Aréna telefonůLG Optimus One VS HTC Wildfire

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

Autor tohoto vlákna
alfel
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Twitter: ajfel14
Rom: 4.3 STOCK
Kontaktovat uživatele:

LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od alfel » sob 06. lis 2010 19:11:15

Dlouho se rozmýšlím jaký z těchto telefonů. Jaké máte zkušenosti s těmito telefony?
Jen abych řekl tak přecházím ze Symbianu (nokia 6124) na Android tak se potřebuju nejdříve na něčem naučit.
A teď moje dotazy : Který z těchto telefonů je lepší na 3D hry?
Jak je to s Marketem? Čili liší se nějak od sebe např. HTC bude mít víc aplikací než LG.
Jsou nějaké známé nedodělky u těchto telefonů?
Který je HW výkonější?

Zase Vaše odpovědi a pomoc bude rád. :)
Siemens A35 - Siemens A50 - Nokia 3120 - Sony Ericsson K310i - Nokia 6124 - LG Optimus One -
A nyní Galaxy Nexus - stock 4.3

far4all
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Twitter: far4all
Kontaktovat uživatele:

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od far4all » sob 06. lis 2010 19:18:04

Kód: Vybrat vše

http://mobilni-telefony.heureka.cz/htc-wildfire/specifikace/#section
Já bych šel do Wilfdire,sice nemám 2.2 ale to by se snad mělo oběvit :) Lepší Display sice menší rozlišení......
Nexus S 2.3.4 + New Android Market

Autor tohoto vlákna
alfel
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfel » sob 06. lis 2010 19:29:33

far4all píše: ) Lepší Display sice menší rozlišení......
No právě když jsem je držel v ruce tak mi prostě LG přišlo větší. Ale HTC mi přijde že zase bude víc rozšířenejší čili tím pádem více aplikací. Ale zase co jsem tak četl tady na foru tak zase má blbý rozlišení , tím je zase LG lepší
Siemens A35 - Siemens A50 - Nokia 3120 - Sony Ericsson K310i - Nokia 6124 - LG Optimus One -

adis002
Robot
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » sob 06. lis 2010 19:38:52

http://mobilizujeme.cz/clanky/lg-optimu ... droid-2-2/ přečti si..
ke konci je i verdikt, který mobil z trojice Xperia X8, HTC Wildfire a Optimus One doporučují... Výsledek je Optimus One, což např. uživatele Lusifer nepotěší a zase si tu bude mlít svoje o tom, jak jsou všichni recenzenti blbí aj. :)
takže jestli oželíš sense, tak volba je, myslím si, jasná ;)
EDIT: více aplikací rozjedeš na LG, jelikož má lepší rozlišení + 3D akceleraci
k HW: jak jsem zmínil, LG má GPU Adreno 200, což je GPU dodávána v prvních verzích snapdragona ;) a taky má lepší procesor, včetně toho, že má Android 2.2 FroYo už od základu a velmi kvalitní displej (samozřejmě to není žádný SAMOLED/AMOLED)
Naposledy upravil(a) adis002 dne sob 06. lis 2010 21:00:31, celkem upraveno 1 x.
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů

dux3r
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Příspěvek od dux3r » sob 06. lis 2010 20:24:53

jak říká adis. když oželíš sense, který stejně většina lidí nahradí třeba launcherem pro plus a trackbal, kterej stejně neni potřebnej, tak ber určitě lg ;)

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 07. lis 2010 0:04:37

alfel píše:
far4all píše: ) Lepší Display sice menší rozlišení......
No právě když jsem je držel v ruce tak mi prostě LG přišlo větší. Ale HTC mi přijde že zase bude víc rozšířenejší čili tím pádem více aplikací. Ale zase co jsem tak četl tady na foru tak zase má blbý rozlišení , tím je zase LG lepší
K té velikosti. LG je větší a hmotnější než HTC Wildfire ale displeje mají stejnou úhlopříčku

K tomu co je napsáno nade mnou.:

HTC Wildfire je rychlejší v přenosu dat GPRS-EDGE. HTC Používá dokonalejší technologii. Má třídu 12, LG jen třídu 10.
HTC Wildfire.: GPRS / EDGE 4+4/4+4
LG Optimus : GPRS / EDGE 4+1/3+2

LG má procesor Qualcomm MSM 7227 600 HHz a grafickou 3D akcelareci Adreno 200 .
HTC má procesor Qualcomm MSM7225, 528 MHz bez 3D grafické akcelerace.
Dovolím si tvrdit, že výkon je prakticky srovnatelný, protože oba dva telefony používají stejnou instrukční sadu ARMv6. S ní se nedostanou na vysoké výkony, kde by se dala třeba využít již zmíněná 3D akcelerace.
Takže fakticky pro běžné použití rychlost zpracování příkazů vychází téměř nastejno, protože LG má více zaměstnaný procesor překreslováním displeje, který má o něco vyšší rozlišení.

Optický trackball s potvrzujícím tlačítkem je natolik dobrá vychytávka HTC, že LG se v ovládání telefonu nemůže přiblížit telefonům HTC.
Totéž platí o LED diodě a fotoaparátu 5 Mpx. Je nepostradatelná při snížené viditelnosti a třeba fotografování dokumentů z archivu a pod, kde není dostatek osvětlení.

Nadstavba HTC OS 2,1 Sense je naprosto dokonalá a přinesla mobilu všechny funkce jako ostatním přináší OS 2,2(tento měsíc HTC vydá pro Wildfire i OS 2,2 v rámci automatických aktualizací).
Dokonce implementovaný web prohlížeč umí nejen zalamovat články při zvětšení multidotykem ale umí i přímo přehrávat Flash videa například Stream.cz.
Aplikace svítilny a další jsou již implementovány v Sense a je přímo připraven pro okamžitou práci. Není pravda, že Sense jde nahradit, jak nesprávně píše dux3r » sob 06. lis 2010 20:24:53 . Ten tomu vůbec nerozumí. Nejde nahradit, protože Sense je aplikace přímo implementovaná v OS a není to jen vzhled programu, jak píše on.

Velikou nevýhodou je u LG absence světelného čidla. Proto majitel musí neustále ručně upravovat jas a nemá pohodu při změně osvětlení a neoptimalizovaný jas displeje zase žere baterii a oslňuje či znemožňuje jeho čtení, proto výrobce do něj musel vmontovat obří baterii, aby výdrž telefonu byla trochu akceptovatelná.
HTC má světelné čidlo implementované a funguje skvěle. Je to naprostá pohoda jak si řídí jas displeje v závislosti na okolním osvětlení. Výborné i u map nebo navigací. Prodlužuje životnost baterie a neoslňuje, za dne je čitelný displej dobře i na sluníčku a v noci neoslňuje, s displejem není žádný problém včetně rozlišení a aplikací.

Výborné intuitivní ovládání u HTC zajišťuje i senzor vzdálenosti, který LG nemá a hrozí u něj mimo jiné i nechtěné vypínání hovorů při telefonování.

Digitální kompas LG nemá , HTC Wildfire ano, pro geocashing a sledování tras je tedy HTC Wildfire vhodnější

Tolik k nějakým mýtům šířeným po webech ohledně telefonů.

Výběr je samozřejmě na každém.

Autor tohoto vlákna
alfel
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfel » ned 07. lis 2010 11:33:50

Sakra teď jste mě dost zvyklali. Já už byl téměř rozhodnutej pro LG a když čtu příspěvěk od Lusifera tak ten mě dost zvyklal :?

matorsk
Nové Androidě

Příspěvek od matorsk » ned 07. lis 2010 11:40:08

No ja mam LG optimus one ale chcel som wildfire ale kedze rozhodla cena a hlavne dostupnost kedze zariadenie HTC sa nedali zohnat, hlavne wildfire, len opravim ze magnetometer ma, tj aj kompas, aspon mne ukazuje :-), a snimac vzdialenosti ma lebo ked ho prilozis ku hlave alebo prst ku snimacu hned sa displej vypne, ale ja som snim spokojny a neodvazim sa napisat taku porovnavaciu recenziu ako je vyssie lebo wildfirea nemam :-D.
LG Optimus One

Ramicek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus S AOKP

Příspěvek od Ramicek » ned 07. lis 2010 11:45:57

Neberte Lucifera tak vážně. Stačí si pročíst jakékoli forum tady a zjistíte že podle něj je WF lepší než SGS :yes:

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 07. lis 2010 11:49:15

matorsk » ned 07. lis 2010 11:40:08

LG Optimus One kompas ani čidlo přiblížení nemá..

Viz specifikace telefonu od výrobce..atd...

Bavím se pouze o ověřených faktech.
Naposledy upravil(a) Lusifer dne ned 07. lis 2010 12:38:36, celkem upraveno 1 x.

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » ned 07. lis 2010 11:53:43

Lusiferovi nevěřte, spousty věcí nemá ani ověřeno, jen někde něco zahlédl a hned to považuje za správné. V ruce měl jen Wildfire, který podle něj bude snad stejně výkoný jako HTC Desire.

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » ned 07. lis 2010 11:57:51

a furt si bude mlít svoje, furt dokolečka... :x
alfel: Lusifer je tvorem z pekla, který má příslušníky lidské rasy svádět k věcem zkaženým. V tomto případě si ďábel (had) zvolil uživatele přemýšlející nad Wildfirem a jiným zařízením a všem vnucuje Wildfire.
Lusifer je prostě HADEM tohoto fóra a všem bude vnucovat HTC Wildfire, i kdyby se uživatel rozhodoval nad Desire HD nebo SGS....

Autor tohoto vlákna
alfel
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfel » ned 07. lis 2010 12:22:51

No abych řekl pravdu tak kompas , ani čidlo nepotřebuju přeci jen jsem zvyklej z té mé Nokie aby mi pálil dispej do ucha....
Jen bych se jen ještě zeptal který z výrobců LG a HTC je lepší na poddporu (myšleno na budoucí aktualizace apod.)??

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » ned 07. lis 2010 12:25:59

LG se dosti zlepšilo v podpoře, ale HTC je furt lepší... ALE!
pochybuju, že se dočkáš na jednom z těch dvou zařízení AOS 2.3 Gingerbread...
Možná by to šlo na LG, ale na WF pochybuju... tam budou lidi rádi, jak HTC dá AOS 2.2, který více méně slíbil...
(LG OO má 2.2 už od základu :))

carlosac
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: ThL W200
Twitter: @carlosac_cz

Příspěvek od carlosac » ned 07. lis 2010 12:28:27

..Pochybuju že se na jednom z nich dočkáš ofic. 2.2,na jednom z nich ano :D
i have android phone
sometimes i use it

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » ned 07. lis 2010 12:40:19

carlosac moc jsem nepochopil tvůj post :D "pochybuju, že na jednom z nich se dočkáš 2.2, na jednom z nich ano :D " moc jsem to nepobral :) ale jak jistě víš, LG OO má už AOS 2.2 :)

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 07. lis 2010 12:47:12

Wexter píše:Lusiferovi nevěřte, spousty věcí nemá ani ověřeno, jen někde něco zahlédl a hned to považuje za správné. V ruce měl jen Wildfire, který podle něj bude snad stejně výkoný jako HTC Desire.
Pokud tě to zajímá, tak jsem HTC Desire s Amoled displejem prodal, protože byl pro mě příliš veliký. Nedal se nosit v kapse košile , jeans či saka a nedal se ovládat jednou rukou kvůli své velikosti , což někdy potřebuji a to přes to, že má trackball.
Prodal jsem ho a vybral si HTC Wildfire. Ten má velikost tak akorát a perfektně se jednou rukou ovládá.
Ostatní výbavu má HTC Wildfire stejnou jako HTC Desire, takže o nic nepřicházím.

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » ned 07. lis 2010 13:25:28

lucifer, tvl i když mam pěkně blbou náladu, tak jen si něco tvýho přečtu a mam záchvaty smíchu :D:D:D

Autor tohoto vlákna
alfel
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfel » ned 07. lis 2010 16:49:47

Mám ještě jednu otázku ( a snad už poslední) :D a to rozjede LG Gangstar West Coast Hustle?? Neočekávám že by hra byla úplně v pohodě ale přeci jen spustit by se mohla ne?

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » ned 07. lis 2010 16:57:14

nvm , protože většina těhle her je dělaná pro wvga rozlišení

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » ned 07. lis 2010 17:24:40

jestli se přizpůsobí rozlišení- tak ano... ale zjistím a dám vědět ;) :)
edit: tak jsem nezjistil, ale většina her od gameloftu se přizpůsobí rozlišení, aby to bylo aspoň trošičku hratelné :P
takže stačí doufat... Jinak např NOVA by to mělo rozjet v pohodičce ;)

Autor tohoto vlákna
alfel
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfel » ned 07. lis 2010 17:46:12

Tak všem děkuju za pomoc a odpovědi a uvidíme se o (po) Vánocích , kdy sem začnu pravidelně chodit

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » ned 07. lis 2010 19:13:18

Srovnal jsem v ned 07. lis 2010 0:04:37 technicky dva telefony a vyhnal bludy a mýty .
To by jeden neřekl, kolik to u několika jedinců vyvolá emocí .

Supík
Admin - kdysi hodnej
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Supík » ned 07. lis 2010 19:59:04

Lusifere bohužel tvůj způsob hodnocení nepovažuji za dostatečně kvalitní. A to vzhledem k způsobu jakým vnímáš a popisuješ rozdíly mezi jednotlivými typy telefonů.

- Prosím důsledně stav (to platí i pro ostatní) vedle sebe technické parametry a nech ať rozdíl porovnají sami androiďáci. Například porovnávat rozlišení dispeje těchto telefonů slovy: "o něco vyšší rozlišení" je zcela k ničemu.
- Pokud píšeš "Viz specifikace telefonu od výrobce" tak na tu specifikaci kterou používáš uveď i odkaz.

Ber tento můj post jako varování. Nevytvářej svým způsobem komunikace zbytečný flame.
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

devaa
Nové Androidě

Příspěvek od devaa » pon 29. lis 2010 11:19:05

Zdravím,
můžete mi říct, proč bych se měl rozhodnout pro LG?
Jsem spíše nakloňen HTC
Vždyť Wildfire má větší ram, víc paměti. Více barev. Lepší foťák i s přisvětlovací diodou.
Optický trackbal.

Proti HTC akorát můžu říct, že má menší rozlišení displeje.

dux3r
Robot

Příspěvek od dux3r » pon 29. lis 2010 16:25:02

přečti si pár příspěvků, kde se porovnávali tyto telefony (ignoruj lusiferovo posty, kvůli tomu že jsou ve většině případu lež)

gemarc
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Příspěvek od gemarc » pon 29. lis 2010 17:46:48

Vyber si co se ti líbí víc a co ti přijde cenově výhodnější.

S LG neprohloupíš + zpracování a design, citlivé GPS, funkční kompas, standardní rozlišení, citlivý a slušně čitelný displej, jakási podpora divx ( stejně vše převádím do MP4)
- na standardní ROM od VF se někomu seká, ale custom ROM to mě nedělá. Dioda u foťáku by se hodila, ale já fotím minimálně.

WF hodnotit nemůžu
Doogee DG550

x125
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo A7000

Příspěvek od x125 » úte 07. pro 2010 12:15:09

Také jsem řešil HTC Wildfire/LG Optimus One(/SE Xperia X8)

U mě vyhrál LG OO a to z následujíchích důvodů:
  • Rozlišení (dvojnásobné oproti WF => více funkčních aplikací, zvlášť v budoucnu)
  • Android 2.2 v základu (WF ho časem nejspíš dostane taky, u SE tomu nevěřím vůbec)
  • 3D akcelerace - nejen pro hry, ale některé navigace ji vyžadují.
O Wildfire jsem přemýšlel z následujících důvodů, ale předchozí byly důležitější
  • Subjektivně se mi víc líbí
  • Má Flash lite - jedou tam některá videa na webech (zjistil jsem, že mi to u OO vůbec nechybí, snad každé video má kopii na youtube)
  • Přisvětlovací dioda (u mě toho moc nezachrání, potřebuji snímat QR kódy a fotit A4 ve škole a tam bývá světlo)
  • Směrový ovladač (optický trackpad) - např. pohodlné skákání kurzorem v textu pomocí doteku řeší až Android 2.3, kterého se ani jedno z těchto zařízení oficiálně nedočká, protože nesplňují HW požadavky. Ale využití by bylo taky občasné a dá se částečně nahradit nějakou aplikací.
Hlavní + OO je určitě rozlišení. S QVGA se do budoucna nepočítá. A já chci, aby mi nějaký čas telefon vydržel...
A hrubý rastr HTC WF není fakt nic pro mě. (Asi jako 1680x1050 na 23" monitoru. Někdo si v tom libuje, já bych brečel...)

K menšímu počtu barev - Na věčně zapatlaném dotykáči poznáte systost barev, poznáte kontrast, ale určitě nepoznáte počet! Teď nemohu srovnávat s WF, ale viditelnost displeje při naklonění na výšku od sebe není nic moc :(
Lepší dumbphohe v kapse, než smartphone v servisu.
Pokud se mě na něco zeptáte, nečekejte odpověď ihned. Na fóru ani mailu, kam mi chodí upozornění, nebývám zas tak často.

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » stř 08. pro 2010 9:15:52

Dovolím si opravit pár fatálních nesmyslů v příspěvku vyplývající z neznalosti diskutéra .:
x125 píše: Směrový ovladač (optický trackpad) - např. pohodlné skákání kurzorem v textu pomocí doteku řeší až Android 2.3, kterého se ani jedno z těchto zařízení oficiálně nedočká, protože nesplňují HW požadavky. Ale využití by bylo taky občasné a dá se částečně nahradit nějakou aplikací.
Optický trackball funguje o Wilgdfire spolehlivě a není potřeba pro jeho funkci čekat na Android 2,3. Optický trackball je i hadwarová záležitost a tak se nedá nahradit žádnou dodatečnou aplikací.
Hlavní + OO je určitě rozlišení. S QVGA se do budoucna nepočítá. A já chci, aby mi nějaký čas telefon vydržel...
A hrubý rastr HTC WF není fakt nic pro mě. (Asi jako 1680x1050 na 23" monitoru. Někdo si v tom libuje, já bych brečel...)
Rozlšení 1680x1050 používají u svých 22 palcových monitorů TOP firmy např. Fujitsu, IIYAMA, které se profesionálně věnují navrhování a výrobě monitorů pro kvalitní dlouhodobou práci a mají kromě vývoje i vlastní výrobní linky na tyto panely. Je to rozlišení pro profi monitory cca 22 palců, formát 16:10 . Toto rozlišení je optimální, protože je čitelné vzhledem k ploše a neunavuje zrak.
Plebsové firmy jako je BenQ, Samsung LG a pod, používají odpad z řezaných LCD plátů vyráběných pro TV a to kvůli nižší ceně a tak mají zobrazovače formát 16:9 nevhodný pro PC a další zařízení mimo TV a pidi znaky při velikosti panelu 22 palců a rozlišení 1920x1080. Mají také nižší kvalitu zobrazení a menší úhly pohledu, vzhledem k výše uvedené skutečnosti určení výroby. Jsou to výrobky zobrazující tfuj tfuj..
K menšímu počtu barev - Na věčně zapatlaném dotykáči poznáte systost barev, poznáte kontrast, ale určitě nepoznáte počet! Teď nemohu srovnávat s WF, ale viditelnost displeje při naklonění na výšku od sebe není nic moc :(
Nečitelnost displeje LG při jeho náklonu a jeho zapatlanost displej je jeho vlastnost daná nekvalitním displejem , viz výše. Je nekvalitní včetně jeho povrchu. HTC Wildrire se neupatlá, protože má tvrzené ochranné sklo odolné proti upatlání a mechanickému poškození a má vyšší kvalitu displeje a proto je čitelný i při jeho náklonu a na slunci..

PS: Kvalita displeje není jen v jeho rozlišení, jak si spousta neználků NAIVNĚ představuje... ;)

daftman
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG optimus one
Twitter: m3owcow

Příspěvek od daftman » stř 08. pro 2010 16:29:15

já jsem si vybral LG optimus one protože rád hraju na mobilu hry, focení je mi jedno a pak display bez tak hrubého rastru (toho sem si užil dost na PSP :| ) takže tak...

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“