Aréna telefonůTelefon s kvalitní GPS

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Rowen
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: P770
Mobil 2 / ROM: P780

Telefon s kvalitní GPS

Příspěvek od Rowen » úte 06. čer 2023 11:02:52

Zdravím. Dosloužil mi Xiaomi Redmi 5 plus a potřebuji náhradu s kvalitní, respektive co jak nejvíce přesnou GPS. Procházel jsem recenze, ale všude se mluví především o foťáku a herním výkonu. Hry hrát nebudu. Po telefonu požaduji, aby měl kvalitní GPS (potřebuji se orientovat v katastru ve volné přírodě), schopný foťák a dostatečné uložiště, nejlépe 256GB, podporu všech frekvenčních pásem pro 4G/LTE (mám vodafon a ten u nas jede 4G 800Mhz a ne každe zařízení to umí, 5G zatím nic) a aby mi vlezl do opaskoveho pouzdra FIXED 6XL, takže rozměr max 168 × 88 × 8. Dívám se po telefonech s čipsetem Snapdragon 8 (zvažuji Xiaomi 12 5G), ale nejsem si jist o kolik je u těchto modelů kvalitnější GPS než v jiném telefonu s jiným čipsetem za 7tis. Idelaní by byl odolnější telefon, co něco vydrží. Děkuji za tipy, případně vysvětlenou jak se to vlastně s GPS-skama v tel vyvijí...

siley
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung S21 FE
Rom: stock 12

Re: Telefon s kvalitní GPS

Příspěvek od siley » úte 06. čer 2023 13:07:18

Dneska se gps v podstate nijak nevyviji pokud nepocitam pridani podpory novych satelitnich systemu. Pro nejlepsi presnost je nutna podminka 3 gps systemu v evrope a to gps, glonass a galileo. Pak je presnost od 2,5 do 5 metru v zavislosti na prostredi mimo zastavbu (vetsi presnost neni dostupna pro civilni sektor) a aktualizace polohy co vterinu.
Pak uz spise zalezi na ostatnim hw a sw telefonu kdy nedostatek vykonu (ram, cpu nebo spatny sw) muze zaznamenavat pomalejsi reakce na zmenu apod.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“