alfel píše:far4all píše:
) Lepší Display sice menší rozlišení......
No právě když jsem je držel v ruce tak mi prostě LG přišlo větší. Ale HTC mi přijde že zase bude víc rozšířenejší čili tím pádem více aplikací. Ale zase co jsem tak četl tady na foru tak zase má blbý rozlišení , tím je zase LG lepší
K té velikosti. LG je větší a hmotnější než HTC Wildfire ale displeje mají stejnou úhlopříčku
K tomu co je napsáno nade mnou.:
HTC Wildfire je rychlejší v přenosu dat GPRS-EDGE. HTC Používá dokonalejší technologii. Má třídu 12, LG jen třídu 10.
HTC Wildfire.: GPRS / EDGE 4+4/4+4
LG Optimus : GPRS / EDGE 4+1/3+2
LG má procesor Qualcomm MSM 7227 600 HHz a grafickou 3D akcelareci Adreno 200 .
HTC má procesor Qualcomm MSM7225, 528 MHz bez 3D grafické akcelerace.
Dovolím si tvrdit, že výkon je prakticky srovnatelný, protože oba dva telefony používají stejnou instrukční sadu ARMv6. S ní se nedostanou na vysoké výkony, kde by se dala třeba využít již zmíněná 3D akcelerace.
Takže fakticky pro běžné použití rychlost zpracování příkazů vychází téměř nastejno, protože LG má více zaměstnaný procesor překreslováním displeje, který má o něco vyšší rozlišení.
Optický trackball s potvrzujícím tlačítkem je natolik dobrá vychytávka HTC, že LG se v ovládání telefonu nemůže přiblížit telefonům HTC.
Totéž platí o LED diodě a fotoaparátu 5 Mpx. Je nepostradatelná při snížené viditelnosti a třeba fotografování dokumentů z archivu a pod, kde není dostatek osvětlení.
Nadstavba HTC OS 2,1 Sense je naprosto dokonalá a přinesla mobilu všechny funkce jako ostatním přináší OS 2,2(tento měsíc HTC vydá pro Wildfire i OS 2,2 v rámci automatických aktualizací).
Dokonce implementovaný web prohlížeč umí nejen zalamovat články při zvětšení multidotykem ale umí i přímo přehrávat Flash videa například Stream.cz.
Aplikace svítilny a další jsou již implementovány v Sense a je přímo připraven pro okamžitou práci. Není pravda, že Sense jde nahradit, jak nesprávně píše dux3r » sob 06. lis 2010 20:24:53 . Ten tomu vůbec nerozumí. Nejde nahradit, protože Sense je aplikace přímo implementovaná v OS a není to jen vzhled programu, jak píše on.
Velikou nevýhodou je u LG absence světelného čidla. Proto majitel musí neustále ručně upravovat jas a nemá pohodu při změně osvětlení a neoptimalizovaný jas displeje zase žere baterii a oslňuje či znemožňuje jeho čtení, proto výrobce do něj musel vmontovat obří baterii, aby výdrž telefonu byla trochu akceptovatelná.
HTC má světelné čidlo implementované a funguje skvěle. Je to naprostá pohoda jak si řídí jas displeje v závislosti na okolním osvětlení. Výborné i u map nebo navigací. Prodlužuje životnost baterie a neoslňuje, za dne je čitelný displej dobře i na sluníčku a v noci neoslňuje, s displejem není žádný problém včetně rozlišení a aplikací.
Výborné intuitivní ovládání u HTC zajišťuje i senzor vzdálenosti, který LG nemá a hrozí u něj mimo jiné i nechtěné vypínání hovorů při telefonování.
Digitální kompas LG nemá , HTC Wildfire ano, pro geocashing a sledování tras je tedy HTC Wildfire vhodnější
Tolik k nějakým mýtům šířeným po webech ohledně telefonů.
Výběr je samozřejmě na každém.