

Nebo potom místo Galaxy vzít 2x-3x Wildfire a udělat tak radost i montážníkům, aby měli navigace do aut....
Pokud se jedná o navigaci a slušnou citlivost je nutné povědět, že tím eliminuješ telefony Samsung, protože o nich je známé, že mají výpadky GPS a nestabilní spojení. K potřebě navigace se hodí i mapy bez potřeb datového spojení třeba pro turistiku a pod. ty poskytuje zdarma aplikace pro Android- Mapdroyd.

Takže z toho vyplývá potřebnost telefonů HTC s Androidem. Záleží jakou potřebuješ velikost. Mě Desire otravoval svoji velikostí a nemožností ho ovládat jednou rukou, přestože má trackball sloužící jako potvrzující tlačítko a i nemožnost ho nosit v kapse košile či saka pro jeho velikost. Překážel.

Pořídil jsem si proto místo něj Wildfire s 3,2 palce displejem a jsem už spokojený. Splňuje vše co potřebuji a co máš vypsané v požadavcích včetně LED svítilny, kterou jsem ocenil, nejen když jsem hledal klíče v tašce a v automobilu, ale i pro ofotografování potřebných dokumentů v archivu..

Má dotykovou klávesnici a první týden to byl "porod" ale zacvičil jsem se(QWERTY) a už bych se zpět do klasické nevracel. Teď jsem se vyučil na SWYPE klávesnici a to je teprv úžasná věc..!!

Jako navigaci jsem si pořídil standardní Vynikající Sygic , není drahá ale je spolehlivá. Pro turistiku MapDroyd a pár doplňků jako je GPS distance a My Tracks, které oznamují trasu a mohou ji promítnout do map, G Tasks pro úkoly a pod.
Ale je to na potřebách...třeba Desire i HD pro tebe bude to pravé , kdo ví..... ;)

Překlápění displeje mají asi standardně všechny "chytré" telefony s orientačním čidlem , pokud jim to majitel povolí...

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » sob 30. říj 2010 22:34:08

hudasp píše:Pročítám ještě jednou celej topic. Co se týče Touch Pro 2 , tak by byl na navigaci nejlepší volba (plnohodnotné navigace iGO8 či TomTom prostě nemaj konkurenci a Androidí navigační programy jejich kvalit nedosahují - problém je ale, když ti někdo při navigování zavolá..). Pokud jsou wokna problém, tak ekvivalent je si nechat telefon na volání a navigovat se pomocí nějakého PDA s GPS a widlema (dnes jsou už za babku) a výše zmíněnými programy (každej druhej taxikář to tak má:).
Standardní navigace Sygic na Androidu funguje výborně a pokud někdo volá, tak telefon přijmeš ale navigace frčí dál. Žádný problém... ;)

Ale je fakt, že při dnešních cenách navigací by si každý kdo ji potřebuje pro práci každý den měl pořídit samostatnou s 5 ti palcovým displejem....ale kdo ji potřebuje nárazově jako já v různých automobilech , tak v telefonu postačí.... :yes:

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 30. říj 2010 23:55:09

iGO8 je etalon v možnostech navigace jako programu (můžeš si tam naštelovat defakto co chceš), na některých modelech umí dokonce TMC pomocí vestavěněho rádia, TomTom je zase vynikající v jednoduchosti (chci ject tam, tak mne tak co nejrychleji a nejjednodušeji doveď), do třetice Garmin má nepřekonatelné možnosti map. Ani jedné z těchto dvou navigací se Sygic nehrabe ani po kolena (ani neberu v potaz to, že prvotní verze se svezli na okopírování a přebarvení prostředí TT6). Obě varianty jsou na dobré cestě i u Androida (iGo už je - ikdyž značně očesaný, TT je prý chystá), ale momentálně je stále na navigaci lepčejší WM. Problém s voláním píšu o WM, ne o Androidu - jeden o voze, druhý o koze

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 31. říj 2010 0:17:56

hudasp » sob 30. říj 2010 23:55:09

Píšeš nesmysly a to Komplet !.. :yes:

V podstatě všichni klasičtí výrobci dělají navigace pro více platforem včetně Android, stačí si vybrat. Kvalita je různá ale ne příliš, je to jen na preferencích, ale to co píšeš ty, to je normální blábol nezkušeného mlamoje... :lol:
Já mám dobré zkušenosti se Sygic a nejsem sám, ta je patří ke špičce navigací, tak ji doporučuji... ;)

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » ned 31. říj 2010 7:46:30

Ať si kupující rozhodne, kdo tu píše nesmysly.. Sygic jako takový neodsuzuji (na Androidu špička, leč všeobecně na navigaci nikoliv).
V podstatě všichni klasičtí výrobci dělají navigace pro více platforem včetně Android, stačí si vybrat.
Mohl bys mi ukázat příklady na Androidu z první trojice největších výrobců na světě? Budu velice rád za dokázání tvého (zcela jasně) pravdivého tvrzení.

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 31. říj 2010 9:42:22

hudasp píše:
Mohl bys mi ukázat příklady na Androidu z první trojice největších výrobců na světě? Budu velice rád za dokázání tvého (zcela jasně) pravdivého tvrzení.
Tady je diskusní forum a ne vzdělávací ústav. Najdi si to sám a úkoluj si maminku... :yes:

PS.:
Namanipuluj a nevymýšlej si. Nepodsouvej nevyslovené a nezaměňuj slova, nejlepší a největší a neomezuj počet nejlepších výrobců na tři a nepruď.
Na tvůj chabrus který si zde kompenzuješ není nikdo zvědavý, nikdo z nás za něj nemůže...... ;)
Naposledy upravil(a) Lusifer dne ned 31. říj 2010 9:57:17, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“