Aréna telefonůvýběr telefonu s androidem do 12k, vyssi naroky

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
xsniperx
Nové Androidě

výběr telefonu s androidem do 12k, vyssi naroky

Příspěvek od xsniperx » ned 07. lis 2010 19:11:43

zdravim,
mel jsem jiz hodne telefonu, viz dole, nejvice jsem si zvykl na HTC a jejich Sense (cili do dalsiho stroje bych jej rad vpravil, pokud se tim extremne nezaseka), jenze po poslednim Desire HD, ktery mel velkou radu problemu, uz je nechci ani videt, max. jsem ochotny zpatky k Heru, ktereho jsem se zbavoval v podstate za 4k, cili kupovat jej za 7 mi prijde trochu nesmysl a Legend za 7, ktery ma jen lepsi displej a nema kulicku, mi prijde mi zbytecny

hlavni pozadavky: Android 2.1, brzky upgrade na 2.2 (nebo moznost jednoducheho nacpani ROM s 2.1, 2.2),
1GHz CPU
aspon 1 Gb vnitrni pamet (vice=lepe)
512 Mb RAM
kapacitni dotykovy displej 3,2 - 4 "
rozliseni okolo 480x800
baterka +- 1500mAh
3,5 mm jack
fotak s bleskem, 8 - 16 Mpix
nejlepe stabilizator obrazu a HW tlacitko na boku
bez kamerky na predni strane (muze byt, ale nevyuziji ji)
rad bych HW klavesnici, ale telefonu s temito, nebo alespon podobnymi parametry je zatracene malo, Desire Z ne a Milestone ne

- dopredu rikam, ze C905 i Satio jsem si zkousel a nefandim jim, do Nokie kvuli symbianu nepujdu, HTC ma ruzove fotky a LG skoda jmenovat, nevim, jak je na tom ted Samsung, ale plastovou hracku vazne nechci, takze Galaxy S z leskleho plastu ne, WP7 ve stylu Applu zkouset nepotrebuji a Iphone 4 take ne, micham vsechny systemy dohromady, aby bylo videt sirsi spektrum trhu, ktere nechci
- pokud vyjde nejaky slusny pristroj, tak si pockam, novinky sleduji, jen bych se touto formou rad poradil s odborniky:)
- rad fotim, proto vyssi pozadavky na fotak, digital extra kupovat nebudu, kdyz uz, tak zrcadlovku, ktera stoji od 10k vyse a je oproti telefonu neskladna
- cenu za telefon bych stanovil okolo tech 12k, pricemz pokud mate nejake napady nad, rad je prodiskutuji, dekuji za kazdou zpravu (mimo adminu, ze jsem ve spatne casti fora a flame)

Mobil history: Bosh GSM 909, Nokia 3310, Nokia 6234, LG Arena, HTC Touch Pro (Raphael), Samsung i8910 Omnia HD, HTC Touch Pro 2 (Rhodium), HTC HD 2 (Leo), Nokia N900, HTC Magic (Black), HTC Hero (Black), HTC Desire HD, Motorola Milestone
SE Xperia Pro (Black)

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: výběr telefonu s androidem do 12k, vyssi naroky

Příspěvek od PL113 » ned 07. lis 2010 19:19:44

nejsem odborník, ale otevřít si mobilmanii a naklikat si tam do seznamu mnou preferované vlastnosti, bych dokázal levou zadní...za mě PRVNÍ rada zní: začal bych tam a pak teprve se obrátil sem...až by mi vypadly dejme tomu 2-3 telefony.
Jelikož jsi ale buď svými nároky, a nebo zkušenostmi, vyvrátil 99% android telefonů, tak opravdu nečekám, že tě nějaký zaujme... :?
DRUHÁ rada za mě:
SYNAPSE ONE!

Autor tohoto vlákna
xsniperx
Nové Androidě

Příspěvek od xsniperx » ned 07. lis 2010 19:34:39

mobilmanii jsem si proklikal a podle toho to kolikrat dopadlo, telefony se jevi vyborne a v realu je to bida, synapse one se mi velmi libi, ale bude az v Q1 roku 2011, coz je za dost dlouho a je rozdil do te doby cekat s 3310 nebo s dospelym dotykacem
SE Xperia Pro (Black)

PL113
Droid

Příspěvek od PL113 » ned 07. lis 2010 19:37:20

nač dělat kompromis, když žádný telefon ti v téhle chvíli nevyhovuje. Ale pokud máš 3310, tak to chápu :)
PS: já v současné chvíli taky lehce pokukuju jinam a to právě po synapse, protože za ty peníze je to bezkonkurenční - a to mám sgs. no uvidíme...

Autor tohoto vlákna
xsniperx
Nové Androidě

Příspěvek od xsniperx » ned 07. lis 2010 19:43:35

rikam, nove samsungy jsem nemel, jen mi vadi to plastove telo, sve telefony jsem mel vzdy v perfektnim stavu - od htc me odradily chyby, ktere bych necekal, treba ze 4x vratim novy desire hd, z cehoz 3x kvuli vade proximity senzoru (nemuzes volat, jinak ti zhasne displej) a 1x kvuli ruzovym fotkam (coz zacalo u HD2, kde to pozdeji zmirnili updatem na ruzovy stred, ktery je tady take), 5. telefon mel opet ruzovy stred (bily papir a uprostred ruzove kolo, presne v miste ostreni, optimalni svetelne podminky), cekat, co se vysype dal, ne diky - LG neni konkurence schopne a ta Motorola, mozna nove stroje, jako Droid X, Milestone 2 apod, ktere jsou zatim v americe
SE Xperia Pro (Black)

PL113
Droid

Příspěvek od PL113 » ned 07. lis 2010 19:51:37

a měl jsi někdy SGS v ruce? Nebo sis jenom přečetl od nějakých chytrolínů, že je to telefon naprd, protože je plastový - btw má pouze plastový zadní kryt (kolem displeje by mělo být něco jiného a předek je sklo), který nikde nevrže apod věci, co si právě tito lidé rádi vymýšlejí. Plast je to minimálně 100% takový, jako na Magicu, G1, iPhone (do 3GS) nebo Hero - a díky takovému plastu má luxusní hmotnost. Ono většinou lepší vyměnit pobouchaný plastový zadní kryt za 200Kč, než koukat na pobouchané unibody (ze super mega slitiny všech kovů včetně zlata a platiny) s myšlenkou, že už to nikdy nebude tak pěkný. Mě jenom tyhle narážky na "plastovost" toho a toho telefonu opravdu vytáčí - rázem jde pryč jakákoli hw vybavenost, která je jinak luxusní.

Autor tohoto vlákna
xsniperx
Nové Androidě

Příspěvek od xsniperx » ned 07. lis 2010 19:56:50

galaxy s jsem mel v ruce a hral sem si s nim, osobne me to vubec nechytlo, jednak kvuli tomu lesklymu plastu na zadnim krytu, ktery se vubec neda srovnat s plastem na Heru (tam mas povrch jako antibakterialni povrch, matny), navic Samsung do toho cpe ten iphone styl menu, dalsi telefon od Samsungu, ktery se mi uz libi vice, je Wawe 8500, akorat ma os badoo a styl provedeni fotaku a predniho potvrzovaciho tlacitka jako kosoctverec je....zvlastni

-dejme tomu, ze bych si na to koupil nejaky matny kryt nebo jinak prekousl ten zadni plast, jak je na tom s fotakem, procesorem a hlavne, da se zbavit toho samsung menu a nacpat tam htc romku? jedna vec je co se pise v recenzich a co bezi na youtube, ale druha je uzivatelska zkusenost, zkus mi ten svuj telefon prosimte popsat, pripadne pokud jsi mel nejaky z mych foun, zkus je srovnat, diky moc

-jeste posledni vec, ktera mi celkem na galaxy s vadi, nema blesk, toho sem si u hera uzil dost
SE Xperia Pro (Black)

THW
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Note II
Rom: Stock - zatím ;)

Příspěvek od THW » ned 07. lis 2010 20:09:21

Pokud nechceš čekat a nechceš DHD, tak jedině SGS.

Osobně DHD už pár dní intenzivně používám, udělal jsem přes 60 hovorů a problém nenastal žádný (a to ty 2 vydané aktualizace stahuji teprve teď). Ty "dětské nemoci" co má první várka DHD jsou sice nepříjemné, ale osobně nechápu, proč lidi nepočítají s tím, že v první ostré várce se holt něco může podělat..htc se k tomu alespoň postavilo chlapsky a měnilo kus za kus (což ale případech, kdy někdo zase dostal telefon z 1. várky nemuselo pomoct).
Neexistují velké problémy, pouze malá kladiva.

Autor tohoto vlákna
xsniperx
Nové Androidě

Příspěvek od xsniperx » ned 07. lis 2010 20:15:34

presne to jsem cekal, Case s nic nerikajicim nesmyslem, jdi si na flame jinam
- thw - promin, ale kdyz si poridim telefon za 14 a pul tisice, tak ocekavam, ze bude umet volat, ze mi jej tolikrat vymeni je sice hezke, ale 3x chytnout nefungujici telefon? po kazdem telefonatu vyndavat baterku mi prijde na hlavu, to se na me nezlob - dalsi aspekt, ruzove fotky, cekal bych, ze od dob hd2 se tohle nestane a je to tu zase, hd2 byl ve sve dobe jeden z nejvice odflaknutych telefonu, proto take tolik updatu, aby opravili, co vypustili do sveta
SE Xperia Pro (Black)

PL113
Droid

Příspěvek od PL113 » ned 07. lis 2010 20:16:55

jo pardon, to hero má zezadu teflon, to je pravda...
touchwiz se dá samozřejmě zbavit a nahradit jakýmkoli jiným launcherem (já používám launcher pro plus), osobně mi to taky nevyhovovalo - ne kvůli podobnosti iphonu, ale kvůli samsung widgetům, který byly schopný zabrat jednu celou obrazovku - ale tohle by jsi měl vědět, pokud tam chceš hned nahrávat jinou romku.
Ne nadarmo je to nejvybavenější telefon s androidem v prodeji (skoro rovnat se mu může DHD) - třešničkou na dortu je Bluetooth 3.0, DivX (bez nutnosti komprese filmů/seriálů v 720p - prostě nahraju na vnitřní úložiště o velikosti 7GB a pustím) a nově také do konce roku dostupný wifi direct! Pouze pro SGSko exkluzivně ještě tento rok - to taky asi není jen tak nadarmo.
Měl jsem G1, což je Magic s klávesnicí a to se samozřejmě nedá srovnávat - je to jako bys vylezl z Felicie a přesedl do Skovýho Mercedesa. Prostě jiná liga - to s čím jsem se na G1 "sral", to jakoby tady neexistovalo - na G1 jsem vystřídal desítky různých rom a od doby co mám SGS je slovo root pro mě sprostý. Nepotřebuji ho.
HTC Sense nevím jestli tam dostaneš...

Autor tohoto vlákna
xsniperx
Nové Androidě

Příspěvek od xsniperx » ned 07. lis 2010 20:21:38

diky moc, zauvazuju nad tim, parametry je hodne podobny telefonum, ktere jsem zavrhl, protoze nemely blesk, jeste ted si pamatuju jak jsem s heerem vzdycky vse, co jsem fotil, musel nasvitit presne tak, aby se mi netahl obraz a mackal tu zatracenou kulicku:D

- jinak z toho, co popisujes, tak usb mi staci klasicke 2.0, wifi direct nepotrebuji, filmy bez konverze lze prehravat snadno skoro na kazdem zarizeni s aspon 600 MHz CPU (pomoci programu Rock Player) a ta vnitrni pamet nemusi byt tak obrovska, od toho mam 8 Gb pametovku

- asi neni moznost nahrat do Samsungu Wave 8500 Androida ze? je to perfektni telefon, jedine, co mi na nem vadi, je ten os Bada, ma perfektni fotky, je rychly, perfektni displej a jasne barvy, dobre se drzi a je z velmi prijemneho materialu, mne sedl mnohem vice nez Galaxy S, jen nevim, jestli bych si zvykl na Badu misto Androida, skoda

- na internetu jsem nenasel, ze by Bada sla prehrat na Androida, cili jedina prechodna volba me napada misto Hera HTC Legend, ma to navic akorat blesk a amoled, jinak je to stejnej telefon, ovsem neda se zrovna levne sehnat oproti Heru, bud nejaky prechodny nebo uz konecne finalni telefon, jeste nevim
SE Xperia Pro (Black)

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“